עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הסלון – Take Two 26.11.09

    4 תגובות   יום חמישי, 24/12/09, 00:41


    הפעם זה הגיע מההורים של שמנת. אפילו לא מישהו מהמשפחה, אלא חבר קרוב שחגג חמישים. בוודאי שקפצנו על ההזמנה. עבר רק קצת יותר מחודש וכבר ממש התגעגענו לאייל שני, השף של המקום. אם הוא רק היה יודע...

    ביקורת שנייה על אותו מקום היא תמיד קשה יותר. במיוחד אם הביקורת שיבחה את המקום כמו פה. כבר קשה יהיה להפתיע אותנו. האווירה של המקום כבר מוכרת. ואולי הכי גרוע, את המנות שנשמעו לנו כטובות ביותר לקחנו כבר בפעם הקודמת .עכשיו נרצה לגוון.

    התיישבו לשולחן בסלון שתי משפחות עמוסות בילדים וגם בבני/בנות זוגם. התפריט היה קבוע מראש. תמורת 220 שקלים לסועד, אנחנו אמורים לקבל ארוחה כראות עיניו של אייל שני. הוא כבר יבחר את המנות שאנחנו אוהבים.

    ממש כשהתיישבנו, עוד לפני שהספקנו לקבל את השתייה, הוגשו לנו פקעות שומר ברוטב. אני אישית מאוד לא אוהב שומר. כנראה שהוא גם לא אוהב אותי, אבל במנה הזאת הסתדרנו יופי. הייתה בסביבות חתיכה לכל סועד, והיא הייתה מוצלחת.

    לאחר מכן הרעיפו עלינו את המנות הראשונות. סביח 1 ו-סביח 2, שתי מנות שמשלבות טחינה, ביצה ועגבניות. סביח 1 הפשוטה יותר הייתה מצוינת – ביצה קשה, חציל מטוגן, טחינה ועגבניות מרוסקות. כמה פשוט ככה טעים. בסביח 2 היו כבר קציצות דגים ברוטב עגבניות מבושל, ביצה קשה וטחינה. בשבילנו הדגים היו חזקים מדי בטעמם. בשביל הצד המבוגר יותר של השולחן המנה הייתה מעדן. בנוסף, היה את הקרפצ'ו ש"נדפק" ממש על שולחננו – המנה הקלאסית של בקר פרוס דק, עם פרמז'ן, מלח גס ושמן זית בוצעה כמו בספר. בספר הספרים, אפילו.

    לאחר הפסקה ארוכה מדי הגיעו מנות הים. שרימפס גדולים, עם השריון, הראש והרגליים –
    As is
    . גם הקלמארי שחה ברוטב כאילו להנאתו. השף לא עושה הנחות וחותך אותם למראית עין. מה שכן, הוא מבשל אותם טעים.

    ואז הגיעו מגשי האנטריקוט. שני גושים גדולים של בשר מיושן ומצוין הונחו במרכז השולחן. הבשר היה עשוי כהלכה (כלומר יותר אדום מאפור), רק החיסרון הוא שבשר קר מאבד מטעמו מהר. ולאחר שביתרנו את הגושים, הבשר התקרר צ'יק צ'ק. חיסרון נוסף היה המחסור בפחמימות, או במנה משלימה. כי עם כל הכבוד, האוכל היה טעים להפליא, אבל נותרנו עוד רעבים.

    לאחר שהצד הרומני של שמנת ביקש לטעום את אותה ממליגה עליה שמנת ואני המלצנו בחום מהביקור הקודם, זכינו לקבל עוד 2 מגשים של אותה ממליגה אמיתית (מתירס חברים, לא קמח תירס) עם גבינה גרוזינית, רוטב עגבניות וקרם פרש. נפלא ברמות!

    יחסית שבעים הגענו לפלטת קינוחים שהכילה את עוגת השוקולד העירומה, פלאן ועוד קינוח פירותי ששמרו על רמת האוכל הגבוהה. בערך אז נכנס שחר סגל לעמדה שלו על מחשב המסעדה ושבר את הסגנון המוזיקלי השקט בכמה שירים "מקפיצים" יותר. לא הספקנו להישאר למסיבת סלון שמתחילה בסוף כל רביעי וחמישי במסעדה, כי כבר ישבנו מספיק.

    "בפעם הבאה צריך להגיע מאוחר לפה. להספיק להינות מהשואו והמסיבה", סיפרתי את דעתי לשמנת.
    "לא יודעת. האוכל פה מעולה... אבל קצת מיציתי עגבניות", סיכמה.


    נ.ב.

    כפי שכתבתי קודם - ביקורת שנייה על אותו מקום היא תמיד קשה יותר. במיוחד אם הביקורת הקודמת קטלה את המקום כמו פה. באמת לא חשבנו לחזור להרברט סמואל, אבל שמנת הפסידה בהתערבות לליאור ודנה. בעיקר לליאור, דנה הצטרפה כשהייתי בטוח שאנחנו זוכים בהתערבות. בכל מקרה, המקום תיקן כל רושם מוטעה שהיה לנו על המקום. לא לקחנו אף מנה מהביקור הקודם שלנו והפעם הצלחנו עם כל מנה. סלט העגבניות והגבינה התורכית, מנת קלמרי שהייתי במיוחדים של אותו יום ועוד ועוד... היתרון של המנות המוקטנות במחיר מוקטן גם הוא, עזר לנו לחגוג על מגוון טעמים. ייתכן שאם היינו מזמינים מנה אישית לכל אחד, גם פה לא היינו מסיימים והיינו מואסים במנות. מה שבטוח שדווקא במגוון כזה יש ליונתן רושפלד, השף של המסעדה, הצלחה ביצירה של טעמים חדשים ומפתיעים. שווה להגיע בערב.


    בשתי מילים: שמנת מתוקה 38%.

    שיהיה לכם בתאבון,

                    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/1/10 11:59:

      מתה על שניכם:-) כשרוניים, ורזים!
        29/12/09 01:48:


      מסכימה עם המסקנה: צריך להגיע מאוחר כדי ליהנות מהאקשן של סוף הערב. העגבניות אכן ממצות עצמן בשלב מסויים, אבל איזו חוייה מרנינה בכללותה. ואגב, לא בכל ערב יש את הממליגה המפוארת, זכיתם! אני טעמתי אותה בצפון אברקסס והתאכזבתי קלות כשהיא לא היתה בתפריט של הסלון. (הנה מה שאני חשבתי על הסלון:http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=1384833)

      בכל מקרה, אהבתי לקרא אתכם, כרגיל :)

       

       

        24/12/09 21:34:

      צטט: rotemmon 2009-12-24 10:26:15


      כרגיל, אתם כותבים מושלם!

      אייל שני- אני צריך לפקוד אותו על שני מקומותיו....

       

      תודה. צוחק

       

      אם מישהו רוצה טעימה ממה שהולך שם בסיום המשמרת... הנה קטע שמצאנו בyoutube

        24/12/09 10:26:


      כרגיל, אתם כותבים מושלם!

      אייל שני- אני צריך לפקוד אותו על שני מקומותיו....

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין