עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    אלורה – ערב בבית (14.07.09)

    12 תגובות   יום שני, 20/7/09, 02:04
    נתחיל מהסוף, לשם שינוי. הכותבים היו אורחי המסעדה. לא בכוכבית קטנה של התנצלות אנחנו מציינים זאת , אלא בפסקה הראשונה. יותר מזה, אני לא חושב שלשמנת ואנוכי היה יוצא לדגום את המסעדה הזאת, אם לא היו מזמינים אותנו. מסעדה שקיימת כבר כמעט שנתיים, ולא יצא לנו לשמוע הרבה זמזום ממנה. שלא לדבר על כך שקשה לנו מאוד להתנתק מהאיטלקיות הקבועות שלנו, שבראשן "אמורה מיו". אבל אם נסכם במילה את המקום החדש: "עפנו". בחיי, כמה שהופתענו. אוכל טוב, המקום הומה סועדים ובליינים שבאו לשתות וליהנות מהאווירה והמחירים שפויים ומטה. עכשיו ברשותכם, נמשיך מההתחלה.

    אלורה נהנית מהאווירה של שדרות רוטשילד, למרות שהיא יחסית נחבאת ונמצאת מעט מזרחה מדי
    מעין הסערה
    של הבילויים. בכניסה תקדם אותך מרפסת נעימה מצוידת במאווררים שמעיפים את האוויר התל אביבי הלח ממך והלאה ומשאירים אותך ליהנות מהשיק של לשבת בחוץ. אני הזמנתי מקום ישיבה בפנים, שמח לקצת מזגן בקיץ הזה. שמנת מצידה, עיקמה פרצוף בהתחלה, אבל התרצתה כשראתה את פנים המסעדה. אלורה הוא מקום קטן. בר גדול, תנור לבנים מרשים ומעט שולחנות בתוך המסעדה. אל תטעו, האווירה בחוץ ובפנים טובה מאוד, אבל שונה מאוד. בפנים תרגישו את המסעדה, בחוץ תרגישו את ה... "מסעדה לייט".

    את פוקצ'ת עשבי התיבול שלנו קיבלנו יחד עם ההזמנה של הקרפצ'יו. הפוקצ'ה הייתה מעולה, מוכיחה שהתנור המאיים לא שם לקישוט, והחבר'ה יודעים כיצד להשתמש בו בתבונה. הקרפצ'יו היה מורכב כמנה הקלאסית – בשר טעים, פרמז'ן איכותי, רוקט בשביל רעננות ומרירות. אני חשבתי שהיה טעים אבל קצת מתובל מדי. שמנת חשבה שאני נהייתי פלצן מדי.

    שמנת הזמינה לעיקרית את ה"אלורה פירות ים" - שרימפס, קלמרי ומולים ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות. הרוטב היה חלק (ללא עגבניות בצורתן המקורית) וזה היה טוב. שמנת הוציאה את המולים מהזמנתה וקיבלה במקומם יותר שרימפס. פירות הים היו עשויים לטעמה. לי יצא לטעום רק מהרוטב אבל נהניתי מאוד, מוצא את עצמי גונב שוב ושוב מצלחתה של שמנת.

    המנה שלי הייתה גם מוצלחת. אני הלכתי על ה"קלצון בולונז". המנה האהובה עליי מ"אמורה מיו" בגרסת ה"אלורה" שלה. למי שלא מכיר, תדמיינו פיצה סגורה שכולאת בתוכה בשר טחון, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה. שילוב חלומי. כמו שמשווים את החברה הנוכחית לאקסית המיתולוגית, כך היה קשה לי להתנתק מהטעם הזכור לי מאותה מנה במסעדה הקבועה. הבשר ב"אלורה" היה קצוץ יותר משהורגלתי וזה קצת אכזב. בכל מקרה, תיבול מעולה, קצת מתוק ועם הרבה טעם של עוד, שימח אותי ודרבן אותי לסיים את המנה בתענוג גדול.

    קצת לפני הקינוח התיישב שגיא אלון, הבעלים של המקום בשותפות עם שחר קסטל, לספר לנו על ה"אלורה". הסתבר לנו שפירוש השם "אלורה" הוא ביטוי "אז מה..." והמלצרים האיטלקיים נוהגים להשתמש בו בכדי לתקתק את הזמנת הלקוחות שלהם. את זה למדו הבעלים בסיבוב באיטליה לפני שפתחו את המקום. כמו כן, הופתענו לגלות שאותם יזמים צעירים שפתחו את המסעדה הם בוגרי הנדסה ולא למדו אוכל. רק "האהבה שלהם לאירוח", לדבריו של שגיא, הביאה אותם לפתוח את המקום לאחר שנים של תחזוק בר מצליח במסעדה אחרת.
    "רצינו מקום שכיף לבוא להתארח בו. כמו בית. שתוכל לשנות כל מנה לטעמך ואפילו להרכיב לך מנה בעצמך. שכשלקוח מבקש חשבון, הוא מקבל חשבון ולא שיתחילו לפנות ולנקות לו את השולחן קודם. מקום בו העובדים נהנים גם – הטבח מאושר והמלצריות מחייכות", סיכם שגיא ופינה את מקומו לטובת הקינוח שהגיע אלינו.
    שמנת ואני הנהנו אחד לשני לחיוב, מאשרים שהמקום קיבל את האופי שאליו כיוון המשורר.

    הסופלה שוקולד שהוגש לנו היה מבוצע היטב. שוקולד חם ונוזלי באמצע, וכדור גלידת וניל טובה בצד. אבל כבר הרבה זמן לא ממש התרגשנו מקינוח זה. הוא די המאיס את עצמו בכמה שנים האחרונות. לצערנו לא היה קינוח שנשמע מפתה יותר. אולי היינו צריכים ללכת על הטירמיסו, בעצם.

    לסיום תרשו לי לחזור ולסכם. "אלורה" בקטגורית האיטלקיות ה"צנועות" ניצבת איתן. אוכל טעים, אווירה טובה ומגוון רחב של מנות, שיכולות לשמור על עניין רב לחזור למסעדה. שמחנו לגלות מקום חדש ואיכותי הנופל על משבצת הפינה האיטלקית שלנו, או אפילו סתם מקום לקבוע לשבת בו במרפסת על פיצה בכפכפי אצבע, כמו שלא מעט סועדים נעלו. בכלל, היו שם לא מעט סועדים.

    "המקום לא מתיימר", שיתפה אותי שמנת בחוויותיה כשיצאנו, "וזה גם חלק מהקסם שלו"

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 32%

    נ.ב.

    שגיא ושחר (הבעלים) עמלים כרגע על הקמה של מסעדה חדשה "ברוח המיתון" – חומוסייה. יהיה מעניין.

    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.
    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/8/09 12:19:

      צטט: שועל מסעדות ותיק 2009-08-24 09:15:50

      צטט: שמן ושמנת 2009-08-23 23:26:04

      צטט: שועל מסעדות ותיק 2009-08-23 19:14:15

       

       

       

      דעות חלוקות זה בסדר גמור, על זה נאמר המשפט הידוע " על טעם וריח " גם אם אוהב או לא את המקום עשיתם לי חשק ללכת ואני אלך, אני בטוח שנהנתם במסעדה ואם מישהו אחר לא נהנה זה גם בסדר והוא יכול לכתוב על זה פוסט.

       

       

       

      חיוך

       

      לחלוטין צודק.

        24/8/09 09:15:

      צטט: שמן ושמנת 2009-08-23 23:26:04

      צטט: שועל מסעדות ותיק 2009-08-23 19:14:15


      ביקורת מעולה עשיתם לי חשק לאכול שם.

       

      תודה על המילים הטובות.

       

      מעניין אותנו עם איזה רושם אתה תצא מהמסעדה... כיוון שהדעות חלוקות.

