עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    למה אייל שני הוא הדמות הכי אמיתית על המסך שלכם?

    19 תגובות   יום רביעי, 24/2/10, 22:00
    "שטויות במיץ", "רסק ביש" – כתבו המבקרים יום לאחר שידור "איפה האוכל", תוכניתו החדשה של אייל שני בערוץ 8. בסדרה בת חמשת הפרקים יוצא שני למסע גסטרונומי-אבולוציוני אחר מרכיבי מזון בסיסיים - החלב, הגפן, החיטה והעוף. וכמובן, איך אפשר לפתוח בבכורה בלי העגבניה – מושא אהבתו האסורה שהוא נאלץ לרצוח בכל פעם שהוא קוצץ סלט דק-דק?

     

    "עגבניה דוהרת בתשוקה אל מותה", "אם העגבניה היתה אמא, היא היתה שואפת שהיא תהיה מהר אדומה, הילדה שלה?", "אין אף עגבניה שנושאת טעם של עגבניה". האיש בעל קול הסנדק מאוהב, ללא ספק. אם חיפשתם עוד תוכנית בישול בה חיימק'ה מכין חריימה למרינה הקופצנית, אל תתנו לפילוסוף האוכל לאכול לכם את הראש. גם הטנדר הירוק, ההומור וקיבולת הקיבה של גידי גוב לא כלולים במסע הגילוי הזה. "איפה הדרך" היא דוקוסלב למזון, כזו שעושה לו כבוד בניצוחו של לא אחר מגאון המטבח המהולל. אותו אחד שלא מתבייש לשאול שאלות נוקבות וגם נאיביות, לערבב את האוכל בידיים ולא לשטוף את העגבניה לפני שהיא על הצלחת שלכם, רחמנא ליצלן.


    הסגנון הפואטי של שני הוא ללא ספק עניין של טעם, בדיוק כמו במזון. יהיו כאלה שיתכווצו באי נוחות לאחר שיתעוררו אצלם מיצי קיבה מתובלים ביומרנות הפילוסופית של השף המטורף. אבל באמת שקשה לתאר במילים עד כמה הוא מתחרמן כשהוא מסתובב בחממות לגידול זני העגבניות האסורים, ממש כמו ילד קטן בממלכת ממתקים. גם אם שני מדכא לכם קצת את התיאבון, קשה שלא להעריץ את המסירות שלו למה שהוא עושה. אייל שני הוא הדמות הטלוויזיונית הכי אמיתית על המסך שלכם. חלק כבר נחשף אל חייו הפרטיים דרך עדשת המצלמה של זוגתו, מירי חנוך, ב"מחוברות", אחרים הסתפקו בפרסומת למטבח בה הוא פלרטט עם העגבניה. הוא מצידו, מכריז על השיגעון והתשוקה שלו בקול רם, אפילו גאה בהם. את סוד הקסם של שני תצליחו אולי לבלוע בסוף, ממש אחרי שתבינו שמאחורי כל שם טרחני בתפריט ההגשה, תקבלו מנה פשוטה אבל סופר-טעימה.


    שני והעגבניות ב"איפה האוכל". רומן אותנטי וסוער

    דרג את התוכן:

      תגובות (19)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/9/10 18:18:
      אירוני שהמערכון של ארץ נהדרת , שודר בידיוק באותה שעה ודקה שבה הוקרן הסרט על הרומן הסוער של שני והעגבניה בערוץ 8.
      ראיתי את שניהם סימולטנית , השיגעון של אייל ניצח כשהוא התחיל לעסות (דגש על הס') את השקשוקה במלוא התשוקה ליד החממות.
        7/3/10 09:23:

      אייל שני זאת מכונת יחסי ציבור

      משומנת ויעילה.

      לה קונה.

      ש.ש.

        6/3/10 23:49:

      הבן אדם קצת מפחיד אותי.

      אני מקווה שהוא לא יעשה איזה קולומביין במטבח שלו, בגלל איזו עגבניה שסרחה.

       

      המערכון שעשו עליו בארץ נהדרת די מציאותי.

       


      גם אני אוהב אותו אם כי הסיפור על העגבניה כבר נדוש ומשומש.
        6/3/10 17:29:

      האיש הזוי. ושקשוקה במאה שקל לא בבית ספרנו...
        6/3/10 12:53:

      במילון אבן שושן תחת המילה פלצן מופיע אייל שני.

