עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    "בליני" מרכז סוזן דלל תל אביב.

    8 תגובות   יום רביעי, 25/11/09, 16:54
     

    ארוחת בלוגרים היא תמיד חוויה מענגת. עשרים איש שאוהבים אוכל ואוהבים לדון על אוכל, מספקים זוויות מעניינות על כל מנה. הפעם היינו אורחים של "בליני" במרכז סוזן דלל בתל אביב, והעילה - טעימות מתפריט החורף שלהם.

    מבחינת עיצוב המקום, אין מה לומר, פנינה רומנטית, כולל החמימות, כולל המטבח הפתוח, כולל המיקום המעולה, צופה על הרחבה של סוזן דלל.

    גם השירות היה מעולה, והמלצר ששירת אותי ואת אלה שישבו בצד שלי, היה מקסים, ידידותי, חייכן וידע להסביר כל מנה בחן ובהומור. (וגם למלא את כוס היין שלי שוב ושוב כל פעם שהמפלס קצת ירד).

    מבחינת האוכל, הוגשו לנו מבחר מנות שאמורות לייצג את הקו של המסעדה.

    בתור התחלה, קיבלנו את קוקטייל הבית - "קוקטייל בליני" שמכיל נקטר אפרסקים, רום ושמפניה ומוגש במרקם של "ברד". אני מצאתי אותו טעים מאד.

    המלצר מזג לצלוחיות שמן וחומץ, שהסתבר שמיועדים להטבלת לחם הבית, שהגיע בצורת טוסטים קטנים (לטעמי קצת יותר מדי עשויים) שהכילו זיתים שחורים ועשבי תיבול. במקביל נמזג יין הבית, יין אדום ללא תווית שלווה בסיפור על כפריים שמייצרים יין ביתי ולכן הוא ללא תווית. אנקדוטה חמודה.

    המנה הראשונה שהוגשה מבין מנות הפתיחה היתה ריזוטו אנטריקוט  (בתפריט בכ40 שקלים) על בסיס שמנת ויין מרסלה, פטריות פורטובלו  ונתחוני אנטריקוט. המרסלה נתנה למנה כולה (בגודל נדיב) מתקתקות. לי השילוב היה קצת כבד וקצת פחות "גבינתי" ממה שאני מצפה מריזוטו, אבל אולי זה בגלל שזה נועד להיות בתפריט החורף, שהוא מטבעו כבד יותר. מנה נוספת לפתיחה היתה של פטריות פורטבלו בשרניות, שוב , מבושלות ביין מרסלה שהוגשו יחד עם לחם פרושוטו  - שאיכשהו לא השתלב לי כי הלחמניה היתה מתוקה כמו חלה מתוקה וזה יצר סנדוויץ קצת מוזר עם הפרושוטו ה"נקניקי".

    צלחת האנטיפסטי הכילה מגוון  ירקות (אני לא יודעת אם זה אמור להיות ככה אבל הירקות בצלחת שלנו היו קרים עד פושרים) - במחיר 54 שקלים לפי התפריט, וכללה בין השאר חצילים בדבש, פלפלים קלויים, כרובית אפויה ברוטב חרדל (הדבר שהכי אהבתי על הצלחת, הכרובית היתה רכה במידה הנכונה, והרוטב עדין ולא שתלטני), בטטות, כרישה ושעועית שחורה שלטעמי היתה קצת פחות מדי מבושלת.

    המנה הבאה שהגיעה לשולחן - "פאפאדלה אלה -קצ'יטורה" (72 שקלים למנה נדיבה), הכילה פסטת פאפאדלה רחבה עם רוטב ציידים אוסובוקו, פטריות פורטובלו ונתחי פילה בקר - מנה חורפית קלאסית, כבדה ועשירה, ביקשנו תוספת.

