עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "כנען ספא"

    ביקורת על "כנען ספא" - החלק הקולינרי

    "כנען ספא"

    1

    מסעדות ואוכל  

    0 תגובות   יום שלישי, 20/10/09, 11:30
    כנען ספא הוא מלון בהר כנען, ליד צפת, והקונספט שלו - שלווה. לכן אין כניסה לסיגריות, לסלולריים ולילדים מתחת לגיל 14. בנוסף לכל הטיפולים, הבריכות וכו', ישנו הקטע הגסטרונומי שדוגל במדיניות ה"יש זמן" ובמסגרת הזו, במקום שהאורח יצטרך לקום מוקדם כדי להספיק את ארוחת הבוקר, ואז להתמלא הרבה כדי "להחזיק" עד ארוחת הערב, השיטה ב"כנען ספא" היא "בראנץ'" שמתחיל בשבע וחצי בבוקר, מכיל את כל מרכיבי ארוחת בוקר (שתיה חמה, סוגי ביצים, סלטים, לחמים וכו' כמו שמקובל), ואז בשתים עשרה בצהרים הופך למזנון חלבי (פסטות, מרקים, סוגי ירקות, מאפים, סלטים וקינוחים) וממשיך עד שלוש אחר הצהרים, כך שכל אורח יכול להכנס המון פעמים, כמה שרק ירצה, וכל פעם לקחת משהו לאכול. ארוחת הערב היא במתכונת רגילה, כשחלק מהמנות הם בשירות עצמי (סלטים, מרקים) והשאר בהגשה אלגנטית.

    בגלל שאין ילדים במלון, נחסכים מאיתנו השניצל והצ'יפס והאוכל הוא ברמה יותר גבוהה, כשחלק מהמנות הם גורמה ממש.

    אין לי מקום ואפשרות לפרט את כל המנות שהוגשו והוצעו במלון, אתמקד בכמה בולטות.

    בארוחת הערב, מבחינת מרקים - דגמנו כמה סוגים, כשהפייבוריט שלנו היה ללא ספק מרק תפוחי האדמה שהיה פשוט מעדן. טרפנו אותו יחד עם לחם הבצל המעולה של הבית שגרם לנו להתלבט אם לאכול "רק עוד חתיכונת" או "להשאיר מקום לשאר". היו עשרות סוגי סלטים, בלט לטובה קולורבי צלוי ומעודן. בין המנות שהוגשו לנו היו ניוקי תפוחי אדמה לא רע בכלל, הרבה מנות שכללו חתיכות מאד נדיבות של בקר (כולל סטייק אנטריקוט ענק ברוטב קברנה מפולפל, מאד מומלץ, עם שעועית קצת סתמית), ועוף ממולא במה שנראה לי כמו גריסים, שהיה נימוח אם כי קצת וורוד, והונח על פירה שלמרות שהיה פרווה, היה מאד טעים ורך. הקינוחים בארוחות הערב היו מתוחכמים יותר והפיבוריט שלי היתה פירמידת תפוזים עסיסית שעקפה את מגבלות הכשרות.

    לצערי בבראנצ'ים זה לא קרה ולמרות שהבראנץ' הוא חלבי, כנראה הקינוחים באים מהמטבח הפרווה ולכן תשעים אחוז מהם היו בלתי אכילים בגלל היותם מורכבים מקצפת פרווה. מתוכם אפשר היה לבחור בפרי מתוך ערימת פירות גדולה, או בעוגת פירורים ושזיפים שהיתה לא רעה, וכמובן משולשי שוקולד שהיו דומים למה שעשויים ממנו כדורי שוקולד, והם היו שוקולדיים ונימוחים, ללא איזכור של קצפת פרווה.

    הבראנץ' עצמו כאמור היה ארוחת צהרים חלבית קלה, שוב, עם מרקים, לחמים (ואחלה פוקצ'ות!!)  כשהמנות הבולטות מבחינתי היו לזנייה ירקות מהממת, פולנטה (חידוש מרענן שלא פגשתי באף מלון),סלט גזר מתקתק, וכאמור לחמים מהממים.

     

    וכן, אם אתם חובבי עוגות שמרים - אלה המוגשות בבוקר הן מעולות!.

     

    נ.ב. דני הטבח מאמץ אתכם עם בואכם ולא מפסיק לפנק, לפנק, לפנק ולפנק. אל תחמיצו את הלימונדה המיוחדת שלו!.

     

    שני הצילומים הראשונים באדיבות מלון "כנען ספא". הצילום השלישי שלי - חציל מהגינה האורגנית.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה