עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הטרקלין – מקום מזמין, בשר מרנין

    30 תגובות   יום רביעי, 12/8/09, 16:00
    אתמול בערב, התכנסנו מספר בלוגרים שאוהבים לכתוב על מסעדות במסעדת "הטרקלין" בתל-אביב, בתור אורחי המקום, על מנת להתנסות במגוון הבשרים של המקום. תודה ליוסי על האירוח.

     

    על המקום  

     

      

     

    כבר כשהגעתי למקום מאוד אהבתי את האווירה. המקום מעוצב ומואר כמו בר, חשוך יחסית וביחד עם העובדה שהם מכוונים גבוה ברמת האוכל שהם מגישים, מקבלים אווירה קלילה וצעירה יותר. הטרקלין אף מגדיר את עצמו כביסטרו בשר ויין וזה בדיוק מה שזכינו לטעום אתמול, מהמיטב שיש להם להציע. הכינוי ביסטרו מתייחס בדרך כלל למסעדה קטנה ופשוטה שמגישה מאכלים פשוטים במחיר שווה לכל נפש, בפועל נראה ש"הטרקלין" ממקמים את עצמם בחלק הגבוה של הסקאלה עם מחירים גבוהים יותר, אך לא גבוהים כמו של מסעדות שף, תוך שמירה על אווירה וגישה של ביסטרו, בר קטן ואינטימי עם תפריט מוקפד.  

     

    על האוכל  

     

    את הארוחה פתחנו בלגימת יין רוזה של יקב אסף, שהיה חמצמץ מדי לטעמי.

    על השולחן נחתו בבת אחת המנות הראשונות של הערב: לחם הבית שהוא לחם מרוקאי שנאפה על חלוקי נחל בטאבון (15 ₪) , פטה כבד עוף בציפוי תאנים תמרים ואגוזים מלווה בריבת בצל וטוסטונים מלחם החלוקים (36 ₪) , ברוסקטה קבבונים - קבבוני טלה על טוסטונים עם סלסת עגבניות (38 ₪), קרפצ'יו סינטה בתוספת פסטו ושבבי פרמז'ן (38 ₪), חציל קלוי בליווי טחינה (מוגש בד"כ עם יוגורט ולבנה, 18 ₪) וברזואלה ביתית שזו מנה של נתחי שייטל כבושים במלח גס מוגשים לצד פרוסות מלון טרי (38 ₪).  

     

    לחם הבית היה פשוט מעולה והתאים מאוד לטוסטונים שליוו את הקבבים ואת הפטה. הטוסטים היו קריספי מבחוץ ורכים מבפנים בדיוק כפי שאני אוהב והטעם של הלחם היה עדין מספיק כדי לשמש בן לוויה שקט וטוב למנות.  

     

    מנת הברזאולה לא הייתה לטעמי. המרקם של השייטל היה קצת צמיגי ובסך הכול הטעם היה בסדר אבל לא מיוחד, גם את הקרפצ'יו פחות אהבתי. הבשר היה משובח אבל הטעמים היו רגועים מדי לטעמי, אני אוהב תיבול שמפגיז יותר בעוצמה. החציל הקלוי היה רך וחרוך היטב ובסה"כ מוצלח, אם כי לא מדובר במנה מיוחדת אבל הוא ממילא חלק מתפריט המנות הקטנות (מאזטים?).  

     

      

     

      

     

    קבבוני הטלה היו פשוט מעולים. הם היו עשויים מבשר איכותי, מתובלים בקפידה וצלויים בדיוק כמו שצריך כשהם נשארים רכים מבפנים. השילוב עם סלסת העגבניות והטוסטים, היה מוצלח ובסה"כ היה מדובר במנה טובה מאוד. גם מבחינה ויזואלית המנה נראתה מעולה.  

     

      

     

    פטה כבד העוף היה המנה הראשונה הטובה ביותר בעיני. המרקם של הכבד היה מצוין והטעם שלו מאוד עדין מה שהשתלב פשוט מצוין עם הציפוי של התמרים/תאנים/אגוזים. אהבתי מאוד את העובדה ששכבת התוספות הצטרפה כשכבה בסוג של "עוגת שכבות" ביחד עם הפטה כבד עוף וריבת הבצל והטוסטים שכבר שיבחתי, השתלבו נפלא בחגיגה. אהבתי מאוד את שילוב הטעמים והמרקמים ובסה"כ מדובר על אחת ממנות פטה הכבד הטובות שאכלתי.  

     

      

     

    לפני שעברנו לעיקריות נמזג לנו יין קברנה סוביניון בן זמרה, בציר 2007 שהיה מצוין לצד הבשר שעמד להגיע לשולחננו. טעם עשיר וחזק, בדיוק כמו שאני אוהב. בקיצור, אחלה יין.  

     

    סבב ראשון של מנות העיקריות לא איחר לבוא, מיד לאחר היין ואל שולחננו הגיעו: נתחי טיבון טלה עם פירה ושיפודי אנטריקוט עם תפו"א צלויים.  

     

    מנת טיבון הטלה (שהיא בעצם רמה גבוהה יותר של צלעות כבש), הייתה נפלאה. הבשר היה כל כך רך שהוא פשוט נמס בפה והתיבול הפעם היה חזק יותר וטעים. מה שהעיד יותר מכול בעיני על איכות הבשר זה שטעם הכבש לא היה חזק מדי וגם הריח. ידוע הוא שלא מעט אנשים מתקשים עם בשר כבש ומבחינתי המנה הזו היא בצד הרגוע של טעמי הכבש וזה מה שהופך אותה גם להצלחה. לצערי הפירה שליווה את המנה היה יבש וחסר טעם.  

     

      

     

    שיפודי האנטריקוט היו קצת תפלים לעומת טיבון הטלה, בטעימה ראשונה אולי אפילו תפלים מדי, אבל בהמשך זה התברר כטוב מבחינתי כי זה נתן להרגיש את הטעם הבסיסי והמשובח של הבשר מבלי לכסות עליו. במאמר מוסגר, הייתי מגיש לשולחן מלח ופלפל גס, כדי שכל אחד יוסיף מעט, משהו שלדעתי צריך להיות על השולחן בכל מסעדה שמתמחה בבשר. השף אמנם אמור לבשל את המנה ולתבל אותה בקפידה ועדיין כל סועד וטעמו הוא.

    תפוחי האדמה הצלויים שליוו את השיפודים היו גם הם מעולים, קריפסי כהלכה מבחוץ, רכים מבפנים ועם תיבול שאהבתי.  

     

      

     

    סבב שני של מנות עיקריות הגיע בהמשך: סטייק פורטרהאוס (פילה וסינטה משני צידי העצם) שמוגש כמנה זוגית של 900 גר' בשר, במחיר 195 ש"ח ונתח אנטריקוט מפרה שמנה בתוספת פירה כמהין על צלחת בוערת (אנחנו קיבלנו נתח גדול לכולנו, בתפריט מוגש נתח 400 גרם ב 125 ₪).  

     

    לצד המנות העיקריות הוגש יין ליקה של יקב קיטרון בציר 2007, יין מאוד עשיר בטעמים. פשוט נפלא, היין הטוב ביותר בארוחה.  

     

    הערה: לא פירטתי מחירים של המנות העיקריות האחרות משום שהן לא חלק מהתפריט הקבוע, אלא מהתפריט התקופתי אותו לא ראיתי.  

     

    מסטייק הפורטרהאוס אכלתי רק את הסינטה ולמרות עובי הנתח היא הייתה עשויה בדיוק במידת העשייה הרצויה. הבשר היה משובח, נקי ורך והתיבול היה עם מלח גס בלבד, כמו שתמיד טענתי שצריך, לתת לבשר לדבר בעד עצמו. והבשר דיבר ועוד איך דיבר, בקיצור, סטייק משובח, עשוי היטב.  

     

      

     

      

     

    סטייק האנטריקוט היה בראש ובראשונה תאווה לעיניים, כפי שניתן לראות גם בתמונות. הבערת הצלחת החמה עם מעט ברנדי היא גימיק נחמד שמוסיף משהו מיוחד, קסם קטן לארוחה טעימה. מנתח האנטריקוט שקיבלנו פחות התרשמתי והיה קשה מאוד לחתוך אותו כי הוא היה מאוד שומני. הבשר היה משובח בטעמו ולמרות שאני אוהב את השומניות של האנטריקוט (נתח הבשר האהוב עלי), אני לא אוהב להיאבק בנתח שלי. פירה הכמהין שהגיע לצידו היה מעולה ונימוח בפה.  

     

      

     

      

     

      

     

    כחובב המבורגרים הביאו לי המבורגר מיני לטעום, אך בגלל שחלקנו אותו, טעמתי מעט מדי בשביל לחוות דעה וסביר להניח שאחזור לבדוק אותו בנפרד אולי ביחד עם הנקניקיות המיוחדות של הטרקלין ששמעתי עליהן דברים טובים  

     

    לקינוח, כשאנחנו כבר מלאים מאוד, קיבלנו פליצ'ינטה בננה, שהיא בלינצ'ס ממולא בקרם וניל ובננה (32 ₪), סופלה שוקולד (32 ₪), ומלאבי שמנת (32 ₪). המלצרית האדיבה חמוטל, ביקשה שנציין שקינוח הפליצ'ינטה הוא הקינוח האהוב עלייה ואין לי שום בעיה לעשות זאת כי גם מבחינתי הוא היה רמה מעל השאר וגרם לי להתגעגע לבננה לוטי של תאילנד. קרם הוניל היה טעים וביחד עם טעם לא חזק מדי של בננה ומתיקות מעודנת, הקינוח פשוט טעים. מלאבי השמנת גרם לשותפי לארוחה לתרעומת קלה שלא מדובר במלבי ואני שלא מת על מלבי דווקא נהניתי מהקרם הטעים של השמנת, אם כי לא התלהבתי. הסופלה היה מאוד מתוק והגלידה וניל-ברנדי שהוגשה לידו לא כללה מבחינתי שום טעם של ברנדי. בסה"כ סופלה נחמד אבל לא מפיל.  

     

      

     

      

     

    לסיכום

    החוויה בטרקלין הייתה מצוינת הן מבחינת אווירה והן מבחינת האוכל. נהניתי מאוד לשבת שם ונהניתי לא פחות מהאוכל. כמו שכבר פירטתי היו מנות שאהבתי יותר ומנות שאהבתי פחות, אבל הרמה של הבשר הייתה גבוהה לכל אורך הארוחה, גם במנות הפחות מוצלחות.  

     

    אני רוצה להזכיר שוב את המנות הטובות של הערב: במנות הראשונות-הפטה כבד והקבבוני טלה היו מעולים, במנות העיקריות-טיבון הטלה והפורטרהאוס היו מצוינים וגם תפו"א ופירה הכמהין שהגיעו כתוספת. בלינצ'ס הוניל והבננה היווה אקורד סיום מוצלח לארוחה כולה. מבין היינות אהבתי במיוחד את הליקה קיטרון.  

     

    השירות היה אדיב, אך מכיוון שהמקום היה ריק יחסית ומדובר בארוחת מוזמנים, זה די ברור.  

     

    בשורה התחתונה, "הטרקלין" הוא בר שמכריז על עצמו כמתמחה בבשרים ומבחינתי, לפי מה שאכלנו אתמול, גם מספק את הסחורה. אני יכול בקלות להבין, איך מקום קטן כזה עם אווירה צעירה ואוכל מוקפד ומשובח יכול להפוך אצל חלק מהאנשים למקום שהם פוקדים שוב ושוב.


    הטרקלין נחלת בנימין 41, תל אביב
    דרג את התוכן:

      תגובות (26)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/8/09 02:14:

      צטט: Penny Lane 2009-08-16 00:23:40

       

      טמיר, הפעם לא דברתי עליכם.

      דברתי על קודנר שמצד אחד מציין פה שבלוגר רציני לא ייפול במלכודת ההזמנה (ארוחה או נסיעת מבחן) כשבכתבה שלו הוא די תוקף את המגמה (ר' התיחסות לטל פורקש ולדם אמיתי).

      אני חושב שאת מפרשת אותו מילולית מדי

      מה ההוא תקף זה תשלום לפרסומות, יש גם בלוגרים כאלו!

      מה שהתארגן בקפה זה הזמנת מבקרים שנבדלת בשני דברים

      1. יש גילוי נאות

      2. הבלוגר כותב מה שבא לו

       

      לגבי 2 הוא אמר שהבלוגר עבור ארוחה חינם לא ימכור את עקרונותיו ויכתוב מה שהוא באמת חושב

      אני מסכים איתו. לא רואה בעיה בדבריו

       

        16/8/09 00:23:

      צטט: psychojr 2009-08-15 19:53:43

      צטט: Penny Lane 2009-08-15 12:11:29

      צטט: psychojr 2009-08-13 02:15:17


      עכבר העיר ושאר הקוראים

      נמחקו שתי תגובות עם ציטוט לא נכון מצידי של הבעלים של מטעמים לאחר שהאירו את תשומת לבי

      לחוסר הדיוק בציטוט

       

      להלן הכתבה הכתבה המדובר מהארץ

      ציטוט מהכתבה:
      באתר "מטעמים" מתמודדים עם תופעת המסחור מאז הקמתו לפני כחמש שנים. בעלי האתר החליטו לסמן כל תוכן שנכתב בידי גולש שלא שילם על הארוחה, תחת הודעת האזהרה "הכותב היה אורח המסעדה".
      הבעלים, אריה מוסקוביץ', בטוח כי "רק אדם שמשלם עבור הארוחה שלו יכול לכתוב ביקורת אמינה. ארוחת חינם זו יחצ"נות לשמה ולאחריה לא נכתבת ביקורת אמיתית. הרי ברור שבלוגר שיקטול מסעדה לא יוזמן יותר לארוחות. אם אתה שם כסף על הארוחה, ההסתכלות שלך היא שונה לחלוטין, מאשר אחרי ארוחה שקיבלת בחינם".
      ומה אתה עונה לבלוגרים שאומרים שהם צריכים להתפרנס ממשהו?
      "שילכו לעבוד. אני לא יודע מאיפה הם הגיעו למסקנה שלהיות בלוגר זה מקצוע. יש מעט מאוד קוראי עברית, ואפילו בארצות הברית בלוגרים ספורים באמת מתפרנסים מזה. אז במקום לקטר, שילכו לחפש עבודה".

       

       

       

      מה שמדהים בכתבה הזאת, מבלי להכנס שוב לדיון האם ביקורת מוזמנת יכולה להקרא בכלל ביקורת, זה שמחבר הכתבה הוא לא אחר מליאור קודנר שפרסם אצלך בפוסט לפני כמה שבועות את התגובה הבאה:

       

      צטט: lior kodner 2009-07-14 10:30:35

      אכן דיון מרתק. אני אוסיף כאן משהו שכתבתי בפוסט בנושא דומה שפורסם בימים האחרונים.

       

      לגבי הביקורות, אני לא מאמין שבלוגר מכובד ימכור את כל עקרונותיו בתמורה לארוחת צהריים. גם עיתונאי רכב יצאו בשבוע שעבר לנסיעת מבחן על מזדה 3 ולמיטב שיפוטי הביקורות לא היו חיוביות ברובן.

       

      באתרים ואף בעיתונים אחרים נהוג שגם עיתונאים מקבלים טובות הנאה כדי לכתוב עליהן, אנו מקפידים על כך בעיתוני ובאתרי קבוצת הארץ המופעלים על ידי עיתונאים מקצועיים. גם באגף הבלוגים אין כוונה להסתיר כל שיתוף פעולה מסחרי.   


      בעקבות הויכוח האם מפגש מועדון מבקרי הקפה (שאורגן על ידי עכבר קפה) במסעדת אינדירה היא ארוע יחצני.

       

      פני ליין, את אוהבת לרמוז, למה לא תגידי פעם במפורש את טענתך?

       

      אכן ליאור כתב את הכתבה כי זה נושא שעניין אותו, אני מאמין שהדיון שהעלתי העלה את זה ואולי הצית

      בו את הרצון להרחיב לכתבה (אין לי מושג, לא ממש שאלתי אותו)

       

      האירוע באינדירה אורגן ע"י הקפה וזה לא סוד, הכתבות שנכתבו שם הן ביקורות

      כי כל אחד כתב את דעתו. אין ספק שהעלאת ביקורות רבות במכה, עושה יחצ"נות כלשהי למסעדה

      אבל אנחנו המבקרים גם הלכנו פעם אחת למסעדה יחד  (המבורגרים בהאדסון) ושילמנו והתוצאה הייתה זהה

      ועדיין התנאי הוא שהאוכל יהיה טוב, 10 ביקורות רעות במכה יכולות להפיל את המסעדה באותה מידה

      עצם זה ששתי האופציות קיימות משאיר את זה ביקורת

       

      טמיר, הפעם לא דברתי עליכם.

      דברתי על קודנר שמצד אחד מציין פה שבלוגר רציני לא ייפול במלכודת ההזמנה (ארוחה או נסיעת מבחן) כשבכתבה שלו הוא די תוקף את המגמה (ר' התיחסות לטל פורקש ולדם אמיתי).

        15/8/09 19:53:

      צטט: Penny Lane 2009-08-15 12:11:29

      צטט: psychojr 2009-08-13 02:15:17


      עכבר העיר ושאר הקוראים

      נמחקו שתי תגובות עם ציטוט לא נכון מצידי של הבעלים של מטעמים לאחר שהאירו את תשומת לבי

      לחוסר הדיוק בציטוט

       

      להלן הכתבה הכתבה המדובר מהארץ

      ציטוט מהכתבה:
      באתר "מטעמים" מתמודדים עם תופעת המסחור מאז הקמתו לפני כחמש שנים. בעלי האתר החליטו לסמן כל תוכן שנכתב בידי גולש שלא שילם על הארוחה, תחת הודעת האזהרה "הכותב היה אורח המסעדה".
      הבעלים, אריה מוסקוביץ', בטוח כי "רק אדם שמשלם עבור הארוחה שלו יכול לכתוב ביקורת אמינה. ארוחת חינם זו יחצ"נות לשמה ולאחריה לא נכתבת ביקורת אמיתית. הרי ברור שבלוגר שיקטול מסעדה לא יוזמן יותר לארוחות. אם אתה שם כסף על הארוחה, ההסתכלות שלך היא שונה לחלוטין, מאשר אחרי ארוחה שקיבלת בחינם".
      ומה אתה עונה לבלוגרים שאומרים שהם צריכים להתפרנס ממשהו?
      "שילכו לעבוד. אני לא יודע מאיפה הם הגיעו למסקנה שלהיות בלוגר זה מקצוע. יש מעט מאוד קוראי עברית, ואפילו בארצות הברית בלוגרים ספורים באמת מתפרנסים מזה. אז במקום לקטר, שילכו לחפש עבודה".

       

       

       

      מה שמדהים בכתבה הזאת, מבלי להכנס שוב לדיון האם ביקורת מוזמנת יכולה להקרא בכלל ביקורת, זה שמחבר הכתבה הוא לא אחר מליאור קודנר שפרסם אצלך בפוסט לפני כמה שבועות את התגובה הבאה:

       

      צטט: lior kodner 2009-07-14 10:30:35

      אכן דיון מרתק. אני אוסיף כאן משהו שכתבתי בפוסט בנושא דומה שפורסם בימים האחרונים.

       

      לגבי הביקורות, אני לא מאמין שבלוגר מכובד ימכור את כל עקרונותיו בתמורה לארוחת צהריים. גם עיתונאי רכב יצאו בשבוע שעבר לנסיעת מבחן על מזדה 3 ולמיטב שיפוטי הביקורות לא היו חיוביות ברובן.

       

      באתרים ואף בעיתונים אחרים נהוג שגם עיתונאים מקבלים טובות הנאה כדי לכתוב עליהן, אנו מקפידים על כך בעיתוני ובאתרי קבוצת הארץ המופעלים על ידי עיתונאים מקצועיים. גם באגף הבלוגים אין כוונה להסתיר כל שיתוף פעולה מסחרי.   


      בעקבות הויכוח האם מפגש מועדון מבקרי הקפה (שאורגן על ידי עכבר קפה) במסעדת אינדירה היא ארוע יחצני.

       

      פני ליין, את אוהבת לרמוז, למה לא תגידי פעם במפורש את טענתך?

       

      אכן ליאור כתב את הכתבה כי זה נושא שעניין אותו, אני מאמין שהדיון שהעלתי העלה את זה ואולי הצית

      בו את הרצון להרחיב לכתבה (אין לי מושג, לא ממש שאלתי אותו)

       

      האירוע באינדירה אורגן ע"י הקפה וזה לא סוד, הכתבות שנכתבו שם הן ביקורות

      כי כל אחד כתב את דעתו. אין ספק שהעלאת ביקורות רבות במכה, עושה יחצ"נות כלשהי למסעדה

      אבל אנחנו המבקרים גם הלכנו פעם אחת למסעדה יחד  (המבורגרים בהאדסון) ושילמנו והתוצאה הייתה זהה

      ועדיין התנאי הוא שהאוכל יהיה טוב, 10 ביקורות רעות במכה יכולות להפיל את המסעדה באותה מידה

      עצם זה ששתי האופציות קיימות משאיר את זה ביקורת

        15/8/09 12:11:

      צטט: psychojr 2009-08-13 02:15:17


      עכבר העיר ושאר הקוראים

      נמחקו שתי תגובות עם ציטוט לא נכון מצידי של הבעלים של מטעמים לאחר שהאירו את תשומת לבי

      לחוסר הדיוק בציטוט

       

      להלן הכתבה הכתבה המדובר מהארץ

      ציטוט מהכתבה:
      באתר "מטעמים" מתמודדים עם תופעת המסחור מאז הקמתו לפני כחמש שנים. בעלי האתר החליטו לסמן כל תוכן שנכתב בידי גולש שלא שילם על הארוחה, תחת הודעת האזהרה "הכותב היה אורח המסעדה".
      הבעלים, אריה מוסקוביץ', בטוח כי "רק אדם שמשלם עבור הארוחה שלו יכול לכתוב ביקורת אמינה. ארוחת חינם זו יחצ"נות לשמה ולאחריה לא נכתבת ביקורת אמיתית. הרי ברור שבלוגר שיקטול מסעדה לא יוזמן יותר לארוחות. אם אתה שם כסף על הארוחה, ההסתכלות שלך היא שונה לחלוטין, מאשר אחרי ארוחה שקיבלת בחינם".
      ומה אתה עונה לבלוגרים שאומרים שהם צריכים להתפרנס ממשהו?
      "שילכו לעבוד. אני לא יודע מאיפה הם הגיעו למסקנה שלהיות בלוגר זה מקצוע. יש מעט מאוד קוראי עברית, ואפילו בארצות הברית בלוגרים ספורים באמת מתפרנסים מזה. אז במקום לקטר, שילכו לחפש עבודה".

       

       

       

      מה שמדהים בכתבה הזאת, מבלי להכנס שוב לדיון האם ביקורת מוזמנת יכולה להקרא בכלל ביקורת, זה שמחבר הכתבה הוא לא אחר מליאור קודנר שפרסם אצלך בפוסט לפני כמה שבועות את התגובה הבאה:

       

      צטט: lior kodner 2009-07-14 10:30:35

      אכן דיון מרתק. אני אוסיף כאן משהו שכתבתי בפוסט בנושא דומה שפורסם בימים האחרונים.

       

      לגבי הביקורות, אני לא מאמין שבלוגר מכובד ימכור את כל עקרונותיו בתמורה לארוחת צהריים. גם עיתונאי רכב יצאו בשבוע שעבר לנסיעת מבחן על מזדה 3 ולמיטב שיפוטי הביקורות לא היו חיוביות ברובן.

       

      באתרים ואף בעיתונים אחרים נהוג שגם עיתונאים מקבלים טובות הנאה כדי לכתוב עליהן, אנו מקפידים על כך בעיתוני ובאתרי קבוצת הארץ המופעלים על ידי עיתונאים מקצועיים. גם באגף הבלוגים אין כוונה להסתיר כל שיתוף פעולה מסחרי.   


      בעקבות הויכוח האם מפגש מועדון מבקרי הקפה (שאורגן על ידי עכבר קפה) במסעדת אינדירה היא ארוע יחצני.
        13/8/09 16:32:

      צטט: city rat 2009-08-13 15:13:34

      צטט: כריסטינה 10 2009-08-13 14:51:01


      נראה לי שאתם דווקא לא חלוקים, עכברוש וטמיר. אתם מדברים בדיוק על אותו הדבר ואפילו מסכימים עליו.

      אתה, טמיר, מצליח לבודד את עניין הביקורת מעובדת היותך אורח המסעדה. זה מעולה גם אני עושה את זה, ובתור מנהלת קהילת אוכלים בחוץ אני חייבת לציין שביקורות אובייקטיביות זה דבר מאוד מבורך.

      עכברוש טוען משהו שאנחנו בתור מבקרים מוזמנים לא שמים לב אליו. יש משהו אחר באוירה כשאתה מוזמן והכל טורחים סביבך ודואגים שתהנה. כמובן שהטעמים שבפיך לא משתנים, אך רוח הביקורת שנכתבת בסוף מושפעת מהאוירה הזו.

       

       

       

      מסכים איתך

       

      שלושה בלוגרים מגיעים להסכמה

      לדעתי זה רגע היסטורי צוחק

        13/8/09 16:31:

      צטט: כריסטינה 10 2009-08-13 14:51:01


      נראה לי שאתם דווקא לא חלוקים, עכברוש וטמיר. אתם מדברים בדיוק על אותו הדבר ואפילו מסכימים עליו.

      אתה, טמיר, מצליח לבודד את עניין הביקורת מעובדת היותך אורח המסעדה. זה מעולה גם אני עושה את זה, ובתור מנהלת קהילת אוכלים בחוץ אני חייבת לציין שביקורות אובייקטיביות זה דבר מאוד מבורך.

      עכברוש טוען משהו שאנחנו בתור מבקרים מוזמנים לא שמים לב אליו. יש משהו אחר באוירה כשאתה מוזמן והכל טורחים סביבך ודואגים שתהנה. כמובן שהטעמים שבפיך לא משתנים, אך רוח הביקורת שנכתבת בסוף מושפעת מהאוירה הזו.

       

       

      מסכים עם כל מילה וחותם... כתבת את זה יפה

      אני מודע לבעיה ולכן כותב בהתאם ואפילו מציין שאין טעם לבקר את השירות...

       

      אני גם בטוח שיש כאלו שמתקשים להפריד ועוד יותר גרוע שאני בטוח שיש מסעדות שבונות על זה (לא כולן כמובן)

       

      תודה גם על המחמאה על הכתיבה, כיף גדול

       

      טמיר

        13/8/09 15:13:

      צטט: כריסטינה 10 2009-08-13 14:51:01


      נראה לי שאתם דווקא לא חלוקים, עכברוש וטמיר. אתם מדברים בדיוק על אותו הדבר ואפילו מסכימים עליו.

      אתה, טמיר, מצליח לבודד את עניין הביקורת מעובדת היותך אורח המסעדה. זה מעולה גם אני עושה את זה, ובתור מנהלת קהילת אוכלים בחוץ אני חייבת לציין שביקורות אובייקטיביות זה דבר מאוד מבורך.

      עכברוש טוען משהו שאנחנו בתור מבקרים מוזמנים לא שמים לב אליו. יש משהו אחר באוירה כשאתה מוזמן והכל טורחים סביבך ודואגים שתהנה. כמובן שהטעמים שבפיך לא משתנים, אך רוח הביקורת שנכתבת בסוף מושפעת מהאוירה הזו.

       

       

       

      מסכים איתך
        13/8/09 14:53:
      אה וכמו שראית, כוכב, כי אתה כותב יפה כהרגלך.
        13/8/09 14:51:


      נראה לי שאתם דווקא לא חלוקים, עכברוש וטמיר. אתם מדברים בדיוק על אותו הדבר ואפילו מסכימים עליו.

      אתה, טמיר, מצליח לבודד את עניין הביקורת מעובדת היותך אורח המסעדה. זה מעולה גם אני עושה את זה, ובתור מנהלת קהילת אוכלים בחוץ אני חייבת לציין שביקורות אובייקטיביות זה דבר מאוד מבורך.

      עכברוש טוען משהו שאנחנו בתור מבקרים מוזמנים לא שמים לב אליו. יש משהו אחר באוירה כשאתה מוזמן והכל טורחים סביבך ודואגים שתהנה. כמובן שהטעמים שבפיך לא משתנים, אך רוח הביקורת שנכתבת בסוף מושפעת מהאוירה הזו.

       

        13/8/09 11:57:

      צטט: city rat 2009-08-13 11:49:57

       

      חבל שאתם לא קוראים את דבריי כלשונם.

       

      ראשית כל זה עכברוש (!!) ולא עכבר ממוסחר.

       

      אנסה להסביר שוב את טענתי שמתייחסת לאו דווקא לארוחה בטרקלין אלא באופן כללי - בארוחות מוזמנים המקום יכול להתכונן ולהקפיד על כל הפרטים הקטנים, וגם אם לא יהיה הבדל מהותי באוכל (למרות שגם זה ייתכן), לפעמים זה בדיוק מה שעושה את ההבדל בתחושה הכללית.

       

      סליחה עכברוש, צודק

       

      לגבי דברייך אני דווקא הבנתי אותך לגמרי, רק שזה ויכוח עקרוני ופה אנחנו חלוקים בדעותינו.

       

      אני כאמור אומר שמשפיעים על מה שמסביב

       אבל אני גם אומר שכותב שמודע לכך ומפרט את דעתו מסודר ובפירוט רב על כל האוכל

      מצליח להעביר את המסר לגבי האוכל ! בשורה התחתונה מבחינתי מי שקורא את הכתבה הזו על הטרקלין

      יודע בדיוק מה הוא יקבל לאכול (אם נשים רגע בצד את השאלה אם שיפרו גם את איכות המזון/חומרים וכו')

       

       שלא תבין, אני בטוח שיש גם אנשים שמושפעים ולעולם לא יכתבו דבר רע על מקום אליו הם הוזמנו

      אני לא כזה ואני יכול לשפוט רק את יכולתי להתגבר על אי הנעימות. YES I CAN

       

      כנראה שנשאר חלוקים בנושא זה...

       

        13/8/09 11:49:

      צטט: הטרקלין - בשר ויין 2009-08-13 01:33:56


      שלום חברים ושמח שנהנתם .

       

      ידידי עכבר העיר - הנך כותב מנוסה ואם תקרא שוב את הכתבה של מעיין תראה שכתבו שנהנו מהאוכל שהוגש.

       

      הנך מוזמן לבוא ולהנות (ללא הזדהות- לקוח מן השורה) ואז זכותך לרשום את דעתך.

      זה שאתה רומז שהמנות לא איכותיות מבלי להיות במקום - זה לא לעניין במיוחד לאחר שכתבת שלא היית במקום למעלה משנה .

       

      הנך מוזמן יחד עם כל קורא לטעום ולהנות- וכמו כל לקוח רגיל גם מותר לך להעיר (אם יש על מה כמובן)

       

      להזכירך הטרקלין קיים כבר שנתיים וחצי ובמהלכם היו אלפי לקוחות שחזרו וחוזרים שוב ושוב- זה מעיד על איכות ויציבות  !!!!!

       

      חבל שאתם לא קוראים את דבריי כלשונם.

       

      ראשית כל זה עכברוש (!!) ולא עכבר ממוסחר.

       

      לא טענתי ולא רמזתי שהאוכל בטרקלין לא איכותי ולא טעים מכיוון שלא ביקרתי בו לאחרונה. כאמור המקום זכור לי לטובה ותכננתי לבקר בו שוב בקרוב.

       

      אנסה להסביר שוב את טענתי שמתייחסת לאו דווקא לארוחה בטרקלין אלא באופן כללי - בארוחות מוזמנים המקום יכול להתכונן ולהקפיד על כל הפרטים הקטנים, וגם אם לא יהיה הבדל מהותי באוכל (למרות שגם זה ייתכן), לפעמים זה בדיוק מה שעושה את ההבדל בתחושה הכללית.

