עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    תיק אוכל

    חברים לעתיד

    26 תגובות   יום רביעי, 17/2/10, 12:54

    ערן שרויטמן הוא לא שף מסעדת אמיצ'י, בעל המקום איציק המל, הטעה אותי.

    לכן, כל האמור למטה בנוגע לעתיד (בעיקר ל"פוטנציאל הקולינרי") של המסעדה הוא בערבון מוגבל מאד.

    ערן שרויטמן הוא אכן שף מקפיד שיודע את מלאכתו, אך לא יעשה זאת במסעדת אמיצ'י. 

    מה עם אמיצ'י? את זה נדע רק בעוד חודשים.  

     

    איטלקית חדשה יחסית.שף המסעדה הוא ערן שרויטמן, לשעבר "אורקה" ועוד יותר לשעבר "תמוז". שרויטמן הוא שף מקפיד שמכין אוכל מוקפד. כך היה באורקה וכך היה בתמוז. באמיצ'י אפשר עדיין להרגיש את הנסיונות הקולינריים שכל שף, ככל שיהיה מנוסה, עובר במסעדה חדשה (למשל קציצות שייטל). מי שהולך למסעדות  חדשות,מכיר את המצב.

     

    אמיצ'י - משמאל ארון היין. ממול הצייר האיטלקי 

    אמיצ'י היא מסעדה רחבת ידיים ובעלת תקרה גבוהה. מצד שמאל לכניסה בנוי ארון יין מקיר לקיר ומרציפה לתקרה, עם דלתות זכוכית ענקיות ומערכת קירור. יקר ומרשים. לדעתי הארון מכיל יותר מ-2000 בקבוקים.

    ממול לכניסה רואים קארווג'יו'. "ציור קיר" ענק על פי קארווג'יו, מודפס על המון ריבועי חרסינה, קצת חרסיני לטעמי. על הרצפה, בין לוחות הפרקט, יש איים של חרסינות עם הרבה פרחים קטנים שגם נמצאים (החרסינות והפרחים) על השולחנות וכמו שאמרה שותפתי לארוחה "יותרמדי רעש בעיניים", וראיתי שהיא צודקת.

     

    קצת שקט 

     הזמנו וקיבלנו: קרפצ'יו שנפרס מנתח טוב (בקר, לא זיהיתי איזה חלק) הבשר היה מעושן קלות, קלות מאד מאד, עם חומץ בלסמי וגרודי גבינת פקורינו. מנה טובה, בעיקר חביבה, ללא סימנים מזהים של גדלות. ומרק חצילים עם טורטליני בצל וגבינה שהיה בעל טעם חצילים עז אבל לא שרוף וטורטליני נחמדים (נחמד באוכל זה טוב ונעים).

     

    מרק חצילים - הסוף 

     

    ולעיקריות פוזילי עם דג ברמונדי על הגריל ברוטב עשבי תיבול ולימון, עם קונפי של עגבניות שרי. הדג היה עסיסי ולא יבש (הוא שמנמן מהבית) והרוטב היה מאוזן בחמציותו והקונפי עגבניות השרי היו טיפלה מתקתקים, כיאה לעגבניות, וטיפלה פחות חמצמצים (כיאה לע. שרי). הפרקליטה שמולי הזמינה קציצות שייטל עם פירה ("מצוין" היא אמרה על הפירה) והקציצות היו גם טובות - אין אפס, בשר טוב עושה קציצות טובות. "אילו היו מוסיפים לקציצות מעט גבינת קשקאבל" היא חשבה בקול "היה להם טעם כמו בתורכיה" שוב ראיתי שהיא צודקת. אבל גם ללא הטעם ההוא המנה היתה טובה.

    קארווג'יו. קיר חרסינה 

    קארווג'יו. הדפס חרסינה 

    לקינוח הזמנו "צלחת הפתעות". צלחת עם מיני קינוחיות, כמו מקרונים (ק' שוואית), חלקם ירקרקים, בטעמים שונים אפילו של פירות יער וג'לי נחמד ופטיפורים פטי-פטי. בסדר, אבל לא קרשנדו מרשים לסיום.

     

    עם 2 קפה וכוס יין ומים, הארוחה עלתה כ-250 ₪ לפני תשר. זול זה לא.

    היא (אמיצ'י) עוד תתיצב ותשתפר אני מנחש, עד כמה שאני מכיר את השף. בינתיים אפשר למצוא שם את הרביולי חלמון ביצה שלו (הרביולי שלו), הזכור מה-זה לטוב.

    אבל במסעדה חדשה צריך יותר חידושים. יותר אומץ.

