עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    אמיצ'י - ארוחה עם חברים

    4 תגובות   יום רביעי, 9/12/09, 17:13

    אמיצ'י 

     

    הדבר הראשון שקלטנו עם פתיחת תפריט ההרצה של "אמיצ'י", המסעדה החדשה של ערן שרויטמן (אקס אורקה) ואיציק המל, היה לראות את המלים "רביולי חלמון" מודפסות שחור על גבי לבן בסקציית המנות הראשונות. זה שימח אותנו מאוד. בפעם האחרונה שאכלתי באורקה, שבוע לפני סגירתה טעמתי לראשונה את המנה האלוהית הזאת ומאז היא לא יצאה לי מהראש. אומנם אפשר היה ללקט ממנה זכרונות בפיקוק ובארמדילו פינצ'וס, אבל תמיד הן היו מלוות בחשש שאולי יאבד קסמה.

    העובדה שהיא מוגשת באמיצ'י בדיוק באותה צורה (עם פרוסת צנון מעליה) היא כבר סיבה למסיבה.

     

    אמיצ'י, שנפתחה על חורבותיה של קיוטו סלסה הלוהטת והאפלולית, שונה בתכלית מבחינת העיצוב שלה מקודמתה. את הבר הגבוה מחליף בר עץ נמוך משולב במשבצות קרמיקה לבנה עם עיטורים כחולים. הישיבה ליד הבר היא על כסאות רגילים ולא כסאות בר גבוהים, על פניו נראה חידוש נחמד, אבל לא בדקנו. העדפנו שולחן כיאה לארוחה של ארבעה סועדים רעבים.

     

    לפני שבחרנו מנות הגיע לשולחן מלצר יין שהיה נחוץ מאוד לאור העובדה שתפריט היינות היה צפוף ולא ברור.

     

    סומלייה כמה מלים על סומלייה (לא המדינה, המלצר):

    כולנו יודעים שיין זה עסק פלצני. ראיתם פעם מישהו שהזמין בקבוק יין, טעם והחזיר? אם כן זה ודאי היה אדם מאוד לא נחמד או לא נורמטיבי. רבים מאיתנו צוחקים על כל טקס היין הזה, החל בהצגת התווית וכלה בעירסול היין וגלגולו על הלשון, אבל לא יכולים להימנע ממנו. עניין של הרגל כנראה.

    אך כשמגיע מלצר שכל תחום מומחיותו היא יין, כדאי להוריד בטקסיות. סומלייה יקר - דע לקרוא את הקהל שלך. לא תמיד שם המחוז שממנו נבצרו הענבים אומר משהו לסועדים, לרוב הם רוצים שהיין יהיה טוב ולא יעלה יותר מדי. ולראייה – אני אפילו לא זוכרת אלו יינות הגיעו לשולחן, רק זוכרת שהם היו אדומים, איטלקיים וטעימים.

     

    ובחזרה למסעדה:

    המנות הראשונות שהגיעו יחד לשולחן (אם כי זמן ההמתנה להן היה מעט ארוך מהמקובל) כללו רביולי חלמון, ארטישוק מטוגן, מרק חצילים, קרפצ'יו דג שאליהן הצטרפה פוקאצ'ה אלוהית, דקה ונוטפת שמן זית ורוזמרין. מרק החצילים היה בעל מרקם קצפי וטעם עדין מעושן. הקרפצ'יו הגיע עם שבבי פיסטוק,הארטישוק היה אמון על החלק הקליל והמרענן שבמנות והרביולי הזכיר לנו למה בעצם באנו. בלי לחשוב פעמיים הזמנו עוד פוקאצ'ה. חיים פעם אחת.

    (אין לי מלים לתאר את האושר העילאי שבלפתוח את הרביולי ולראות את החלמון נוזל החוצה, ואז לנגב אותו עם הפוקאצ'ה המהממת. הם יודעים מה הם עושים שם, באמיצ'י).

     

     

    רביולי 

     

    מפיות (הנייר) הוחלפו במפיות (נייר)חדשות, ועברנו לשלב העיקריות. לשולחן הגיעו פיצה וטורטליני לחי עגל (שתיהן נמנות על המנות הראשונות), פסטה פירות ים ופילה בקר.

    הפסטה, מסוג פוזילי, הוגשה עם שרימפס וקלמרי ורוטב על בסיס עגבניות. מלוחה וטעימה. פילה הבקר הוגש עם פירה. טעים מאוד. גם בגיזרת הראשונות שהפכו לעיקריות נרשמו מחמאות ולא נותרו שאריות (כולל לנגב אתה רוטב של הטורטליני עם שאריות הפוקאצ'ה השנייה).

     

    בקושי הצלחנו להזמין קינוח, ועם זאת, לא רצינו לוותר. החלטה שגויה בדיעבד. הזמנו קינוח שנקרא בובלה שהחזיר אותנו לשנותה-80 בקפה קפולסקי, עם צינורות מרנג על עוגת שוקולד. נכון שהוא כלל גם טונקה,הפרי שמקפיץ כל קינוח שוקולדי, אבל זה לא עזר לו להתרומם.

     

    סיימנו עם שני ספלוני אספרסו ותה נענע.

     

    נכון לעכשיו, אמיצ'י לא נרשמת בתור משהו שעוד לא ראינו/טעמנו. גיזרת הקינוחים חייבת להשתפר, המלצרים חייבים להיות יותר נינוחים, ובאופן כללי, חסר קצת שיק. אולי הזמן יעשה את שלו. בכל אופן, אם אתם מגיעים לכאן בקרוב תנו דגש למנות הראשונות המצוינות, המיוחדות וההוגנות (מבחינת מחיריהן) וותרו על הקינוח.

     

    ועוד דבר: תבואו עם חברים, בעיקר כאלה שאוהבים לאכול.

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/12/09 21:34:


      ביקורת מדהימה, נהייתי רעבה רק מהתיאורים המדהימים.

       

      מטיחה לבקר בהקדם

        10/12/09 15:21:
      על הרביולי סרטנים וחלמון אפשר לומר: "חבר, היית חסר" מפני שבפינצ'וס הוא לא היה בחודש האחרון :-)
        9/12/09 17:44:
      קראתי עכשיו את הביקורת הישנה שלי על אורקה לפני שנסגרה וראיתי שגם שם המנות ראשונות היו הצלחה מסחררת והאחרונות אכזבה גדולה. נותר רק לקוות שזה ישתנה...
        9/12/09 17:20:


      אחד מהמקומות שנוספו לרשימת ה"צריך לנסות" שלנו...

       

      אחלה ביקורת!