עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    במטבח של רמה – צהריים (כמעט) בטבע. (אוקטובר 09)

    8 תגובות   יום ראשון, 15/11/09, 00:08

    שמנת ואני מכירים לא מעט מסעדות. אפילו אם לא בכולם היינו, יוצא לנו להתעניין בביקורות של אנשים אחרים – לשמוע, לקרוא ולטעום על מסעדות. חברים שמחים להתייעץ איתנו לגבי מסעדות ואנחנו שמחים לדחוף את עצמנו ולייעץ בכל שיחה כזאת. נדיר שיוצא למישהו להתקיל אותנו בשם של מסעדה שאנחנו לא מכירים (אלא אם כן שואלים אותנו על טוסט נקניק ב"פיצוציה של קריית ארבע", למשל). לפני כחודש, כחלק מחגיגות יום ההולדת, ההורים של שמנת אספו אותנו בדרך למסעדה "סודית". להפתעתנו הם הצליחו להביא אותנו למקום ישן ומוכר, רק לא לנו.

    מסעדת "המטבח של רמה" יושבת בקרבת ירושלים, מציגה לנו בגאווה נוף הררי מרשים. אין מקומות ישיבה בתוך המסעדה, כול האירוח הוא "בחוץ". מעל לראשנו דאגו ליריעה שתצל עלינו מחום צהרי שבת של תחילת אוקטובר וטפטפות מים עדינות דואגות לקרר את הסועדים וגם להרטיב אותם קצת.   

    רוב תפריט הקיץ היה מורכב מהיצע של מאפים מיוחדים בטאבון, כמו לדוגמא "
    לחמע בעג'ין - מאפה בשר טלה על חציל קלוי, עשבי תבלין, עגבניות וצנוברים עם יוגורט וטחינה ירוקה" או " מאפה מוצרלה בופאלו וחזה ברווז מעושן עם קישואים, פלפלים קלויים וקונפי שום". בנוסף, היה מבחר מצומצם של מנות עיקריות, וסלטים.

    אנחנו בחרנו שתי מנות עיקריות מה"ספיישלים" של אותו יום בנוסף למגוון שכלל ארבעה סוגי מאפים מהטאבון. המאפים היו טובים, אך לא גדולים ומתומחרים מעט גבוה מדי לטעמינו. במיוחד אהבנו מאפה שמעליו גבינת עיזים, אגסים ושקדים. מנה עיקרית אחת של נתח אנטריקוט גדול שהוגש עם אבן לוהטת לצלייה נוספת היה מוצלח מאוד בטעם (הוגשה עוד קערית חמאה למריחה בשביל שילוב מנצח באמת), אך מי שישב קרוב לאבן התלונן שהוא עובד קשה מדי בצלייה ובחימום נתחי הבשר, בשביל המנה הזאת. המנה השנייה של צלעות טלה על מצע חיטה ושקדי עגל הייתה מיוחדת וטעימה. הצלעות היו טובות, אך לא מעבר, והתוספת הייתה מפתיעה בטעמים טובים.

    סיימנו בשני קינוחים סבירים שכללו שילוב של פירות ועוגה, אך איננו זוכרים את הרכבם המדויק. אם אחרי כמה שבועות אנחנו לא ממש זוכרים מה היה שם (ואנחנו לרוב זוכרים), כנראה שהחותם לא נשאר.

    המטבח של רמה הוא מקום מפתיע שמציע נוף מיוחד עם מנות מפתיעות וחומרי גלם טריים ומוצלחים. רק מחיר גבוה מדי פוגם בטעם הטוב. במספרים הייתי מעריך את המקום כ- 3.5

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    נ.ב.

    1. נקודה נוספת לטובת המטבח של רמה, היא דאגה לשנות ולגוון. אם אתם רוצים להתרשם כבר מתפריט החורף החדש, אתם מוזמנים ללחוץ פה.

    2. לראשונה בחיי יצא לי לטעום בירה מהמבשלה הפלסטינית הראשונה (והיחידה כרגע) – מבשלת טייבה. ניסיתי את הבירה הכהה שלהם, מוצלחת למדי.


    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.
    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/11/09 11:57:

      מיטב זכרוני היינו שם פעם,

      התמחור אכן בעייתי - למיטב זכרוני

        19/11/09 01:39:

      צטט: פושקין בעיר הקטנה 2009-11-18 18:16:17


      ההורים הכירו לי את המקום,

      מאז גם חגגנו יומולדת (הפתעה) לאמא שם.

      בהחלט יקר, בעלי טוען שיותר מידי (ולכם לא אוהב את המקום...),

      אבל מקום עם קסם.

       

      יופי של ביקורת..

       

      תודה.

       

      בהחלט מקום ייחודי.

       

       


      ההורים הכירו לי את המקום,

      מאז גם חגגנו יומולדת (הפתעה) לאמא שם.

      בהחלט יקר, בעלי טוען שיותר מידי (ולכם לא אוהב את המקום...),

      אבל מקום עם קסם.

       

      יופי של ביקורת..

        17/11/09 05:52:

      רציתי לעשות שם פעם ארוע משפחתי-

      אבל המחירים יקרים מידי.

        17/11/09 01:08:

      צטט: הקדרה של ששת 2009-11-15 23:54:36


      מזכיר לי סגנון של מסעדת הרים אי שם באחג העמקים  בצפון

      יש דמיון.. אבל פה הרמה והיצירתיות גבוהים יותר.

       

        15/11/09 23:54:

      מזכיר לי סגנון של מסעדת הרים אי שם באחג העמקים  בצפון
        15/11/09 14:56:

      צטט: שייקIT 2009-11-15 00:52:47

      הם מופיעים בכמה מדריכים.

      רשום שאכן המאפים משובחים אך המחירים יקרים

      ביקורת מעניינת

       

      תודה.

       

      זה מקום ששווה להכיר.

      יש מקומות טעימים יותר וכאלה שמתומחרים טוב יותר, אבל כדאי לשמור את המקום בתודעה.

        15/11/09 00:52:

      הם מופיעים בכמה מדריכים.

      רשום שאכן המאפים משובחים אך המחירים יקרים

      ביקורת מעניינת

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין