עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בוקצ'ו או ארוחה בעיצומה של הסופה

    3 תגובות   יום רביעי, 10/3/10, 15:34

    גילוי נאות: הוזמנו לארוחה זוגית במסעדה, ולא שילמנו על המנות.

     

    מסעדת בוקצ'ו נמצאת בפינת הרחובות הירקון ופרישמן, באיזור תיירותי למדי, ואכן רוב באי המסעדה ביום חמישי בערב היו תיירים. הפתיע אותנו שביום גשום כל כך (25/2) המסעדה היתה מלאה. ותבינו, אני לא מדברת איתכם על קצת גשם, אלא על הסופש של הסופה המטורפת שהיה כאן – אנחנו הלכנו דרך של 40 שניות מהחניון ממול ועד למסעדה ונרטבנו עד שד עצמותינו פעמיים! (בהלוך ובחזור). לא פיקניק...

     

    אחרי התחלה רטובה שכזו התפנינו למנות הראשונות. לקחנו סלט פירות ים על מצע ירוק ובורגול (42 שח), מולים, שרימפסים (עם הראש, יאק), קלאמרי (כולל ראשים, לא אוהבת לראות את הראש!) וקוקי סאן ז'אק יחידה ושמנמנה. אתם יכולים לראות מהתמונה שהמנה נדיבה למדי בפירות ים, בטח ובטח יחסית למנה ראשונה. המולים היו מצוינים, וכך גם הקוקי, השרימפס בושל טיפ'לה יותר מדי והיה קצת צמיגי. אני חסידה גדולה של בורגול, כך שתוספת הבורגול בסלט היא פשוט מצוינת!

     

    סלט פירות ים בבוקצ'יו מאפה גבינות עיזים בוקצ'ו

    מנה נוספת שלקחנו היא פורמטיני (42 שח), מאפה גבינות צאן בפסטו ויוגורט. מנה מעולה שהתמונה עושה לה עוול. גבינות עיזים וכבשים כבשו אותי כבר מזמן (כולל חלב עיזים, שאם לא היה יקר כל-כך לעומת חלב רגיל, הייתי קונה אותו תמיד), וגם במאפה הזה טעם הצאן בולט לטובה. בנוסף מטבל היוגורט היה עדין וטעים, והמלפפונים החמוצים בסלט הנילווה היו שוס קטן בשולחן שלנו.

     

    אחרי שביקרנו ברומא בדצמבר, אהבנו לגלות שהתפריט בבוקצ'יו דומה מאד לתפריטים שמוצאים במסעדות האיטלקיות, בהן הפסטות נחשבות כמעין מנת ביניים בין המנה הראשונה למנות הבשריות העיקריות. בהקשר זה המסעדה מציעה מחירים גבוהים מדי, לדעתי, למנות העיקריות, כשרוב המנות הבשריות חוצות את ה-120 שקלים ומעלה. מנות הפסטה, שמתומחרות בסביבות ה-50-60 שקלים, הן בחירה שפויה יותר מבחינה כספית, אבל שימו לב שהמנות לא גדולות במיוחד.

     

    העיקרית הראשונה שבחרנו היתה מהספשיילים, ניוקי בטטה ברוטב שמנת ושרימפס. גם כאן השרימפס הגיעו עם ראשיהם, ועד כמה ששחר אוהב למצוץ את ראשיהם, אותי זה די דוחה. אני צריכה לזכור לבקש בלי ראש! :-) הניוקי כתומים ומזמינים, חלקם בושלו כמה דקות יותר מדי לטעמי, אבל רובם היו רכים ונימוחים. הרוטב מצוין וניגבנו אותו בסיום עם לחם :-) כמו בסלט, גם כאן חלק מהשרימפסים בושלו קצת יותר מדי, אבל בסך הכל מדובר במנה טובה מאד.

     

    ניוקי בטטה ושרימפס בוקצ'יו פילה עגל ברוטב פירות יער ותותים בוקצ'ו

    העיקרית השניה שלקחנו היא פילה בוקצ'ו (128 שח), פילה עגל ברוטב פירות יער, תותים ויין פורט. המלצר הזהיר אותנו שמדובר במנה מתוקה למדי, אבל החלטנו להיות אמיצים. שחר, כפולני טוב שרגיל לאוכל מתוק מהבית, אהב את המתיקות של הרוטב, אני לא כל כך התחברתי, וזה פשוט היה מוזר לאכול חתיכה מפילה איכותי יחד עם פרי יער אחד או שניים, שלא לדבר על התותים שממש לא היו קשורים. בפעם הבאה עדיף לקחת את פילה העגל ברוטב פלפל ושמנת (125 שח).

     

    תפריט הקינוחים די מגוון, 8 מנות קבועות ועוד ספיישלים מדי פעם, בסביבות ה-30 שקלים לקינוח. לקחנו מעדן חלבה ומרנג אגוזים (כי אני פשוט לא מסוגלת לראות חלבה בתפריט קינוחים ולא לקחת!) ומנת ספיישל שלתותים בקרם פרש, מופרדים ע"י טוויל. כאן התותים הרגישו במקום :-) והמנה היתה קלילה ונעימה. מעדן החלבה היה כבד יותר, ואהבתי ששובצו בו חתיכות חלבה אמיתיות, אמרתי כבר שאני אוהבת חלבה?

     

    תותים DSCN7320

    לסיכום, בסך הכל נהננו מהארוחה ומהאוכל, אבל לא נרשם אפקט WOW שאנו מצפים אליו ברמת המחיר הזו (אמנם לא שילמנו על הארוחה, אבל המחיר של כ-170 שח לאדם לא נפקד מעיננו), ולא נראה שנחזור לשם משום כך. ברמת מחיר כזו אנו מעדיפים לחזור למקומות כמו האדסון ברמת החייל, מאראבו ברמת גן, ואפילו רפאל בצד השני של הרחוב, שיש לה עסקית ערב משתלמת למדי.

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/3/10 13:58:

      צטט: ששת שצ 2010-03-10 18:11:00


      חיות עם ראש זה לא הסטייל שלי

      חסכת לי ארוחת ערב

       

       

      היי ששת, כמו שפני ליין כתבה לא חייבים להזמין חסילונים, ואפשר לבקש שיהיו ללא הראשים. 

      בסך הכל הארוחה היתה טעימה מאד, רק המחיר יקר. יש להם עסקיות, אז אפשר אולי לקפוץ לעסקית. 

        13/3/10 22:46:

      צטט: ששת שצ 2010-03-10 18:11:00


      חיות עם ראש זה לא הסטייל שלי

      חסכת לי ארוחת ערב

       

       

      אתה יודע ששת, אתה לא חייב להזמין חסילונים
        10/3/10 18:11:


      חיות עם ראש זה לא הסטייל שלי

      חסכת לי ארוחת ערב