       

      דעות חלוקות זה בסדר גמור, על זה נאמר המשפט הידוע " על טעם וריח " גם אם אוהב או לא את המקום עשיתם לי חשק ללכת ואני אלך, אני בטוח שנהנתם במסעדה ואם מישהו אחר לא נהנה זה גם בסדר והוא יכול לכתוב על זה פוסט.

       

       

        23/8/09 23:26:

      צטט: שועל מסעדות ותיק 2009-08-23 19:14:15


      ביקורת מעולה עשיתם לי חשק לאכול שם.

       

      תודה על המילים הטובות.

       

      מעניין אותנו עם איזה רושם אתה תצא מהמסעדה... כיוון שהדעות חלוקות.

        23/8/09 19:14:


      ביקורת מעולה עשיתם לי חשק לאכול שם.

        22/7/09 23:03:

      צטט: שירונה 2009-07-22 22:38:49


      אל תתרגשו מהתגובות. אני דווקא אהבתי את הביקורת. ראשית, אתם כותבים טוב ואני נהנית לקרוא אתכם באופן כללי. שנית, האמת שעשיתם לי ממש חשק לבדוק את המסעדה הזו, ששוכנת לא רחוק מדירתי, ככה שיצא משתלם גם למסעדה כי סביר להניח שאני לא היחידה. ואם יצא לכם מזה גם ארוחת חינם מושקעת - מה טוב!

       

       

       

       

      תודה רבה שירונה. כיף לקרוא תגובות כאלה!

      אני לא ממש דואג למסעדה, שנראה היה שהיא מצליחה עם או בלי הביקורת שלנו, אבל כן מעניין אותי לשמוע את ההתרשמות שלך אחרי שתבקרי שם. אנחנו חותמים על ההנאה שהייתה לנו ואני בטוח שנחזור לשם שוב.

        22/7/09 22:38:


      אל תתרגשו מהתגובות. אני דווקא אהבתי את הביקורת. ראשית, אתם כותבים טוב ואני נהנית לקרוא אתכם באופן כללי. שנית, האמת שעשיתם לי ממש חשק לבדוק את המסעדה הזו, ששוכנת לא רחוק מדירתי, ככה שיצא משתלם גם למסעדה כי סביר להניח שאני לא היחידה. ואם יצא לכם מזה גם ארוחת חינם מושקעת - מה טוב!

       

       

        21/7/09 22:02:

      צטט: שמן ושמנת 2009-07-21 18:18:26

      צטט: ציון ירושלים 2009-07-21 17:02:24

       

       

      תנו לי להבין משהו

      הוזמנתם למסעדה ע"י הבעלים כדי שתכתבו עליה ביקורת.

      כשהגעתם לשם ציינתם את שמותיכם כדי לקבל שולחן

      מכאן שבעל המסעדה וצוות המטבח ידעו שמבקרי האוכל הגיעו

      האוכל שהוגש לשולחנכם הוכן במיוחד בשבילכם תוך מחשבה על הביקורת העתידה להתפרסם 

      בסופה של הארוחה לא שילמתם עליה

      ואחרי הכל לזה אתם קוראים ביקורת אוביקטיבית????????

       

       

       

      שלום ציון,

       

      החזרת אותי להיזכר בתקופה שלי בצבא. לקראת כל ביקורת מג"ד/סמג"ד או כל פלאפל אחר היינו מצחצחים את כלי הנשק, מנקים את ההאנגרים, מלטשים את הציוד שלנו ו... ומה לא בעצם? אבל בכל מקרה, תמיד היו ליקויים. תמיד היה מה לשפר ועל מה להעיר.

       

      כך גם במסעדה. לא משנה כמה קשה הם יעבדו, אם האוכל לא יהיה טעים, לא תעזור עבודה של שנה גם. אני גם בטוח שהבעלים לא מילאו את המסעדה בניצבים רק בשביל שתהיה לנו תפאורה של מסעדה הומה באדם. יש דברים שאי אפשר להכין מראש.

       

      נכון, ביקורת "פתע" תמיד תהיה טובה יותר. גם בצבא וגם במסעדות. אם הגנרלים שלנו היו רואים איך הצבא מתנהל ביום-יום, אולי היו מוצאים הרבה יותר דברים לשפר. אם המסעדה לא הייתה יודעת שבאנו לאכול אצלה, אולי היו לי עוד הערות. אולי לשלילה, אולי לחיוב.

       

      בכל מקרה, אני שמח שהגבת על הביקורת. כן, כן. ביקורת. בדיחה זה משהו שצוחקים בסוף. קריצה

       

       

      לא באתי לתנצח אלא רק לחוות את דעתי לגבי הביקורת הנוכחית

      הציניות הגיעה כדי לחדד את האבסורד שבהתנהלותכם

      אתם יכולים לקחת את זה כביקורת בונה או להתעלם מזה כליל

      כך או כך שיהיה המשך שבוע נעים וטעים

       

       

        21/7/09 19:27:

      צטט: שמן ושמנת 2009-07-21 18:05:22

      צטט: daniela orvin 2009-07-21 14:52:05

      קשה לי להסכים. גררתי את המשפחה שלי לאכול שם אחרי שאני עוברת ליד המסעדה הזו כל יום כמעט בדרך לעבודה. העיצוב והעובדה שיושבים שם הרבה אנשים עשתה לי חשק גדול לאכול שם ואולי הגעתי עם ציפיות גבוהות מדי אבל האוכל היה טבוע בשמן והטעם- לא משהו בכלל. אני כבר לא זוכרת ממש  מה אכלתי - כבר הדחקתי אבל נדמה לי שזאת היתה פסטה ברוטב עגבניות עם גבינת פטה מגורדת- מנה פשוטה לא משהו פנסי. מנה שעקרונית אני יכולה ואף מכינה בבית בצורה הרבה יותר טובה וטעימה ( ואני לא מחשיבה עצמי לבשלנית בכלל) אמא שלי הזמינה את לזניה בשר שהיתה פשוט מגעילה ופושרת מבפנים- מנה שאמא שלי ( אני צימחונית) מכינה בבית בצורה הרבה יותר טובה וטעימה. אז המסקנה שאני הגעתי אליה מאלורה היא שהאוכל בבית הרבה יותר טעים. ממש התאכזבתי מהמסעדה הזו וכך גם משפחתי. שישקיעו קודם קצת פחות בעיצוב והאווירה ויותר במזון- א,ב נראה לי..

      ואולי אתם הזמנת את מנות הדגל שלהם אבל מי שמזמין כנראה את שאר התפריט שלהם פשוט עשוי להתאכזב. אני לא חוזרת למסעדה הזו שוב. זה בטוח.

       

      היי דניאלה,

       

      אני לא יודע אם אכלת שם לאחרונה או לא. אני הבנתי שהמסעדה קיימת משהו כמו שנתיים ויצא לנו ללכת לשם פעם ראשונה שבוע שעבר. לנו לפחות, היה מוצלח. אגב, אנחנו תמיד מתייעצים עם המלצריות לגבי המנות שאנחנו מזמינים, בדיוק מהסיבה הזאת.

       

      אני דוגל בהחלפת מנה לא טעימה. בטח ובטח אם היא פושרת! פעם הייתי מרגיש לא נעים מזה, אבל למדתי שזה אינטרס גם של המסעדה - עדיף לה שתחליפי למנה שתאהבי יותר ותחזרי למסעדה שוב, מאשר שלקוחה שלה תסבול ולא תאכל שם פעם נוספת.

