עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    טירונות בעכבר Cafe

    פורלין - ינואר בשרי

    5 תגובות   יום שלישי, 26/1/10, 11:12

    פורלין היא מסעדת דגים, שמתהדרת בניחוח צרפתי (אם כי בפנים יש ניחוח דגים נעים מהסוג שמפעיל את מיצי הקיבה). אבל הוזמנו דווקא לנסות את הבשרים שלהם.
    למרות ההתמחות בדברים ששוחים בים, יש להם לא מעט מנות בשריות ובחודש ינואר הן מוצעות בעסקה מיוחדת - ראשונה + סורבה + עיקרית + יין הבית ב-110 ש"ח. כן, כבר די סוף החודש, אבל אם חשובה לכם העסקה הספציפית הזאת יש לכם שבוע. צאו לדרך.


    המקום והמיקום

    המסעדה ממוקמת בסוף רחוב פרישמן בואך הירקון. עזבו את המיקום - יש להם חניה (!). בחניון הסמוך (מול רח' מאפו) יתנו לכם לצאת בסוף הארוחה בלי לשלם, אם רק תביאו פתק מהמסעדה. שווה!
    המסעדה עצמה מוקפדת, נקיה, ונעימה עם מגבות אישיות בשירותים והכל.

     


    לפני הראשונות

    כשהתיישבנו קיבלנו קיר רואיל שהיה ארגמני וחלק ונעים מאוד, ולחם עם חמאה שדרשו מאיתנו לא מעט איפוק.
    אח"כ הגיע התפריט המיוחד של החודש (אפשר לראות את המנות שכלולות בדיל פה). בחרנו ללכת על היין שכלול בדיל (קברנה מרלו של עדן) שהיה נחמד והולם.

     


    ראשונות

    מבין הראשונות בחרנו שקדי טלה שהוגשו על קרם של דלעת ושקדים מולבנים, ופטה כבדי עוף עם ריבת שרי וקינמון. שתי המנות היו מכובדות ביותר. במיוחד כשמדובר בשקדים - צריך לחסל לא מעט טלאים בשביל מנה כזו. את הכבד לא הצלחנו לגמור. שתי המנות היו טעימות (בפרט השקדים שהיו המנה המנצחת של הערב), אם כי הכבד יכול היה להינות מחברתם של טוסטונים במקום פרוסות הלחם שבאו איתו. מזל שהלחם שהגיע בהתחלה היה שם כדי לתת קונטרה. הפולני שממולי היה חייב לטעום גם את הצנונית והעלים שהגיעו כקישוט לשקדים וטען שהם חסרי טעם. אכן, תמונות קשות.

     

     

    עיקריות

    גם העיקריות לא איכזבו מבחינת הגודל (קובע, קובע - כך הפולני). הלכנו על סטייק סינטה ברוטב דיז'ון ואוסובוקו טלה עם פירה. האוסובוקו נפל מהעצם והיה די טעים והסטייק היה קצת צ'ואי אבל התחבר מצויין עם הרוטב. שתי המנות היו מעט חסרות טוויסט, אבל לא רעות.

     

     

    באופן נורמלי הייתי גומרת את האוכל, אבל הפולני טען שלא חייבים לסבול אחרי ארוחה טובה ואפשר להפסיק כשכבר לא רעבים (פולני פולני - איך שהוא גמר להטיף לי הוא ביקש מהמלצרית לארוז לנו את השאריות ולקח אותן הבייתה...).


    קינוחים

    כיוון שנשאר לנו טיפה מקום הלכנו על קינוח. הפולני לקח טארט טאטן (38 ש"ח) שהיה מדוייק ובתור עונש אכל אותו עד הסוף ויצא מהמסעדה מפוצץ (אבל היה חייב להעיר שהוא מעדיף את הטארט טאטן שלו עם אגסים ולא תפוחים כמקובל. פיינשמעקר). אני לקחתי טריו של מוסים - חלווה, שוקולד לבן ושוקולד חלב (לא קיים בתפריט הרגיל, אבל בטח עלה שלושים ומשהו). החלבה הייתה לא מספיק מורגשת אבל המוסים היו מוצקים וחביבים.

     


    שירות

    השירות היה מצויין ביותר. הצוות מקצועי ומתוקתק וקשוב מאוד.


    לסיכום

    כל המנות היו בסה"כ בין טובות ללא-רעות. ממסעדה שמחזיקה מעצמה מסעדת עלית צרפתית (ומתומחרת בהתאם) צפוי אולי קצת יותר. יכול להיות שכדאי לסועדים להתמקד בפריטים שיכולים לנשום מתחת למים. בכל זאת בזה הם מתמחים...

     

    פורלין, פרישמן 10, תל-אביב 03-5222664

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/2/10 15:13:


      כריסטינה יקירתי,

      כמה טוב לראות אותך מתעסקת ומתעניינת בתחום האוכל.. האמת היא שהופתעתי לטובה,

      סוף סוף "אוליב " אוכלת....

      געגועים!!!

      אני....

        27/1/10 17:07:

      צטט: ששת שצ 2010-01-26 17:31:56

      סוף סוף כך נדמה לי הגעת לפורלין ודפקא לבשרים

       

      כן כך יצא... חודש ינואר  

        27/1/10 17:07:

      למה האכזבה?

       

        27/1/10 14:28:

      וואלה, איכזבת אותי עכשיו
        26/1/10 17:31:
      סוף סוף כך נדמה לי הגעת לפורלין ודפקא לבשרים