עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    "הלאונג' - מלון הילטון תל אביב"

    3 תגובות   יום רביעי, 4/11/09, 10:30

     

    כשרוצים לנשנש משהו מהר, לא הולכים לאכול בהילטון.

    כשרוצים משהו זול ופשוט, לא הולכים להילטון.

    מצד שני, כשרוצים חומרי גלם משובחים, הגשה אלגנטית ואווירה של חו"ל, זה בהחלט המקום.

    בעולם החרדי, פגישות בלובי של בית מלון הן סטנדרט. בראייה הלא דתית, בדרך כלל לאונג' של מלון נתפס כמשהו לאורחי המלון בלבד.

    אז זהו, שלא.

    ישבנו בלאונג' של מלון הילטון בתל אביב. רק השם כבר משדר יוקרה. המילה "אלגנט" ליוותה אותנו כל הערב, אם זה בתאורה המרשימה, אם זה באנשים שישבו סביב וניהלו שיחה שקטה, אם זה זמר הבית שכאילו במיוחד עבורנו ליווה את הערב במוסיקה פופולארית, אבל לא בדציבלים שלא מאפשרים שיחה, ואם זה אפילו במלצרים, חלקם עשרות שנים במקצוע, שרואים בכך ייעוד ולא רק תחנה בדרך לדרום אמריקה או למזרח.

    המחירים לא זולים. בהחלט לא, אם כי פחות מפחידים ממה שחשבתי שיהיה, במיוחד במחלקת הקינוחים. ובכל מקרה התמורה מצדיקה. מאד. המילה המובילה כאן היא "איכות". איכות הסלמון שמופיע בכמויות נדיבות במנות, איכות גבינת השמנת המשובחת, איכות הלחמים ואיכות השוקולד.

    הזמנו שתי מנות עיקריות, שתיהן במחיר 86 שקלים. המנה הראשונה היתה "סלמון יפני - פילה סלמון צלוי, בציפוי שומשום שחור ולבן, על מצע אטריות ביצים וירקות שורש, ברוטב טריאקי". המנה , כמו שאר המנות היתה אסטטית מאד ונדיבה מאד. בניגוד למקומות אחרים שהמילה "טריאקי" או כל מילה אחרת מהמטבח של המזרח הרחוק פרושה אצלם "להטביע בסויה", כאן התיבול היה מדויק, השומשום לא הציף את הצלחת אלא ציפה באלגנטיות מאופקת את הדג, והכל השתלב בהרמוניה. לעיקרית השניה הזמנו  "קלאב סנדוויץ", כשהמילה "סנדוויץ" היא כמו להגיד על בר רפאלי שהיא "נאה למראה"  - פשוט אנדרסטייטמנט. השם המלא של המנה היה "קלאב סנדוויץ - מגדל של לחם דגנים קלוי, סלמון מעושן, עלים ירוקים, ביצת עין, עגבניות ומלפפונים, גבינת שמנת ,בצל, וצ'יפס".  המנה היתה ענקית. בפירוש מספיקה לשניים או לפחות לשתיים. היו שם ארבעה (!) סנדוויצים, כל אחד עם כמה וכמה פרוסות לחם, והכל משופד על קיסם, ובין לבין תלוליות של גבינה, והר של צ'יפסים עבים ופריכים. הבעיה היחידה שלי היתה איך להתמודד עם זה בצורה מנומסת ותרבותית. בסוף לא מצאתי צורה מנומסת ותרבותית, ואחזתי בכריכים, שולפת את הקיסמים ופשוט טורפת כאחרונת תלמידי בית הספר במקדונלדס. גם כאן, העדינות והמעודנות היתה שם המשחק, בלי טעמים חזקים ושתלטניים, שילוב מצוין של הסלמון (בכמות נדיבה) עם גבינת השמנת והירקות. הביצה היתה טאץ' מעניין מאחר  ולא ידעתי שסלמון הולך טוב עם ביצים מטוגנות.

    כשהגיעה מלצרית הקינוחים, ושאלנו על המלצות, היא אמרה את מילות הקסם "יש סופלה" וכאן כבר עצרתי אותה. מבחינתי סופלה זה מלך הקינוחים והוא הוזמן מיידית (במחיר יחסית לא יקר של 36 שקלים, שבעצם דומה למחירי סופלה בכל מקום אחר, יוקרתי הרבה פחות). בן זוגי הזמין המלצה נוספת, של עוגת גבינה עם פירות ושוקולד לבן במחיר 39 שקלים. סופלה, כמו שסופלה צריך להיות, הגיע בספל קומפלט עם לב השוקולד המומס, ועם גלידה ווניל טעימה במיוחד . עוגת הגבינה שילבה בהצלחה את טעם הגבינה העדין, מתיקות השוקולד הלבן וחמצמצות הפירות מלמעלה, ליצירה עדינה כמו ענן.

    לסיכום, אם יש לכם ערב פנוי (זה בהחלט לא מטבח של "מזון מהיר"), אם בא לכם להרגיש אירופה, להתענג מכל ביס וביס באווירה של יוקרה אלגנטית, עם נוף מהמם של חוף הים של תל אביב, הלאונג' של מלון הילטון הוא בהחלט המקום.

    במלון ישנה גם מסעדת סושי יוקרתית, וחניה גדולה בתשלום.

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/11/09 10:38:

      שווה. מצחיק לחשוב על "אלגנטיות" ו"סנדוויץ" באותו משפט אבל זה נשמע (ונראה!) פשוט משובח.

       

      איריס

      צטט: ששת שצ 2009-11-04 18:10:00

      אני פשוט אוהב לקרוא את הביקורות שלך

      שבסוף מובילות אותי מתוסכל למטבח

       

      וואו, תודה. אבל למה מתוסכל? מהתמונות של המעדנים שלך אני לא מפסיקה להזיל ריר....

        4/11/09 18:10:

      אני פשוט אוהב לקרוא את הביקורות שלך

      שבסוף מובילות אותי מתוסכל למטבח