עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מיט-בר, תל אביב - ערב בשרי (23.07.09)

    2 תגובות   יום שלישי, 28/7/09, 00:43


    מיתון זה כל כך 2009. אנחנו לא נביאים שצועקים שהמיתון כבר מאחורינו (למרות שההרגשה באוויר ובתקשורת היא שאנחנו בדרך הנכונה) ובטח שאני לא מנסה לזלזל בכל מי שהפיטורים והצמצומים דפקו על דלתו, כמו על דלתנו. אבל אותו מיתון השתלט מעבר למצב כלכלי השנה. אנחנו מדברים על מיתון עם החברים, קוראים על המיתון בעיתון ואפילו אוכלים את המיתון. כן, הרבה מסעדות הפנימו שבכדי לעבור את התקופה הארורה הזו בשלום, עליהם להתאים את מחיריהם. וגם אם לא בהורדת מחירים גורפת לכל אורך התפריט, אז במבצעים וארוחות ב-fixed price.

    כך גם במיט בר. במילואים האחרונים שלי אחי הגדול התקשר לספר לי על ארוחת אנטריקוט שהמיט בר מציעים במאה שקלים. אני כבר אכלתי במקום עם שמנת ומשפחתה לפני כמה שנים וזכרתי אותו לטובה. אחי נוהג לאכול שם צהריים לעיתים והצהיר שהקרפצ'יו הטעים ביותר שאכל מעודו, הוא שלהם. לא היה מנוס מלקבוע שם לארוחה (אחי התעקש להזמין אותי), ברגע שאסיים את המילואים. חודשיים וחצי מאוחר מתום המילואים, לאחר מספר ניסיונות לתיאום שכשלו ולאחר שהמבצע הזה כבר הסתיים, התיישבנו במיט בר.

    המסעדה עובדת כבר זמן רב (הם חוגגים עכשיו 15 שנה) ועדיין שומרת על אווירה תל-אביבית וצעירה. בנוסף למסעדה מלאה, גם מרפסת בחוץ הזמינה בליינים לשבת על כוס בירה ועל מנות קלילות יותר. אגב בירה, באגף הזה המיט בר אכזבו. מקום ששמו מורכב מהמילה "בר" ראוי שיציע יותר מסוג בירה אחת מהחבית (שאגב, גם היא נמכרה בכוסות שליש בלבד. עוד מנהג תל אביבי מאוס)

    אחי הזמין לעצמו את ארוחת האנטריקוט, במחיר של 120 שקל וכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח ושתייה. אותי היא פינק עם נקניקייה איטלקית למנה הראשונה, אותה זכרתי כהברקה ופילה בקר למנה העיקרית. המנה הראשונה שאחי בחר היה כמובן הקרפצ'יו, אותו חיכיתי לטעום. כשהוא התקבל, אחי הופתע לקבל מנה קטנה בהרבה ממה שהוא רגיל לצהריים. הקרפצ'יו היה ללא ספק טעים, בשר איכותי ומורכב כהלכתו. לטעמי היה עודף של שמן זית במנה, שהודגש יתרה. גם הפרמז'ן מעל היה גרוס דק מדי.
    הנקניקייה שלי הייתה הנפילה הגדולה של הערב. טעם סביר בלבד ומרקם של לא ממש מוכן. הכרוב והבייקון שליוו אותה לא עזרו להציל את המנה, אפילו לא בעזרת כמות של חרדל טוב.

    המנות העיקריות היו פיצוי הולם. האנטריקוט של אחי היה טעים ועסיסי. מנת הפילה שלי הייתה ברמה אחת מעל. בשר מעולה שטעמו עומד היטב בזכות עצמו, נתמך ברוטבי שמנת טובים – שמנת פלפל ושמנת פטריות. הרטבים תרמו לגיוון של המנה, והוסיפה לה טעמים מיוחדים יותר. מנות הבשר הוגשו על צלחות לבנות גדולות והתוספת שאיתן הוגשו בנפרד. "מראה עצוב", תיאר אחי חתיכת בשר בודדת על צלחת ריקה ומשעממת. לי לא נותר אלא להסכים ולהצדיק אותו, לשמוע ממנו שדווקא בצהריים כשהתוספת מגיעה גם היא על הצלחת, המראה הרבה יותר מגרה.
    התוספות שהזמנו – סלט ירוק ופירה היו לא רעות. סלט טעים ופירה מוצלח שמעליו בצל מטוגן בשמן עמוק (אך לא פריך מספיק).

    הקינוח שמגיע בעסקת האנטריקוט יכול להיות פרופיטרול אישי או סורבה. אחי רצה משהו מרענן יותר, אז חלקנו בסורבה מנגו ופירות יער, בשני כדורים נפרדים. אני פחות אוהב סורבה, אך המנגו המתוק יותר היה מפתיע לחיוב. אחי נהנה גם מסורבה פירות היער.

    המיט בר הוא מקום לבוא אליו בשביל לאכול בו בשר. לא תופתעו לחיוב, אבל גם לא לשלילה. אין כאן טוויסטים מפתיעים של שפים ואין פה מגוון גדול של מנות. אבל אם אתם רוצים לבוא לאכול בשר טוב, אני בטוח שתמצאו במיט בר מנות מוצלחות.
    בדירוג המספרי התלבטתי בין 3.5 ו-4. אופטימי שכמוני, נפרגן ב-4, אבל יש לקחת בחשבון שאתם הולכים לסעודה קרניבורית נטו.    

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

     

    נ.ב

     

    * במסגרת חגיגות 15 השנה למיט בר, המסעדה מציעה מגוון מנות ב-15 שקלים בלבד. אנחנו לא מצאנו משהו להזמין, אך יכול להיות שהתפריט המיוחד ידבר אל מישהו מכם.

    * כמו כל ישראלי טוב שאוהב מבצעים ב-
    fixed price, שמנת ואני נשמח לקרוא ולשמוע על מסעדות נוספות שמציעות דילים כאלה.

    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/7/09 09:15:

      צטט: פושקין בעיר הקטנה 2009-07-28 18:59:31


      אחלה ביקורת.

      ראוי לציין שלמיט בר יש גם סניף בפיתוח שמעניק לסטודנטים בכלל וסטודנטים בפרט של המרכז הבינתחומי - עסקית עוד יותר מוזלת.

      סטודנט מהבינתחומי ישלם 41 שקלים על המבורגר 250 ג' + צ'יפס + 1/3 סטלה / קולה,

      בעוד סטודנט רגיל ישלם עוד 8 שקלים לחוויה.

      וכמובן שההמבורגר משובח (אם לא הבנתם, קראו שוב את הביקורת...).

       

       

      תודה רבה!

       

      עד היום לא חשבתי על המיט בר כמקום של המבורגרים, אבל מצד שני בשביל זה אנחנו קוראים על מסעדות, לא?

      לחדש כל הזמן...לשון בחוץ


      אחלה ביקורת.

      ראוי לציין שלמיט בר יש גם סניף בפיתוח שמעניק לסטודנטים בכלל וסטודנטים בפרט של המרכז הבינתחומי - עסקית עוד יותר מוזלת.

      סטודנט מהבינתחומי ישלם 41 שקלים על המבורגר 250 ג' + צ'יפס + 1/3 סטלה / קולה,

      בעוד סטודנט רגיל ישלם עוד 8 שקלים לחוויה.

      וכמובן שההמבורגר משובח (אם לא הבנתם, קראו שוב את הביקורת...).

       

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין