עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    טירונות בעכבר Cafe

    גספאצ'ו בסימן כשר

    8 תגובות   יום שישי , 6/11/09, 09:41

    אי אפשר להבהיל מישהי שגדלה באשדוד ולמדה בבאר-שבע עם נסיעה לדרום. לכן כשקיבלתי הזמנה להצטרף לארוחת טעימות בגספאצ'ו, הנמצאת במלון הולידיי אין על חוף אשקלון, המיקום והמרחק לא הרתיעו אותי, הרי גרתי גם שם (באשקלון, לא במלון). מה שהרתיע אותי שזו מסעדה של מלון. נכון, אני יודעת שהמסעדות האלה מאוד משתדלות, במיוחד לאחרונה, אבל שום דבר לא יכול להיות פחות מזמין מאשר תעודת הכשרות המוקפדת שלהן.


    אז אקדים ואומר שמכמה מהמנות לא הופתעתי, שזה בסדר למסעדה כשרה, אבל המנות המוצלחות היו הפתעה גמורה.


    המקום

     

    המסעדה שוכנת בתוך חלל לא גדול מידי ומעוצבת בצבעים חמים, אבל משהו מרגיש לא מספיק אינטימי, אלא יותר כמו חלק של אולם אירועים. אולי זה כי כל השולחנות נמצאים בחלל אחד ואולי כי הסידור שלהם בחלל הזה לא מוצלח במיוחד.
    חלק מהמטבח פתוח, בסגנון שואו קוקינג - לא משהו שאפשר להנות ממנו (למי שאוהב לצאת עם ריח של בישולים על בגדיו ושיערו) כי לא מתאפשרת ישיבה על הבר מול הגריל עצמו.

     

    שואו קוקינג


    ישבנו לשולחן לשמונה (חלק לא מבוטל מהשולחנות מוכן לאכלס משפחות גדולות) כשהשף ומנהל האוכל והשתייה של המלון חוברים אלינו.


    השף, בריאן בראנד, מנצח על התפריט של המסעדה ונוהג לשנותו מידי קיץ וחורף. הוא יוצא דרום אפריקה וחדוות הבשר שלו מורגשת מאוד בתפריט ובשיחה איתו. הוא גם דאג הפעם לבנות לנו את הארוחה בצורה כזו שנוכל להנות מכל המנות, כולל הקינוח, בלי לאבד את חוש הטעם בשלב מסוים.


    לפתיחה כל אורח במסעדה מקבל את משקה הבית - גספאצ'ו פירות. גם אנחנו קיבלנו, כמובן.

     

    גספאצ'ו פירות

    גספאצ'ו פירות


    ראשונות

     

    לפתיחה הגיעו מטבלים מלווים בלחם מרוקאי. המטבלים כללו טחינה עם אמבה - שילוב מאוד מעניין, פלפלים חריפים בשמן זית ושיני שום בבלסמי ודבש. הלחם היה קצת עבש.

     

    טחינה עם אמבה, פלפלים חריפים בשמן זית ושיני שום בבלסמי ודבש
    לחם מרוקאי


    קרפצ'ו חצילים תחת רוטב טחינה (31 ₪) - מנה מאוד מעודנת וטעימה.

     

    קרפצ'ו חצילים


    סלט עלים ושורשים (35 ₪) - הרבה מוצרים מפתיעים מרכיבים את הסלט הזה, כמו אגוזים מסוכרים וסלק, שאומנם הוא לא מרכיב מפתיע אבל המרקם והטעם שלו היה שונה כאילו הדגישו לו את הטעם המיוחד שלו.

     

    סלט עלים ושורשים


    דואט מתוק - מוקפץ פטריות ובטטה (34 ₪) - מנה חביבה.

     

    דואט מתוק


    כבד אווז (39 ₪), מוגש עם ריבת שלוטים - השילוב בין מרירות הכבד ומתיקות הריבה הופכת את המנה הזו למעדן.

     

    כבד אווז

     


    עיקריות


    מה שהיה אמור להיות התותחים הכבדים:

    מנת ספיישל (152 ₪), מורכבת משני סטייקים של אנטריקוט, שני סטייקים של פרגית ושני קבב טלה ובקר על חציל קלוי. מנה שיכולה להשביע משפחה שלמה. האנטריקוט שכלל גוש שומן במרכז כל נתח היה טוב, אך נטה להתייבש מהר מידי על הצלחת. הפרגית היתה מאוד טעימה ועדינה, והקבב היה חביב.

     

    ספיישל


    לאחר מכן הגיעה מנת הטריו (119 ₪). גם היא יכולה להאכיל כמות אנשים לא מבוטלת. היא כללה פילה בקר, צלעות טלה, שמגיעות ישירות מאוסטרליה, ושיפודי פרגית.
    פילה בקר בעיניי היה מחוסר כל טיפה של דם ולכן המרקם שלו היה יותר של בשר מבושל מאשר צלוי. חברי לארוחה דווקא השמיעו קריאות התפעלות מהנתח הזה.
    צלעות טלה, היו האכזבה הכי גדולה של הארוחה. צלעות טלה זו המנה החביבה עלי וגם הידיעה שזהו בשר משובח מאוסטרליה הגדילו את הציפייה, אבל כאן הן פשוט נרצחו בדם קר, מממ... בעצם לא היה שם דם בכלל.
    גם במנה הזו הפרגית היתה מוצלחת. כנראה שהעופות חסינים לענייני הכשרות.

     

    הטריו

     


    קינוחים


    זה היה החלק המפתיע של הארוחה. כל מה שהיה יכול להזכיר כשרות התנדף כלא היה.

    פאי תפוחים (28 ₪) - מוגש עם גלידת וניל צמחית ומפתיעה, ללא טעם לוואי שמאפיין לרוב גלידה כשרה. הפאי עצמו טעים והמרקמים של הבצק והתפוחים מאזנים אחד את השני בכמויות ובמרקמים.

     

    פאי תפוחים


    קדאיף (32 ₪) - גם הוא מוגש עם אותה הגלידה והקדאיף עצמו חביב.

     

    קדאיף


    המנה המנצחת היא סופלה שוקולד (32 ₪) - המרכיבים הלא מחמיאים של המנה (מרגרינה ועוד כל מיני מוצרים צמחיים) לא מורגשים בכלל. היתי אף אומרת שהמנה הזו מתעלה על הרבה סופלה חלביים שאכלתי בחיי, וכל זה בזכות השוקולד המשובח שממנו עשוייה המנה. השף מספר שניסה הרבה מוצרים שונים עד שמצא את השוקולד המשובח הזה.

     

    סופלה שוקולד

     


    שירות


    השירות הוא משהו שמסעדת גספאצ'ו מתגאה בו מאוד ויש להם במה. צוות נעים, חייכני וקשוב מתנהל במסעדה. מורגש הכבוד הדדי ביניהם - מפתיע שאני מזכירה את זה אבל זה משהו שבהחלט משנה את האווירה.


    לסיכום: לגספאצ'ו רצוי להגיע לא רק כי היא כמעט האופציה היחידה בעיר, אלא בגלל השירות, המנות הראשונות והקינוחים. מנות הבשר רצוי לבחור בבררנות.

    גילוי נאות: הכותבת היתה אורחת של המקום.
    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/11/09 06:44:

      צטט: david casirer 2009-11-08 17:18:34

      אף מלה על החברה? נעלבתי...

      סתאאאאם (:

      היה הכיף.

       

       

       אני לא נוטה להסגיר שמות... אבל אם אתה מתעקש להיחסף...

      נכון היה כיף 

        8/11/09 17:18:

      אף מלה על החברה? נעלבתי...

      סתאאאאם (:

      היה הכיף.

       

        8/11/09 13:56:

      צטט: שייקIT 2009-11-07 18:26:52


      אכן ביקורת טובה

      אפילו בדקתי במפה היכן זה אשקלון... :-)

      התמונות מדהימות.

      ממש מזמינות ביס

       

      תודה, השתדלתי

        8/11/09 13:55:

      צטט: שמן ושמנת 2009-11-06 11:51:44


      ביקורת מהנה וכתובה היטב.

      מההתרשמות שלנו מהביקורת, הבנו שהמנות הראשונות היו מבוצעות טוב, אך לא ממש מיוחדות. כמו כן, כתבת על "נפילה" במנות העיקריות (כנראה בגלל הבשר הכשר).

      כך שהציון המספרי הגבוה שחילקת נראה קצת תמוה, זאת למרות הקינוחים הטובים.

       

      סופ"ש מהנה,

      שמן ושמנת.

      נכון הציון מרגיש קצת גבוה לאור הכתוב, אבל זו בהחלט לא מסעדה ממוצעת של 3. בהתחשב בנסיבות הכשרות מצד אחד (לדעתי מי שמחפש מסעדה כשרה יוכל להנות שם מאוד) ובמה שהם מצליחים להוציא מצד שני וגם אם נוסיף את השירות והכוונה זה מתכנס יותר לכיוון של 4.

       

        8/11/09 12:58:

      צטט: ששת שצ 2009-11-06 10:30:00


      מסכים לכל מלה

      ביקורת ממש טובה נהנתי לקרוא ולהזכר

      מה שבטוח שאני  הולך להכין את הסלט שורשים הערב או מחר

      תודה

      איך יצא הסלט?

       

        7/11/09 18:26:


      אכן ביקורת טובה

      אפילו בדקתי במפה היכן זה אשקלון... :-)

      התמונות מדהימות.

      ממש מזמינות ביס

        6/11/09 11:51:


      ביקורת מהנה וכתובה היטב.

      מההתרשמות שלנו מהביקורת, הבנו שהמנות הראשונות היו מבוצעות טוב, אך לא ממש מיוחדות. כמו כן, כתבת על "נפילה" במנות העיקריות (כנראה בגלל הבשר הכשר).

      כך שהציון המספרי הגבוה שחילקת נראה קצת תמוה, זאת למרות הקינוחים הטובים.

       

      סופ"ש מהנה,

      שמן ושמנת.

        6/11/09 10:30:


      מסכים לכל מלה

      ביקורת ממש טובה נהנתי לקרוא ולהזכר

      מה שבטוח שאני  הולך להכין את הסלט שורשים הערב או מחר