    מנה חורפית נוספת, עשירה אף היא היתה הווריאציה על הסלטינבוקה - והכילה סינטה  מבושלת ברוטב סמי גלאס,  - ציר בקר עשיר, מרוכז מאד, יחד עם רוטב חרדל וכמהין, והוגשה עם גזר, תפוח אדמה ובצל, על מצע פולנטה. הבעיה שלי היתה שהגזר היה מתוק ברמה של צימעס ולא השתלב לי עם הבשר שסביבו. הפולנטה הלכה לי יופי עם תפוח האדמה. (בתפריט מנת סלטינבוקה במחיר 99 שקלים).

    ללא ספק, המנה המנצחת מבין המנות העיקריות היתה מנת הניוקי כמהין (69 שקלים) - ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת , יין לבן ופטריות כמהין. ההשגה היחידה שיש לי היא רכות יתר של הניוקי שהספיק להנמס בפה לפני שלעסתי, אבל הרוטב היה מצוין.

    בתפריט הופיעו פסטות בטווח מחירים של בין 60 ל75 שקלים.

    לקינוחים (29 שקלים ) קיבלנו שתי מנות - האחת, טירמיסו קלאסי - שיחסית לכבדות המנות הקודמות, היה עדין, ונשא ניחוח של קפה שלא  השתלט על המנה, והמנה השניה היתה באצ'י -שהורכב מבסיס קרם נוגט  קרנצ'י של אגוזי לוז, מוס שוקולד ועל זה עוד שוקולד (ועוד שוקולד, ועוד שוקולד) - וכחובבת שוקולד, אני נשברתי בסביבות השליש הראשון. המתיקות היתה לי מוגזמת.

    לצד הקינוחים והשתיה החמה שהוגשה לכל אחד לפי בקשתו, הובאו לנו לטעימות שלושה סוגי לימונצ'לו שאמורים לככב העונה. הטעמים היו אמורים להיות לימון, תפוזים ואשכוליות. בפועל לא הצלחתי לקחת יותר מאשר לגימה אחת בגלל כוחניות האלכוהול ובעיקר - בעיקר בגלל המתיקות המאד מאד מאד מאד מוגזמת, שגרמה לי להרגיש כאילו אני שותה ריבה עם סוכר.

    בכלל, אומרים ששף מאוהב שם יותר מדי מלח בבישולים שלו. במקרה של "בליני" מדובר היה בעודפי סוכר, לעיתים פחות ולעיתים יותר, שחבל שהיו שם.

    בשורה התחתונה-

    המנות המומלצות - ניוקי כמהין, פאפאדלה א-לה קצ'יטורי וטירמיסו.

    שירות - מצוין.

    המלצה ל"בליני" - לקצץ בגדול בכמויות הסוכר.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/11/09 13:17:

      אחלה ביקורת. מסכימה עם כל מילה.
        26/11/09 18:51:

      צטט: תל אביבית נמרצת 2009-11-26 18:26:15

      מעבר לביקורת עצמה את כותבת פשוט נפלא היה תענוג לקרוא :-)

       

       

      תודה רבה!!!!!!!!
        26/11/09 18:26:
      מעבר לביקורת עצמה את כותבת פשוט נפלא היה תענוג לקרוא :-)
        26/11/09 09:42:


      המון תודה לכולם!!

      אני כבר מוצאת את עצמי מנתחת את  הסנדוויץ של ארוחת הצהרים מבחינה ביקורתית.... :-)

       

      היה נפלא לראות את כולם.

        25/11/09 20:36:

      כל הכבוד על הביקורת המפורטת!

      התמונות מוסיפות מאוד
        25/11/09 18:36:


      לגבי המנות המתיקות לא הפריעה לי במיוחד

      לקבי הבאצ'י היה מתוק בטירוף

       

      יופי של ביקורת

       

       

        25/11/09 17:29:


      אהבתי את הביקורת.

      אין ספק, הניוקי כוכב הערב.

      הכוכב הלך לי על הפיירי ...

       

        25/11/09 17:22:
      מצטרפת להמלצות שלך - לקצץ בכמויות הסוכר!!