עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    תיק אוכל

    ראוף ואתינה. זהירות!!!

    44 תגובות   יום שלישי, 20/10/09, 12:02

    מה יכול להיות רע במסעדת דגים ביפו, הממוקמת על גבעה מעל לים, בסתיו?

    מסתבר שהכל.

    ישנם לא מעט מסעדות שסומכות על מיקומן האסטרטגי, ליד הים, בכפר בין העצים, מעל נוף עוצר נשימה וכו'

    לעיתים קרובות מדי בעלי אותם המסעדות מסתפקים ב"יתרון האסטרטגי-גיאוגרפי" שלהם ושם גם נגמרים מאמציהם לספק לאורחים את האירוח (ראו מסעדות באיזורי תירות משופעי נוף). האוכל בד"כ במקומות האלה הוא יקר ולא טוב עד רע. כך גם ב"ראוף ואתינה".

     

    את המנות הראשונות קיבלנו בדרך המסורתית, הנהוגה במקומות כאלה (סליז), שפכו לנו על השולחן לא מעט צלחות קטנות "עם כל מיני סלטים על חשבון הבית". כל אחד מהסלטים היה בעל טעם משומר שהוסף לו מרכיב נוסף כדי לשוות לו "טעם ביתי", פרט לטאבולה שהיתה, אני מנחש, עשויה כולה במקום.

    השיא היה "סלט התירס" שנגרף ישר מקופסת השימורים וטעמו העלה ממעמקים את הטעם והריח של מחנה הנוער בחופשת הקיץ, עיניין של עשרות שנים...

     

     בתמונה הראשונות. מחוץ לתמונה ולמסעדה, האוכל הטוב

    אחר כך הזמנו דניס עלאש, שהיה יבש וחסר טעם כמו של דניס קפוא שהופשר.

     

     דניס. רמת הצילום תואמת את איכות האוכל, סליז

    וגם הזמנו צלחת של פירות ים, שהכילה טבעות קלמארי ושרימפסים מצופים בפרורי לחם והיו ספוגים בשמן. כשאני אומר ספוגים בשמן, הכוונה שכל נעיצת מזלג לוותה בשפריץ לא קטן של שמן בצבע בז'.

     

     קלמארי ושרימפס ספוגים בשמן בז'

    היה דרעק (רע מאד ובלתי אכיל).

     

    השירות היה רע, נמהר ומנוכר.

     

     לקראת הסוף המלצר הניח את מיכל הזבל על השולחן והוריד לתוכו את הצלחות. עכשיו הדרעק היה במיכל ובתוכנו

     

    בסוף הזמנתי תה עם נענע, רק כדי להוריד ולנקות את הצינורות. זה עזר לרגע. ברגע הבא בטני הזכירה לי שהבטחתי לה ארוחת דגים נחמדה, עם נוף ימי, אויר צח וכיף, אבל בגדתי בה.

    וכשבוגדים בבטן, היא נקמנית אחו-שילינג.

    היה דרעק, תרתי משמע. 

     

    מחיר מנה עיקרית נע בין 80 ל-100 שקל. הראשונות עליהם.

     

    ראוף ואתינה.  רח' קדם 81 - יפו.

     

     

    .

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (44)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: Rose 2009-12-11 06:31:53


      תודה על הביקורת

      עכשיו באים...?   :) 

       

        11/12/09 06:31:


      תודה על הביקורת

      צטט: אילנה ינובסקי 2009-10-30 15:02:05

      אני המומה תמו לי הכוכבים אחזור מחר

       י-נו-בסקי...?!

       

        30/10/09 15:02:
      אני המומה תמו לי הכוכבים אחזור מחר
        30/10/09 15:01:

      מה חבל. היה לי זכרון חביב מהמסעדה (לפני חופן שנים)

      אני מודה לך. אני מתערבת, שכבר בכניסה למסעדה יכולת לחוש בהבדל.

      צניחת האיכות נובטת אפילו מהתאורה.

