עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מסעדת "סוהו" ראשון לציון

    6 תגובות   יום שני, 14/9/09, 09:50

     

    ההרגשה שלי כשנכנסתי לכנס מבקרי המסעדות של "קפה" ב"סוהו" היה הצפה של החושים. המסעדה גדולה וצפופה, העיצוב המודרני כולל השירותים השקופים, המסכים והמוסיקה. הבעיה שלי היתה שאולי בגלל אקוסטיקה או בגלל כמות האנשים, אין לי מושג למה אבל הרעש הפך לטרטור שגרם לי לא להצליח לחשוב, להתמקד או לקרוא את התפריט (שגם ככה היה לי קשה לקרוא בגלל האפלולית).

    אחר כך גם קלטתי את הקונספט ההפוך (והלא ממש הגיוני נראה לי) שבו "אזור העישון" הוא למעשה כל המסעדה בפנים, כשאזור ה"לא מעשנים" הוא חיצוני (ויש דלת גדולה ופתוחה בין השניים). השולחנות שאליהם הוזמנו כחברי מועדון מבקרי המסעדות היו ממוקמים בפנים, וריח הסיגריות מהשולחן הסמוך ומהבר בהחלט פגע בהנאתי.

    המנות התחילו לזרום, ובנדיבות רבה, ויחד עם המלצריות הגיע גם אחראי האלכוהול שהזרים סוגים רבים ושונים של בירה, מעכורות (עם בננות צפות בתוך הכוס) , דרך בירה בטעם אפרסק, וכלה במגוון בירות מכל רחבי אירופה בעלות אילנות יוחסין משובחים. במקביל קיבלנו מגוון קוקטיילים, בכוסות גדולות ונדיבות, מקושטים כמיטב מסורת "קלאב מד" כשחלקם כמו הדקירי אבטיח (38 ₪) היו עדינים מבחינה אלכוהולית עד שנדמו כמיקס של מיץ בלבד, וחלקם קצת יותר מחוזק, אבל בכל אופן לא משהו שירתיע גם את העדינה שבבחורות. ניכרה אהבה רבה לגרגרי רימונים שהופיעו שוב ושוב בקוקטיילים.

    המנה הראשונה שדגמנו היתה "סלט נבטים אינדונזי" (59 ₪), שכמו כל שאר המנות, היה מנה נדיבה שמספיקה לשניים, וכלל שיפודי יקיטורי עוף בטעם מתקתק על מצע נבטים, חמניות ,פטריות וצנונית ברוטב רימונים ולמון גראס שהיה לי מאד חריף. העדפתי להתמקד בעוף עצמו.

    מנה נוספת היתה מנת סביצ'ה בורגול, שהכילה המון בורגול, ויחסית מעט בס, ככה שקשה היה להבחין בטעמו והוגשה עם פרוסות בגט דקיקות שהיו רכות באופן מפתיע. (52 ₪ שגם כאן יכולים שני סועדים לחלוק אם הם אוכלים מנות נוספות).

    הסשימי סלמון  ברוטב וואסבי ווינגרט היה עסיסי וטעים. גם הסושי היה לא רע בכלל (אהבתי את השומשום השחור שלא היה דומיננטי מדי, אם כי אחד מסוגי הסושי היה לי קצת חריף).

    מנת הדגל מבחינתי היתה "פילה בורי ג'אמבו" ברוטב אגדישי (שלא הצלחתי להבין מה זה עד עכשיו) ופטריות על מצע פירה. לפי הפירה הייתי אומרת שהטבח מאוהב שכן המליחות היתה גבוהה, אבל הדג היה משובח, עסיסי, טעים, פריך וקראנצ'י במידה. (119 שקלים). המנה היתה אסטטית מאד. ליד הדג הוגשה מנה  של "פיצה" שהיתה בעצם בצק טורטיה עם פרוסות דג נא ותוספות, והבעיה היתה שבניגוד לבצק פיצה מקורי שיכול להחזיק את כל העסק, לא היתה שום דרך להרים את "משולש" הבצק בלי שהוא יתקפל ויפיל את כל המילוי שלו. גם כאן אחד מסוגי הדגים היה חריף לי.

    את המנות העיקריות חתמה מנה של "יקיטורי פילה בקר" שהיה בעצם שיפוד גדול  מושרה בסויה ופלפל סצ'ואן על מצא של אורז מוקפץ עם פטריות וירקות (110 ₪), שהביקורת עליו תלויה באיזה קצה של השיפוד הגרלתם כי החלק האמצעי היה רך ועסיסי, עם מתקתקות עדינה ומשובחת, בעוד הקצוות היו קצת "צ'ואי" מה שדרש עבודת לסתות לא מעטה.

    הקינוחים, באותו סדר גודל (ענק) של מנות המסעדה, היו מלבבים וכללו בין השאר מנה מוצלחת של מאפה בצק עוגיות בשכבות עם חלווה וגלידת ריבת חלב, ובעיקר, הפייבוריט שלי - הר קדאיף (קצת עמוס מדי), עם ערימת ענק שחיתותית של קצפת מתוקה ועליה תלולית גבוהה של פירות יער והרוטב האדום שלהם שאיזנו את המתיקות.

    בשורה התחתונה

    למה לא? העישון, הצפיפות, האפלולית והרעש.

    למה כן? מנות נדיבות מאד שחלקן מאד מוצלח, שירות מצוין.

     

    הכותבת היתה אורחת "סוהו".

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/9/09 22:43:

      אחד המקומות היותר פלצניים שקיימים ובתור תל אביבי אני יודע לצערי מה זה פלצנות. חבורה של אנטיפתיים שהשתן עלה להם לראש.  לא מתקרב לשם.
        15/9/09 05:25:

      תשמעי תשמעי, בתור בחור חולוני שבחולון שטף כלים, עברתי לת"א ושם מהכלים נכנסתי לחיי הלילה, היום אני מנהל כמה מקומות מאוד גדולים שלא פעם עושים כותרות בעיתונים, בחולון חשתי בוז לבעל הקפה שעבדתי אצלנו כי הוא גרם לי להרגיש כמו הכוסות ששטפתי ריק מתוכן, אחרי כמה שנים בת"א, החברה אמרו לי, שומע, בוא תפגוש אותנו , אזור תעשייה רשל"צ מאוד מפותח בוא תראה, סקפטי אבל רעב נענתי לבקשה, ובאתי לפגוש את החברה בראשון, 2 נכנסו למסעדת הסוהו, ושאני באתי להיכנס נאמר לי שיש הגבלת גיל, ואני לא יכול להיכנס, אני מזכיר זאת רק מסעדה, לא היה לי עם מי לדבר, שאלתי למה יש הגבל גיל על מסעדה? והיא לא ענתה לי, תכלס מאז לא דרכתי במקום, אבל שאחד מהמנהלים של הסוהו היה באחד המקומות שעבדתי בהם, הוא היה חייב לציין שהוא מנהל בסוהו, כאילו מישהו שמע על החור הרשל"צי הזה שצריך ויזה וחיסונים להגיע לשם,  סירבתי לקחת ממנו טיפ, ושהוא שאל למה? אמרתי שישמור את זה לרכישת עובדים יותר טובים, שאר המתחם של אזור ראשון הוא מדהים, ואני מליץ על ברים מעולים שם, כגון ברשבסקי שהוא מוסד והוא מעולה, ולא צריך לא ויזה ולא חיסונים, סוהו עלק חחחח, הדבר הכי טוב בסוהו הזה שהשלט תאורה שלו כ"כ חזק שהוא ממש מראה לך איפה נאפיס.

      גונדה

        14/9/09 23:02:

      בעיסקיות המנות פחות יקרות ושתיים יכולים להתחלק במנה
        14/9/09 21:24:

      צטט: שוש חזן גרינברג 2009-09-14 15:27:44

      צטט: ששת שצ 2009-09-14 14:27:24


      המנות בסוהו  ידועות בגודלן ובשפע ולדעתי מנה מספיקה לזוג

      שלא לדבר על הקינוחים

       

      הבעיה במנות גדולות (כשהמחיר לא זול) היא שמראש זה מגביל אותך, כי אתה צריך להזמין משהו שימצא חן גם בעיני בן הזוג שלך, כדי לחלוק, או לחילופין שכל אחד יזמין מנה שעולה הרבה ואז יתקע עם "טייק אווי" שלא תמיד עובר היטב חימום נוסף, שלא לדבר על הקינוחים, שכאמור ענקיים למדי ואי אפשר לקחת הביתה.

       

       

      צודקת, גם אני מעדיפה מנות יותר קטנות גם בגודל וגם במחיר ואז לא להיתקע עם שאריות.

      אהבתי גם את הביקורת :)

      ותודה על התמונות.

       

       

      צטט: ששת שצ 2009-09-14 14:27:24


      המנות בסוהו  ידועות בגודלן ובשפע ולדעתי מנה מספיקה לזוג

      שלא לדבר על הקינוחים

       

      הבעיה במנות גדולות (כשהמחיר לא זול) היא שמראש זה מגביל אותך, כי אתה צריך להזמין משהו שימצא חן גם בעיני בן הזוג שלך, כדי לחלוק, או לחילופין שכל אחד יזמין מנה שעולה הרבה ואז יתקע עם "טייק אווי" שלא תמיד עובר היטב חימום נוסף, שלא לדבר על הקינוחים, שכאמור ענקיים למדי ואי אפשר לקחת הביתה.

       

        14/9/09 14:27:


      המנות בסוהו  ידועות בגודלן ובשפע ולדעתי מנה מספיקה לזוג

      שלא לדבר על הקינוחים

      צדקת לגבי העישון

      שלחתי חבורה של עשרה איש למסעדה במוצ"ש ובככל לא אמרו להם שהמסעדה זה איזור עישון נוסיף לזה רעש של DJ ואפלולית

      ונבין למה ויתרו על הקינוחים וברחו צוך ציון שהאוכל טעים.

      כפי שראית יום ראשון והמסעדה מפוצצת כך שכנראה היא מושכת ויש לה קבלות

       

      היה ערב נפלא

      בקושי הגעתי הביתה אחרי הבירות והקוקטלים

      את הקלסר כמובן שכחתי שם, מקווה לאסוף אותו היום

       

      תודה