        13/8/09 11:45:

      צטט: mayashoval 2009-08-13 11:20:56


      @טמיר -

      לא הבנתי למה פרסמת התנצלות כזו גורפת. אפשר לחשוב מה כתבת... איום כזה רציני קיבלת?

       

      ולגבי מטעמים - אני לא מבינה בשביל מה בכלל הם סורקים את כל האינטרנט רק בשביל לפסול ביקורות. ראיתי למשל שפסלו לששת "ביקורות" שלא היו ביקורות בכלל - לדוגמא ששת כתב על מסעדות שמשתתפות ב"קרב סכינים". מה הקשר בין זה לבין ביקורת מסעדות? הוא כתב בכלל על התוכנית ולא על האוכל במסעדה, כי הוא לא ביקר שם.

       

      ולגבי הטענה המטופשת שבלוגר זה לא עבודה - מי בכלל אמר שזו עבודה? טמיר תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה עובד במשרה מלאה בחברת היי-טק, לא? בפעם האחרונה שבדקתי גם אני עובדת במשרה מלאה בהיי-טק. אז בשביל מה לעלוב?

      לא מובן.

       

      מאיה, העליתי פה גם את הציטוט המדוייק שלפני כן עיוותתי שלא בצדק ועל זה התלוננו

      אני מניח שאין לאף אחד בעיה עם ציטוט מדוייק של דבריו

       

      לכן זה מצד אחד תיקון של מה שאמרתי שאכן היה לא מדוייק ולכן התנצלתי (הלקח, ציטוט תמיד בקופי פייסט, בלי הבאת גרסא מקוצרת שלי).  בקיצור, לא דייקתי בציטוט, לא היתה לי בעיה לתקן !

       

      מצד שני הבאתי גם את הציטוט המדוייק שאמנם לא אומר את מה שאמרתי בדיוק, אבל אומר משהו שהוא אכן מקומם

      ואת השאלות שאת שאלת, שאלתי גם אני בתגובה הקודמת. אני מניח שהקוראים קיבלו תמונה מלאה, מצד אחד

      תיקון לציטוט הלא מדוייק שהבאתי ומצד שני את מה שכן נאמר באותה כתבה

       

      לגבי העבודה, אני חושב שזה בכלל לא רלוונטי איפה אני עובד. בשום מקום לא נאמר שכל הבלוגרים רוצים להרוויח

      כסף מהבלוג שלהם. לי הוצע בעבר כסף לפרסום בבלוג וסירבתי. כך שויתרתי אפילו על הזדמנות שהייתה לי !

       

      אני גם לא מבין מה ההבדל בין בלוג לאתר, מחר יכול לבוא מישהו ולהגיד שבמקום להתעסק עם סריקת ביקורות ברשת

      והצגתן באתר מטעמים, רצוי שבעלי האתר ימצאו עבודה יותר רצינית. אין לי שום דרך וגם לא מעניין אותי אם הם עוסקים

      בדברים נוספים, כמו שלדעתי לא צריך לעניין אותם למה בלוגרים כותבים בלוג או למה חלק רוצים להרוויח כסף על הכתיבה

      רצו להקים אתר והקימו זה הכל, בדיוק כמו שמי שרוצה לפתוח בלוג פותח ומי שרוצה להרוויח ממנו זכותו

       

      דעתי בנושא היא שיש אנשים שמשקיעים בבלוג וכותבים מקצועית ולגיטימי שירצו לראות על זה שכר

      זה יכול להיות בנוסף לשכר מהעבודה הקבועה שלהם. אני ממש לא מזלזל ברצון כזה בעיקר אם הוא נעשה

      במקצועיות ולא סתם פרסום של גורמים שפנו אלייך רק בגלל החשיפה שלך

       

        13/8/09 11:20:


      @טמיר -

      לא הבנתי למה פרסמת התנצלות כזו גורפת. אפשר לחשוב מה כתבת... איום כזה רציני קיבלת?

       

      ולגבי מטעמים - אני לא מבינה בשביל מה בכלל הם סורקים את כל האינטרנט רק בשביל לפסול ביקורות. ראיתי למשל שפסלו לששת "ביקורות" שלא היו ביקורות בכלל - לדוגמא ששת כתב על מסעדות שמשתתפות ב"קרב סכינים". מה הקשר בין זה לבין ביקורת מסעדות? הוא כתב בכלל על התוכנית ולא על האוכל במסעדה, כי הוא לא ביקר שם.

       

      ולגבי הטענה המטופשת שבלוגר זה לא עבודה - מי בכלל אמר שזו עבודה? טמיר תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה עובד במשרה מלאה בחברת היי-טק, לא? בפעם האחרונה שבדקתי גם אני עובדת במשרה מלאה בהיי-טק. אז בשביל מה לעלוב?

      לא מובן.

        13/8/09 02:15:


      עכבר העיר ושאר הקוראים

      נמחקו שתי תגובות עם ציטוט לא נכון מצידי של הבעלים של מטעמים לאחר שהאירו את תשומת לבי

      לחוסר הדיוק בציטוט

       

      להלן הכתבה הכתבה המדובר מהארץ

      ציטוט מהכתבה:
      באתר "מטעמים" מתמודדים עם תופעת המסחור מאז הקמתו לפני כחמש שנים. בעלי האתר החליטו לסמן כל תוכן שנכתב בידי גולש שלא שילם על הארוחה, תחת הודעת האזהרה "הכותב היה אורח המסעדה".
      הבעלים, אריה מוסקוביץ', בטוח כי "רק אדם שמשלם עבור הארוחה שלו יכול לכתוב ביקורת אמינה. ארוחת חינם זו יחצ"נות לשמה ולאחריה לא נכתבת ביקורת אמיתית. הרי ברור שבלוגר שיקטול מסעדה לא יוזמן יותר לארוחות. אם אתה שם כסף על הארוחה, ההסתכלות שלך היא שונה לחלוטין, מאשר אחרי ארוחה שקיבלת בחינם".
      ומה אתה עונה לבלוגרים שאומרים שהם צריכים להתפרנס ממשהו?
      "שילכו לעבוד. אני לא יודע מאיפה הם הגיעו למסקנה שלהיות בלוגר זה מקצוע. יש מעט מאוד קוראי עברית, ואפילו בארצות הברית בלוגרים ספורים באמת מתפרנסים מזה. אז במקום לקטר, שילכו לחפש עבודה".
      אני מתנצל בפני אתר מטעמים ובעליה על ששיניתי את דבריהם, בשום מקום לא נאמרו
      קללות כנגד בלוגרים זו הייתה גרסא מעוותת שלי. 
      מצד שני, אין ספק שהדברים שנאמרים בכתבה שמובאים הפעם בשם אומרם בציטוט מהכתבה שאני מניח שהוא מדוייק
      מקוממים בעיני ולכן גם הגבתי כך 
      האם אתר שחלק מתוכנו הוא הפנייה לביקורות ברשת באמת רוצה לומר שבלוג זה לא מקצוע?
      האם מצפים שם באמת שלא נכתוב בלוג ונלך לעבוד?
      מי בכלל אמר שזה עבודה? אולי זה נעשה במקביל

       

      משאיר לכל אחד לקרוא לבד את הציטוט ולהחליט לבד, מבין שלא היה מקום לעוותו

      עם האתר הסליחה

       

        13/8/09 02:04:

      צטט: הטרקלין - בשר ויין 2009-08-13 01:33:56


      שלום חברים ושמח שנהנתם .

       

      ידידי עכבר העיר - הנך כותב מנוסה ואם תקרא שוב את הכתבה של מעיין תראה שכתבו שנהנו מהאוכל שהוגש.

       

      הנך מוזמן לבוא ולהנות (ללא הזדהות- לקוח מן השורה) ואז זכותך לרשום את דעתך.

      זה שאתה רומז שהמנות לא איכותיות מבלי להיות במקום - זה לא לעניין במיוחד לאחר שכתבת שלא היית במקום למעלה משנה .

       

      הנך מוזמן יחד עם כל קורא לטעום ולהנות- וכמו כל לקוח רגיל גם מותר לך להעיר (אם יש על מה כמובן)

       

      להזכירך הטרקלין קיים כבר שנתיים וחצי ובמהלכם היו אלפי לקוחות שחזרו וחוזרים שוב ושוב- זה מעיד על איכות ויציבות  !!!!!

      יוסי

      לצערי כל פוסט שבו הכותב הוזמן זוכה לקיטונות של רותחין

      חבל שמצאת צורך להגיב לזה, זה כנראה לא ישתנה

      מבחינתי, כתבתי את דעתי ואף אחד לא השפיע עליה. הקוראים

      קיבלו מידע מה אהבתי ומה פחות אהבתי ואכן אין לי בעיה לומר (הייתי אומר הפוך אם זה היה המצב)

      שמה שמובטח להם זה בשר איכותי

       

      אגב כמו שאמרתי זה המלחמה הקשה מכל לשמור על אחידות אבל אני מאמין

      שהמקומות הטובים שומרים ובגלל זה פוקדים אותם שוב ושוב

      בהצלחה


      שלום חברים ושמח שנהנתם .

       

      ידידי עכבר העיר - הנך כותב מנוסה ואם תקרא שוב את הכתבה של מעיין תראה שכתבו שנהנו מהאוכל שהוגש.

       

      הנך מוזמן לבוא ולהנות (ללא הזדהות- לקוח מן השורה) ואז זכותך לרשום את דעתך.

      זה שאתה רומז שהמנות לא איכותיות מבלי להיות במקום - זה לא לעניין במיוחד לאחר שכתבת שלא היית במקום למעלה משנה .

       

      הנך מוזמן יחד עם כל קורא לטעום ולהנות- וכמו כל לקוח רגיל גם מותר לך להעיר (אם יש על מה כמובן)

       

      להזכירך הטרקלין קיים כבר שנתיים וחצי ובמהלכם היו אלפי לקוחות שחזרו וחוזרים שוב ושוב- זה מעיד על איכות ויציבות  !!!!!

        12/8/09 21:42:

       

      צטט: psychojr 2009-08-12 20:37:51

      צטט: city rat 2009-08-12 20:22:53


      יש לי הצעה - תבוא עם בלוגר, בעל טעם דומה לשלך למסעדה, אתה בתור אורח מתואם מראש, הוא בתור מבקר סמוי, תכתבו כל אחד ביקורת בנפרד בלי לדבר ביניכם ונראה מה יצא, לדעתי זה יהיה מעניין.

      או לחלופין, תלך למסעדה שאתה מוזמן אליה כאורח כמה ימים קודם לפני כן כמבקר סמוי ותשווה בין הביקורים - גם זה יהיה מעניין.

       

      יהיה הבדל בשירות ובצורת המנות

      לא יהיה הבדל מהותי בטעם

       

       

      אני עדיין חושב שזה יהיה ניסוי מעניין.

      אפילו אם לא יהיה הבדל מהותי אבסולוטי בטעם, התחושה הכללית של החוויה והביקורת נגזרים גם מכל מה שמסביב.

        12/8/09 20:37:

      צטט: city rat 2009-08-12 20:22:53


      יש לי הצעה - תבוא עם בלוגר, בעל טעם דומה לשלך למסעדה, אתה בתור אורח מתואם מראש, הוא בתור מבקר סמוי, תכתבו כל אחד ביקורת בנפרד בלי לדבר ביניכם ונראה מה יצא, לדעתי זה יהיה מעניין.

      או לחלופין, תלך למסעדה שאתה מוזמן אליה כאורח כמה ימים קודם לפני כן כמבקר סמוי ותשווה בין הביקורים - גם זה יהיה מעניין.

       

      יהיה הבדל בשירות ובצורת המנות

      לא יהיה הבדל מהותי בטעם

       

        12/8/09 20:22:


      יש לי הצעה - תבוא עם בלוגר, בעל טעם דומה לשלך למסעדה, אתה בתור אורח מתואם מראש, הוא בתור מבקר סמוי, תכתבו כל אחד ביקורת בנפרד בלי לדבר ביניכם ונראה מה יצא, לדעתי זה יהיה מעניין.

      או לחלופין, תלך למסעדה שאתה מוזמן אליה כאורח כמה ימים קודם לפני כן כמבקר סמוי ותשווה בין הביקורים - גם זה יהיה מעניין.

        12/8/09 19:59:

      צטט: ששת שצ 2009-08-12 19:44:42


      מותר להעתיק?

      דיווח מאוד מדוייק אליבא דטמיר

      אני חושב כמי שהיה בערב הנקניקיות שערב זה היה שונה , בעיקר לחוות ישיבה בחברת טורפי בשר של ממש.

      נהניתי מהידע והדיון שלך עם  יוסי על הבשר.

      נהניתי מאוד מהחברה

      מהאוכל  ( ממה שהספקתי לטרוף)

      מהיין

      והעיקר הפעם בניגוד לפעם הקודמת עם הבירות ...הגעתי הביתה.

      להעתיק לאן?

      באופן כללי לצטט ולהפנות לכאן תמיד מותר...

       

      נהנתי מאוד גם אני, תודה על ההזמנה

       

        12/8/09 19:44:


      מותר להעתיק?

      דיווח מאוד מדוייק אליבא דטמיר

      אני חושב כמי שהיה בערב הנקניקיות שערב זה היה שונה , בעיקר לחוות ישיבה בחברת טורפי בשר של ממש.

      נהניתי מהידע והדיון שלך עם  יוסי על הבשר.

      נהניתי מאוד מהחברה

      מהאוכל  ( ממה שהספקתי לטרוף)

      מהיין

      והעיקר הפעם בניגוד לפעם הקודמת עם הבירות ...הגעתי הביתה.

        12/8/09 19:40:

      צטט: city rat 2009-08-12 16:59:02


      הבעיה היא לא בביקורת שלך, הבעיה היא שהמקום התכונן במיוחד ודאג להקפיד על כל הפרטים, ובמקרה זה אני מסכים עם פורטל מטעמים - לא בטוח שכל אורח אחר יקבל את אותו הדבר.

       

      אגב , השולחן לדנו שחגגו יום הולדת קיבלו את אותן המנות חוץ מההמבורגר שביקשתי מיוסי להגיש לנו מחוץ לתפריט.

      אם מסתכלים בתפריט של הטרקלין המנות במבצע הזה דומות:

       


      הטרקלין – ביסטרו בשרים ויין ויקב אסף – יקב בוטיק מהאיכותיים בישראל שמחים להזמין אתכם ל"פסטיבל בשרים ויין מרמת הגולן".

      במהלך החודש הקרוב נציג בטרקלין תפריט בשרים עשיר יותר המתהדר במגוון מנות בשר איכותיות ומנות טלה המגיעות מרמת הגולן.

      תפריט הבשרים ויין מרמת הגולן חודש יולי:
      המהלך החודש הקרוב נציג בטרקלין מגוון בשרים עשיר המציע אפשרות להנות מבשר בקר איכותי הקיים הרמת הגולן.
      בכדי שתוכלו להנות מיותר טעמים ומנות - ניתן לקבל מס' מנות בגודל של חצי מהגודל הרגיל
      ראמפ' סטייק – נתחי שייטל MR ביין אדום 49/89 ₪
      שקדי טלה – צלויים ומתובלים על בורגול ים תיכוני 39 ₪
      נתח קצבים - המובחר מבשר הפרה מוגש MR לצד פוטטוס צ'יפס 60/115 ₪
      שיפודי אנטריקוט - אנטריקוט מיושן מוגש עם מלח אטלנטי ופוטטוס 52/98 ₪
      אוכפי טלה - סינטה ופילה של טלה במרינדת שמן זית ועשבי תיבול 60/115 ₪
      סטייק אנטריקוט בוער - 400 גר' של נתח מובחר המוגש בוער בלהבות לצד פירה כמהין 125 ₪
      סינטה לצריבה - מנת הדגל של הטרקלין לצריבה על ידי הלקוח על חלוק נחל לוהט המוגש לשולחן 98 ₪
      ניו יורק סטייק (מנה זוגית) - 700 גר' של סינטה על העצם מיושנת ומשויישת 160 ₪
      פורטר האוס (מנה זוגית) -900 ג'ר מהנתח המפורסם של מסעדת פיטר לוגר בניו יורק –סינטה ופילה המחוברים ע"י עצם מרכזית 195 ₪
      המנות הראשנות תמיד מוגשות כך או אחרת

      לדעתי האישית לא היו " פינוקים" מיוחדים פרט ליין

      המטרה היתה לטעום מתוך התפריט הקבוע של המסעדה ולחוות דעה כל אחד על פי החוויה שלו

      מבחינה זו ( אני עדיין לא כתבתי) הפוסט של תמיר מדוייק ומאוזן

      אבל זו רק דעתי

       

        12/8/09 16:59:

      הבעיה היא לא בביקורת שלך, הבעיה היא שהמקום התכונן במיוחד ודאג להקפיד על כל הפרטים, ובמקרה זה אני מסכים עם פורטל מטעמים - לא בטוח שכל אורח אחר יקבל את אותו הדבר.
        12/8/09 16:50:

      צטט: city rat 2009-08-12 16:45:07


      לא הייתי שם שנה, אבל הטרקלין זכור לי כמקום מוצלח.

      אני שמח לראות שנהנתם מאוד, אך מהביקורת אפשר לדעתי לראות את ההשפעה הרבה על טיב הארוחה, כשהשף/בעל המקום מארח אותך באופן אישי.

       

      לא אכנס לכל הויכוח. כמו שאמרתי גם בפוסט היו לא מעט מנות שלא אהבתי. האנטרקוט למשל ממש לא קסם לי

      לעומת הפורטרהאוס שכן ויכול להיות שבארוחה רגילה הייתי מחזיר אותו כי הוא לא היה לטעמי (פה היו לי שותפים)

      יש כאלו שיקראו את הביקורת ויגידו אם מקום שמתמחה בבשר מחזיק אנטריקוט שקשה לחתוך אז...

      ויש כאלו שיקחו את המנות הטובות ואת הדברים שהמלצתי ויקחו בעיקר אותם

      או את כל מה שנשמע להם טוב מהתיאור שלי

       

      בקיצור, עזוב השפעות לא השפעות, פירטתי מה טוב ומה לא וכל אחד יכול להבין, גם מעבר לאותו מעטה "אירוח" שאתה חושב שקיים פה. כמו שאמרתי למשל אין טעם לדבר על השירות

       

      אגב אני אתן לך כיוון אחר דווקא, בגלל שהתארחתי ניסיתי מגוון גדול של מנות ולקורא הייתה הסתכלות רחבה יותר על המקום, משהו שספק אם היית יכול לתת בארוחה זוגית נניח

       

        12/8/09 16:45:

      לא הייתי שם שנה, אבל הטרקלין זכור לי כמקום מוצלח.

      אני שמח לראות שנהנתם מאוד, אך מהביקורת אפשר לדעתי לראות את ההשפעה הרבה על טיב הארוחה, כשהשף/בעל המקום מארח אותך באופן אישי.

        12/8/09 16:21:

      יפה מאוד.

      היה טעים ומאוד נעים.

      יוסי בן אודיס אירח אותנו למופת. אהבתי מאוד את היצע היינות ובאמת התוודעתי ליקב קיטרון שלא טעמתי עד היום.

      שאפו.