עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    בלוג אוכל -פוד פורנו להמונים!

    בלוג אוכל
    על האומנות שבאוכל
    על חדשות מזון מהארץ והעולם
    טרנדים באוכל,כתבות,
    שפים ,פוד פורנו ועל בלוגרים טעימים
    וגם מתכונים טעימים במיוחד שתמיד מצליחים
    --
    כל הזכויות שמורות לי על התכנים וכל התמונות וכל הפוסטים בבלוג זה .כל התמונות מצולמות על ידי ©חני הראל-אלא אם צויין אחרת .אין להעתיק תכנים או תמונות לשום מקום ללא קבלת רשות מפורשת וכתובה ממני .כל הזכויות שמורות לי על שם הבלוג:פודפורנו להמונים.

    0

    מסעדת הרברט סמואל-ארוחה מפנקת ושרות מעולה

    12 תגובות   יום שלישי, 11/8/09, 21:08

     

    גדי להב, סמנכ"ל התוכן של קבוצת אתרי הארץ ואחראי על דה מרקר קפה ,כתב לאחרונה על המסעדה  " הרברט סמואל: קונספט מנצח" . הביקורת הטובה שלו יחד עם ביקורות טובות נוספות מבלוגרי אוכל /חברי קהילות אוכל [לדוגמא: הדיווח המצולם של ענת סקילי]  ממש מהשבוע האחרון הניעו אותנו לסעוד במסעדת הרברט סמואל היום . היה מצוין .

    לעיתים אני מתקנא באנשים שאוכלים מכל הבא ליד : אוכל רחוב, אוכל מכל דוכן או קיוסק או בכל אירוע או מסעדה . הייתי רוצה גם אבל הקיבה הרגישה שלי והחינוך החצי פולני עליהם גדלתי לא מקלים עלי בעניין..

    בכל מקרה, אני עובדת על זה  קריצה.

    כנראה שלאנשים שאינם ספונטניים במיוחד ורוצים את הטעים ,המשובח המוקפד וכמובן התמורה הטובה ביותר עבור כספם, לא קל לבחור היום מסעדה. אני משווה את זה לעיתים לבחירת מתכון חדש שרוצים לנסות .

    תכנון והכנה של מתכון חדש(לעיתים מורכב יותר)  דורש תחקיר מקיף. סקירה והשוואה של מספר מתכונים/תמונות/תהליכים. בספרי בישול, ברשת, חו"ד ,רכישת חומרי גלם, לעיתים התאמה, שדרוג /יצירה של מעדן חדש...

    כשמתקבלים מעדנים מוצלחים הסיפוק והחיך נהנים יותר.אבל כמו בכל ניסוי יש גם פחות, אותם כמובן מצניעים ולא מפרסמים.

    כשידעתי על סידור מסוים בעיר הגדולה , לקחתי יום חופשה מבעוד מועד והשקם בבוקר נסענו תל אביבה.

    בשעה 11:00 קיבלתי SMS השואל אם הזמנתי כבר מקום ב"מסעדה "?

    נו, ברור שהמסעדה שלנו תהיה היום מסעדת הרברט סמואל . הרי דיסקסנו את העניין עוד בבית. אחד מאתנו(במקרה אני) ערכה תחקיר לא קטן על המקום ברשת האוכל המקומית .הוזמן שולחן לשניים לצהריים.ביקשתי לסעוד בקומה השנייה המשקיפה לים ואי אפשר היה (כי לא נפתחה עדיין היום).

    -

    הערות:

    *הפעם המנות יפורטו באופן כללי.

    * ביקור ראשון שלנו במסעדת השף יונתן רושפלד .

    * הוזמנו שתי מנות עסקיות ב- 95 ש"ח כל אחת. העסקית כללה סלסלת לחם ו- 3 מטבלים ,מנה ראשונה ועיקרית.

    * הוזמנו גם 2 בקבוקי שתייה קרה, קפה קטן ומנת קינוח אחת גדולה במחיר של 42 ש"ח.

    * המקום נעים ומזמין.

    * עיצוב המקום נאה וכולל גם קירות עם מדפים ובקבוקי יין.

    * כלי ההגשה נאים במיוחד .

    * יחליפו לכם מפיות וסכום עם כל מנה.

    * לטעמנו ,המנות גדולות ומשביעות.

    * המנות שטעמנו :הן המזטים, הראשונות והעיקריות היו מרעננות ובעלות צירוף טעמים 'חדש' ונהדר.

    * המסעדה לא ידעה שאכתוב אודות הארוחה. מיותר לציין שלא צוין שאני בלוגרית אוכל.

    * השרות של המלצרים מקצועי , נעים, סבלני וחייכני.

    * נחזור לסעוד ונמשיך להמליץ על המסעדה.

    --

    הקדמה :

    סיור רגלי ממושך והמתנה של מספר שעות במקום אחר ,הביאנו למסעדה סמוקי לחיים צמאים ורעבים.מאוחר יותר, הערב ,גיליתי ששמש הצהריים קפחה עלי יותר מידיי.. וגם נוספו לי כמה ג'ינג'ים קטנים על הידיים.לא נורא, עד החורף זה לבטח יעבור .

    המלצרית שקיבלה אותנו הציעה משהו לשתות. הובא לנו בקבוק מים (איטלקי) שנמזג מייד . המסעדה הייתה מלאה כולה. זוגות וחברים לעסקים/לעבודה מילאו כל שולחן ואת הבר בקומה הראשונה. המולה נשמעה ברקע.המיקום שלנו בסמוך לשולחן שחובר עם כ-10 איש לא היה מוצלח מאוד. דקות נוספות לאחר התאוששות מהחום הכבד בחוץ החלטנו להזמין שתי מנות עסקיות מהתפריט שהובא לשולחן.

    -

    אז מה אכלנו ?

    מנת פתיחה שהתקבלה לשולחן :

    סלסלת לחם שכללה שני סוגי לחם ,אחד עם תאנים !.טרי רך ומצויין , ו- 3 סוגי מזטים מרעננים.

    - טחינה ירוקה מעל קישוט של בצל .

    - יוגורט עם נענע בקישוט פרוסות מלפפון קלוף.

    - עגבניות קצוצות דק עם פלפל ירוק חריף .

    - מגוון של סוגי זיתים (זיתי קלמטה- הכוכב שלי) .

    הכול היה טעים , ניגבנו את הצלחות עד תום.

    ואני ? כל כך רציתי לדעת את סוד מטבל העגבניות הנפלא..

    -

    מנה ראשונה:

    לי : פטה כבד עוף עם פרוסות בריוש קלוי , לא צורף כאן צילום (אולי בהמשך) .קערית קטנה ועמוקה שהכילה פטה עוף ומעל ריבה מתקתקה . אכלתי פרוסת לחם אחת בנוסף לזו ממנת הפתיחה ..

    לו : שרימפס דים סאם בחזרה להודו- בצילום מס' 3 . לדעתו: שילוב טעמים מעניין וטעים מאוד הכולל רוטב קארי צהוב.לא טעמתי אבל זה נראה יופי.

    -

    מנה עיקרית:

    לי : עוף באש פתוחה coyote cafe - זה מעדן !

     כמה טעמים במנה אחת . המנה גדולה ולא יכולתי לסיים אותה (ארזו לי..) המנה כוללת חצי עוף , פירה צהבהב , רוטב נפלא והמון ירוקים , גם נענע ובצל אדום.הפתעה: במיה ירוקה על הגריל-איזה צבע וטעם ופסי חריכה !  המנה הכוללת הזו היא לטעמי חגיגה , לא פחות.

    לו :קנלוני עגל חלב ,מנגולד ומרווה - לדעתו : מנה מפתיעה ומפנקת הכוללת בשר עגל מבושל קצוץ בתוך קנלוני פחות שיגרתי .הירק והתיבול מושלמים . לא טעמתי ,אני סומכת על טעמו של הפיינשמקר שלי.

