עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    "אלבמה מעשנה": חוויה בשרית מפתיעה בנתניה

    5 תגובות   יום שני, 15/2/10, 14:11

    כשאבא שלי התחיל לדבר על הבשר המעולה במסעדת "אלבמה" בנתניה, לקחתי את זה בערבון מוגבל, הרי עם כל הכבוד זו מסעדה בנתניה, ועוד באיזור התעשייה הישן של נתניה, אז כמה טובה היא כבר יכולה להיות?

     

    בשבת האחרונה יצאנו לחגוג את יום הנישואים של הוריי במסעדה, והשורה התחתונה היא שאכן יש מסעדת בשרים מצוינת בנתניה! מי היה מאמין...

     

    אלבמהAlabama עישון חםתנור גחלים ענקי

     

    המקום קצת מוזר ושונה ממסעדות רגילות: משלמים אך ורק במזומן, ואפשר להביא שתיה מהבית. לא ממש הבנתי מה עומד מאחורי הסיפור הזה, אבל מסתבר שהמסעדה לא מוכרת שתיה בעצמה, ואם אתה רוצה להזמין שתיה הם פשוט יקנו בשבילך בפיצוציה הסמוכה. אנחנו הגענו מצוידים עם בקבוק יין ושתיה קלה. כדאי גם לכם. האוכל הוא בעצם תפריט טעימות, כשאפשר לבחור עד איזה רמת תשלום מגיעים. אנחנו בחרנו ב-120 שקלים לאדם (אפשר פחות ואפשר יותר, תלוי איזה בשר רוצים). 

     

    את הבשר מכינים בשיטת העישון החם, בתוך תנור גחלים ענקי שנקרא "מעשנה". התהליך הוא איטי יחסית, ולכן ההמתנה ארוכה בין מנה למנה (סביבות ה-20-25 דקות).

     

    סלט ירקותעגבניות ירקות מוחמצותתבשיל בשר ושעועית 

     

    מחיר הארוחה כולל את הבשר ותוספות של תבשיל שעועית, פול ובשר, סלט ירקות מעולה, עגבניות ירוקות מוחמצות (שוס) וסלט כרוב כבוש מצוין. קיבלנו גם מנת ביניים של מעין קישקע'ס. סלט הירקות הפתיע אותנו במיוחד, מדובר בסלט פשוט למדי, אבל הטריות של הירקות והעובדה שהוא נחתך אך ורק לאחר ההזמנה עושה אותו סלט מעולה, ובן לוויה ראוי לבשר.

     

    מנת הבשר הראשונה שקיבלנו היא אסאדו. היו חלקים קצת יבשים, אבל בסך-הכל מדובר בנתח אימתני למדי של בשר מעולה.

     

    אסאדו לפניאסאדו אחרי

     

    אחרי האסאדו הגיעו נתחי ירך טלה – רך רך רך. הטלה תובל אך ורק במלח ופלפל והיה פשוט מעולה. (בתמונה אפשר לראות גם את הקישקע).

     

    ירך טלהקישקע

     

    המנה הבאה, פילה יען, זו מנה שרציתי לטעום כבר הרבה זמן. כל הזמן שומעים עד כמה בשר היען הוא בשר מעולה עם ערך קלורי נמוך וללא שומן – אחרי הפילה הזה אני מודיעה שאני זונחת את הפרות והעגלים, ועוברת ליען! בשר רך כל כך ומדהים, והטעם כמו של פילה הבקר הכי טוב שאכלתם אי פעם. מדהים. אני חושבת שכשהמציאו את המילה "נימוח" חשבו על פילה היען רגוע

     

     

    פילה יען

     

     תראו איזה צבע ומרקם. מדהים. מי היה חושב שזה בעל כנף בכלל?

     

     

    לסיום הארוחה ועיגול החשבון ל-120 לקחנו נתח קצבים. בשלב הזה אמא שלי ואחותי כבר לא יכלו להכניס פירור, אבל שחר, אבא שלי ואני עוד היינו רעבים. ככה זה כשאוכלים הרבה בשר עם הפסקות ארוכות, מתפנה מקום בבטן לעוד! נתח הקצבים היה סיום מצוין לארוחה מצוינת. הבשר היה צרוב מבחוץ ורך מבפנים. מעולה.

     

    נתח קצבים
     

     

    בסיכומו של עניין בילינו כ-3 שעות במסעדה, בהן אכלנו בשר מצוין ואיכותי, במחיר לא רע בכלל. נכון שאפשר לקפוץ לפאפאגיו או מסעדות אחרות שמציעות בשר בשיטת "אכול כפי יכולתך" בפחות כסף, אבל גם בפחות טעם...

    המקום פתוח בימי ב'-ו' בשעות הערב בלבד, וביום שבת בשעות הצהריים בלבד. המלצה שלי – התקשרו והזמינו מקום, כי המקום קטן ואין הרבה שולחנות.

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/2/10 20:45:

      ביקורת מעולה!!!!!

      תודה!

        16/2/10 14:20:

      צטט: מיתר שליידר 2010-02-15 17:42:34

      ביקורת גדולה!

       

      קודם כל,  הקטע של להביא שתיה מהבית או שהולכים להביא לך מהפיצוציה הוא פשוט אדיר! הורס מצחוק! לשון בחוץ

       

      וברצינות - זה מסוג המקומות שאם לא הביקורות כמו זו שכאן, כנראה שבחיים לא היינו שומעים עליו.

       

       תודה רבה מיתר! נבוך

        15/2/10 17:42:

      ביקורת גדולה!

       

      קודם כל,  הקטע של להביא שתיה מהבית או שהולכים להביא לך מהפיצוציה הוא פשוט אדיר! הורס מצחוק! לשון בחוץ

       

      וברצינות - זה מסוג המקומות שאם לא הביקורות כמו זו שכאן, כנראה שבחיים לא היינו שומעים עליו.

        15/2/10 16:20:
      כבר כמה פעמים ראיתי אצל כצ'לה, קצב בצומת רעננה, פילה יען קפוא. בפעם הבאה שאני שם אני אקנה ואנסה להכין בעצמי
        15/2/10 15:18:

      היען נראה מדהים!!!

       אני אשמח לנסות, הבעיה היא שכמה מקומות כבר מוכרים אותו.