עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    ארוחת בלוגרים במסעדת גספאצ'ו בהולידי אין אשקלון

    3 תגובות   יום חמישי, 29/10/09, 22:15

     

     

    לוגו

     

    אשקלון רחוקה מתל אביב בפחות משעה נסיעה, ארבעים דקות מראשל"צ, ואף על פי כן היה קשה לגייס בלוגרים לבקר במסעדה. אבל כשפונים לאנשים הנכונים מקבלים תוצאה מעולה.

    מסעדת גספאצ'ו היא מסעדה בסגנון ביסטרו ים תיכוני עם נגיעות מעניינות בקצוות שונים. המסעדה צמודה למלון הולידי אין באשקלון ונותנת פתרון מעולה למסעדת שף באשקלון שאינה משפעת במסעדות כשכנתה אשדוד. חשוב לציין כי המסעדה כשרה והיא בהחלט נותנת מענה למחפשי אוכל כשר ועומדת יפה במשימה להיות מסעדת שף ולהגיש אוכל טעים לחיך למרות הקשיים.

     

     

     

    במסעדה כשישים מקומות ישיבה ובערב בו ביקרנו באמצע השבוע היה מלא.

    לי היה מאוד נעים לשבת, ראשית בשל החברה המעניינת, שעוד אפרט ושנית בגלל האווירה הנעימה והחמימה שמשרה העיצוב החם הכתום משהו. המטבח הפתוח לעיני הסועד show cooking בו הסועד רואה איך הכל מתרחש וכיצד היצירה של הצילחות מתממשת מולו.

     

     

    למרות שהמסעדה מלאה, די קל היה וגן נעים לנהל שיחה, ואיך לא?

    לכל אורך הארוחה ישב איתנו השף בראיין ברנד שעלה לפני 16 שנה מדרום אפריקה שף שמחזיק 4 תארים כול תואר באמנות הבישול. היה שף בכפר המכביה ובמלונות רשת אסטרל. שווה רק לשבת עימו ולשמוע סיפורים ויש לו את זה.

    ישב עימנו גם סאמר דאבל מנהל אגף מזון ומשקאות של המלון- שר המשקים איש שחה מעניין.

    העיתונאי אלי לוי שמפרגן לאשקלון ברמות של ציונות שכותב בקול אשקלון.

    גלית גוטפריד שאחראית להגעתנו למקום, אישיות בפני עצמה

    והבלוגרים: דוד קסיירר וכריסטינה שמנהלים את קהילת אוכלים בחוץ בקפה דמרקר,  אלו שמבינים באוכל ובמסעדות.

    כפיר בלוך מהבלוג  Food & Wine שנחשב כיום לאחד הבלוגים המובילים ברשת למבינים באוכל ואלכוהול!

    ואנוכי ששת שצ מנהל קהילת האוכל בקפה דמרקר, בעל בלוג אוכל בעכבר קפה ובלוג פרטי

     " הקדירה של ששת" בספייס של MSN.

     

     

     

    אז מה היה לנו לאכול אחרי מסע ההיכרות הארוך.

    מנות פתיחה:

    פוקאצ'ה לחם הבית עם ציפוי פריך מיוחד מלווה מטבל פלפלים חריפים וטחינה עם עמבה!!

    ושום אפוי בתנור.

    ליד זה שוט של קוקטיל ספיישל גספצ'ו פירות יער אפרסקים יין לבן ונענע.

    ומיד לאחר מכן מזגו יין אדום שלצערי לא רשמתי את שמו ( אני סומך על כפיר)

     

     

     

    מנות ראשונות:

     

    סלט עלים ושורשים: מיקס של עלים ושורשים בעיקר סלק  וצנונית שהיה ממש מעולה. טעמו של הסלק היה נפלא, אבל הייתי חייב להסתפק רק בטעימה כיוון שלפני ארוחה. מנה זו מומלצת בהחלט למבקרים במקום.  35 ₪

     

     

     

    קרפאצ'יו חציל בלאדי, מוגש בהגשה מעניינת, משוטח על הצלחת בקישוט של טחיינה. בהחלט מנה טעימה. נהנתי. 31 ₪

     

     

     

    דואט פטריות ובטטה, מנת פיוז'ן שהדהימה אותי הן בטעם הן בצבעוניות והאסטטיות. קראתי לה מנת פיוז'ן כי את החיבור  בצורה הזו עדיין לא טעמתי ואני לא ממליץ להחמיץ. 34 ₪

     

     

     

    את המנות הבאות הייתי מגדיר כמנות ביניים:

     

    כבד אווז מוגש על טוסט וריבת שאלוט, הילולה בפני עצמה. 39 ₪ שווה כל נגיסה, נימוח ברמה של לעצום עיניים ולחלום.

