עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    טירונות בעכבר Cafe

    סוהו – לרגל השקת תפריט הספיישלים

    4 תגובות   יום שלישי, 15/9/09, 21:52

    את מסעדת סוהו הראשל"צית אין צורך להציג. גם מי שלא ביקר בה שמע עליה לפחות פעם אחת - זו מסעדה ותיקה, מה שלא טריוויאלי בימינו.

     

    המסעדה מבחוץ

    צילום: ששת                                                                                                   

     

    המסעדה המסעדה

    צילום: מסעדת סוהו                                                                                                                        


    הוזמנו חברוה לא מבוטלת של בלוגרים לטעימת תפריט ספיישלים החדש של סוהו שאך הושק.

    התאספנו סביב שולחן ארוך וחיכינו שמשהו יקרה, שמישהו יסביר במילה על הערב שעומד לבוא או שלפחות יגישו משהו לשולחן.
    לאחר זמן מה הגיעה מלצרית ולקחה הזמנות לשתייה מכולם. הלכה וחזרה עם בשורה שהשתייה מוגשת למרכז השולחן וכל ההזמנות מבוטלות. אכן כעבור כמה דקות הגיעו קנקני שתייה קלה.
    אחרי המתנה מעיקה הועברו תיקיות עם לוגו של חברת הפקות (בהחלט יש השקעה בשיווק) ובפנים דף עם הסבר קצר על הקונספט, תפריט הספיישלים ודיסק (עם תמונות של המקום ומנות התפריט - כך התברר אח"כ. אגב התמונות משקפות לחלוטין את המציאות, מה שרואים בתמונה זה מה שקיבלנו לשולחן), מה שהגביר עוד יותר את הרעב והציפייה.
    ואז נלקחה שוב הזמנה של בירות וקוקטיילים. גם אלה הגיעו (בהמשך) בצורה של טעימות ולא לפי הזמנה אישית של כל אחד, אבל נו, ככה יצא לכולם לטעום מהכל, אבל על זה בהמשך.


    בינתיים התחילו להידלק סיגריות בשולחנות סביבנו והבנו שאנחנו נמצאים באזור העישון של המסעדה, שהוא מהווה את החלל העיקרי במקום. לא נעים.


    שיננו את התפריט בעל פה (מורכב ממנות ראשונות, עיקריות, בירות מיוחדות שהותאמו לתפריט וקוקטיילים קיציים) ורק אז התחילו להגיע המנות.


    זה התחיל בסלט נבטים אינדונזי עם יקיטורי עוף בקארי (59 ₪) - מנה טיפה פיקנטית, הקארי מורגש בבשר וגם בתוך הסלט - מנה טעימה.

     

    סלט נבטים אינדונזי

    סלט נבטים אינדונזי

    יקיטורי עוף במרינדת קארי על מצע נבטים, נבטי חמנייה, ג'ינג'ר כבוש,

    פטריות יער, צנונית ועגבניות שרי.

    ברוטב רימונים, למון גראס, צ'ילי, ג'ינג'ר ושן שומשום.


    לסלט הצטרף סביצ'ה בורגול (52 ₪) - זה בעצם סביצ'ה בס על מצע בורגול, אבל כשמו הוא, היה מורכב בעיקר מבסיס עבה מאוד של בורגול (ועוד דברים טובים) ומעט בס מעל. בסך הכל מנה טעימה, למרות שאפשר היה לקצץ בחצי מכמות הבסיס כדי להפוך את הדג ליותר דומיננטי.

     

    סביצ'ה בורגול

    סביצה בורגול

    סביצ'ה בס על מצע בורגול בשילוב עגבניות, עגבניות מיובשות, כוסברה,

    פטרוזיליה ומעט צ'ילי חריף. ברוטב עגבניות צלויות, חומץ בלסמי ושמן זית.


    ואז הגיע סשימי סלמון - צרוב ברוטב וואסבי ויניגרט ומעל צ'ימיצ'ורי מיונז, קוויאר סלמון ובצל ירוק (59 ₪) - מממ.... מנה טעימה מאוד. נתח הדג המוגש הוא מהחלק המשובח יותר מחלקי הדג (עם רצועות שומן עבות). הצריבה שלו ממש עדינה, מה שמשאיר את הדג כמעט לגמרי נא (וטוב שכך), כל שאר המרכיבים של המנה שדרגו את הטעמים עוד יותר, בעיקר רוטב הוואסבי שנתן בוסט רציני למנה.

     

    סשימי סלמון

    סשימי סלמון

    צרוב ברוטב וואסאבי וינגרט ומעל צ'ימיצ'ורי מיונז, קוויאר סלמון ובצל ירוק


    בנוסף הגיעו שני סוגי סושי - קרייזי ססמי וקרייזי טוביקו (45 ₪), שלא נמצאים בתפריט הספיישלים, אבל מנות שבהחלט צריך לדגום.

     

    קרייזי ססמי וקרייזי טוביקו

    צילום: מסעדת סוהו                                                                                                                        

    קרייזי ססמי וקרייזי טוביקו


    לסיכום הראשונות הגיעה טוקיו פיצה (59 ₪) - זו פיצה קטנה מבצק דק ומעליו מגוון של דברים טעימים: סשימי טונה פרוס דק, עגבנייה, אבוקדו, בצל סגול ונבטי חמנייה, כל זה ברוטב צ'ילי חריף מתוק ומיונז. הבעיה היחידה עם המנה הזו שבלתי אפשרי לשמור את כל הרכיבים מעל המשולש כאשר מנסים להפריד אותו משאר הפיצה, מה שהצריך שימוש במגבונים לחים אחריה.

     

    טוקיו פיצה
    צילום:ששת                                                                                                                                   
    טוקיו פיצה
    סשימי טונה פרוס דק, עגבנייה, אבוקדו, בצל סגול ונבטי חמנייה על מצע
    של בצק פריך ברוטב צ'ילי חריף מתוק ומיונז

    בחזרה לעניין המשקאות. בין כל המנות נחתו על השולחן סוגים שונים של קוקטיילים מגוונים (38 ₪) המורכבים מליקרים וסירופים פירותיים ומהפירות עצמם. הרבה מהם הזכירו זה את זה ואני חיבבתי במיוחד את זה עם פסיפלורה, ג'ינג'ר ולימונים - מרגריטה פסיפלורה? (לא מופיע בתפריט הספיישלים).

     

    מרגריטה פסיפלורה
    מרגריטה פסיפלורה?

    בנוסף הגיעו כל סוגי הבירה שבתפריט המדובר (בין 20 ₪ ל-33 ₪, תלוי בסוג ובכמות). הרעיון הוא, כך נאמר לנו, שאלה בירות בוטיק מהעולם שהותאמו בטעמיהן לתפריט הספיישלים. כך או אחרת רובן היו חסרי הטעם הדומיננטי שמאפיין בירה וכמו שאחד מהבלוגרים אמר "כשאתה צמא ולא בא לך מים...".
    המשקאות לא הוגשו לפי ההזמנות שנאספו קודם, אלא הועברו כטעימות בשולחן...

    מכאן למנות העיקריות


    פילה בורי ג'מבו על מצע פירה (119 ₪) - מנה טעימה בסך הכל. הדג היה עשוי קצת יותר מידי. היו שטענו שהפירה מלוח מידי, אבל אני אהבתי אותו. הפטריות הוסיפו טוויסט מעניין.

     

    פילה בורי ג'מבו

    צילום: שוש חזן גרינברג                                                                                                            

    פילה בורי ג'מבו

    ברוטב אגדשי ופטריות, מוגש על מצע פירה


    המנה המאכזבת של הערב הייתה יקיטורי פילה בקר על מצע אורז מוקפץ עם פטריות, ברוקולי וצ'ילי (110 ₪) - שיפוד הבשר היה וול וול דאן ואפילו שרוף טיפה מבחוץ, ממש לא מה שמצפים מפילה בקר. האורז חסר עניין.

     

    יקיטורי פילה בקר
    יקיטורי פילה בקר
    מושרה בסויה ופלפל סצ'ואן. מוגש על מצע אורז מוקפץ עם פטריות
    שיטקה, ברוקולי וצ'ילי.

    או אז עברנו לקינוחים (שגם הם לא חלק מהתפריט המדובר).


    פירמידת קרם ברולה ברוטב בננות וקרמל חם (37 ₪) - קינוח טעים מאוד. מורכב משתי שכבות של קרם ברולה קפוא עם עוגייה פריכה מעל כל שכבה.

     

    קרם ברולה
    צילום: שוש חזן גרינברג                                                                                                                          
    פירמידת קרם ברולה
    ברוטב בננות וקרמל חם

    וופל בלגי (37 ₪) - קינוח שחיטות כמו שוופל בלגי יכול להיות.

     

    וופל בלגי

    צילום: ששת                                                                                                                                            

    וופל בלגי


    פירות יער בשמנת מסקרפונה ואטריות קדאיף (39 ₪) - לא חיבבתי את המנה במיוחד. השמנת מוקצפת מידי וחסרת טעם קינוחי (מתוק) ובכלל אני לא משתגעת על קינוחים עם פירות ופירות יער במיוחד.

     

    פירות יער במסקרפונה
    צילום: שוש חזן גרינברג                                                                                                                                
    פירות יער בשמנת מסקרפונה ואטריות קדאיף

    הקינוח המנצח היה פאדג' שוקולד תוצרת בית בתוספת 2 כדורי גלידה על בסיס חלווה (34 ₪). זו שחיטות בהתגלמותה. הפאדג' הנוקשה בהתחלה (שמצריך מיומנות שבירה) והמתרכך עם הזמן בשילוב גלידה והרמז לחלווה גרמו ליושבי השולחן לריכוז עמוק במנה.

     

    פאדג' שוקולד
    צילום: שוש חזן גרינברג                                                                                                                                
    פאדג' שוקולד
    תוצרת בית בתוספת 2 כדורי גלידה על בסיס חלווה

    לסיכום


    תפריט הספיישלים של סוהו מוצלח ברובו.
    כל המנות גדולות ומספיקות לזוג (ראשוני ואני בטח הינו עושים שילוב של שתי מנות ראשונות ואחת עיקרית ואחרי הקינוח הינו מתגלגלים מהמסעדה).
    הסיפור לא זול במיוחד, אבל אם חולקים אפשר לשבור רק את קופת החזיר.
    יש צורך בתאום בין האחראיים למלצרים, בטח היה בלבול במפגש הספציפי שלנו, כי השירות קשוב ואדיב מאוד. האווירה קצת יותר תוססת ממסעדה רגילה ויש יגידו רועשת מידי.
    לגבי העישון - סוהו היא יותר מסעדה מאשר בר, מה שאומר שבעיקר אוכלים בה. עשן סיגריות לרוב מפריע ולא הולך טוב עם ארוחה, אפילו למעשנים שבינינו. היה קצת לא נעים לצאת עם ריח של סיגריות ממסעדה.


     סוהו - משה בקר 15, ראשון לציון

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/9/09 14:17:


      תודה על השבחים

      אני רואה שהזכרתי למישהו משהו אחר שהוא שכח....

      ונכון, השירות שלהם זה אחד הדברים שאין דברים רעים להגיד עליו

       

       

        16/9/09 08:26:


      ביקורת שמעוררת את התיאבון.

      :)

      גם אני רוצה!

       

      שנה טובה לך,

      מירה-בל

        15/9/09 23:49:


      ציינת היטב את נקודות החולשה שמביאיים ארורה מעוה ל ציון 4 נקודות

      יש לציין כי שכחתי את הקלסר

      צילצתי ולמחרת באתי וקיבלתי

      זה שירות

        15/9/09 22:19:


      אחלה ביקורת :)

      מהביקורת נזכרתי ששכחתי את שני הרולים שהביאו לנו שלא בתפריט ...