עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    "המצודה" - סושי בר וקפה בקיסריה.

    3 תגובות   יום שני, 17/8/09, 13:16

    ה"מצודה" ממוקם בתוך הפארק הלאומי, כמעט על המים בנמל קיסריה. כאן מתעוררת בעיה – כניסה לשטח הנמל עולה כסף. בעקרון המחיר לסיור בכל הנמל הוא 36 שקלים למבוגר, אבל אם אומרים לקופאי "אנחנו למסעדה" משלמים 12 שקלים בלבד, ואם אוכלים במסעדה במאה שקלים ומעלה, אפשר להזדכות על הסכום הזה. הדרך למסעדה מרהיבה – העתיקות, כר הדשא הגדול שעליו מצטלמים זוגות חתן כלה, ולבסוף המסעדה עצמה שממוקמת גבוה וצופה על המים. ניתן לשבת בפנים, בתוך מבנה סגור בחלונות ומאוורר במאווררי תקרה גדולים, או בחוץ, בכמה שולחנות שממוקמים תחת שמשיה. אנחנו חששנו ממעשנים שמותר להם להיות בחוץ ולכן בחרנו להיות בפנים. החלונות הפכו את המקום קצת לחממה שהמאווררים לא ממש הצליחו לקרר, ואין לי מושג מה קורה שם בימי קיץ לוהטים במיוחד.בכל מקרה, החלטנו לדגום שני סוגי מנה ראשונה- גיוזה עוף – כיסונים יפנים ממולאים בעוף וירקות עם רוטב סויה וסומסום, ובאו בקר – כיסונים סיניים במילוי בקר עם רוטב סויה וסומסום. שתי המנות עולות 24 שקלים כל אחת, ובצלחת נחו שלוש יחידות על מצע עלים. היה לא רע. הבקר היה לטעמי טעים יותר מן העוף, שהיה קצת פחות מדי מתובל. בסך הכל מנות נחמדות.למנה עיקרית הזמנו רביולי בטטה ברוטב שמנת עם בטטות, אגוזים ופרמזן. מחיר המנה 52 שקלים. הגיעו צלחות ענק, עם מנות מאד נדיבות במרכזן, (ומקושטות בחתיכות ירק זעירות מסביב). המתיקות של הבטטות השתלבה באופן מפליא עם רוטב הגבינה. כאן התיבול היה מדויק והצטערנו שאין איזה לחמניה כדי "לנגב" את שאריות הרוטב מהצלחת. את הקינוח היה קל לבחור מהתפריט, מפני שברגע שאני רואה "סופלה שוקולד" ברשימה, אני כבר לא רואה שום דבר אחר בעיניים. במחיר 35 שקלים קיבלנו סופלה בגודל ממוצע, עם כדור גלידה ווניל. הבעיה היתה שבסופלה אמור להיות הרבה מילוי נוזלי וחם, ומעט חלק אפוי, ואילו בסופלה הזה היה הרבה יותר חלק אפוי, ומעט מאד חלק נוזלי, מה שהפך את העסק לעוגת שוקולד חמה. טעימה, עסיסית, רכה, אבל עדיין עוגת שוקולד חמה ולא סופלה כמו שסופלה אמור להיות..לשתיה הזמנו לימונדה אחת, קרה וטעימה, ספרייט אחד (פחית אחת במחיר 11 שקלים, קצת גבוה לטעמי), ושליש בירה קרלסברג מהחבית במחיר 19 שקלים.יחסית לא היו הרבה סועדים באותה שעה ולכן המלצרית היתה זמינה בכל עת שרצינו, כולל כשביקשנו בנוסף כמה וכמה כוסות מים, שהגיעו באדיבות ובחיוך.זו המסעדה היחידה שסעדנו בה בנמל קיסריה, אין לנו מושג איך המסעדות האחרות בנמל, אבל בסך הכל "המצודה" היא אופציה ראויה בעיקר במנות העיקריות ובמבחר הסושי הגדול,  לארוחה משביעה וטעימה.
    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/8/09 11:12:

      צטט: בן השמן 2009-08-17 20:37:10


      הביקורת שלך נשמעת מזמינה בהחלט.

      עם זאת, לא הבנתי באיזה סגנון המסעדה: מתחיל אסיאתי, ממשיך איטלקי, ומסתיים לא ברור במה.

       

       

      כשאתה קורא על המסחרה עם הכרטיסים-

      לאיזה סוג מסעדה אתה מצפה? 

      לא למסחרה קולינארית?

       

      צטט: בן השמן 2009-08-17 20:37:10


      הביקורת שלך נשמעת מזמינה בהחלט.

      עם זאת, לא הבנתי באיזה סגנון המסעדה: מתחיל אסיאתי, ממשיך איטלקי, ומסתיים לא ברור במה.

       

       

      הם מגדירים את עצמם כ"סושי בר וקפה" אז אני מניחה שה"קפה" מכיל את כל מה שלא  אסייאתי.
        17/8/09 20:37:


      הביקורת שלך נשמעת מזמינה בהחלט.

      עם זאת, לא הבנתי באיזה סגנון המסעדה: מתחיל אסיאתי, ממשיך איטלקי, ומסתיים לא ברור במה.