    הנה הקנלוני:  

     

     

    -

    עכשיו הרגשתי כמו אחד הילדים השובבים .. תאבון גדול אבל קיבה קטנה..

    את האוכל לא הצלחתי לסיים (כנראה בגלל מה שחטפתי קצת קודם לביקור במסעדה) אבל על קינוח במקום המתמחה גם בקינוחים לתפארה לא יכולתי לוותר.

    ביקשתי תפריט קינוחים שהובא מייד.

    המנה הנבחרת:  דובדבן שחור.

    מנה מפתיעה וטעימה מאוד המתקבלת על מגש שטוח גדול ושחור.

    המנה כוללת שלושה סוגי קינוח באחד :

    * גלידת דובדבן - מנת הגלידה הורדרדה הונחה ישירות על המגש השחור. בתחתיתה פירורי עוגיות.את הגלידה אהבתי את התחתית פחות. התחלתי עם הגלידה שלא תמס..

    * קרם ברולה קלאסי - הוגש בכוס גדולה ועמוקה - נהדר !!  עשיר , בטעם וניל מודגש (ורואים את זה) ויש הפתעות בפנים. שאני אגלה?..  ההפתעות עינגו אותי מאוד נבוך .

    * עוגת שוקולד קטנה ומקושטת (לא הצלחתי לטעום , הוא התענג).
    -

    בחירת מסעדה מוצלחת היא לדעתי כמו מתכון מוצלח שהכנת : רוצים לרוץ ולספר לחבר'ה.. לשתף את העולם .

    Here I come.. , מה, לא ככה ? חיוך

     

    מסעדת הרברט סמואל בעכבר העיר


    מסעדת שף ,ים תיכוני טאפאס בר

    קויפמן 6 ,תל אביב

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/8/09 11:17:

      צטט: בן השמן 2009-08-14 11:02:49


      גם אני דגמתי חלק מהמנות האלה.

      לדעה נוספת:

      http://cafe.themarker.com/view.php?t=1175914

       

      היי ,קראתי עכשיו ואני מודה לך שהוספת קישור לביקורת שלך. חשוב לקרא ולפרסם גם דעה אחרת וציון פחות .

      אין כמו ביקורים חוזרים באותו המקום, וכפי שציינתי 'ביקור ראשון' כמו שהיה לנו כאן מלווה מן הסתם גם בהתלהבות והפתעה . וכמובן על טעם ועל ריח הנדוש ..  תודה רבה .

        14/8/09 11:02:


      גם אני דגמתי חלק מהמנות האלה.

      לדעה נוספת:

      http://cafe.themarker.com/view.php?t=1175914

        12/8/09 11:30:

      צטט: psychojr 2009-08-12 10:44:24

      צטט: בלוג אוכל 2009-08-12 09:07:49

       

       

      תודה טמיר :) .

      הדיווחים האחרונים, כולם מכותבים אמינים (וללא יחצ"נות)  כן עזרו לי להחליט שזה יהיה המקום שלנו.אני לא אוכלת קבוע/הרבה במסעדות ואם כבר זה חייב להיות מצויין .  שוב, אשמח לקרא את הביקורת האחרונה המדוברת.

      הייתי סקרנית לקרא דיווח שלך על המקום. ( כרטיס שהונח יחד עם החשבון מדווח על "אביב בהרברט סמואל" עיסקיות החל מ- 75 ש"ח.בימים א-ה עד 18:00 וגם בימי שישי . זה כמובן לא פרסומת אבל קראתי שהמבצעים משתנים, כדאי לעקוב)  :)

       

       

      לדעתי כמה אנשים דיווחו על זה בפורום ביקורת מסעדות בתפוז, שם נתקלתי בזה

       

      תודה טמיר. אני מכירה את הפורום שציינת אבל לא עקבתי אחר הדיווחים האחרונים שמה אודות המסעדה (פשוט מאי ידיעה על הדיווחים). למען האיזון שתמיד חייב להיות ,טוב שאתה מציין.מי שירצה ייגש ויקרא .

        12/8/09 10:44:

      צטט: בלוג אוכל 2009-08-12 09:07:49

       

       

      תודה טמיר :) .

      הדיווחים האחרונים, כולם מכותבים אמינים (וללא יחצ"נות)  כן עזרו לי להחליט שזה יהיה המקום שלנו.אני לא אוכלת קבוע/הרבה במסעדות ואם כבר זה חייב להיות מצויין .  שוב, אשמח לקרא את הביקורת האחרונה המדוברת.

      הייתי סקרנית לקרא דיווח שלך על המקום. ( כרטיס שהונח יחד עם החשבון מדווח על "אביב בהרברט סמואל" עיסקיות החל מ- 75 ש"ח.בימים א-ה עד 18:00 וגם בימי שישי . זה כמובן לא פרסומת אבל קראתי שהמבצעים משתנים, כדאי לעקוב)  :)

       

       

      לדעתי כמה אנשים דיווחו על זה בפורום ביקורת מסעדות בתפוז, שם נתקלתי בזה
        12/8/09 09:07:

      צטט: psychojr 2009-08-12 08:33:36


      נשמע טוב מאוד

      גם אני כמו מאיה שמעתי המון דברים טובים אבל גם לא מעט ביקורת לאחרונה

      בכל מקרה, זה אחד המקומות שהייתי רוצה לבקר בו

      אולי כשיהיו לי חיים...

      :-)

       

      תודה טמיר :) .

      הדיווחים האחרונים, כולם מכותבים אמינים (וללא יחצ"נות)  כן עזרו לי להחליט שזה יהיה המקום שלנו.אני לא אוכלת קבוע/הרבה במסעדות ואם כבר זה חייב להיות מצויין .  שוב, אשמח לקרא את הביקורת האחרונה המדוברת.

      הייתי סקרנית לקרא דיווח שלך על המקום. ( כרטיס שהונח יחד עם החשבון מדווח על "אביב בהרברט סמואל" עיסקיות החל מ- 75 ש"ח.בימים א-ה עד 18:00 וגם בימי שישי . זה כמובן לא פרסומת אבל קראתי שהמבצעים משתנים, כדאי לעקוב)  :)

        12/8/09 08:56:

      צטט: מישקה הנמר 2009-08-12 08:20:41

      צטט: בלוג אוכל 2009-08-11 22:31:04


      היי עודד.  הארוחה שלנו נמשכה גם מעבר ל 15:30 ..  אני חושבת שראיתי זוג נחמד וקרוב :)

      זה הביקור הראשון שלנו במקום ,אהבנו מאוד ונשוב . תודה לך .

       

       

      היי יקירה, אני שמח שנהניתם כמונו והחלק השני (של הביקורת) לא איכזב .באמת מוזר שנבחרו אותן מנות בדיוק חוץ ממנה ראשונה שלקחנו ואתם לא - קלמרי צרוב על הפלנצ'ה,עם חציל קלוי על האש ונגיעות של עגבניה טריה מרוסקת. פשוט נפלא .

      אנחנו גם שתינו יין שלא הכרתי שיראז אוסטרלי מ2006 ,מצויין למרות שאני כבר לא זוכר את שמו.  (או את שמי).

      והברמנית הייתה חמודה מאד !

       

      היי עודד .  מכיון שלא הכרנו את המנות במסעדה היתה לי יותר התלבטות . חשבתי להזמין את מנת הניוקי כעיקרית ומנת סלט העגבניות כראשונה, אבל לבסוף החלטתי שאני רוצה "בשר" נטו.בעוד שבאותו הבוקר נזכרתי בעוף אחר..עשוי כגריל  והתחשק לי. תודה על ההמלצות . (כמדומני ראיתי את הברמנית ובאופן יוצא מן הכלל לדעתי כל הצוות נראה נעים ומקצועי ,צוות לעניין וראי פני המסעדה .צילמתי זריז את כל המנות, ככה אני במסעדה .. אחד המלצרים כמעט הצטרף לצילום אחת המנות..קריצה)

        12/8/09 08:47:

      צטט: mayashoval 2009-08-12 08:02:57

      ביקורת מגרה במיוחד.

      כבר כמה זמן אני רוצה ללכת להרברט סמואל, אבל בחודש וחצי האחרונים פתאום מתחילים להיות דיווחים פחות טובים מהמסעדה - ועוד מאנשים שהיו שם כמה וכמה פעמים בעבר!

      עכשיו את שוב עושה לי חשק. ועוד ב-8 בבוקר!

      :-D

       

      תודה רבה מאיה :) ,לא יודעת על איזה דיווחים פחות את מדברת .עקבתי וקראתי את צרור הביקורות האחרונות < כאן >  גם של מעיין נדיר שאני מחשיבה את דעתה . 

      היתה התלבטות ביו מספר מסעדות (רציתי גם את מסעדת טוטו ומארבו שפיספסתי אז ..וסטפן בראון ועוד, כולן מסעדות שלא אכלנו קודם). היה שיקול של ארוחה חגיגית יותר,ארוחה טובה על בטוח ושתהיה מסעדת שף  קריצה...

      מלבד המיקום הרועש במסעדה שהשתפר כשהזמן עבר ,קיבלנו חוויה נהדרת . חשק ב - 8 בבוקר זה בהחלט לא רע . אני רק התעוררתי (עובדת היום הפוך קריצה)..

        12/8/09 08:33:


      נשמע טוב מאוד

      גם אני כמו מאיה שמעתי המון דברים טובים אבל גם לא מעט ביקורת לאחרונה

      בכל מקרה, זה אחד המקומות שהייתי רוצה לבקר בו

      אולי כשיהיו לי חיים...

      :-)

        12/8/09 08:20:

      צטט: בלוג אוכל 2009-08-11 22:31:04


      היי עודד.  הארוחה שלנו נמשכה גם מעבר ל 15:30 ..  אני חושבת שראיתי זוג נחמד וקרוב :)

      זה הביקור הראשון שלנו במקום ,אהבנו מאוד ונשוב . תודה לך .

       

       

      היי יקירה, אני שמח שנהניתם כמונו והחלק השני (של הביקורת) לא איכזב .באמת מוזר שנבחרו אותן מנות בדיוק חוץ ממנה ראשונה שלקחנו ואתם לא - קלמרי צרוב על הפלנצ'ה,עם חציל קלוי על האש ונגיעות של עגבניה טריה מרוסקת. פשוט נפלא .

      אנחנו גם שתינו יין שלא הכרתי שיראז אוסטרלי מ2006 ,מצויין למרות שאני כבר לא זוכר את שמו.  (או את שמי).

      והברמנית הייתה חמודה מאד !

        12/8/09 08:02:

      ביקורת מגרה במיוחד.

      כבר כמה זמן אני רוצה ללכת להרברט סמואל, אבל בחודש וחצי האחרונים פתאום מתחילים להיות דיווחים פחות טובים מהמסעדה - ועוד מאנשים שהיו שם כמה וכמה פעמים בעבר!

      עכשיו את שוב עושה לי חשק. ועוד ב-8 בבוקר!

      :-D

        11/8/09 22:31:


      היי עודד.  הארוחה שלנו נמשכה גם מעבר ל 15:30 ..  אני חושבת שראיתי זוג נחמד וקרוב :)

      זה הביקור הראשון שלנו במקום ,אהבנו מאוד ונשוב . תודה לך .

        11/8/09 21:41:


      יקירי

       

      לגמרי במקרה הייתי היום ב 1530- במסעדה ,ישבתי על הבר עם ידידה ואכלנו ,בדיוק את המנות שצילמת באופן כל כך מוצלח .אכן מקום מוצלח ביותר עם אוכל מדוייק וטעים להפליא.

       

      עוד לא פרסמת את החלק השני אבל אני מקווה שנהנית .

       

      עודד