      מה שמשעשע כשהוא סיידקיק באיזה תוכנית הופך להיות מתיש כשזה נמרח על סדרה שלמה.

      החזקתי מעמד 10 דקות.

      לפחות היו מצוותים לו מישהו שיהיה באלאנס לערמת השטויות שהוא פולט שם. 

       

       

        5/3/10 06:24:


      לא ראיתי , מוזר איך דברים מתחברים

      את יום נישואי הראשונים חגגנו באוקיאנוס סמוך ליום פתיחתה

      תנוח על משכבה בשלום

      בחלוף השנים אחרי ביקורים אצל כל הטובים כאן

      וגם אצל סאנדרס ורובישון

      לא יכול לשכוח את הטעם

      ואת מסרק הזהב שסירק את הפירורים מהשולחן

      לא חושב שפגשתי ,לא חושב שאי פעם אפגוש

      ביטוי לאהבה לאוכל ולמשלח יד

      כמו אצל אייל

       

       

       

        4/3/10 18:10:

      יפה כתבת דנה חברתי.

      ראיתי את התוכנית הזו והיא כל כך מרגשת שראיתי עוד פרק (אלו היו השעה וחצי החודשית שלי בצפייה בטלוויזיה) 

        4/3/10 09:37:

      אוכל זה משהו שטועמים, לא רואים

      בעיקר לא בטמבליזיה

       

      תודה על הפוסט בכל אופן...

      :))

       

        3/3/10 13:16:

      אני כל כך מסכימה איתך! הסדרה הזו מאוד ריגשה אותי. לא רק אייל שני ,שהוא באמת טיפוס שאין כדוגמתו, אלא בכלל ההתעסקות עם החומרים הבסיסיים של המזון, המבט על החקלאים של שנות ה-2000 והגעגוע הגדול לטעם שאבד.

       

      כל כך נהנתי מהסדרה שגם אני כתבתי עליה בבלוג שלי,

      את מוזמנת לקרוא: www.muvtelate.co.il 

        3/3/10 09:08:


      יפה!

      מוזמנת לכתוב גם כאן     http://www.bimat-hayotzer.co.il/

        3/3/10 09:03:

      מי שמבין בבישול כזה או אחר יעיד

      שיש לעמוד על דיוקו של הטעם, הריח והמרקם.

      שף, טבח או כל בשלן אחר יעשה הכל כדי שסועדיו

      ירגישו את מה שהוא מרגיש, יתרגשו ויתאהבו במנה

      גם אם היא מאד קטנה ולא ממש משביעה.

      יש באוכל התרגשות שלא שייכת להתמלאות הקיבה.

       

      בתיאבון נשיקה 

        2/3/10 20:02:
      אני חושב שלאייל שני יש איכויות של פילוסוף ומשורר. אבל גם מי שסבור שמדובר בפלצן חסר תקנה לא יכול להתעלם מכך שהסדרה אינפורמטיבית ומעניינת.
        2/3/10 00:39:


      ימותו הציניקנים חיוך

       

      אני לא רואה שום פסול ברגש, תשוקה, פואטיקה והתרגשות ילדית

       

      בטח כשזה קשור לדבר כל כך ארצי ובסיסי כמו אוכל

       

      ראיתי את הפרק על החלב ואהבתי

      התמונה כאילו לקוחה מהמילואים...

       

      רגוע

        1/3/10 16:20:

      כבר כמה שנים שאני מעריצה את אייל שני. מאמינה לכל מאניירה שלו. הכל אצלו בעיניי אותנטי ומרתק וממלא בהשראה. אבל טרם אכלתי ממעדניו. טוב נו... אני עדיין חוסכת :-)

      איתך במאבקך הצודק, דנה.

       

      גלי

        1/3/10 11:33:

      בהחלט...היחס שלו לעגבניה ממש מיוחד...אול י רבים יגידו שמוגזם או טיפה חולני, אך אני בעד. זה מעניין

      אבל מה שאהבתי באמת, זה העניין של העופות (אפרוחים) מזעזע....אבל זאת האמת המרה...

        28/2/10 19:26:

      ראיתי... כל כך ריגש אותי שיש משהו שעוסק בנושא כל כך קרוב קרוב לליבי. העגבנייה.

       

       

        28/2/10 15:44:

      שיגידו מה שהם רוצים

      אני מוכן לחיות על הבישול שלו יום יום..

      תגיות

      פרופיל

      dana_me
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין