עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    אל באבור – ערב ערבי (09.09)

    ביקורת על "אל באבור - אום אל פחם"

    אל באבור – ערב ערבי (09.09)

    4

    מסעדות ואוכל  

    4 תגובות   יום רביעי, 4/11/09, 00:02

    עכשיו, כשהגשם מנקה את החלון מהאבק הקיצי ומתחיל להיות קר מספיק בכדי לשאוף להישאר בבית עם פוך ושוקו חם, דווקא עכשיו, נזכרנו במסעדה שסגרה את טיול סוף הקיץ של החבר'ה. שנייה לפני שנתכרבל מול התנור במקום הטלוויזיה, אפשר עוד להיזכר במים הקרים של המפל הלבן ושל המפל השחור, שמוציאים אותנו לרגע להפסקה מההליכה המאומצת והזיעה. לאחר יומיים של טיול, אוהלים והרבה שילוב קדוש של במבה-ביסלי גריל – הגענו רעבים מאוד לאל באבור.

    אם הזיכרון האחרון של שמנת ושלי מהביקור הקודם שלנו בסניף אל באבור באום אל פאחם היה צלעות טלה מצוינות במרקם של חמאה , אז הזיכרון שלנו מסניף יוקנעם יהיה ודאי חוסאם עבאס בקרב סכינים. לא היה ניתן לברוח מהפלזמות שצובאות עלייך מכל קיר ובהם לופ אינסופי של תוכנית קרב סכינים בהשתתפות השף (והבעלים כמדומני) של אל באבור - חוסאם עבאס. אך עם כל הכבוד אליו, הוא צריך להיות גאה במסעדה המצליחה, ההומה (מדי לפעמים), הגדולה והמוצלחת ולאו דווקא בהשתתפות בתוכנית טלוויזיה בהנחיית עודד מנשה.

    למרות מחיר לא זול, ידענו שאסור לנו לוותר על הסלטים לפתיחה. לא הסלטים של אווזי ודומיו יוגשו כאן, אלא טעמים לא מוכרים. עולש, חובזה ושילובים מקוריים של טחינה, חציל וירקות אחרים יפתיעו כאן את הסועדים. הרוב לטובה. תצוין לטובה מנת הכרובית בטחינה, יצוין לבינוניות פלוס החומוס שהוגש ותצוין לרעה תוספת המחיר שכל סועד נאלץ לשלם עבור הסלטים והלאפות מהטבון.

    מנת שוק טלה ממולאת שהומלצה בחום על ידי המלצר, הספיקה לחמישה סועדים. השוק בילתה עשר שעות בתנור לפני שהוגשה לשולחן. היה ניתן לראות את זה כשהמלצר הסתפק במזלג פשוט בכדי לחתוך ולחלק את המנה לכל אחד מהמזמינים. אני מודה שהביס הראשון קצת אכזב. בשר נטו עם מעט מדי תיבול. אבל בהמשך, גיליתי את הסינרגיה בשילוב הבשר עם המילוי. שמנת נהנתה מלקחת מעט מהשומן יחד עם כל נתח בשר. למרות הפן הלא בריאותי, אני חייב להודות ששמנת צדקה, והשומן הזה משדרג את הטעם.

    על טיב וטעם האוכל לאף אחד או אחת מהחברים לא הייתה תלונה. גם קנקני מיץ הרימונים היו טובים ושווים את מחירם. רק חשוב לזכור שאל באבור מיתגה את עצמה כמסעדת שף, והמחירים הם בהתאם. ממש לא אחת מהמסעדות היקרות בארץ, אבל יותר מהמחיר שציפינו לשלם. אם אתם באזור, פתוחים לטעמים חדשים ומוכנים להשקיע קצת יותר כסף – מומלץ. במספרים היינו מדרגים  3.5, בשקלול עם המחיר.


    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    נ.ב.

    הפעם ויתרנו על קינוח הכנאפה, אך הוא זכור לנו אחד מההיי לייטים של הארוחה הקודמת באל באבור בסניף אום אל פאחם. כנאפה אמיתית, ללא צבעי מאכל שיוצאת חמה וטרייה. מומלץ!


    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/11/09 11:41:

      אחלה אחלה של מקום

      כשעוברים בכביש 65 חובה לעצור.

      הקבב החלבי שם, מעדן.

       

      הנה פוסט שלנו על המקום :  http://bit.ly/61aU1S

       

       

        4/11/09 19:31:

      תודה רבה לשניכם:
      ששת - מול מתוקים, אנחנו יכולים להיות חזקים. המלוחים הם הבעיה...
      חני - שווה לנסות את המקום. רק חשוב לזכור קודם שאתם הולכים לשלם יותר ממסעדה מזרחית ממוצעת. אם מקבלים את זה בהכנעה, ולא בהפתעה כמונו, אנחנו מאמינים שתהנו.
        4/11/09 19:24:

      תודה. אהבתי את הכתיבה והביקורת המאוזנת . (טרם ביקרתי במקום אבל זה בתכנון )
        4/11/09 18:13:


      אם תמשיכו לוותר על הכנאפה

      תהיו רזה ורזונת

      10 שעות אני חייב לנסות

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין