עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    ריבר נודלס בר - נהר של אטריות ומרקים

    ביקורת על "ריבר נודלס בר - ראשון לציון"

    ריבר נודלס בר - נהר של אטריות ומרקים

    5

    מסעדות ואוכל  

    8 תגובות   יום שני, 11/1/10, 16:59

    ריבר נודלס בר, הוא המתחרה הקצת פחות מוכר של ג'ירף, שהתחיל מסניף בראשל"צ (ליד קניון הזהב), פתח סניף נוסף באזור הבורסה ברמת גן (מגדלי אביב) ומאז פתח סניפים גם באבן גבירול בתל אביב (ליד הלונדון מיניסטור), בירושלים (סניף כשר), ברחובות ובפתח תקווה. מדובר בנודלס בר יפני עם תפריט הכולל מנות פתיחה אסיאתיות, תפריט סושי עשיר, מנות אורז ונודלס ומרקי ראמן שיכולים להוות ארוחה בעצמם. כל הסניפים מעוצבים בצורה מודרנית ומסוגננת מאוד, בגוונים אדומים, מה שנותן אווירה צעירה ונעימה. בהחלט ניכר שהשקיעו הרבה מחשבה בעיצוב והתוצאות טובות. כל סניף מעוצב אחרת, אבל כולם נראים נהדר, אתם יכולים לראות בעצמכם, באתר הרשמי.       

     

    בעבר, הייתי אוכל הרבה בסניף של רמת גן והגעתי למסקנה שכמו בכל מקום, יש מנות טובות יותר ומנות טובות פחות ובחירה נכונה מהתפריט יכולה בהחלט להשפיע על רמת שביעות הרצון מהמקום. מובן שזה גם עניין של טעם, אבל אני חייב למציין שלתחושתי, התפריט לא אחיד מבחינת הייחוד של המנות ורמתן וזה קצת יכול לפגוע באנשים שמבקרים לראשונה במקום. מאחר ואני נהניתי וחזרתי מספר פעמים, מצאתי לי את המנות המיוחדות והאהובות עלי שגורמות לי לרצות ולשוב. עוד דבר שאני אוהב בריבר, זה הגמישות לשינויים. התפריט שלהם כולל הפרדה ברורה בין מנות אורז ומנות נודלס ולמרות זאת אפשר כל מנת אורז לקבל עם אטריות ביצים או אטריות אורז לפי בחירת הלקוח, מבלי שעושים לך פרצופים ואפשר בקלות גם לוותר על ירק ששונאים במוקפץ ולהכניס תוספת אחרת שאוהבים בלי שמישהו ייתן לך לרגע תחושה שהעלבת את השף. אוכל אסיאתי מוקפץ הוא אוכל פשוט יחסית ומהיר להכנה ומבחינתי העיקר זה הרוטב והתיבול. העובדה שהם מוכנים לשנות את מרכיבי המנה, רק מראה מבחינתי שהם יודעים שלא משנה מה תהיה התוספת, הם יכולים להוציא מזה מנה טובה.       

     

    הביקורת הנ"ל מבוססת על שלושה ביקורים שונים בסניף ראשון לציון שבכולם נהנינו מאווירה טובה, ממקומות נוחים, משקט ומשירות מקצועי ואדיב.       

     

    למנה ראשונה לקחנו סלט ירוק (33 ש"ח) שמורכב משלושה סוגי חסות ברוטב ויניגרט, בוטנים קלויים וצ'יפס בטטה שהוא אחד מהדברים שהם מוסיפים לרבות מהמנות במקום. הסלט הזה הוא פשוט מנת פתיחה מעולה. מנה נדיבה שמספיקה בקלות לשני סועדים והשילוב של צ'יפס הבטטה והבוטנים הקלויים נותן לה טוויסט טעים מאוד. אבל מעל הכל אי אפשר שלא לשבח את רוטב ויניגרט ההדרים הירקרק שמלווה את המנה ושאנחנו תמיד מבקשים ממנו תוספת. אחד מהרטבים המעניינים והטובים ביותר שאכלתי, רוטב שתפור כמו כפפה לסלט חסה. בקיצור, מנה פשוטה, מוכרת מאוד, אבל הטוויסט של התוספות והרוטב המעולה מרימים אותה גבוה והופכים אותה למשהו שלא תטעמו במקום אחר.       

     

    מנה ראשונה נוספת שלקחנו באחד מביקורינו במקום, היא מנת המושו אנטריקוט. מנה של רצועות אנטריקוט ברוטב מיסו צ'ילי, מוגש בתוספת של סלט מלפפונים וטורטיות (31 ש"ח). הבשר שהוקפץ קלות עם בצל, היה רך ונמס בפה והרוטב היה פשוט נפלא. כמו שאמרתי זה הבסיס לכל מנה וגם פה הוא מרים אותה למרות המרכיבים הפשוטים. סלט המלפפונים החתוכים לרצועות דקיקות וארוכות איזן היטב את הטעמים ביחד עם הטורטיות הקטנות והקריספיות. מנה ראשונה מצויינת. הסימן הטוב ביותר לגדולתו של הרוטב שליווה את הבשר היא שהמנה הזו הוגשה לנו עם טחינה ורוטב צ'ילי מתוק בצד, שלא נגענו בהם. לא היתה חסרה לרוטב שום תוספת.       

     

    למנה העיקרית הזמנו את המנה הקבועה שלנו, שיפודי פודי, שלושה שיפודי פרגית במשרה טריאקי שמוגשים בתפריט על מצע אורז וירקות (48 ש"ח). כבר הזכרתי את האפשרות להחליף את התוספת. אנחנו מאז ומתמיד החלפנו את האורז באטריות אורז (שבמקום הם אטריות בעובי בינוני) עם ירקות ובתוספת של פטריות. גם כאן מלווה את המנה בצד, צ'יפס בטטה שהוא בעצם רצועות ארוכות ודקות דקות ומוסיף מאוד למנות המוקפץ. הרוטב שבו מקפיצים את האטריות טעים מאוד, שילוב של סויה, תבלינים וגוון קליל של מעושן ושיפודי הפרגית הם השיפודים הכי רכים וטעימים שאני מכיר, מלווים במשרה טריאקי משובח ובצליה מוקפדת מאוד על הגריל. בקיצור שילוב טעמים מעניין וטעים מאוד, שוב למרות פשטותם של המרכיבים. זו בעיני הגדולה של המקום, לפחות בחלק מהמנות.       

     

    אלו הן המנות שאכלנו במקום לאחרונה ושהפכו להיות ההזמנה הדי קבועה שלנו, אבל לאור מה שאמרתי בפתיח, הייתי רוצה להמליץ על עוד כמה מנות עיקריות, שאכלנו בעבר ונהנינו מהם. אשתי אכלה שם לא מעט פעמים את קומבינציות הסושי ואת רולי המאקי וציינה אותם לטובה. אני מאוד אוהב גם את מנת הנודלס שנקראת "שחיתות" שכשמה כן היא, כוללת אטריות ביצים וכבד אווז אבל היא התייקרה (58 ש"ח) בהתאמה להפיכת המעדן הזה לנדיר יותר ויותר וגם אני ויתרתי על התענוג הלא מקובל הזה. עוד אהבתי במקום את מרק העוף הלוהט מקטגורית מרקי הראמן, מרק גדול מאוד שיכול להוות ארוחה בימים קרים ומכיל פרגיות, אטריות ראמן, בצל סגול, נבטי סויה וביצה קשה. לצערי שינו בינתיים את המנה הזו ושמו בפנים נתחי אנטריקוט במקום, אבל אולי אפשר לשנות גם את זה,ברוח הפתיחות של המקום. עוד מנה שאכלנו בעבר ונהנינו ממנה היא הנוריקו סאן, רצועות אנטריקוט על מצע אורז, או אטריות אם מחליפים את התוספת. כל המנות האלו מומלצות אבל עדיין, מנת שיפודי הפודי עם אטריות האורז, היא מנת הדגל בעינינו. כל כך פשוטה ועם זאת כל כך טעימה.       

     

    לריבר אנחנו אוהבים לחזור מדי פעם, כשמתאים איזה מוקפץ טוב, בטוח שעוד נשוב...
           

     

    ציון: 4 מתוך 5

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/2/10 18:42:


      שמעתי הרבה המלצות על הסניף בראשון

      ואני מתבייש שטרם הייתי שם

        12/1/10 18:50:

      כמבקרת קבועה בסניף ראשל"צ לא נותר לי אלא להצטרף להמלצות :-)

      יש שם כמה מנות שחיתות חבל"ז ...... עירבוביה של נודלס עם אווז, ובקר, ואגוזי קשיו - יאמיי יאמיייי

      גם הסושי לא רע.

        12/1/10 15:27:


      אני אוהבת את הריבר

      אני מכירה את סניף רחובות

      הם באמת גמישים במנות ובתפריט בכלל

      ובתור צמחונית זה מאוד עוזר לי.ביקשתי לא להכניס עוף במנה מסוימת והם הסכימו בקלות ובשמחה להמיר אותו בדג.

      תמיד טעים שם ומאוד משביע (מנות הנודלס ענקיות וגדושות)

      גם מנת הסלמון בתנור שלהם זכורה לי לטוב.

      וכמובן- צ'יפס הבטטה המעולה....

      מקום מומלץ לאוהבי הז'אנר.

       

        12/1/10 15:12:

      צטט: Ada27 2010-01-12 14:53:46


      הייתי הורגת כדי לקבל את המתכון לרוטב הירוק של הסלט הירוק המדובר.

      מישהו מכיר?

       

       

      לדעתי אין מצב שיידעו כי כששאלתי רק בשביל הביקורת מה זה הרוטב ומה יש בו הם אמרו שזה סודי

      ושמנסים לא מעט להעתיק אותו מהם

        12/1/10 14:53:


      הייתי הורגת כדי לקבל את המתכון לרוטב הירוק של הסלט הירוק המדובר.

      מישהו מכיר?

      יש לי חברה שמשוגעת על ריבר,

      אני כבר רואה אותה מדפיסה את ההמלצה ומגיעה איתה

      ושכחתי לציין (למעשה שכחתי בכלל) שיש שם איזו הנחה נחמדה על יומולדת...

      והיה לי לא מזמן...אז אם אתם מגיעים תבקשו למלא הנחת יומולדת, נחמד!

        11/1/10 23:38:
      כתבת יפה, נהנתי לקרוא
        11/1/10 19:21:
      רשמתי והתרשמתי