עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרידה קאלו - השמנמנים אוכלים בקצב הפלמנקו

    14 תגובות   יום שני, 28/12/09, 13:20

    כשהולכים רגלית בקצה רחוב לילינבלום בואך רחוב אלנבי, אי אפשר להתעלם מהניחוחות הספרדיים שממלאים את האוויר, או שזה באמת נמצא באוויר או שפשוט נלכדנו באווירה הספרדית המדהימה של "פרידה קאלו", שכתובה באותיות לבנה על עיצובו של המקום, על האווירה, על מקורות ההשפעה של השף ובעיקר על האוכל. 

     

     

    "פרידה קאלו" היא בר-מסעדה שמתאימה מאוד לתקופת המשבר הכללי ומצטרפת לטרנד הטאפאסים הפושה ברחבי העיר. המסעדה אמנם אינה בדיוק טאפאס בר, אבל הקונספט הייחודי שלה, תפריט שכולל רק מנות ראשונות וקינוחים, הוא כמו האח הגדול של הטאפאסים, עם מנות גדולות יותר בדרך כלל. קל להתחבר לקונספט הזה משום שהוא מאפשר באותו מחיר, לטעום יותר דברים ומהי חוויית האכילה במקום חדש, אם לא ההתנסות בכמה שיותר טעמים.

     

    לשמחתנו, אני ושאר השמנמנים הוזמנו בשבוע שעבר לפגישה עם הבעלים ולארוחת טעימות על מנת לבדוק את תפריט החורף החדש של המקום, הזדמנות מעולה לחוות את כל הטעמ.ים.

     

     

    את כל חוויותינו מארוחת הטעימות במקום, אפשר לקרוא פה

     

    כדי לראות את כל התמונות מהביקור בפרידה קאלו, באיכות גבוהה, ליחצו פה

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/1/10 14:58:


      ביקרתי בפרידה מלא פעמים ומה שמגניב במיוחד זה שהם שומרים על רמה מעולה. אין נפילות.

      תמיד טעים מאוד, נעים, לא יקר בכלל וכיף.

      מטורפת על המקום הזה

        3/1/10 08:33:

      צטט: תל אביבית נמרצת 2010-01-03 00:44:17


      ומי זה "שמנמנים"?

       

      הכל כתוב בלינק למעלה

      והנה הוא שוב http://shmanman.im

      והנפשות הפועלות http://shmanman.im/about

       


      ומי זה "שמנמנים"?
        1/1/10 23:07:

      צטט: פרמינה דאסה 2009-12-31 14:45:43

       

      אני חושבת, אחרי שקראתי כמה מהביקורות שלך, שאתה באמת עושה מאמץ אמיתי לכתוב כמה שיותר מרוחק מכל הלחצים הסביבתיים.

      אבל תמיד התהיות האלה יצוצו.אל תתפלא.

       

       

       

       

      מסתפק בזה. תודה

      כל עוד התהיות עולות (וטוב שעולות, צריך לבקר כל דבר)

      ולגבי מרגישים שאני מצליח להתגבר על הבעיה

      אני שמח!

        31/12/09 14:55:

      חוץ מזה, שלא הגבתי נקודתית.

      המקום נראה חמוד .אפילו הוד צמחוניותי היתה יכולה להנות שם....:-)

        31/12/09 14:45:

      צטט: psychojr 2009-12-31 14:33:19

      צטט: פרמינה דאסה 2009-12-31 11:37:27

      צטט: מכבית- coach לכתיבה 2009-12-28 18:56:08

       

       

      גם אני תמהתי על הקשר....

       

      ואחרי התשובה שלו ושלי, מה דעתך?

      אני סקרן

       

      אני חושבת, אחרי שקראתי כמה מהביקורות שלך, שאתה באמת עושה מאמץ אמיתי לכתוב כמה שיותר מרוחק מכל הלחצים הסביבתיים.

      אבל תמיד התהיות האלה יצוצו.אל תתפלא.

       

       

        31/12/09 14:33:

      צטט: פרמינה דאסה 2009-12-31 11:37:27

      צטט: מכבית- coach לכתיבה 2009-12-28 18:56:08

       

       

      גם אני תמהתי על הקשר....

       

      ואחרי התשובה שלו ושלי, מה דעתך?

      אני סקרן

        31/12/09 11:37:

      צטט: מכבית- coach לכתיבה 2009-12-28 18:56:08

       

       

      גם אני תמהתי על הקשר....

        31/12/09 00:33:

      צטט: kipkipod 2009-12-30 20:06:19

      צטט: psychojr 2009-12-30 12:57:59

      צטט: kipkipod 2009-12-30 12:44:47


      נשמע נחמד, אבל אני אמתין לביקורת אובייקטיבית יותר...

       

       


      למרות שזכותך לדעתך

      אני חייב לשאול איך חמישה אנשים שאכלו

       כל אחד עם טעם שונה

      אהבו חלקים, פחות אהבו חלקים אחרים

      פירטו בדיוק מה טעים ומה לא

      יכולים להיות לא אובייקטיביים?

       

      כשאתה כותב שהוזמנת לפגישה עם הבעלים ולארוחת טעימות, זה מעלה אצלי שתי סיבות לסקפטיות.

      קודם כל, כשאתה בא במגע אישי עם האדם שמספק לך את האוכל, ומדובר באדם סימפטי, זה משפיע על ההערכה האובייקטיבית שלך על פועלו של אותו אדם.כולנו, במודע או לא, נכתוב דברים חיוביים יותר על האוכל, אם בעל הבית יישב איתנו לאיזה דרינק ויסביר על המנות..

      דבר שני, ופה תקן אותי אם אני טועה, לא הגעת למסעדה כאורח מן המניין, אלא בהזמנה של בעל המסעדה. זה מכניס למשוואה שלושה משתנים שאני לא בטוח שיתקיימו לגבי כל סועד:

      1. נראה שיש פה ניסיון של בעל המסעדה להרשים אותך ואת חבריך במידה כזו או אחרת, מה שמזכה אתכם במאמץ מיוחד מצידו.

      2. אני משער לעצמי שהשף הכין את המנות בעצמו, כשברוב המסעדות השף בא במגע עם חלק קטן מהמנות שיוצאות מהמטבח, ורובן מטופלות על ידי צוות טבחים, אומנם מוכשר, אבל לא ברמה של השף שהרכיב את התפריט ובנה את המנות.

      3. אני משער שזה לא היה בשעות עומס וזכיתם ליחס אישי. 

       

      יכול להיות שזו מסעדה מצוינת והמנות אכן מצדיקות את כל הקרדיט, אני רק חושב שהביקורת שלך זה לא מה שישכנע אותי, כי היא לצערי לא אובייקטיבית. אני אמתין לביקורת יותר מהימנה, או שאקפוץ לבחון את המקום בעצמי.

       אני מאמין שיש השפעה לארוחה מוזמנת אבל אני מאמין שלכותב שמודע לזה

      זה גג ישפיע ב5% לכאן ולכאן . 

      אני מאוד ער לבעיה (ראה הדיון שהעליתי כשרק התחלתי פה) ולכן מאוד עסוק בלהיות אובייקטיבי ולא לייפות דברים

      לכן אני כן מאמין שאני עושה את ההפרדה מספיק כדי שהביקורת תהיה בעלת ערך 

       בקיצור, נישאר חלוקים בדעתנו

       

      אתה מוזמן לספר לי אחרי שתמצא ביקורת מהימנה או תלך בעצמך 

       

        30/12/09 20:06:

      צטט: psychojr 2009-12-30 12:57:59

      צטט: kipkipod 2009-12-30 12:44:47


      נשמע נחמד, אבל אני אמתין לביקורת אובייקטיבית יותר...

       

       


      למרות שזכותך לדעתך

      אני חייב לשאול איך חמישה אנשים שאכלו

       כל אחד עם טעם שונה

      אהבו חלקים, פחות אהבו חלקים אחרים

      פירטו בדיוק מה טעים ומה לא

      יכולים להיות לא אובייקטיביים?

       

      כשאתה כותב שהוזמנת לפגישה עם הבעלים ולארוחת טעימות, זה מעלה אצלי שתי סיבות לסקפטיות.

      קודם כל, כשאתה בא במגע אישי עם האדם שמספק לך את האוכל, ומדובר באדם סימפטי, זה משפיע על ההערכה האובייקטיבית שלך על פועלו של אותו אדם.כולנו, במודע או לא, נכתוב דברים חיוביים יותר על האוכל, אם בעל הבית יישב איתנו לאיזה דרינק ויסביר על המנות..

      דבר שני, ופה תקן אותי אם אני טועה, לא הגעת למסעדה כאורח מן המניין, אלא בהזמנה של בעל המסעדה. זה מכניס למשוואה שלושה משתנים שאני לא בטוח שיתקיימו לגבי כל סועד:

      1. נראה שיש פה ניסיון של בעל המסעדה להרשים אותך ואת חבריך במידה כזו או אחרת, מה שמזכה אתכם במאמץ מיוחד מצידו.

      2. אני משער לעצמי שהשף הכין את המנות בעצמו, כשברוב המסעדות השף בא במגע עם חלק קטן מהמנות שיוצאות מהמטבח, ורובן מטופלות על ידי צוות טבחים, אומנם מוכשר, אבל לא ברמה של השף שהרכיב את התפריט ובנה את המנות.

      3. אני משער שזה לא היה בשעות עומס וזכיתם ליחס אישי. 

       

      יכול להיות שזו מסעדה מצוינת והמנות אכן מצדיקות את כל הקרדיט, אני רק חושב שהביקורת שלך זה לא מה שישכנע אותי, כי היא לצערי לא אובייקטיבית. אני אמתין לביקורת יותר מהימנה, או שאקפוץ לבחון את המקום בעצמי.

        30/12/09 12:57:

      צטט: kipkipod 2009-12-30 12:44:47


      נשמע נחמד, אבל אני אמתין לביקורת אובייקטיבית יותר...

       

       


      למרות שזכותך לדעתך

      אני חייב לשאול איך חמישה אנשים שאכלו

       כל אחד עם טעם שונה

      אהבו חלקים, פחות אהבו חלקים אחרים

      פירטו בדיוק מה טעים ומה לא

      יכולים להיות לא אובייקטיביים?

        30/12/09 12:44:

      נשמע נחמד, אבל אני אמתין לביקורת אובייקטיבית יותר...
        28/12/09 19:21:

      צטט: מכבית- coach לכתיבה 2009-12-28 18:56:08


      * אהבתי את הביקורת

       

      מענין - פרידה קאלו הנערצת עלי היתה בכלל ממכסיקו למיטב זיכרוני - כבעלה דייגו ריוורה .

       

      האוכל מוצג באופן מרנין עין (וחיך) - אולי צריך פעם ל... מ...

      :))

       

       

      זוכרת את נכונה. הציירת מכסיקנית

      האוכל ספרדי 


      * אהבתי את הביקורת

       

      מענין - פרידה קאלו הנערצת עלי היתה בכלל ממכסיקו למיטב זיכרוני - כבעלה דייגו ריוורה .

       

      האוכל מוצג באופן מרנין עין (וחיך) - אולי צריך פעם ל... מ...

      :))