עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    ג'אקומו-כפר סבא-אוכל איטלקי

    4 תגובות   יום שני, 7/9/09, 09:35

    חבורה עליזה של מבקרי האוכל של "עכבר קפה" התכנסה אמש לסעודת טעימות אצל ג'אקומו בכפר סבא.ג'אקומו מארח בביתו סביב שולחן, בקבוצות של לא יותר מ12 איש, אם זה לסעודה או לסדנאות שבהם לומדים איך להכין אוכל איטלקי טוב במטבח הפרטי.הייחוד הוא שמעבר למנות שמוזרמות ללא הפסקה, ג'אקומו עצמו מצטרף, מסביר על סוגי המזון האיטלקי המקורי, על ההבדלים בין מחוזות שונים, ועל חוויותיו האישיות בארץ המגף.בין המנות הראשונות שפתחו את הערב- לחם שמרים במילוי ענבים, שמן זית ורוזמרין – לפולניה כמוני היתה קצת בעיה עם הלחם הזה בגלל כמות הפלפל המרובה שהיתה שם, שניטרלה לי את חוש הטעם לרבע שעה לפחות. חבל שלא הוזהרתי. מנות נוספות לפתיחה היו כרובית לא מבושלת בטמפורה בטעם עדין, והחביב עלי ביותר מבין מנות הפתיחה – גלילות קישואים במילוי גבינת שמנת ובלסמי.בהמשך הוגשה לשולחן מנה נוספת שחיבבתי בשל עדינותה הרבה – חצילים בפרמז'ן  ולעומת זאת מנה שפחות אהבתי  - חצאי לימונים מרוקנים , ממולאים במוצרלה שהיתה מעט דומיננטית עבורי, במיוחד כשצורף אליה פלח אנשובי, מה שיצר תרכובת קצת תוקפנית מבחינתי, במיוחד לצד החצילים העדינים והמעודנים.  מנת השרימפס העטופים בפסטה ביתית טריה (כמו בעצם כל פסטה אצל ג'אקומו) הוציאה צקצוקי הנאה מיושבי השולחן והיא הגיעה עם רוטב עגבניות ירוקות עסיסי.המנה הבאה היתה מרשימה – קערת ענק מכוסה בבצק אפוי שתחתיו שכבה פסטה לוהטת שבושלה בלימון ודורשת טקס שלם שבו המארח שבר את הבצק, ערבב פנימה במהירות כמה ביצים טריות, והגיש לצד פרמזן לגירור עצמי לכל המעונין. כמובן שחמסנו גם את הבצק עצמו, מין סוג של "לאפה" דקיקה.מנה נוספת שהרשימה בהופעתה היתה דלעות קטנות ממולאות בריזוטו. פחות התחברתי למנה, אולי כי אני רגילה לריזוטו דומיננטי יותר וכאן הטעם השולט היה של הדלעת המתקתקה.  לצד הדלעות הוגשה מנת תרד מבושל עם ביצה עלומה, והמנה המרכזית – פילה בשר רך ועדין מאד, עם גבינה צהובה ופרושוטו.הקינוח שימח אותי ביותר מאחר (כמו שאפשר לראות בתמונה) שבמקום ללכת על משהו מסובך ו"יוקרתי" , ג'אקומו בחר לפנק אותנו בטירמיסו ביתי לחלוטין, בטעם קפה לא מתוק מדי כמו שקורה הרבה פעמים במסעדות בארץ.לסיכום, מבחינת האוכל, היו מנות שאהבתי (הפיבוריטים שלי ללא ספק – הפסטה לימון, שלמרות שטעם הלימון כמעט לא היה מורגש, שילוב הטעמים שלה היה מהמם, ולדעתי אף לא היה צריך להוסיף לה מהפסטו שהוגש בצד, היא היתה טעימה מאד בפני עצמה, גלילות הקישואים, וכמובן הטירמיסו.הציון שלי לאוכל בסופו של הערב – ארבע מתוך חמש.ציון נפרד, של חמש מושלם, אני מוכרחה לתת לאווירה, לאירוח, ללבביות של ג'אקומו וזוגתו, שטרחו סביב הסועדים ונתנו הרגשה של אורחים פרטיים לכל דבר, לסיפורים המרתקים, לטיפים בין לבין ולקצב ההגשה שמצד אחד לא "חנק" אותנו במנות, ומצד שני לא דרש מאיתנו להמתין. למי ששוקל ארוחה רומנטית, מסיבת רווקים או רווקות, או סתם רוצה להחכים בבישול איטלקי, שווה למצוא את הפרטים באתר של ג'אקומו, שכולל גם מתכונים והרבה אהבה למטבח האיטלקי. הכותבת היתה אורחת של ג'אקומו
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/9/09 21:42:


      נהניתי לקרוא ועוד יותר נהניתי להכיר!

       

      תודה (-:

        12/9/09 21:39:


      איזה תיאור נהדר של הערב.

      היה תענוג ותענוג להכיר את האנשים.

      אהבתי.

       

      ג'אקומו, תודה.

       

       

      תודה

       

       

       

        9/9/09 19:00:
      לא רק שהאוכל היה מצוין והאירוח היה מדהים אלא שגם החברותא הייתה מעולה (ואף מילה על סקר הסטיות הקולינאריות שביצענו...).
        8/9/09 14:18:


      מתי תדביקי עם ה W ולא בלוק

      אכן האוכל היה מיוחד גם אני לא התחברתי לחלק מהמנות אבל סך הכל היה מעולה

      ת מוזמנת לקרוא אצלי