      לעשות את הדרך ליפו, להרגיש בחיך את הזכרון

      ולעמוד מול השוקת השבורה -רעעעעעעעעעעעעע

      תודה שחסכת ממני 

        26/10/09 08:25:


      תודה לך

      ביקרתי במסעדה הזו לפני 12 שנה לערך, היה מעולה.

      חבל שככה השתנה....

        26/10/09 06:59:


      גם אני נפלתי לאותו פח לפני שבוע.

       

      סך הכל רצינו לברוח שעתיים מהעבודה באמצע יום בהיר

      ולהנות משקט, ים, וקצת רומנטיקה.

      והעיקר: שיהיה מקום חניה.

       

      לי התחשק דג

      אז נסענו לשם.

       

      כל הסלטים הצהובים גרמו לי לעקם את האף

      סביב הפטריות החמות היה שמן בצבע צהוב זרחני!

       

      אני דניס,

      הוא פורל - אם זכרוני אינו מטעה

      כי שניהם היו כל כך בינוניים שלא היינו יכולים להבדיל ביניהם.

       

      באיזה שהוא שלב,

      עזבתי את האוכל בצד,

      הזמנתי בירה

      ופשוט נהנתי מהדבר היחיד שיש למקום להציע:

      רגע מוצל מול הים,

      ללא רעש (כיבו את המוסיקה בידיוק בשלב הזה של הארוחה)

      וחתולים בין הרגליים.

       

       

      פעם הבאה: מנטה ריי!

       


      הבית שלי במרחק 300 מטר מהמסעדות האלה אבל מעדיפה לאכול בג'פאניקה......

      מי ששבעה מהאוכל ורוצה לראות תכשיטים לקינוח מוזמנת לבקר......

       

        26/10/09 01:01:
      אבל במסעדה הסמוכה, "הזקן והים" הסלטים סבבה-פלוס! והראייה שהמקומיים (אם לנקוט בלשון מתנשאת משהו) מרבים לפקוד אותה. הסלטים של "הזקן" מנצחים בנקודות את אלה של איציק הגדול (והיקרררר) וגם את המזאטים של חאג' כחיל הלא רעים כלל
      אבקר ב"זקן והים". תודה
        25/10/09 09:48:
      ממש ליד "הזקן והים" פשוט מצויין.

      נכון לגמרי ,פעם זו היתה מסעדה מובילה .
        24/10/09 15:36:

      כאוהבים לאכול ולטייל ביפו, אכלנו שם לפני 4 חודשים. נכנסנו מתוך סקרנות ובגלל השם המיוחד.

      הסלטים עוד היו סבירים (אם כי חלקם סבלו מאותם חוליים שהוזכרו בביקורת), המנה העיקרית - שרימפס וקלמרי - היתה טובה, אבל בסופו של דבר קיבלנו את החשבון. המחירים בשמיים, ללא כל קשר למיקום, לרמה הכוללת של האוכל, ואין כלל יחסי סביר של "עלות-תועלת".

       

      החלטנו שאנחנו לא נשוב לשם.

       

      באותו רחוב - קדם - כמה מטרים צפונה מ"ראוף ואתינה", יש מסעדת דגים בשם "אפלוקה".

      אכלנו שם פעמיים אחרי הביקור המאכזב ב"ראוף ואתינה", סלטים נהדרים ומגוונים, דגים (ופירות ים) במחירים שפויים, טריים טריים.

      ללקק ת'אצבעות. 

        24/10/09 01:10:


      ביססת דבר ידוע.

       

       בנוסף לסוגי הנוף שהזכרת חשוב להזכיר את הנוף התקשורתי.

      ראוף ואתינה ביססו עצמם היטב בתוכו ולכן הם מרשים לעצמם לזייף.

      נסה את הזקן והים.

      שני מטר משם אבל עולם אחר.

        23/10/09 23:20:

      דן,

       אכן, רע לתפארת.. לפני כשנה החלטתנו להכנס באחד הערבים. זכרתי במעועם את השם והיה נדמה כי מסעדה "עם שם", אלק ..

      שם כנראהבאמת דוגלים ב"טוב שמן (והרבה) משם טוב.חבל..

      "אפלוקה" ו"הזקן והים" , לעומת זאת נותנים תמורה נאותה וטריה למחיר. 

      ספר לאן, עוד, לא ללכת.

      רוני

        23/10/09 17:20:

      מהי מסעדת הדגים הטובה לדעתך בארץ?

      במרכז!

       

      תודה על השיתוף והעצה

        22/10/09 17:01:

      חבל.

      פעם היה נעים וטעים שם.

        21/10/09 15:10:

      תודה על העדכון

       

       אני עכשיו מלא מאוכל בייתי אז אני קשה לי להזדהות :)

        21/10/09 10:18:


      קודם כל תודה על העדכון.

       

      אני באופן אישי אהבתי מאוד את הסוף, את ההתייחסות לבטן....

        21/10/09 09:42:

      לך ל"זקן והים"

      שם -אצל השכנים הדשא ירוק יותר.

       

        21/10/09 08:54:
      נדע לאן לא לבוא
        20/10/09 22:21:


      כל הכבוד לך!

      אני אישית עבדתי לפני כמה שנים באחת המסעדות האלה ביפו עם נוף לים

      ומה אני אגיד לך? אם היית רואה את ה"מאוחרי הקלאים" של המסעדות האלה, את עמדת שטיפת הכלים את עמדת הטיגון

      אני מבטיחה לך שבחיים לא היית מתקרב לשם יותר

      לא מבינה מה אנשים מתלהבים כל כך מהמסעדות האלה

        20/10/09 21:40:
      פעם אכלתי שם כמעט קבוע כל שבת.. שם או בסוכה הלבנה....אבל תמיד עד יום שני הייתי בצום ...אחרי שאוכלים שם צריך לנוח מאוכל יומיים שלושה עד יעבור זעם....:(
        20/10/09 21:38:


      דני,

      למה לא שאלת קודם?

      בכרובית המטוגנת שלהם - היה גם זבוב בשרני מטוגן....

      ובעל הבית אמר: לא נורא, קורה...:)

      צמצומים אדוני

        20/10/09 21:00:

      אכלתי שם

       

      עמדנו בתור כדי להכנס.

       

      כנראה השתנה וחבל

       

      טוב לדעת.

        20/10/09 20:34:

      לפני שנתיים גם לא היה משהו, אבל לחנות מול הים בסופת גשם, בחברת בחורה נעימה...

      אני תמיד מעדיף את אפלוקה, כ60 מטר קודם מצפון, ובערך 60 ש"ח למנה סטנדרטית, 6 שנים ולא נפלתי אף פעם... צזיקי מעולה, הכי קרוב לטברנה אמיתית.

        20/10/09 19:36:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2009-10-20 15:48:48

      צטט: לסביסטית 2009-10-20 14:18:06

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2009-10-20 14:14:58

      צטט: לסביסטית 2009-10-20 14:08:12

      למרות זאת, אני מעדיפה עכשיו לאכול את מה שאכלת, כי האופציה שתכננתי לעכשיו היא חצי פיתה עם פלאפל.

      אני גוועת מרעב!

      (ולא רוצה שהבחורה מהבנק תתקשר..)

       חצי מנה פלאפל זה נהדר, לכי על זה

       

       

      גרמת לי להשתוקק לצלחת עם פירות ים. לא אכפת לי, שישחו בשמן...

       תגידי מתי, אני אכין לך

       

       

      פשש...אתה גם מבשל, לא רק נהנה (או סובל) במסעדות?

      יפה.

      אפשר שבוע הבא באחד הימים בצהריים.

        20/10/09 17:53:
      פעם הייתי חסיד נלהב שלהם, כנראה מאז שעזבתי הכל ירד שם, תודה על האזהרה.

      הייתי שם,

      ואתה צודק במאת האחוזים,

      די דראק.

       

        20/10/09 16:57:

      אכלתי שם פעם אחת

      ולא יותר!

       

      התאור שלך מדויק.

       

      מה זאת ועוד כשחזרתי לאוטו ראיתי ששברו את החלון במטרה לגנוב

      זה כבר שבר את כל השיאים!!!!

        20/10/09 16:47:


      נקרא רע לתפארת...חבל.

      זוכרת להם ימים יפים וטעימים יותר אבל זה היה לפני עשור.

      תודה שהזהרת!

        20/10/09 16:23:

      אכלתי שם לפני יותר מעשרים שנה... הפעם הראשונה שאכלתי ברבוניות מטוגנות, שהיו אז ה-דבר בקולינריה הארצישראלית.

       

      הטעם שלי התפתח מאז - הבישול שלהם כנראה שלא... (ואולי קופסאות השימורים עוד מאז? ברר....)

      צטט: לסביסטית 2009-10-20 14:18:06

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2009-10-20 14:14:58

      צטט: לסביסטית 2009-10-20 14:08:12

      למרות זאת, אני מעדיפה עכשיו לאכול את מה שאכלת, כי האופציה שתכננתי לעכשיו היא חצי פיתה עם פלאפל.

      אני גוועת מרעב!

      (ולא רוצה שהבחורה מהבנק תתקשר..)

       חצי מנה פלאפל זה נהדר, לכי על זה

       

       

      גרמת לי להשתוקק לצלחת עם פירות ים. לא אכפת לי, שישחו בשמן...

       תגידי מתי, אני אכין לך

       

       

      למרות החוויה השלילית, נהניתי כתמיד מהתיאורים המשובחים שלך. כנראה שלעיתים (גם) חוויות רעות מוציאות מאיתנו את מיטב כשרון הכתיבה המושחז...

       

      ולגבי "ראוף ואתנה" - אני עדיין זוכרת את עצמי במעומעם מגיעה לשם במקרה בערב קיץ חם לפני איזה עשר שנים, אוכלת ארוחה רעה לתפארת ומשלמת עליה הרבה יותר מדי. מאז אני מדירה את רגליי משם. זה ממש מסוג המקומות שניתן לכנותם מלכודת תיירים... 

        20/10/09 14:22:
      תודה שיידעת, אדיר רגליי...ואחכה להמלצות טובות יותר:)
        20/10/09 14:18:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2009-10-20 14:14:58

      צטט: לסביסטית 2009-10-20 14:08:12

      למרות זאת, אני מעדיפה עכשיו לאכול את מה שאכלת, כי האופציה שתכננתי לעכשיו היא חצי פיתה עם פלאפל.

      אני גוועת מרעב!

      (ולא רוצה שהבחורה מהבנק תתקשר..)

       חצי מנה פלאפל זה נהדר, לכי על זה

       

       

      גרמת לי להשתוקק לצלחת עם פירות ים. לא אכפת לי, שישחו בשמן...

      צטט: לסביסטית 2009-10-20 14:08:12

      למרות זאת, אני מעדיפה עכשיו לאכול את מה שאכלת, כי האופציה שתכננתי לעכשיו היא חצי פיתה עם פלאפל.

      אני גוועת מרעב!

      (ולא רוצה שהבחורה מהבנק תתקשר..)

       חצי מנה פלאפל זה נהדר, לכי על זה

       

        20/10/09 14:08:


      למרות זאת, אני מעדיפה עכשיו לאכול את מה שאכלת, כי האופציה שתכננתי לעכשיו היא חצי פיתה עם פלאפל.

      אני גוועת מרעב!

      (ולא רוצה שהבחורה מהבנק תתקשר..)

      צטט: g.a 2009-10-20 13:25:29

      חבל.

      תודה.

       אכן

       

      צטט: Guinevere 2009-10-20 13:08:26

      תודה דן. כידוע, אזהרות מפני מסעדות רעות חשובות בהרבה מהילולי מסעדות טובות.

       עלודבר

       

        20/10/09 13:25:

      חבל.

      תודה.

        20/10/09 13:08:
      תודה דן. כידוע, אזהרות מפני מסעדות רעות חשובות בהרבה מהילולי מסעדות טובות.
        20/10/09 13:03:

      תודה על השיתוף. לקחנו לתשומת ליבנו.