עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    יינות ייקבי רמת הגולן בתערוכת היין 2010

    5 תגובות   יום שישי , 12/2/10, 13:22


    מה רע באמצע היום לטעום כמה יינות איכותיים?

    תערוכת ISRAWINEXPO 2010 שננעלה אמש בגני התערוכה, יצרה לי הזדמנות פז לטעום את היינות המתיישנים של ייקבי רמת הגולן, ביחד עם הסברים . מה יכול להיות יותר טוב מזה?

    התערוכה עצמה ככלל, היתה מאד מעוצבת, וניכר שכל דוכן מנסה להבליט את יתרונותיו. הדוכן של ייקבי רמת הגולן תפס מקום טוב באמצע, אנחנו הסתדרנו מול הכוסות הערוכות ומול הצוות שכלל בין השאר את איילה שהציגה לנו את היינות ואת דורית הייננית, והיו שם עוד כמה אנשי צוות, שאחרי כמה כוסיות שמם נשתכח ממני, ואני מצטערת על כך.

    בכל אופן, במהלך הטעימה התנסינו, חברי מועדון ביקורות האוכל של "עכבר קפה דה מרקר" במגוון יינות, לבנים ואדומים, כשאנו מגלים שיש הבדל בין יין ששהה בבקבוק בגודל רגיל, לעומת בקבוק "מגנום" כפול בגודלו, שבעקבות כך התהליכים שעוברים עליו איטיים יותר, והטעם והצבע בהתאם. ייקבי רמת הגולן חוגגים יום הולדת 27 ויכולים להתגאות בהרבה יינות שזכו במדליות בינלאומיות, ואחרי שטעמנו אותם בהחלט הבנו מדוע.

    מבין היינות הלבנים, אהבתי במיוחד את ה" ירדן שרדונה קצרין" ולא פלא, מאחר והוא  עשוי מהענבים הטובים ביותר כפי שהוסבר לנו. הוא היה מלא גוף, והיו לו טעמי פירות מתוקים. גם הוא וגם ה"אודם"  הם מכרם יחיד, והאחרון מגיע מכרם אורגני, נקודת יתרון בעידן הירוק שלנו.

    מבין האדומים ,אם הייתי צריכה לבחור שני יינות שמצאו חן בעיני ביותר, אבחר בהחלט ב"קברנה ירדן סוביניון" וב"ירדן סירה" , שניהם החליקו לי בפה, ללא טעמי לוואי (ולא, אני לא אשתמש במילה הזו - "עפיצות") ויצרו תחושה מעודנת, של שוקולד ופירות עדינים. (במיוחד ה"קברנה סובניון 2002).

    לקינוח קיבלנו את הזהב הנוזלי, בדמותו של הHEIGHTS WINE , כמו ממתק יפיפה. (בתמונה).

    כמובן שגם שאלתי על מחירים ובסך הכל יש טווח של מחירים שיאפשר לכל אדם לבחור מה שטעים לו, החל מעשרות שקלים ועד כ300 שקלים ליין היקר ביותר שראינו שם.

    בסוף גם שאלתי על המלצתה של איילה לגבי יין ל"וולנטייןס דיי" שחל השבוע וההמלצה היתה חד משמעית - לערב רומנטי  - לכו על "ירדן בלאן דה בלאן" - יין מבעבע וסקסי במיוחד.

    ועוד כמה נקודות קטנות -

    א. ייקבי רמת הגולן מייצרים תוויות בצורת תליונים, כך שכשבקבוקים מונחים במקרר יין, לא צריך להוציא אותם כדי לוודא את זהותם.

    ב. בסוף אפריל, בתאריכים 28 ו29, מתקיים פסטיבל של פעם בשלוש שנים שכולל הרבה טעימות וסדנאות, "כל מה שרצית לדעת על יין ולא העזת לשאול". בכלל, מומלץ גם ביקור במרכז המבקרים.

     

    ולסיכום , מה שהרשים אותי ביותר, המקצוענות של הצוות מחד, והתשוקה שלהם ליין מאידך. כי אי אפשר לזייף כשזה בא מהלב.

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: שוש חזן גרינברג 2010-02-17 21:25:32

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2010-02-17 15:47:47

      למה את לא משתמשת במילה עפיצות?

      היא מילה עברית ומתארת במדויק אפקט מסוים של יין. אבל לא רק.

      לא מבין...

       

      בגלל הדימוי שלה כמילה "פלצנית" שמבריחה אנשים מלהביע דעה על יין שטעמו.

      איכשהו המילה הזו יצרה אנטיגוניזם נגדה.

      מילה יפה בעברית ומדוייקת. ברגע שאת לא משתמשת בה בגלל "הדימוי" את נותנת לגיטמציה ל"פלצנות" ול"פלצנים"

       

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2010-02-17 15:47:47

      למה את לא משתמשת במילה עפיצות?

      היא מילה עברית ומתארת במדויק אפקט מסוים של יין. אבל לא רק.

      לא מבין...

       

      בגלל הדימוי שלה כמילה "פלצנית" שמבריחה אנשים מלהביע דעה על יין שטעמו.

      איכשהו המילה הזו יצרה אנטיגוניזם נגדה.

      למה את לא משתמשת במילה עפיצות?

      היא מילה עברית ומתארת במדויק אפקט מסוים של יין. אבל לא רק.

      לא מבין...

        14/2/10 11:09:
      ד"ש לאיילה
        12/2/10 14:53:


      שמחתי לפגוש אותך שם

      למדתי פרק בהלכות יין