     

     

    כפיר בלוך צילם

     

     

    פסטייה, מאפה מתקתק במלית נתחי פרגיות, בתיבול הל, קינמון וג'ינג'ר בשילוב אגוזים שקדים וצימוקים מונח על ריבת שאלוט וברנדי, מנה המהווה אחת ממנות הבית האופייניות 37 ₪

    רול ספק סיני ספק מקסיקני עם נגיעה במרוקו כך שהוא חובק עולם.

     

    הבעיה בארוחות של טעימות הן שכאשר מגיעים לבשרים מתחילים להתמלא ויש לציין שהשף

    " תקף" אותנו בעדינות.

     

    מנות עיקריות

     

    ספיישל טריו אנטריקוט עסיסי, פרגיות וקבב טורקי על חצילים מטוגנים וטחינה ירוקה בתוספת תפודים קייג'ין ועגבנייה צלויה. 152 ₪ למנה שמספיקה לשנים או שלושה סועדים.

     

     

    צילם כפיר בלוך

      

     

    טריו אחר היה נטח פילה בקר שאטו בריאן שלמרות שהיה עשוי וול היה עדיין עסיסי ורך כמו חמאה מוגש עם צלעות טלה ושיפוד פרגיות. 119 ₪ ( תיתכן טעות במחיר)

    שיפוד העןף היה עשוי בדיוק כמו שאני אוהב,  החלק של הצלע שבחרתי לה היה רך אבל נראה לי שהאחרים נעלמו .. לי כבר לא היה מקום ואם נותר מעט העדפתי את הפילה בקר שהיה נהדר.

     

     

     

    איך שלא יהיה תמיד אני אומר שהקינוחים צריכים להגיע בפתיחה..ולא בסיום כשמלאים,

    אז אם אתם מתכננים שם ארוחה תשאירו מקום לקינוחים כי זה מה שלוקחים בהרגשה בדרך הביתה.

    סופלה שוקולד, מוגש עם גלידה וניל שאי אפשר להאמין שאין בה שמנת. עשוי כראוי 32 ₪

     

     

     

    פאי תפוחי עץ יצירה בפני עצמה , קינוח שבהחלט מספיק לשניים ויותר 28 ₪ מומלץ!

     

     

     

    יצירת אמנות אחרת היא הקדאיף במלית קרם קוקו לופז ותמרים רכים, בליווי מיני מלאבי שושנים וקולי פירות יער. המילוי של הקדאיף מיוחד בהחלט ושווה להתענג. 32 ₪

     

     

     

    מה לא בסדר? ( חוץ מהצלעות טלה שאצלי לא הצליחו)

     

    שהשירותים של המסעדה במלון, צריך לצאת ( ואם יש גשם?) ולהיכנס למלון. אם המסעדה היא יחידה בפני עצמה למה לגרום לאנשים לנוע.

     

    מה עוד? אין בעיות חניה באשקלון!

     

    ולמרות שהדרך חזרה פשוטה התבלבלתי ורק אחרי שחיברתי שוב את הגי פי אס עליתי לדרך המלך

    אשקלון אין לך במה להתבייש. את על המפה, עובדה שברק, ביבי ודיכטר, כבר היו כאן, וגם כמה גדולי עולם. שלא לדבר על הבלוגרים המובילים שהיו ונהנו מכל רגע.

     

    גילוי נאות: הייתי אורח המסעדה

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/11/09 15:39:

      צריך בקרוב לפתוח מסעדה של בלוגרים.....

      נראה טעים (וקצת רחוק לי...)

        7/11/09 19:09:

      צטט: שייקIT 2009-11-02 02:24:32

      וואו

      התמונות הצליחו לגרום לי לפתוח את המקרר בשעת לילה מאוחרת זו....

      חשוב ביותר

      תמיד לשמור מלא

      את המקרר

      כי אם הוא ריק

      ובבטן מקרקר

      יש סיכוי

      שנצלצל

      על הדלת של השכן(נה)

       

        2/11/09 02:24:

      וואו

      התמונות הצליחו לגרום לי לפתוח את המקרר בשעת לילה מאוחרת זו....