       

       הייתי שם לפני כחודש כך שלא נראה לי שהשינוי בזמן האחרון היה דרסטי ואני בהחלט לא מרגישה נעים לדרוש החלפת מנה חוץ מזה שזו אחראיות של המסעדה שהמנות שלה יערבו לחך לא? כל המנות-  .. במיוחד הבסיסיות ובאמת שהמנה שהזמנתי לא מסובכת להכנה .ועכשיו גם נזכרתי שהאנטיפסטי שלהםדי מביך. כך שהייתי מאוכזבת מהמנה הראשונה וגם השניה ( ולא נראה לי שזה נראה נורמאלי להחליף 2 מנות) על הקינוח אגב וויתרנו.

        21/7/09 18:18:

      צטט: ציון ירושלים 2009-07-21 17:02:24

       

       

      תנו לי להבין משהו

      הוזמנתם למסעדה ע"י הבעלים כדי שתכתבו עליה ביקורת.

      כשהגעתם לשם ציינתם את שמותיכם כדי לקבל שולחן

      מכאן שבעל המסעדה וצוות המטבח ידעו שמבקרי האוכל הגיעו

      האוכל שהוגש לשולחנכם הוכן במיוחד בשבילכם תוך מחשבה על הביקורת העתידה להתפרסם 

      בסופה של הארוחה לא שילמתם עליה

      ואחרי הכל לזה אתם קוראים ביקורת אוביקטיבית????????

       

       

       

      שלום ציון,

       

      החזרת אותי להיזכר בתקופה שלי בצבא. לקראת כל ביקורת מג"ד/סמג"ד או כל פלאפל אחר היינו מצחצחים את כלי הנשק, מנקים את ההאנגרים, מלטשים את הציוד שלנו ו... ומה לא בעצם? אבל בכל מקרה, תמיד היו ליקויים. תמיד היה מה לשפר ועל מה להעיר.

       

      כך גם במסעדה. לא משנה כמה קשה הם יעבדו, אם האוכל לא יהיה טעים, לא תעזור עבודה של שנה גם. אני גם בטוח שהבעלים לא מילאו את המסעדה בניצבים רק בשביל שתהיה לנו תפאורה של מסעדה הומה באדם. יש דברים שאי אפשר להכין מראש.

       

      נכון, ביקורת "פתע" תמיד תהיה טובה יותר. גם בצבא וגם במסעדות. אם הגנרלים שלנו היו רואים איך הצבא מתנהל ביום-יום, אולי היו מוצאים הרבה יותר דברים לשפר. אם המסעדה לא הייתה יודעת שבאנו לאכול אצלה, אולי היו לי עוד הערות. אולי לשלילה, אולי לחיוב.

       

      בכל מקרה, אני שמח שהגבת על הביקורת. כן, כן. ביקורת. בדיחה זה משהו שצוחקים בסוף. קריצה

       

        21/7/09 18:05:

      צטט: daniela orvin 2009-07-21 14:52:05

      קשה לי להסכים. גררתי את המשפחה שלי לאכול שם אחרי שאני עוברת ליד המסעדה הזו כל יום כמעט בדרך לעבודה. העיצוב והעובדה שיושבים שם הרבה אנשים עשתה לי חשק גדול לאכול שם ואולי הגעתי עם ציפיות גבוהות מדי אבל האוכל היה טבוע בשמן והטעם- לא משהו בכלל. אני כבר לא זוכרת ממש  מה אכלתי - כבר הדחקתי אבל נדמה לי שזאת היתה פסטה ברוטב עגבניות עם גבינת פטה מגורדת- מנה פשוטה לא משהו פנסי. מנה שעקרונית אני יכולה ואף מכינה בבית בצורה הרבה יותר טובה וטעימה ( ואני לא מחשיבה עצמי לבשלנית בכלל) אמא שלי הזמינה את לזניה בשר שהיתה פשוט מגעילה ופושרת מבפנים- מנה שאמא שלי ( אני צימחונית) מכינה בבית בצורה הרבה יותר טובה וטעימה. אז המסקנה שאני הגעתי אליה מאלורה היא שהאוכל בבית הרבה יותר טעים. ממש התאכזבתי מהמסעדה הזו וכך גם משפחתי. שישקיעו קודם קצת פחות בעיצוב והאווירה ויותר במזון- א,ב נראה לי..