     

    אמיצ'י - רחוב מונטיפיורי 31, תלאביב.  טלפון: 9443790–057 

     

     

    *

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (26)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/2/10 23:58:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2010-02-18 09:01:39

      צטט: ענת שיא 2010-02-17 23:09:19

      הנה הרביולו של מסה (רביולו זה ביחיד, רביולי ברבים)

      http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=78869406

      בינתיים את "חסומה" ואני לא יכול לראות הכרטיס שלך...

      את בעצמך רביולו

       

       

       

      אם תבקש חברות כדת וכדין - לא אהיה חסומה

      צטט: יאיר ברטשפיז 2010-02-18 14:12:06

      מעניין אותי לשמוע איך אתה יודע שהוא השף שם אבל לא יודע שהוא כבר לא שם זמן.

      זו המהות, כנראה, של עבודת יח"צנות

       

      http://www.chefs.co.il/Index.asp?ArticleID=1132&CategoryID=152

      "על פי הפרסומים" ועל פי התפריט הנחתי שהשף הוא שטרוימן. כן זאת המהות של פרסום

      עכשיו הדברים נראים לגמרי אחרת 

       

        18/2/10 14:12:

      מעניין אותי לשמוע איך אתה יודע שהוא השף שם אבל לא יודע שהוא כבר לא שם זמן.

      זו המהות, כנראה, של עבודת יח"צנות

       

      http://www.chefs.co.il/Index.asp?ArticleID=1132&CategoryID=152

       

       

       

       

        18/2/10 11:42:

      נהניתי לקרוא ולהתרשם מהתמונות של המקום. טרם הספיקותי לאכול שם אבל אמיצ'י רשומה כבר ב- "to dine list" שלי. ולגבי סוף הפוסט - ממש התעללות בחפים מפשע :-) הרביולי חלמון ביצה הזכיר לי נשכחות מ"תמוז". יכולתי ממש לדמיין אותו על הצלחת מולי וגם בלוטות הרוק התחילו לעבוד... מזל שאוטוטו ארוחת צהריים.
        18/2/10 10:58:

      כשאכלתי ברוקה לא התלהבתי במיוחד מהאוכל, לכן לא בטוח שאעקוב אחרי השף הנכבד למסעדה החדשה שלו.

      אגב, העיצוב מוצא חן בעיני.

      צטט: ענת שיא 2010-02-17 23:09:19

      הנה הרביולו של מסה (רביולו זה ביחיד, רביולי ברבים)

      http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=78869406

      בינתיים את "חסומה" ואני לא יכול לראות הכרטיס שלך...

      את בעצמך רביולו

       

        18/2/10 01:04:

      "...בינתיים אפשר למצוא שם את הרביולי חלמון ביצה שלו (הרביולי שלו), הזכור מה-זה לטוב."

       

      נעשיתי רעבה ובמיוחד למנה הזו שחוויתי באורקה...תודה על ההמלצה!

        17/2/10 23:09:

      הנה הרביולו של מסה (רביולו זה ביחיד, רביולי ברבים)

      http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=78869406

        17/2/10 23:02:

      אני יכולה להבין את ההתלהבות מהיציאה החושנית במרקמים וטמפרטורות, אבל במה שקשור לטעם - לא מצאתי שם מעולם זכר לטעם סרטנים, שאני כל כך אוהבת

      אם אני לא טועה, למסה יש, או לפחות היתה, מנה דומה עם שרימפס קצוצים, שהיתה טעימה מזו של שרויטמן.

      אני אחפש את הביקורת שלי על המנה ההיא

      אפקט ההפתעה ברביולו ממוצה אחרי הביס השני, ואז אתה נשאר עם בצק וחלמון לא מרנינים

       

       

        17/2/10 22:50:

      צטט: ענת שיא 2010-02-17 22:34:54

      במהרה תבין שהפרקליטה שמולך תמיד צודקת

       

      באמיצ'י לא ביקרתי בגלל הביקורות המזגזגות בפורום הבית שלי (ביקורת מסעדות בתפוז)

      שרויטמן כבר מזמן לא שם כמו גם הקרפצ'ו קוקי סאן ז'אק האלמותי

      את ההערצה לרביולו חלמון אף פעם לא הבנתי

      http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=32612877&r=1
      אבל אני שמחה שבסה"כ נהניתם (:

       

       וואלה... לא ידעתי שהוא כבר לא שם...

      הרביולי חלמון היה "יציאה" מאד מעניינת. ביס ברביולי ואז מתפוצץ לך בפה חלמון סמיך וחם... אני לא צריך להסביר יותר 

       

        17/2/10 22:34:

      במהרה תבין שהפרקליטה שמולך תמיד צודקת

       

      באמיצ'י לא ביקרתי בגלל הביקורות המזגזגות בפורום הבית שלי (ביקורת מסעדות בתפוז)

      שרויטמן כבר מזמן לא שם כמו גם הקרפצ'ו קוקי סאן ז'אק האלמותי

      את ההערצה לרביולו חלמון אף פעם לא הבנתי

      http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=32612877&r=1
      אבל אני שמחה שבסה"כ נהניתם (:

       

        17/2/10 20:10:

      תודה על הדעה והביקורת

      :)

      צטט: עש לילה 2010-02-17 17:24:53


      מעורר השראה

       

       איזו השראה?

        17/2/10 17:24:

      מעורר השראה

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-17 14:51:22

      תמיד אמרתי שכל העניין של הקשרים

      בסוף הופך לפלונטר.

       נבוך

       

        17/2/10 14:51:


      תמיד אמרתי שכל העניין של הקשרים

      בסוף הופך לפלונטר.

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-17 14:47:37

      אני בטוחה שאתה יכול למשוך בכמה חוטים:)

      ברגע זה אם אמשוך כמה חוטים ייפלו לי המכנסיים 

       

        17/2/10 14:47:


      אני בטוחה שאתה יכול למשוך בכמה חוטים:)

       

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-17 14:33:29

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2010-02-17 14:22:20

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-17 14:15:02

      אהבתי את העיצוב במיוחד את הציור.

      הייתי רוצה שהתפריט יהיה יותר נועז ולא משחק על הצד הבטוח.

      מקרונים זה חגיגה (הזכיר לי את המקרונים שטוני  סופרנו הביא לאמא שלו )  בא לי קנולי או טורטה דה לה נונה עם איזה אספרסו.

       

       בהחלט. הם פחות מנועזים

      המקרונים לא היו משהו. אבל עכשיו שאת אומרת, מה-זה בא לי קנולי עם אספרסו כפול, חזק... או מאמה 

       

      מקרונים זה בהחלט קינוח שאפשר ליפול איתו

      במיוחד בגלל מרקם יבש ויחס לא נכון ולא איכותי בחומרי הגלם.

      כשזה קורה יש לזה טעם של ארון בגדים מהול בריח של בושם מתקתק של סבתות.

      עזוב קנולי היום אני אוכלת אוכל בודהיסטי לכבודך

      אורז מלא עם פסטו ובטטה.

       

       לצערי, אני גם אוכל בודהיסטי: אורז מלא, פטריות וקישואים.

      אבל... אני רוווצה קנוליייי ואספרסו כפול חזק ומשוובחח 

       

        17/2/10 14:33:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2010-02-17 14:22:20

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-17 14:15:02

      אהבתי את העיצוב במיוחד את הציור.

      הייתי רוצה שהתפריט יהיה יותר נועז ולא משחק על הצד הבטוח.

      מקרונים זה חגיגה (הזכיר לי את המקרונים שטוני  סופרנו הביא לאמא שלו )  בא לי קנולי או טורטה דה לה נונה עם איזה אספרסו.

       

       בהחלט. הם פחות מנועזים

      המקרונים לא היו משהו. אבל עכשיו שאת אומרת, מה-זה בא לי קנולי עם אספרסו כפול, חזק... או מאמה 

       

      מקרונים זה בהחלט קינוח שאפשר ליפול איתו

      במיוחד בגלל מרקם יבש ויחס לא נכון ולא איכותי בחומרי הגלם.

      כשזה קורה יש לזה טעם של ארון בגדים מהול בריח של בושם מתקתק של סבתות.

      עזוב קנולי היום אני אוכלת אוכל בודהיסטי לכבודך

      אורז מלא עם פסטו ובטטה.

       

      צטט: kobi345 2010-02-17 14:16:07

      העיקר נהנית?

      פעם הבאה, אולי תזמין אותי להצטרף - בטוח שאצליח ללמוד ממך

      ק. 

       קריצה  יש תור

       

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-17 14:15:02

      אהבתי את העיצוב במיוחד את הציור.

      הייתי רוצה שהתפריט יהיה יותר נועז ולא משחק על הצד הבטוח.

      מקרונים זה חגיגה (הזכיר לי את המקרונים שטוני  סופרנו הביא לאמא שלו )  בא לי קנולי או טורטה דה לה נונה עם איזה אספרסו.

       

       בהחלט. הם פחות מנועזים

      המקרונים לא היו משהו. אבל עכשיו שאת אומרת, מה-זה בא לי קנולי עם אספרסו כפול, חזק... או מאמה 

       

        17/2/10 14:16:

      העיקר נהנית?

      פעם הבאה, אולי תזמין אותי להצטרף - בטוח שאצליח ללמוד ממך

      ק. 

        17/2/10 14:15:

      אהבתי את העיצוב במיוחד את הציור.

      הייתי רוצה שהתפריט יהיה יותר נועז ולא משחק על הצד הבטוח.

      מקרונים זה חגיגה (הזכיר לי את המקרונים שטוני  סופרנו הביא לאמא שלו )  בא לי קנולי או טורטה דה לה נונה עם איזה אספרסו.