עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פורלין – פסטיבל הסרטנים (09.02.10)

    1 תגובות   יום שלישי, 16/2/10, 09:03

     

    פורלין – פסטיבל הסרטניםהוידויים הטובים ביותר שתשמעו, יהיו בוודאי אחרי כוס יין או שתיים. או וודקה. אבל היום כנראה שתאלצו להסתפק בשני וידויים פושרים. הראשון יהיה שעל פורלין קראנו ושמענו בעבר, אבל הלכנו לבקר בה רק אחרי שהזמינו אותנו לכבוד פסטיבל הסרטנים השנתי שלהם (שמתקיים כבר שנה שלישית ברציפות) – כלומר, היינו אורחי המסעדה.  הוידוי השני הוא שחצי מאיתנו לא אוכל סרטנים. גם לא פירות ים ולא דגים. כן, אפילו לא טונה.

    אין ברירה, למרות ששמנת מתמחה כבר שנים באכילת דגים ופירות ים, אני עדיין מאוד בעייתי בנושא. סלידה מגיל קטן לאותו "טעם של ים", שמזמן כבר הוא יותר בראש מאשר על הלשון. אז אני מנסה "
    shock therapy
    " פעם בכמה זמן. לפני חודשיים זה היה בארוחת דגים אצל אחי, הפעם אמרנו נלך על הסרטנים. הזמנו עוד זוג חברים ונסענו להתחיל בטיפול אצל ד"ר מוסמך.

    פורלין קיימת כבר משנת 1993 ומתויגת כמסעדת פירות ים. אולי זה בזכות הקרבה לים, אולי זה בגלל כל התיירים הפוקדים אותה. בכל מקרה, השף אמיר מרקוביץ' בנה תפריט שמכיל מגוון של מאכלים אותם ניתן לדוג, בטח בחודש של פסטיבל סרטנים.

    המקום הפתיע אותנו. בפורלין העיצוב מעונב ומוקפד, כמו גם המלצרים ומוסיקת המעליות שהתנגנה ברקע. בשנייה הראשונה תמהנו אם חזרנו עשר שנים אחורה בזמן, למסעדות היוקרה של פעם. אבל במבט שני, נפל לנו האסימון סלולארי. לפורלין יש גנטיקה של מסעדת תיירים בחו"ל, רק שהיא ממוקמת בארץ. גם הקהל שמילא את המסעדה (כמעט עד אפס מקום, ביום רביעי בעשר בלילה – מכובד) היה מורכב מלא מעט תיירים.

    קצת לפני כל מנות הים קיבלנו לחם חם וחמאה טובה – פתיח קלאסי לארוחה טובה. רק חבל שכל מנה נוספת של לחם וחמאה כרוכים בתשלום. הרי יש כל כך הרבה מה לטעום וגם ככה אף שולחן לא יזמין יותר ממנה אחת נוספת. למרות התמחור הזול יחסי של הלחם, עדיין התשלום קצת מפריע במסעדה מכובדת שכזו.


    הטיפול שלי החל בביסק סרטנים שחלקנו שמנת ואני, היישר מתפריט פסטיבל הסרטנים. הזוג מולנו התחרה עם רביולי סרטנים כחולים. הביסק הוא משהו שכבר הרבה זמן רצינו לטעום – מרק סרטנים עם ברנדי ושמנת. מרק משביע, כבד וטעים מאוד. הבשר מזרוע הסרטן שהתרחצה לה בביסק, היה רך ומתקתק – מוצלח אף הוא. ניסינו גם קצת מהרביולי של הזוג השכן, גם הפסטה וגם הבשר שבתוכה היו טובים. אכן התחלה מבטיחה.


    המשכנו לעוד מנות ראשונות, אך הפעם מהתפריט הסטנדרטי. הומלץ לנו על הקוקי סאן ז'אק במילוי פירות ים (שהוקרמו בתנור) – מנה טובה מאוד בהתחלה, אבל לטעמי היא כבדה מאוד וקצת משעממת אחרי זמן מה. שמנת חולקת עליי, ומציינת שזאת הייתה אחת המנות האהובות עליה. מנה נוספת הייתה חציל במילוי קלמרי ועגבניות מיובשות ברוטב יוגורט. זאת הייתה המנה המנצחת של הערב כולו. שילוב חדשני של עגבניות מיובשות עם החציל והקלמרי, הפתיע אותנו לטובה.


    לאחר רענון של סורבה אשכולית אדומה חביב, הגיעו שתי המנות העיקריות מפסטיבל הסרטנים: קנלוני סרטנים ותרד ששמנת ואני הזמנו מול סרטנים אפויים ומוקרמים שהזוג הנוסף הזמין. הקנלוני היה טוב, כשטעם הסרטנים במנה היה עדין ומרומז. אבל קונספט פירות הים וההקרמה/שמנת התחיל למצות את עצמו. את המנה שלנו לא ממש הצלחנו לגמור. גם בקושי רצינו לטעום מהמנה של הזוג הנוסף שפסקו מניתוח הסרטן בעזרת הכלים המיוחדים, רק בשביל לדווח לנו שהמנה שלהם מאוד מוצלחת. מהקצת שטעמנו מהמנה הזאת, הסכמנו איתם.


    כנראה שארוחת סרטנים שלמה פשוט גדולה עלינו. עליי במיוחד. הרי כל מנה עמדה בפני עצמה, אבל שלל המנות מיצו את עצמן. אולי ננסה את הטורנדו רוסיני בהזדמנות הבאה – מנה של פילה בקר וכבדי אווז שהומלצה על ידי המלצר.

    לקינוח קיבלנו טירמיסו ומינסטרונה פירות וירקות עם קציפת בזיליקום מעל. הטירמיסו היה סטנדרטי ולא מהמוצלחים שטעמנו. המינסטרונה היה שונה, מיוחד וקצת מוזר למען האמת. עצם הירקות בקינוח היה תמוה. "זה אחלה קינוח למי שלא אוהב מתוק", ציין הבעל מהזוג מולנו. אבל גם הוא נשבר לאחר כמה ביסים. בסופו של יום זה לא היה טעים מספיק.

    אז כיצד נסכם את פורלין? בגדול, כל המנות היו מוצלחות. אבל מצד שני - לא היו מספיק מעניינות בכדי שנרצה לחזור אל המקום בקרוב. אלמלא תמחור גבוה יחסית, הציון היה 4. אבל בהתחשב במחיר גבוה, יחסית למסעדות ברמתה, נסתפק ב-3.5


    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    נ.ב.

    נקודה חיובית בולטת מאוד לזכות פורלין, היא הגיוונים הבלתי פוסקים בפסטיבלים ותפריטים מיוחדים. הפעם זה פסטיבל סרטנים, אבל כבר היה תפריט ליום האהבה, וחגיגות בשרים ושרימפסים לפני זה. המחירים בתפריטים אלה דווקא יותר ממשתלמים.



    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.


    תודה ליונתן ארגוב על התמונות הנפלאות

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/2/10 12:33:


      המחירים בפורלין הולכים ומאמירים

      וחבל, חבל מאוד

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין