עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בליני: ארוחת טעימות באדיבות עכבר קפה

    2 תגובות   יום שלישי, 1/12/09, 22:16

    בשעה זו בשבוע שעבר ביקרתי במסעדת "בליני" במתחם סוזן דלל בנווה צדק, לארוחת של "מועדון המסעדות של עכבר קפה" (על הארוחה לא שילמתי). בליני היא מסעדה איטלקית ותיקה, שלאחרונה אחד משותפיה פתח גם אחות קטנה בכפר-סבא "פיאנו פיאנו", שהפכה להיות העסקית הקבועה שלי באיזור העבודה.

     

    אגב, הידעתם ש"בליני" מקבלת את שמה מקוקטייל בליני שהיה הקוקטייל האהוב על המינגוויי.

     

    מנות ראשונות

     

     אנטיפסטי בליני ריזוטו אנטריקוט ופורטבלו בליניפורטבלופרשוטו בליני 

     

    המנות הראשונות שהגיעו לשולחן הן צלחת אנטיפסטי – מהן טעמתי את סלט השעועית השחורה שהיה מצוין, בטטה חביבה וכרובית טעימה ברוטב חרדל. ריזוטו אנטריקוט ופטריות פורטבלו ביין מרסלה (חלק מתפריט החורף שלא מופיע עוד באתר) – חלק מהיושבים בשולחן התלוננו על מתיקות יתר, אני אהבתי וגנבתי כשלא ראו עוד ועוד מהריזוטו. פטריות פורטבלו ברוטב יין מרסלה וציר בקר עם גלילות פרשוטו – הפטריות, לטעמי, היו מתוקות ומעולות. לחם הפרשוטו היה ממש לא טעים, ואחרי ביס אחד נזנח בצד השולחן. (התמונות מופיעות בהתאמה)

     

    מנות עיקריות

     

    DSCN6339DSCN6338  DSCN6340

     

    קיבלנו 3 מנות עיקריות, הראשונה היתה גלילי סינטה וגזר בבישול עמוק ורוטב דמי גלס, יחד עם ריבוע פולנטה, תפו"א ובצל שלמים בבישול ארוך. שוב נשמעו קריאות סביב לשולחן שהמנה מתוקה מדי, אבל אני התלהבתי. ניצלתי את העובדה שאנשים לא התלהבו ולקחתי לעצמי 2 חתיכות נוספות :-)

     

    פרפרדלה קצ'יטורה, מנה שמופיעה גם בתפריט של פיאנו פיאנו – פסטה רחבה עם נתחוני פילה ברוטב ציידים (קצ'יטורה באיטלקית מסתבר). היו שם שמנת, ציר בקר, פטריות פורטובלו ושמפיניון עם מעט מלפפונים חמוצים. מנה מעניינת וטעימה. הפסטה היתה עשויה אל-דנטה והרוטב היה מצוין לטעמי. רק חבל שהפילה לא היה אחיד ברמתו, והיו חתיכות טובות יותר וצמיגיות יותר...

     

    ניוקי כמהין – מנה שמככבת בזמן האחרון כמעט בכל מסעדה שמכבדת את עצמה. הניוקי היו נימוחים ומצויינים וגרמנו לנו לרצות עוד ועוד. חייבת לציין כי הניוקי של יואב בר ממראבו טובה יותר, אבל גם כאן המנה מצוינת.

     

    קינוחים:

     

    טירמיסו בוקאצ'י
     

     

    לסיום הארוחה קיבלנו שוטים של 3 סוגים של למונצ'לו (לימון, אשכולית אדומה ותפוזים). טעמתי חצי טעימה מהאשכולית וזה היה אחד הדברים המגעילים שטעמתי בחיי. האלכוהול היה כל כך חריף והאשכולית היתה זוועה. לא מבינה איך אנשים שותים למונצ'לו.

    אח"כ הגיעו טירמיסו שהיה עדין ונעים, וקינוח מצוין לסיום הארוחה. לא מכביד ולא מעיק. לאחריו הגיע באצ'י, כמו החטיף, עם נוגט ושוקולד ואגוזים והיה ההפך הגמור – כבד ומתוק. תקחו אותו רק אם הארוחה היתה קלילה, אחרת זה יהיה כבד מדי.

     

    תודה רבה לעכבר קפה, למסעדת בליני ולשף אייל הרוש על האירוח. בסך הכל היתה ארוחה מהנה, חברה טובה ואוכל טוב.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/12/09 01:04:
      תודה אודליה! :)
        2/12/09 01:02:

      גם אני אהבתי את הפטריות,

      כתבת יפה :-)