עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לייב בלוגינג ממסעדת "הקומה ה-11" במלון קראון פלאזה

    15 תגובות   יום ראשון, 21/2/10, 20:28

    מסעדת הקומה ה-11 של מלון קראון פלאזה תל-אביב, הזמינה מספר בלוגרים לטעימות מתפריט המסעדה. הביקורת הזו תהיה בעצם ביקורת מתעדכנת ממהלך הערב כאן במסעדה. נראה לי שזו הפעם הראשונה שמישהו עושה Live Blogging ממסעדה, אבל אני באמת לא בטוחה בכך רגוע

     

    בזמן שהשף אייל רוזנברג מסביר על המקום ועל המנות, כבר קיבלנו כמה מנות פוקאצ'ה עם מטבלים לשולחן.

     

    DSC00416 DSC00418

     

    הפוקצ'ה חמה וטעימה. נשמעות תלונות מסביב לשולחן על שומניות יתר, אבל לי זה טעים! מטבל הזיתים מצוין, בפסטו הבזיליקום קצת יותר מדי דומיננטי, אז זה תלוי בטעם שלכם.

    DSC00419 DSC00423 

     

    ממשיכים להגיע סלט 11 (42 שח) וקרפצ'יו ברזאולה (50 שח). עוד לא טעמתי, כי אני כותבת כאן, אז ארוץ לטעום ואחזור עם רשמים.

    הקרפצ'יו הפתיע אותי, כי לא חשבתי שקרפצ'יו בלי פרמזן יהיה אותו דבר, אבל הברזאולה מצוינת. הסלט קצת סתמי, אמנם הסתתרו שם פלחי אשכולית, אבוקדו ושבבי בטטה מטוגנים, אבל לא היה מלהיב.

     

     DSC00428 DSC00427

     

    הגיעו גם סלט שקדי עגל (55 שח), שלא אכלתי כי אני לא מתה על חלקים פנימיים, וכבד אווז (79 ש"ח) מלוח מדי. במקומו הגנבתי טעימה נוספת מהברזאולה. מעולה. 

    קיבלנו מנה שניה של כבד האווז, המנה השניה היתה קצת אובר-קוקד ולא רכה. מבאס...  

     

    בזמן ההמתנה למנות העיקריות, קפצנו לביקור במטבח. המון פלורוסנטים לעומת התאורה העמומה במסעדה. המטבח נראה נקי למדי, ומאד מאורגן. היו שם כמה אספרגוסים שחיכו לאיזו צלחת ורציתי לגנוב לי כמה :) 

     

    קיבלנו מספר גדול של מנות עיקריות על השולחן. יותר מדי גדול! כל כך גדול שעכשיו הגיע גם סושי... איך נגמור את כל זה אני לא יודעת...

     

    DSC00431 DSC00429 

     

    היו לנו פריים ריב 800 גרם (220 ש"ח מנה לזוג) שהיה רך ומעולה מבפנים, אבל חרוך ולא מוצלח מבחוץ. חבל.

     

    פילה בקר עם תוספת אורז ואספרגוס (95 שח ל-200 גר', 120 ל-350 גרם) - הפילה היה עשוי יותר מדי ומאד סיבי. חבל מספר 2.

     

    DSC00426 DSC00425 

     

     

    פילה דניס (85 שח) - 2 פילטים של דג ברוטב טריאקי סצ'ואן, מנה מוצלחת למדי, שקצת נעלמה בין הררי הבשר שקיבלנו.

     

    צלעות טלה (160 שח) - 4 צלעות רכות רכות ולא שומניות יותר מדי. עוד מנה מוצלחת.

     

    DSC00421 

     

    המבורגר 100% אנטריקוט (250 גרם, 77 ש"ח) - ה-מנה של הערב, שזה קצת מצחיק כשחושבים על כל כמויות הבשר שקיבלנו. ההמבורגר משובץ בגרגרי חרדל שנותנים איזה קיק מעניין אבל לא משתלט, והקציצה עצמה פשוט מעולה. כשאני חושבת על ההמבורגר המצוין של האדסון, ההמבורגר כאן של הקומה ה-11 הוא מתחרה ראוי. עכשיו עם רק ישימו קצת תבלין סטייק של מק'ורמק כשהם צולים את הבורגר על הפלאנצ'ה... :)

    הקטע הכי מצחיק הוא שההמבורגר הגיע אלינו בטעות. טמיר ביקש המבורגר בגלל דירוג ההמבורגר שהוא עושה, ומאז הגיעו עוד 2 בשל בקשת הקהל. צורת ההגשה שלו מקסימה, הוא מגיע יחד עם גרקנים קטנים ופנכות רטבים, החרדל והקטשופ מגיעים במין צנצנת ריבה קטנה. ההמבורגר מלווה במעין פוטטוס, שהיו גם כן מצוינים. בקיצור - ההמבורגר הוא המנה המנצחת כאן.

     

    קיבלנו גם צלחות עמוסות בסושי, אבל בשלב הזה כבר כולנו היינו מפוצצים. טעמתי איזה IO סלמון-אבוקדו אחד, ועוד IO טונה אדומה  שהיו מצוינים. השף הסביר שהחל משבוע הבא הם מציעים את הסושי בעסקית. שווה למדי אם אתם נמצאים במגדלי עזריאלי, והאלטרנטיבה היא סבארו או יטבתה בעיר.

     

    קינוחים!

    כמו שאומרים הפולנים, לכולנו יש קיבה נפרדת לקינוחים. הגיע מגוון גדול של קינוחים (המחירים בין 36-39 שח), ופל בלגי ואגוזי, עוגת שוקולד חמה וסורבטים למינהם. את עיני תפס פאי לימון. אני מתה על פאי לימון, ולא ויתרתי על ההזדמנות. פשוט מעולה!

    שאר הקינוחים סטנדרטיים למדי לטעמי, תקחו את הפאי לימון קריצה 

     

     

    אגב, תמונות יתעדכנו בסיום הערב, כי יש לי קצת בעיה להעלות עכשיו.  


    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/3/10 15:30:

      צטט: arifixi 2010-02-28 17:56:04

      יקירתי היפה (מאוד!)

      שמחתי  (מאוד!) להכירך סוף סוף.

      את אחת מהטובות שבחבורה.

      אהבתי את הדבקות שבמטרה (במקלדת...)

      נהניתי מאוד בארוחה.

      אני לא יכולה לומר שאכלתי מהכול.

      התענגתי יותר מהמנות הראשונות ופה בעצם נגמר הסיפור מבחינתי.

      אני די מצטערת שלא השארתי יותר מקום להמבורגר המושלם שהשאיר טעם לעוד (ועוד ועוד ...).

      ללא ספק סיבה לחזור למסעדה הזאת.

      את הקינוחים פחות אהבתי, למעט האגוזי, אבל שוב- זה עניין של טעם .

      היה ערב נהדר וללא ספק כולם השתדלו להראות עד כמה אכפת להם מאיתנו.

      אז לחיי עוד ערבים שכאלו ....

      חיבוק גדול ממני.

      אריאלה. 

       

       תודה רבה אריאלה! היה כיף לפגוש גם אותך, ולהכיר פנים מול פנים את האישה מאחורי סיפור החיים המדהים. 

      :) 

        28/2/10 17:56:

      יקירתי היפה (מאוד!)

      שמחתי  (מאוד!) להכירך סוף סוף.

      את אחת מהטובות שבחבורה.

      אהבתי את הדבקות שבמטרה (במקלדת...)

      נהניתי מאוד בארוחה.

      אני לא יכולה לומר שאכלתי מהכול.

      התענגתי יותר מהמנות הראשונות ופה בעצם נגמר הסיפור מבחינתי.

      אני די מצטערת שלא השארתי יותר מקום להמבורגר המושלם שהשאיר טעם לעוד (ועוד ועוד ...).

      ללא ספק סיבה לחזור למסעדה הזאת.

      את הקינוחים פחות אהבתי, למעט האגוזי, אבל שוב- זה עניין של טעם .

      היה ערב נהדר וללא ספק כולם השתדלו להראות עד כמה אכפת להם מאיתנו.

      אז לחיי עוד ערבים שכאלו ....

      חיבוק גדול ממני.

      אריאלה. 

        27/2/10 20:28:

      צטט: mayashoval 2010-02-27 19:26:53

      צטט: Ronnie 2010-02-27 11:13:19

      צטט: mayashoval 2010-02-26 15:28:06

      צטט: Ronnie 2010-02-26 12:26:24


      הייתי חייבת לשאול - מה כן ילהיב אותך בסלט?

       

       

      היי רוני, די קשה להלהיב אותי עם סלט, כי בסך הכל זה סלט... משהו שמכינים גם בבית. כרגע הסלט שאני הכי אוהבת, הוא דווקא סלט שאמא שלי מכינה עם אפרסמונים, אבוקדו ותפוחי עץ יחד עם חסה, עגבניות, בצל ושאר ירקות. השילוב של האפרסמון עם האבוקדו והתפוחים מלהיב אותי.

       

       

      זה כנראה הגבול הדק והבעייתי בכתיבת ביקורת על מסעדות.

      הגבול בין הטעם האישי לאיכות המנה המוגשת.

      אם מרכיבי הסלט לא היו טריים, איכותם ירודה, או אם המחיר היה מופקע ביחס לתכולה אין ספק שהיה מקום לביקורת,

      אבל להגדיר משהו כ"סתמי" ו"לא מלהיב" כי אין בו שילוב שכרגע את אוהבת, עושה, לעניות דעתי,  עוול לא מוצדק למסעדה.

       

      היופי באינטרנט הוא שיש כל כך הרבה דעות וחוות דעת, שאפשר פשוט לעבור לדעה הבאה.  

      אם תקראי את הפוסטים הראשונים שלי תדעי שאני כותבת על החוויה האישית שלי, ובעיקר אם טעים לי או לא טעים לי. הכי חשוב הוא שאני לא מתיימרת להיות מבקרת מסעדות מקצועית, וכפי שציינתי, את מוזמנת לעבור ולקרוא את חוות הדעת הבאה - בארוחה הזו היו מעל ל-10 בלוגרים, ותוכלי לקרוא דעות נוספות אצל הבלוגרים האחרים.

       


       

       

      קראתי אותך והבעתי דעתי. לגמרי לגיטימי.

      מי שכותב מקבל תגובות שונות, את חלקן, מן הסתם, לא יאהב.

      מי שקורא נתקל בפוסטים שונים, עם חלקם, מן הסתם, לא יסכים.

      השאלה איך מתמודדים עם זה.

      וזה היופי באינטרנט.

       

        27/2/10 19:26:

      צטט: Ronnie 2010-02-27 11:13:19

      צטט: mayashoval 2010-02-26 15:28:06

      צטט: Ronnie 2010-02-26 12:26:24


      הייתי חייבת לשאול - מה כן ילהיב אותך בסלט?

       

       

      היי רוני, די קשה להלהיב אותי עם סלט, כי בסך הכל זה סלט... משהו שמכינים גם בבית. כרגע הסלט שאני הכי אוהבת, הוא דווקא סלט שאמא שלי מכינה עם אפרסמונים, אבוקדו ותפוחי עץ יחד עם חסה, עגבניות, בצל ושאר ירקות. השילוב של האפרסמון עם האבוקדו והתפוחים מלהיב אותי.

       

       

      זה כנראה הגבול הדק והבעייתי בכתיבת ביקורת על מסעדות.

      הגבול בין הטעם האישי לאיכות המנה המוגשת.

      אם מרכיבי הסלט לא היו טריים, איכותם ירודה, או אם המחיר היה מופקע ביחס לתכולה אין ספק שהיה מקום לביקורת,

      אבל להגדיר משהו כ"סתמי" ו"לא מלהיב" כי אין בו שילוב שכרגע את אוהבת, עושה, לעניות דעתי,  עוול לא מוצדק למסעדה.

       

      היופי באינטרנט הוא שיש כל כך הרבה דעות וחוות דעת, שאפשר פשוט לעבור לדעה הבאה.  

      אם תקראי את הפוסטים הראשונים שלי תדעי שאני כותבת על החוויה האישית שלי, ובעיקר אם טעים לי או לא טעים לי. הכי חשוב הוא שאני לא מתיימרת להיות מבקרת מסעדות מקצועית, וכפי שציינתי, את מוזמנת לעבור ולקרוא את חוות הדעת הבאה - בארוחה הזו היו מעל ל-10 בלוגרים, ותוכלי לקרוא דעות נוספות אצל הבלוגרים האחרים.

       


       

        27/2/10 12:55:

      יפה!

      מוזמנת לכתוב גם כאן        http://www.bimat-hayotzer.co.il/index2.php?id=49  

        27/2/10 11:13:

      צטט: mayashoval 2010-02-26 15:28:06

      צטט: Ronnie 2010-02-26 12:26:24


      הייתי חייבת לשאול - מה כן ילהיב אותך בסלט?

       

       

      היי רוני, די קשה להלהיב אותי עם סלט, כי בסך הכל זה סלט... משהו שמכינים גם בבית. כרגע הסלט שאני הכי אוהבת, הוא דווקא סלט שאמא שלי מכינה עם אפרסמונים, אבוקדו ותפוחי עץ יחד עם חסה, עגבניות, בצל ושאר ירקות. השילוב של האפרסמון עם האבוקדו והתפוחים מלהיב אותי.

       

       

      זה כנראה הגבול הדק והבעייתי בכתיבת ביקורת על מסעדות.

      הגבול בין הטעם האישי לאיכות המנה המוגשת.

      אם מרכיבי הסלט לא היו טריים, איכותם ירודה, או אם המחיר היה מופקע ביחס לתכולה אין ספק שהיה מקום לביקורת,

      אבל להגדיר משהו כ"סתמי" ו"לא מלהיב" כי אין בו שילוב שכרגע את אוהבת, עושה, לעניות דעתי,  עוול לא מוצדק למסעדה.

        26/2/10 15:28:

      צטט: Ronnie 2010-02-26 12:26:24


      הייתי חייבת לשאול - מה כן ילהיב אותך בסלט?

       

       

      היי רוני, די קשה להלהיב אותי עם סלט, כי בסך הכל זה סלט... משהו שמכינים גם בבית. כרגע הסלט שאני הכי אוהבת, הוא דווקא סלט שאמא שלי מכינה עם אפרסמונים, אבוקדו ותפוחי עץ יחד עם חסה, עגבניות, בצל ושאר ירקות. השילוב של האפרסמון עם האבוקדו והתפוחים מלהיב אותי.

       

        26/2/10 12:26:

      הייתי חייבת לשאול - מה כן ילהיב אותך בסלט?
        26/2/10 01:31:

      צטט: Mirabelle Gazit 2010-02-25 18:25:14

      היי מאיה, ראיתי אותך מקלידה במרץ על המחשב לאורך כל הארוחה, ופשוט התפעלתי.

      אם אני הייתי מביאה את הלפטופ שלי לארוחה, מהר מאוד הוא היה מתמלא שמן זית, בלסמי וריבת עגבניות.

      כלומר, גם הוא היה משתתף בארוחה.

      קראתי קודם את התיאור של ששת, ועכשיו את שלך, ותמיד מרתק אותי לקרוא על אותה ארוחה מזווית נוספת.

      על טעם ועל ריח אין מה להתווכח אומרים, וצודקים. כל אחד ואחת מאיתנו נהנה ממנות אחרות והציג תיאור שלו וקצת אחר לאותה ארוחה. 

      אז מי שרוצה באמת לראות את כל התמונה, אני ממליצה לו לקרוא את שלושתנו (בינתיים, אני מבינה שעוד כמה בדרך...).

      שמחתי לפגוש אותך בפעם הראשונה, ומאחלת לנו עוד הרבה מפגשים קולינריים...

      וגם חג פורים שמח! 

       

      צ"ל מאיה. סלחי על הפדיחה 

       

        25/2/10 18:25:

      היי מעיין, ראיתי אותך מקלידה במרץ על המחשב לאורך כל הארוחה, ופשוט התפעלתי.

      אם אני הייתי מביאה את הלפטופ שלי לארוחה, מהר מאוד הוא היה מתמלא שמן זית, בלסמי וריבת עגבניות.

      כלומר, גם הוא היה משתתף בארוחה.

      קראתי קודם את התיאור של ששת, ועכשיו את שלך, ותמיד מרתק אותי לקרוא על אותה ארוחה מזווית נוספת.

      על טעם ועל ריח אין מה להתווכח אומרים, וצודקים. כל אחד ואחת מאיתנו נהנה ממנות אחרות והציג תיאור שלו וקצת אחר לאותה ארוחה. 

      אז מי שרוצה באמת לראות את כל התמונה, אני ממליצה לו לקרוא את שלושתנו (בינתיים, אני מבינה שעוד כמה בדרך...).

      שמחתי לפגוש אותך בפעם הראשונה, ומאחלת לנו עוד הרבה מפגשים קולינריים...

      וגם חג פורים שמח! 

        22/2/10 15:18:

      תודה תודה. היום בערב אני אעשה קצת שיפצורים לפוסט :)

       

        22/2/10 14:02:


      קונספט מדליק לאללה, ואחלה ביקורת!

       

       

        22/2/10 10:46:

      לייב בלוגינג בארוחת בלוגרים???. זוהי מסירות לשמה!

       

      שאפו! וכוכב

        22/2/10 06:54:

      מאיה, שיחקת אותה עם הכתיבה תוך כדי.

      היה לי העונג להיות שכנתך לשולחן.

      יום טוב,

      יעל (לא סוגרת ת'פה)

        22/2/10 00:08:

      מדברים על זריזות

      תשמעי את גדולה ואני שמח שהגעת.

      לצד שלי לא הגיע דניס או שהייתי עסוק בלכרסם את הריב

       

      אחד המפגשים מהמוצלחים שיצאו לי