עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    תפריט קיצי בפורלין - רוצו לפני שיגמר

    15 תגובות   יום רביעי, 19/8/09, 13:56

    גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה, ובשלושת ביקורי בתקופה האחרונה במסעדה לא שילמתי.

     

    את מסעדת פורלין, ביסטרו דגים ופירות ים, אני מכירה כבר כמה חודשים, ובמשך כל הזמן הזה חשבתי לעצמי שאני חייבת לקחת את ההורים לשם. ההורים שלי אוהבי דגים ושרצים כבר שנים, ועד שהם כבר יוצאים למסעדה – בדר”כ זו תהיה מסעדת דגים. כשראיתי את תפריט אוגוסט הקיצי – ידעתי שזה בדיוק הזמן לקחת אותם.

     

    היינו 4 אנשים, ההורים, ש’ ואני. בתפריט הקיצי יש בדיוק 4 מנות מכל סוג – 4 מנות ראשונות, 4 עיקריות ו-4 קינוחים, במחיר פיקס של 79 ש”ח לסועד (ישנן 2 עיקריות בתוספת של 10 או 20 ש”ח). כל הרביעיות האלו עשו את הבחירה קלה במיוחד – פשוט לקחנו מנה מכל סוג והפכנו את הביקור לארוחת טעימות. טעימות טעימות במיוחד :-)

     

    מנות ראשונות:

     

    סלט לימוז’ (עלי חסה בויניגרט מנגו ושמיר, קוביות של פירות ונתחי עוף צלוי) – סלט קיצי מרענן במיוחד. הפירות, ובייחוד המנגו, היו תוספת מפתיעה וטעימה. חשוב לדעת ששונאי השמיר לא יאהבו את הסלט, היות והרוטב מלא בשמיר קצוץ. מצד שני, אוהביו (כמו אמא שלי) יתענגו על כל ביס.

     

    סלט לימוז'  עלי חסה בוויניגרט מנגו ושמיר, עם פירות ועוף צלוי.  חתיכות המנגו בסלט היו השוס האמיתי. מרק גספצ'ו קר עם קלמארי ופסטו 

     

    מרק גספצ’יו קר (עם קלמארי ופסטו) – אני לא מאוהבי המרק הקר, אז בעיקר נשנשתי את הקלמארי, שהיו בדיוק על המידה. ההורים מאד אהבו את המרק. אבא ניגב עם לחם (אגב הלחם שמגיע לשולחן מצוין), ואמא סיימה את המרק.

     

    עגבניה במילוי רטטוי ירקות וגבינת פטה עיזים (מוגש על מצע קרם פלפלים) – מנה יפיפיה. העגבניה מקולפת וממולאת ונראית מקסים, כך שממש חבל להרוס. הרטטוי מעולה, ויחד עם הגבינה והעגבניה כל ביס הוא חגיגה. מנה מעניינת ביותר.

     

    טה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי עגבניה במילוי רטטוי ירקות וגבינת פטה עיזים

     

    פטה כבדי עוף (וריבת עגבניות שרי) – המנה שכבשה את השולחן. היו ממש קרבי מזלגות על הפטה! ריבת עגבניות השרי פשוט מצוינת. כיף לראות איך לוקחים רכיב כמו עגבנית שרי והופכים אותו לריבה טעימה כל כך שבדיוק מחמיאה לפטה. עם הפטה מגיעים טוסטונים, אנחנו העדפנו לאכול עם הלחם המצוין.  הפטה מופיע גם בתפריט הרגיל של המסעדה.

     

    לסיכום, המלך של המנות הראשונות היה הפטה, אך גם שאר המנות טעימות ונעימות, בעיקר בימי הקיץ החמים.

     

    מנות עיקריות:

     

    פילה דניס (בתוספת ירקות ירוקים ברוטב יוגורט, צנוברים וזיתים ירוקים) – המנה האהובה על אמא שלי. הגיעו 2 פילטים מצוינים של דניס, יחד עם רוטב יוגורט מיוחד מאד. הזיתים מוסיפים המון טעם. הירקות הירוקים מצוינים אף הם, למרות שמשום מה הגברים בשולחן התעלמו מהם באלגנטיות ורק אמא שלי ואני אכלנו מהם :-D. גם כאן ההגשה מקסימה, וכוללת פרפר עשוי מעגבניה.

     

    פילה דניס פורלין פילה סלמון פורלין

     

    פילה סלמון (בקראסט של עשבי תיבול ורוטב קרם לימון) – הנפילה היחידה בשולחן. מנה רגילה למדי של סלמון שהגיע די יבש (אפשר לראות בתמונה שהוא אובר-קוקד). קרם הלימון היה מצוין, ורצועות הירקות שהסלמון נח עליהם היו פשוט מעולות!

     

    סטרוגנוף מ-3 סוגי בשרים ו-3 סוגי פטריות – עכשיו אני מצטערת שלא שאלתי איזה סוגי בשרים ופטריות. המנה הזו היתה המנה האהובה על אבא שלי שהתלהב ורוצה להכין גירסא משלו לארוחת שישי הבאה. הבשר מצוין והפטריות טריות וטעימות (לפחות אלו שהצלחתי לטעום, אבא שלי השתלט על המנה הזו ובקושי נתן לטעום). את הרוטב, כמובן, ניגבנו עם לחם.

     

    סטרוגנוף. 3 סוגי בשרים ו-3 סוגי פטריות  המנה האהובה על אבא שליניוקי פירות ים 

     

    ניוקי עם פירות ים (מוקפץ בקרם סרטני חוף וגבינת פרמז’ן) – המנה האהובה על ש’ ועלי. הניוקי נימוחים ומצוינים, השרימפס, שאומנם היו קצת אובר-קוקד, קיבלו את הטעם של קרם הסרטנים ויחד עם הפרמז’ן, הקלמארי והמולים היו פשוט חגיגה איטלקית של פירות ים ופסטה. מעולה. אני מקווה מאד שהמנה הזו תוכנה לתפריט הרגיל כי היא פשוט טובה מדי בשביל “לבזבז” רק על חודש אוגוסט. (שימו לב שהניוקי הוא בתופסת 20 ש”ח).

    לסיכום המנות העיקריות, נראה שלכל אחד היה את הפייבוריט שלו, חוץ מהסלמון שנשאר קצת בודד ומיובש. אני אמליץ על המנה האהובה עלי – ניוקי פירות ים.

     

    קינוחים:

     

    בפעמיים הקודמות שביקרתי בפורלין, הקינוחים פשוט שבו אותי. אני לא יודעת מי במטבח אחראי על הקינוחים, אבל צריך לשמור עליו טוב טוב שלא יברח למחוזות אחרים. גם הפעם, ארבעת הקינוחים היו שונים אחד מהשני, וטעימים אחד יותר מהשני. ושוב, כל אחד העדיף מנה אחרת.

     

    סלט מיניסטרונה של מלונים טריים ופירות יער – הייתי מקטלגת את זה פחות כסלט ויותר כמרק. מלונים שוחים במרק פירות יער. מרענן צונן והקינוח המושלם לארוחה קיצית שכזו. בתוך המרק צף לו כדור גלידה וניל שמוסיף טעם וקרירות. יאמי!

     

     רק מיניסטרונה מלונים טריים ופירות יערקרם ברולה מעולה

     

    קרם ברולה עם אמרטו – קרם ברולה כמו שקרם ברולה צריך להיות, בלי יותר מדי התפלסופיות ודיבורים. הקינוח האהוב על אמא שלי.

     

    מוס פיסטוק ומוס שוקולד לבן עם אגוזי פקאן – וואו. קינוח לכל אוהבי השוקולד הלבן באשר הם. אהבתי שעל אף שמדובר בשוקולד, הקינוח לא כבד בכלל ועושה חשק לעוד ועוד ועוד...

     

    מוס פיסטוק ושוקולד לבןסורבטים 

     

    סורבה במבחר טעמים – קיבלנו סורבה פירות יער, פסיפלורה ולימון. חייבת להודות שמול שאר הקינוחים הסורבטים קיבלו ממני הכי פחות תשומת לב. אבא שלי, שסובל מבעיות סוכר, נהנה מהם בשמנו.

     

    בשורה התחתונה מדובר במסעדה שנותנת תמורה מצוינת למחיר לארוחה מלאה. כדאי למהר כי תפריט אוגוסט נגמר אוטוטו... כולי תקווה שהמסעדה תאמץ חלק מהמנות גם לתפריט הרגיל.

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/8/09 11:13:

      גילוי נאות - שועל מסעדות ותיק הינו בעל מסעדת פורלין (מושא הביקורת).
        23/8/09 14:32:

      יקובידיס - הזמנו את כל 4 אפשרויות בתפריט וחלקנו. אבא שלי "נדלק" על הסטרוגנוף.

      ולגבי שגב אקספרס - אני מזמינה אותך לעשות חיפוש קצר בפורום ביקורת מסעדות בתפוז, ולראות שאני ממש לא היחידה שהתאכזבה שם:

       

      ואם כבר אתה טוען שאני קוטלת רק מקומות ששילמתי בהם, אני מזמינה אותך לקרוא על צ'צ'ו או על האדסון, מסעדות שאנחנו חוזרים אליהם בכל פעם ומעולם לא קיבלתי שם דבר ללא תשלום.

        23/8/09 13:07:
      לא הבנתי,אם ההורים שלך כ"כ אוהבים דגים אז למה אביך הזמין סטרוגנוף-במסעדה שמתמחה  בדגים?
      לאכול בחינם ולהשתפך אח"כ זה כל אחד יודע ואגב ,את הראשונה שהתאכזבה משגב אקספרס! !
        22/8/09 23:09:

      מאיה חיזקי ואימצי מול חמוצי החיים.
        22/8/09 01:48:

      יפה שתיקנת את הגילוי הנאות
        22/8/09 00:19:

      צטט: סבלנות של צב 2009-08-21 17:59:07

      משלמים לך כדי לכתוב כאן

      עם תמונות של צלם מיקצועי ערוכות עם מסגרת לבנה

      אין אמינות בדברייך. בחינם גם אני מוכן לבוא ולכתוב שהיה מצוין

      ולהטעות את הקוראים...

       

      הנושא מעורר תגובות לכאן ולכאן, מקבלת את עמדתך, אם כי שלי אחרת. אני לא מטעה את הקוראים כשלא טעים אני מציינת זאת, תוכל לראות חוות דעת אחרות במקומות שלא שילמתי. הטעיה היתה אם לא הייתי מציינת זאת בגלוי בראש הפוסט.

       

      לגבי התמונות - תודה רבה על המחמאה, את התמונות צילמתי אני בעצמי, בעזרת מצלמת הניקון הרגילה שלי. את המסגרת עושה Word 2007 בקלות רבה.

       

        21/8/09 17:59:

      משלמים לך כדי לכתוב כאן

      עם תמונות של צלם מיקצועי ערוכות עם מסגרת לבנה

      אין אמינות בדברייך. בחינם גם אני מוכן לבוא ולכתוב שהיה מצוין

      ולהטעות את הקוראים...

        21/8/09 14:47:

      @עכברוש - לא חשבתי על זה.. אתה צודק. זו, כמובן, לא היתה הכוונה שלי.
        21/8/09 02:33:

      זה לא כבר פעם שלישית ב-4 חודשים האחרונים שאת אורחת המסעדה ואוכלת שם בתיאום מראש ובחינם?

      שמפרסמים גילוי נאות, חשוב לציין את זה - לדעתי זה כבר לא ביקורת אלא פשוט יחסי ציבור.

       

        20/8/09 23:58:


      אוי מותק.....

      וזה כאילו ה"עבודה" שלך.....

      איזה כייף.

      תהני.

      והמשיכי לשתף בהנאותייך.

        20/8/09 18:37:

      בגללך אני הולך מחר
        20/8/09 16:13:


      השורה הראשונה והפסקה האחרונה שלך קצת מתנגשות אחת בשנייה - איך אפשר להתייחס למחיר כשלא משלמים?

      אבל לפחות יש גילוי נאות.

        20/8/09 10:08:

      לצערי, יש לי דעה הפוכה על המסעדה.

      היינו שם בימי יוני האחרונים. התקיים מבצע של "אמריקן אקספרס" ובאנו לנסות לראשונה את המסעדה.

      לצערי הרב אינני זוכרת את פרטי התפריט, שלא הרשים אותי. זוכרת שהזמנתי איזשהו מרק, שהיה תפל בטעמו. זוכרת שהדג שאכלתי - וביקשתי את אופן עשייתו, כיוון שאני פדנטית במידת עשייה של דגים - היה משעמם ויבש מדיי.

      בקיצור- הרגשתי בשמי ובשם השניים שאכלו איתי אכזבה גדולה. אאל"ט דווקא נהניתי מהקינוח. אך זה אומר דרשני על מסעדה המתמחה בדגים.

       

      אם יבקשו ממני, ואם יציגו לי את התפריט המובנה שהיה ב"אמריקן אקספרס", אוכל להיזכר ולפרט.

        20/8/09 09:19:

      תודה מאיה שמחנו לארח אותך ושאפו על הצילומים המדהימים
        19/8/09 21:35:
      עשית לי מה זה תיאבון ואני אחרי  ארוחה של היפופוטם