עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    בליני – ארוחת טעימות למועדון עכבר קפה (24.11.09)

    12 תגובות   יום רביעי, 25/11/09, 01:30

    ממש לא ידעתי אם להסכים או לא. אני יוצא עם שמנת רק כמה חודשים, זה מוקדם מדי להצטרף לארוחה משפחתית במסעדה? לאחר יותר מדי טלפונים ושכנועים, הצד הפולני שכל הזמן שמפחד שלא נעים לו, התרצה. הם באמת רוצים שאני אבוא, אז למה לא? אבל בליני...? מה זה המקום הזה?

    הסכמתי בלי להסס. קידמתי לשמנת את המייל הרלוונטי שמודיע לנו על ארוחת בלוגרים ביום שלישי. אחרי כמעט שמונה שנים כבר לא ממש חייבים להתקשר בשביל כל דבר. הצדדים הפולניים נמסו בזוגיות, וההלוויה של "לא נעים" נערכה מזמן. אז למה לא? בליני. מקום טוב.

    ההורים של שמנת אספו אותנו ואת אחותה למרכז סוזן דלל בנוה צדק. הם הכירו לי את מסעדת בליני, אי שם בתל אביב.  תל אביב, שנראתה לי אז כל כך רחוקה מראשל"צ, בזמנו. הרבה יותר מרבע שעה נסיעה. נכנסו למקום עם אווירה אחרת מהמסעדות הסיניות בראשון ומהשפודיות בנס ציונה. למסעדות איטלקיות לא הייתי הולך עם ההורים הרבה, אם הלכתי בכלל. התיישבנו ומיד קיבלה את פנינו מארחת חייכנית וחתיכות פוקצ'ה עבה עם קערית בה נוזל צמיגי זהוב וכתם שחור במרכזו.
    "מה זה?", הסתקרנתי.
    "שמן זית ובלסמי. תנסה, תטבול" מישהו כבר דאג להדגים לי

    "תמשיכי באחד העם, לכיוון נווה צדק", הסברתי לשמנת. כל אחד כבר הגיע באוטו משלו. העבודה עד השעות המאוחרות, אתם יודעים. תל אביב, הבית שלנו בשנה וחצי האחרונות, נראתה מוכרת מתמיד. לגמתי מקוקטייל בליני טעים שכבר הוגש לבלוגרים הסועדים. הנחתי את הקוקטייל מבוסס האפרסקים והמשכתי להמתין לשמנת שאיחרה לבוא. היא הגיעה לשלוחן קצת אחרי שקיבלנו חתיכות לחם זיתים תוצרת המקום, שנחתך ונאפה עוד קצת, לקבלת מרקם טוסטי קשיח מבחוץ. את הלחם טבלתי בקערית שמן זית ובלסמי, כצפוי במסעדה איטלקית. הלחם היה סביר, לא מעבר. גם מטבל השמן זית והבלסמי נהיה בנאלי, ולא יכול להחזיק לחם לבדו.

    שלוש מנות ראשונות הוגשו למרכז השולחן: הראשונה הייתה ריזוטו אנטריקוט. ריזוטו עם נתחי אנטריקוט, פטריות פורטבלו ויין מרסלה אומנם נשמע מבטיח, אבל המנה הייתה בינונית. טעם לוואי של המנה, אולי מהמתיקות של היין, אולי מטעמים חזקים מדי של בשר עבור מנת ריזוטו, קצת הרס. מנה נוספת הייתה פטריית פורטבלו ברוטב מרסלה בליווי בריוש פרושוטו. מנה מצוינת. פטרייה על הגריל ועליה רוטב מתוק-מתוק מתנגשת עם מאפה מלוח ובשרי. ניגוד שמשתלב נהדר. עוד הוגשה צלחת אנטי-פסטי עמוסה בכרובית אפויה ברוטב חרדל,כרישה בבלסמי, חצילים, בטטות וסלט שעועית שחורה. האנטי פסטי היה סביר, אך למרות הניסיונות לייחד אותו מהרבה מנות דומות שאכלתי בעבר, לא הייתי מזמין אותו. לדעתנו החלשה מבין שלושת המנות הפותחות.

    אל תשאלו אותי איך, אבל עד היום אני זוכר שהזמנתי למנה העיקרית פסטה ברוטב פסטו. הייתה לא רעה, אבל... לכו תסתמכו על הזיכרון שלי. ישבנו בשולחן אינטימי, אבל עדיין היה עוד קצת מרחק. לא טעמתי מהמנות שלהם, הם לא טעמו משלי.

    אחרי המתנה בקוצר רוח, הגיעו המנות העיקריות לשולחן. שולחן של עשרים סועדים, הומים ומקשקשים בלי היכרות לא-וירטואלית מעמיקה. אבל כולם טעמו מהעיקריות, מעבירים את הצלחות מאחד לשני בחיוך. גם הפעם היו שלוש מנות.  הראשונה הייתה
    פפרדלה א-לה קצ'יטורה – פסטה ברוטב הציידים. פסטה רחבה עם פילה בקר ופטריות פוטבלו, ומעליה רוטב שבעיקרו ציר בקר. המנה הייתה טובה, טעם בשרי מובהק שמחייב אותך לאהוב את המנה או לשנוא אותה. עם מעט פרמזן לעידון, נהניתי שוב ושוב. הפסטה עצמה הייתה עדיין קשה, קשה מדי. דרגה אחת מעל אל-דנטה.
    מנה נוספת הייתה גלילות סינטה שהוגשו עם גזר במרכזן ופולנטה בצד. על הפולנטה הונחו בצל ותפוח אדמה. המנה הייתה קצת אנמית, והבשר איבד מהטעם שלו. גם מעט הרוטב של ירקות השורש לא הספיקו לפולנטה הקשיחה והתפלה. מנה לא מוצלחת.
    שלישית ואחרונה הוגש ניוקי ברוטב שמנת-כמהין. ניוקי רך במידה עם רוטב מוצלח שמכסה אותו, מדי פעם נותן מכה נעימה של שום. כוכב הערב, ללא ספק.