      ואולי אתם הזמנת את מנות הדגל שלהם אבל מי שמזמין כנראה את שאר התפריט שלהם פשוט עשוי להתאכזב. אני לא חוזרת למסעדה הזו שוב. זה בטוח.

       

      היי דניאלה,

       

      אני לא יודע אם אכלת שם לאחרונה או לא. אני הבנתי שהמסעדה קיימת משהו כמו שנתיים ויצא לנו ללכת לשם פעם ראשונה שבוע שעבר. לנו לפחות, היה מוצלח. אגב, אנחנו תמיד מתייעצים עם המלצריות לגבי המנות שאנחנו מזמינים, בדיוק מהסיבה הזאת.

       

      אני דוגל בהחלפת מנה לא טעימה. בטח ובטח אם היא פושרת! פעם הייתי מרגיש לא נעים מזה, אבל למדתי שזה אינטרס גם של המסעדה - עדיף לה שתחליפי למנה שתאהבי יותר ותחזרי למסעדה שוב, מאשר שלקוחה שלה תסבול ולא תאכל שם פעם נוספת.

        21/7/09 17:02:

       

       

      תנו לי להבין משהו

      הוזמנתם למסעדה ע"י הבעלים כדי שתכתבו עליה ביקורת.

      כשהגעתם לשם ציינתם את שמותיכם כדי לקבל שולחן

      מכאן שבעל המסעדה וצוות המטבח ידעו שמבקרי האוכל הגיעו

      האוכל שהוגש לשולחנכם הוכן במיוחד בשבילכם תוך מחשבה על הביקורת העתידה להתפרסם 

      בסופה של הארוחה לא שילמתם עליה

      ואחרי הכל לזה אתם קוראים ביקורת אוביקטיבית????????

      הההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

      ההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

      רגע עוד לא נגמר

      הההההההההההההההההההההההההה

      הההההההההההההההההההההההה

      עוד שניה

      הההההההההה

      ההההההההה

      חצי שנייה ואני ממשיך

      ההההה

      הה

      ג' יפית מאחורייך

      זו לא ביקורת אלא תוכן שיווקי/בלוג ממומן/ טקסט פרסומת או איך שחליטו לקרוא לזה

      אני קורא לזה בדיחה.

       

        21/7/09 14:52:

      קשה לי להסכים. גררתי את המשפחה שלי לאכול שם אחרי שאני עוברת ליד המסעדה הזו כל יום כמעט בדרך לעבודה. העיצוב והעובדה שיושבים שם הרבה אנשים עשתה לי חשק גדול לאכול שם ואולי הגעתי עם ציפיות גבוהות מדי אבל האוכל היה טבוע בשמן והטעם- לא משהו בכלל. אני כבר לא זוכרת ממש  מה אכלתי - כבר הדחקתי אבל נדמה לי שזאת היתה פסטה ברוטב עגבניות עם גבינת פטה מגורדת- מנה פשוטה לא משהו פנסי. מנה שעקרונית אני יכולה ואף מכינה בבית בצורה הרבה יותר טובה וטעימה ( ואני לא מחשיבה עצמי לבשלנית בכלל) אמא שלי הזמינה את לזניה בשר שהיתה פשוט מגעילה ופושרת מבפנים- מנה שאמא שלי ( אני צימחונית) מכינה בבית בצורה הרבה יותר טובה וטעימה. אז המסקנה שאני הגעתי אליה מאלורה היא שהאוכל בבית הרבה יותר טעים. ממש התאכזבתי מהמסעדה הזו וכך גם משפחתי. שישקיעו קודם קצת פחות בעיצוב והאווירה ויותר במזון- א,ב נראה לי..

      ואולי אתם הזמנת את מנות הדגל שלהם אבל מי שמזמין כנראה את שאר התפריט שלהם פשוט עשוי להתאכזב. אני לא חוזרת למסעדה הזו שוב. זה בטוח.

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין