עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הטרקלין: בר יין חביב

    5 תגובות   יום ראשון, 16/8/09, 23:20

    בשבוע שעבר נפגשנו מספר בלוגרים לארוחת טעימות של התפריט הבשרי בבר על-חשבון הטרקלין. שותפי לארוחה היו ששת שצ, מיכל גרוסברג, טמיר כהן וגל גרנוב. הם התלהבו מהמקום הרבה יותר ממני, אבל בשורה התחתונה מדובר במקום חביב למדי, עם מנות מעניינות.

     

    אני לא מבינה בכלל ביין, אז אני מפנה אתכם לפוסט של גל בעניין, בו הוא גם מסקר ומדבר על כל כוסות השיכר שהגיעו אלינו.

    הארוחה היתה ארוחת טעימות, כלומר, הגיעו מנות למרכז השולחן וכל אחד מאיתנו (אחרי סשן צילומים כמובן) ניסה לגנוב כמה שיותר אוכל מהצלחת :-)

     

    למנות הראשונות קיבלנו ברוסקטת קבבונים – קבבונים שמנמנים וחמודים על ברוקסטה עם סלסת עגבניות. מנה ראשונה מוצלחת למדי. סה"כ היו 5 קבבונים. פטה כבד עוף עם ריבת בצל – השוס האמיתי של הפטה היה הציפוי שלו. רצועת הפטה היתה מצופה באגוזים, תאנים ותמרים ונתנה טוויסט מעניין לפטה. קרפצ'ו שייטל עם פסטו ופרמזן – באתר של הטרקלין כתוב שהקרפצ'יו עשוי מסינטה, אבל ככל הזכור לי המלצרית הסבירה שזה נעשה משייטל. בכל מקרה, מדובר בקרפצ'יו חביב למדי. לא מדהים בטירוף אבל טעים, עם חתיכות שמנות של פרמזן. ברזואלה בלווית קרפצ'ו מלון – מנה קצת מוזרה. מעולם לא יצא לי לטעום ברזואלה, שזה בשר יבש ומומלח. המרקם מאד מוזר אבל המנה טעימה. יחד עם הראשונות קיבלנו גם את לחם הבית, לחם מרוקאי העשוי על חלוקי נחל.

     

    ברזואלהקבבון אפ קלוסקרפצ'יו שייטל

     

    בינתיים במנות הראשונות הטרקלין שיחקו אותה.

     

    אחרי הראשונות קיבלנו 2 מנות ביניים: טיבון טלה, הנתח שלי היה יבש למדי, אבל שאר הסועדים התעלפו מהמנה. שלי, היתה יבשה ולא מלהיבה. עם המנה הגיע פירה שנראה קצת מסכן אבל היה טעים. בנוסף הגיעו שיפודי אנטריקוט שהיו קצת תפלים וחסרי טעם, אבל לעומת הטיבון היו עסיסיים למדי ובלי יותר מדי שומן. עם השיפודים הגיעו תפוחי אדמה צלויים, סוג של פוטטוס סופר קראנצ'ים מבחוץ עם תיבול גריל/ברביקיו. תפו"א מצוינים שהמשיכו להגיע עוד ועוד ומבחינתי היו ההיי-לייט של המנות העיקריות.

     

    טיבון טלה, התמונה באדיבות תמיר כהןשיפודי אנטריקוט, התמונה באדיבות טמיר כהןאחרי...

     

    תמונות הלפני באדיבות טמיר כהן.

     

    2 המנות הבשריות הנוספות שקיבלנו היו ענקיות – סטייק אנטריקוט 700 גר' כולל אפקט פלמבה מיותר (ראו בתמונה) יחד עם פירה כמהין. הפירה היה מצוין, הכמהין הוסיף המון. מהסטייק לא התלהבתי, הוא היה שמן מאד וסיבי וקצת קשה לאכילה. סטייק הפורטרהאוס היה קצת יותר טוב, אבל לא בהרבה. פורטרהאוס, או טיבון מורכב מעצם והבשר משני צידיה – פילה בצד אחד וסינטה מהצד השני. לקחתי לצלחת קצת משניהם: הסינטה היה טוב ומדיום, הפילה לא משהו. ודווקא מהפילה ציפיתי ליותר. אני מאשימה את מיקום הנתח – יוסי, הבעלים של הטרקלין, הסביר כי הנתח שקיבלנו הוא בין האחרונים מאיזור הפילה בצלעות, כך שנתח הפילה שקיבלנו היה קטן יחסית. בשורה התחתונה לא התלהבתי.

     

    פלמבהפורטרהאוססינטה מדיום

     

    טמיר ואני קיבלנו טעימה מההמבורגר של המקום. שמענו שיש המבורגר מצוין, אז קיבלנו המבורגר קטן, 180 גר' שחלקנו. שוב, מילת המפתח "נחמד" מופיעה גם כאן, לא משהו יוצא דופן מבחינת הקציצה. ההמבורגר מגיעה במעין ג'בטה / לחם הבית, ואני מעדיפה לחמניית המבורגר רגילה. כאן הלחם האפיל על הבשר וחבל.

     

    המבורגר

     

    אחרי כל הבשר הזה היינו צריכים קצת קינוחים. בקינוחים לא נרשמה התלהבות יתרה, אמנם לא נפילה כמו שהיתה למעין כמה ימים קודם, אבל גם לא נרשמו זיקוקים. פלנצ'יטה וניל ובננה – לא אוהבת בננה, ולכן לא אהבתי את הקינוח. מלבי – כמו שידידי לשולחן אמרו "זה לא מלבי". היה טעים עד שנתקלתי בגושי קורנפלור בתחתית הקערה. סופלה פונדנט שוקולד – בתפריט המנה מופיעה כסופלה, אך כפי שמעין מסבירה סופלה זה לא. זו עוגת שוקולד חמה, וככזו סיפקה את מנת השוקולד הראויה לסגירת ארוחה כזו.

     

    פלנצ'יטה בננה וונילמלבי. התמונה באדיבות ששת שצפונדנט. התמונה באדיבות מיכל גרוסברג

     

    תמונת המלבי והפונדנט באדיבות ששת שצ ומיכל גרוסברג בהתאמה

     

    בשורה התחתונה: בסך הכל נהנתי מהאווירה ומהחברה. האוכל טעים אך לא מפיל (חשוב לזכור כי זהו בר יין ולא מסעדת שף). בפעם הבאה אני אזמין מספר גדול של מנות ראשונות וביניים לשולחן.

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/3/10 18:04:

      היי,

      נכנסתי לקרוא ולהתרשם מה היה בטרקלין לפני כחצי שנה :-) נהניתי שוב.

      שנמשיך להינות מאוכל ולכתוב עליו 

        16/9/09 09:16:

      הגענו אני ובת זוגתי ע"מ לטעות את בירת בישופ אשר נימזגת במקום. המלצרית מורן הסבירה כי קיימים 4 סוגי בירה בישופ מחבית ואף סיפקה הסבר,אך כשביקשנו לטעות מעט מהבירות.....טענה שמדיניות המקום היא: "ללא טעימות".....ואולי תיתן לטעום מאחת בלבד..היינו המומים אך בעל המקום: יוסי דאג מיד לתקן ומיד מזג לנו טעימות מ- 4 קצוות תבל.הרקפצ'יו לא אחר להגיע אך זבוב שמצא דרכו לאחת מכוסות הבירה שכמעט סיימנו ללגום ממנה(נישאר 1/4 כוס) מנע מאיתנו את הלגימה האחרונה והמלצרית החיננית מיד החליפה את הבירה עם התוספת...והחזירה את הכוס כשהיא מלאה באותה כמות.....1/4 בקושי....אך הפעם ללא הזבוב המציק והמטריד....כאן הבנו שהשירות עולה על כל דימיון אבל הבירה נישארה ותישאר בישופ ואיכותית,אך עם שירות אדיב ואיכותי שכזה.... קשה יהיה להמשיך ולהנות במקום אשר נותן תחושה ללקוחותיו באלה המילים: " שלמו לנו כמה שיותר כי פרייארים לא מתים אלא רק מתחלפים והמדיניות היא ללא טעימות כלל וכלל כי זו היא הבירה וזה מה שיש...ואם ניכנס פנימה זבוב חס וחלילה אז העלימו עין כי יתכן והוא סמוי ואתם לא אמורים כלל להבחין בו....בקיצור ולעניין חפשו לכם מקום אחר עם יותר עניין ויותר יחס לבני אדם בכלל ולבירה בישופ בפרט.
        19/8/09 11:16:

      אכן מדובר במקום טוב לאכול, ובעיקר לשתות! :-)

       

        18/8/09 20:43:

      יש משהו מאד מאזוכיסטי בלקרוא או לצפות בכתבה על האוכל מבלי לקבל טעימה.

      סה"כ נשמע כמו אחלה מקום לאכול בו.


      אני מאוד אוהבת לבקר בטרקלין הכל נהדר היינו מס פעמיים כל החברה

      וחוזרת לשם אירוח נפלא אוכל יינות בירות אווירה(-:.