    אני בהחלט לא זוכר איך קינחנו שם בבליני לפני שבע שנים. אני רק זוכר שנשאר ביס נימוס אחרון ומיותם ושבסופו של ערב, נהניתי לסעוד עם אנשים שרק התחלתי להכיר.

    קינוחים היו שניים: טירמיסו, כיאה למסעדה איטלקית. טירמיסו מוצלח, עם טעם עדין של קפה. וקינוח חדש בשם באצ'י, שהורכב מנוגט, תחתית קראנצ'ית, שוקולד מריר ואגוזי לוז. מנה שמיועדת למי שלא מפחד ממתוק. הרבה מהסועדים ושמנת בתוכם נרתעו מעודף המתיקות של המנה. אני, כשכוס מים צמודה אליי, לא הפסקתי ליהנות.

    האוכל היה בין סביר לטוב, תלוי במנה. המחיר הלא נמוך של המסעדה קצת בעוכריה פה. עם מחיר נמוך יותר, היא הייתה זוכה לציון מספרי של 3.5 או 4. בתמחור הנוכחי, אני חושב ש-3 יסכם את הערב לא רע. ללא ספק, הכיף הגדול של הערב היה לסעוד עם אנשים שרק התחלנו להכיר.


    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%


    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.
    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/11/09 13:06:

      צטט: שמן ושמנת 2009-11-25 20:19:02

      צטט: psychojr 2009-11-25 13:33:29


      יפה כתבתם. מסכים כמעט עם הכל

       

      היה נעים לפגוש אותכם סף סוף

      אני עשיתי את המעבר ההפוך מת"א לראשל"צ

       

      טמיר


      תודה טמיר.

       

      אמרת שאתה מסכים כמעט עם הכל. יש חילוקי דעות? אז כמו שאמרתי אתמול לאיבי - תן לנו בראש!

      לכל אחד דעה שונה וייחודית. נשמח להוכיח לך שהדעה שלנו גם תמיד נכונה קריצה

       

      קצת באיחור הפעם אבל כתבתי

      מוזמן להשוות

       

        26/11/09 09:18:

      אתה כותב מקסים! מסכימה עם כל מילה. טוב, גם אני הייתי מעשרים הסועדים וחוויתי את אותו אוכל.שאפו לניוקי כמהין.
        26/11/09 08:57:
      מקסים :-)
        25/11/09 20:19:

      צטט: psychojr 2009-11-25 13:33:29


      יפה כתבתם. מסכים כמעט עם הכל

       

      היה נעים לפגוש אותכם סף סוף

      אני עשיתי את המעבר ההפוך מת"א לראשל"צ

       

      טמיר


      תודה טמיר.

       

      אמרת שאתה מסכים כמעט עם הכל. יש חילוקי דעות? אז כמו שאמרתי אתמול לאיבי - תן לנו בראש!

      לכל אחד דעה שונה וייחודית. נשמח להוכיח לך שהדעה שלנו גם תמיד נכונה קריצה

       

        25/11/09 20:16:

      צטט: דנק'ה 2009-11-25 10:22:19

      כתוב מאוד יפה. ללא ספק הפוסט האהוב עלי.

       

       

      תודה. כיף לשמוע את זה ממך צוחק
        25/11/09 13:33:


      יפה כתבתם. מסכים כמעט עם הכל

       

      היה נעים לפגוש אותכם סף סוף

      אני עשיתי את המעבר ההפוך מת"א לראשל"צ

       

      טמיר

        25/11/09 10:22:
      כתוב מאוד יפה. ללא ספק הפוסט האהוב עלי.
        25/11/09 10:09:


      תודה רבה לכולכם!

      כפי שכתבנו, ממש נהנו להכיר אתמול.

      נשמח להיפגש בהזדמנויות הבאות. המועדון מורכב מאנשים מביני עניין ובעלי ידע, אך יותר מהכל ( והכי חשוב) - נחמדים, שתענוג לשבת איתם יחד.

      אגב, כולכם מוזמנים להצטרף לקבוצה שלנו בפייסבוק:

      http://www.facebook.com/group.php?gid=137030085675


      יום נפלא,

      שמן ושמנת צוחק

        25/11/09 08:06:

      אהבתי את שילוב החזרה במנהרת הזמן בפוסט...

       

      החוויה אתמול היתה מעניינת...בכל מקרה היה נעים להכיר!

        25/11/09 07:19:


      כל הכבוד על הזריזות והביקורת הכנה

      יש דברים שאני מסכים ויש שהטעם שלי שונה

       

      אבל עדיין לא כתבתי

       

      צילומים בפייס בוק שלי

      http://www.facebook.com/album.php?aid=11379&id=1832882469&ref=mf

      כמה שאתם רציניים....

        25/11/09 06:22:


      גם אצלי בליני היא "מסעדת היוקרה" הראשונה שבה אכלתי לפני 7-8שנים עם הגעתי לעיר הגדולה מהכפר...

      כרגיל כתבתם מקסים.

       

      היה נעים מאוד להכיר אתכם!

        25/11/09 03:01:

      יופי של ביקורת

      מקורי מאוד.

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין