עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מוזס – זלילה לילית (05.07.09)

    13 תגובות   יום ראשון, 12/7/09, 23:55


    יש משהו בקיץ. משהו אחר. משהו ממריץ, מעורר. אם בחורף הייתי חוזר הביתה מהעבודה ורוצה רק להיכנס לפוך ולשכוח מהחושך הזה שבחוץ, היום אני מחפש כמה שיותר להימנע מלחזור לרביצה ביתית. אולי זה בזכות מזג האוויר החם. אולי בגלל שלא ניקינו את הדירה מלא זמן... בכל מקרה, מצאתי את עצמי משאיר את שמנת ללמוד (שוב) בבית ויצאתי לחגוג את המועד בצפייה משותפת עם חברי בסרט קיצי טיפוסי – קליל ומשעשע. אולי החום גורם להשיל כמה שכבות ביגוד מהגוף ולהוריד קצת מה-IQ שבמוח. להקל עליו קצת. מוזר. כנראה שיש משהו בקיץ. משהו אחר...

     

    עם חיוך דבילי של מי שראה הרבה פיצוצים ועם רעב של מישהו שכבר סיים לעכל את כל הפופקורן והקולה, נפרדנו מכמה חברים והמשכנו לזלילה הלילית. חבר שלי ואני בזלילה זוגית. ניצלנו את קרבת הזמן לחצות ונסענו למוזס, לסניף שברמת החי"ל. לא נותרו הרבה מקומות פנויים למרות השעה המאוחרת, תעודת עשירות למקום.
    "אני לא אוהב את הסניף הזה. המטבח הפתוח מרעיש לי מדי. ברוטשילד הרבה יותר נחמד", טען חברי ההיי טקיסטי.
     "אני דווקא אוהב רעש של מטבח", חייכתי את גרסתי לאווירה שבמקום, "בכלל מעוצב פה נחמד. מעט חשוך, אך צבעוני זוהר באותה מידה. המקום מרווח. בכלל יש פה אווירה טובה"
    עצרנו את השיחה לטובת הזמנת מבוקשינו. שנינו היינו מתואמים – ארט בורגר עם צ'יפס וטובורג לשתייה. הכול במסגרת ה-
    beer belly שתוחמת את ההזמנה ב-43 שקלים, עוד לפני הנחת חבר המועדון של ההיי טקיסטי שחלה על כל הסועדים איתו מסביב לשולחן. יופי של עסקה.

     

    "אז... אתה הולך לכתוב על הארוחה פה בבלוג החדש שלך?" התעניין החבר.
    "אני לא יודע. כבר כתבתי ביקורת אחת על המבורגר, זה לא יותר מדי?"
    "תעשה את זה שונה. תכתוב.. תכתוב את 'פוסט ההמבורגרים הגדול'. זה ילך."
    "פוסט ההמבורגרים הגדול?" פחדתי שאני לא מבין את גדולתו של הפוסט המיועד.
    "כן. תכתוב על כל ההמבורגריות בהן אכלת, ותשווה ביניהן. תדרג אותן. ישראלים מתים על מצעדים"
    "אפשר לעשות דבר כזה" השתעשעתי עם רעיון הסטארט אפ, "אבל אני אהיה חייב להגביל את הדירוג לרשתות המבורגרים. יש כל כך הרבה מקומות בארץ שמוכרים המבורגרים, אני לא יכול לכסות את רובן אפילו. אבל אם אני מתמקד ברשתות בעלות יותר מסניף אחד – זה גם יהיה נגיש ליותר קוראים וגם הדירוג יתבסס על מספר ביקורים שלי ברשת ולא רק על חוות דעת מביקור יחיד."

     

    קיבלנו את הבירות שלנו בשירות יעיל ומהיר. לא מעט מלצרים מסתובבים ברחבי המסעדה וכולם קשובים. הבירה הייתה צוננת ומלאת גזים, בניגוד למקומות בהן מוגשת בירה "מהולה" (אין באמת דבר כזה בירה מהולה. בירה יוצאת היישר מהחבית. אם החבית עמדה בשמש, או שהיא פתוחה זמן רב מימים ספורים, אז הטעם שלה מתקלקל)
    "אז את מי היית מדרג במקום הרביעי?", ההיי טקיסקטי עבר מהר משלב ההתנעה לתקיפת הרעיון.
    "אכלתי בבורגוס נתניה כמה פעמים. ההמבורגר שלהם הכי מאכזב. יש להם עסקית
    10 bis די משתלמת שכוללת מגוון של מנות ראשונות לבחירה. אבל הבשר של הקציצה טחון מדי וחסר טעם. הם גם די חלשים ברטבים המיוחדים, יש רק סוג של רוטב אלף האיים שאני מעדיף להשאיר אותו מחוץ ללחמנייה".

     

    שתי צלחות עליהן הועמסו המבורגרים בלחמנייה גדולה עם ציפוי מבריק וצ'יפס בצד הוגשו לנו. הצ'יפס היה פריך וטעים. בשילוב של הרטבים המיוחדים של המוזס – המיונז הביתי, קטשופ הפלפלים (המעט נוזלי מדי) ורוטב הטבסקו הצהוב המוצלח, הטבילה הייתה מהנה ביותר.
    "במקום השלישי הייתי שם את האגאדיר. הם אומנם נושאי הבשורה ובזכותם הכרנו המבורגר איכותי, אבל הם איבדו את הייחודית שלהם. אני לא אשכח את הפעמים הראשונות של המבורגר עם סנט מור מעליו, או עם ביצת עין. אבל לאחרונה כשאכלנו בסניף בהרצלייה היה מאכזב מאד."

     

    "ומי במקום השני?", התעניין חברי. נגסתי בלחמנייה, טועם מהקציצה. טובה, אבל לא מספיק. הבשר לא אחיד במרקמו וישנן חתיכות פחות נעימות ללעיסה. התיבול מוצלח, אבל הארט בורגר הוא לא יצירת אומנות.
    "מוזס", אני עונה, משלים עוד כמה ביסים בין משפט למשפט. "המבורגר טעים, תוספות ורטבים מעולים. אבל יש טובים ממנו."

     

    סיימנו את המנות שלנו, והמלצר שמח להביא לנו קינוח בזכות החברות של ההיי טקסיטי במועדון של מוזס. הקינוח היה מבוסס על קוקוס ולא טעים במיוחד. כפית וחצי שלי ושתי כפיות טעימה של חברי, הספיקו לנו בכדי להבין את זה. המלצר, שהבחין בחוסר שביעות רצוננו התעקש להחליף לנו לקינוח שנאהב יותר. אפילו שלא ביקשנו את ההחלפה ואפילו שלא שילמנו על הקינוח. בהחלט נקודת זכות עצומה למקום. וגם הקינוח היה טוב. קוביות של טראפלס שוקולד.

     

    "אז זה משאיר לך את בלאק במקום הראשון", הסיק ההיי טקיסט באנליטיות.
    "כן, בהחלט. יש שם רטבים מיוחדים. אומנם לוקח כמה פעמים להתרגל לטעם שלהם, אך הוא מתגמל בדיעבד. צ'יפס טוב והכי חשוב קציצה מוצלחת. חשוב לי להתוודות שאני תמיד לוקח תוספת של "אש ועשן" – עגבניות, חזה אווז ופלפל חריף. זה מה שעושה את הטעם."
    "ויש את הגרינבורגר שאתה אוהב לקחת שם", הזכיר לי חברי, פיו מתוק מהריבועים השוקולדיים. היה מעט רוטב לבן ושחור מעליהם שמיתן את המתיקות. מנה טובה.
    "נכון, אבל זה המבורגר למתקדמים. אני אוהב את השילוב של בשר, תרד ואגוזים. גאוני לטעמי, אבל זה לא ידבר לכל אחד".

     

    "טוב, נשמע לי שיש לך ביקורת ביד... אתה רק צריך לכתוב אותה"
    "כן, ולאחל לכולם בתאבון משמן ושמנת"

    "אני מניח שתחטוף הרבה אש על הדירוג הזה", הזהיר חברי.
    "אז יאללה... אני אשמח לשמוע את תגובתם"

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/5/11 22:59:

      צטט: שוש חזן גרינברג 2011-05-30 14:12:51

      קרבות בין מזללות זה דווקא נחמד.

       

      צוחק תודה!

      עוד מעט הקרב יהיה בין המזללות של השפים - הסלון של אייל שני והמזללה של מאיר אדוני...

      קרבות בין מזללות זה דווקא נחמד.
        30/5/11 14:00:

      צטט: pro 1984 2011-05-29 23:55:19

      טוב, אז הודות לתזכורת בפייסבוק, קראתי את הפוסט וגם אני רוצה להמליץ. זה מלווה גם בסיפור קטן אז בכלל טוב. אני והחבר היינו בברלין לפני כמה חודשים. שמענו על מקום של המבורגרים מומלץ ברובע בו לנו (רובע פרצלאוארברג) והחלטנו לנסות. שם המקום: "קרויצברגר". טוב, זה היה כל כך טעים שלא התאפקנו ובלילה למחרת חזרנו לשם שוב. בכל אופן, כשחזרנו לארץ הייתה זו שעת ערב ואנחנו היינו מורעבים. כל מה שחשבנו עליו היה לאכול ומהר. במגירה מונח היה לו שובר משתלם שקנינו ל-wolfnights ואמרנו- יאללה, טעים כמו בקרויצברגר הברלינאי זה לא יהיה, אבל נלך, אנחנו רעבים ואוהבים המבורגרים. טוב, ההמבורגר בקר וטלה שלהם הוא פשוט תענוג שאין כדוגמתו. יחד עם קנקן (!) צ'יפס וקולה צוננת, הרגשנו על גג העולם. יצאנו משם מאושרים. עכשיו פתחו סניף בכיכר רבין, אז בכלל הוא הפך לסופר נגיש עבור כולם :)

       

      וולפנייטס טובים, אבל מאז שהם נפתחו ועד היום אנחנו הרגשנו קצת ירידה ברמה.

      ננסה את השילוב של הטלה והבקר - אולי הוא יעיף לנו את הסכך :-)

      תודה

        29/5/11 23:55:
      טוב, אז הודות לתזכורת בפייסבוק, קראתי את הפוסט וגם אני רוצה להמליץ. זה מלווה גם בסיפור קטן אז בכלל טוב. אני והחבר היינו בברלין לפני כמה חודשים. שמענו על מקום של המבורגרים מומלץ ברובע בו לנו (רובע פרצלאוארברג) והחלטנו לנסות. שם המקום: "קרויצברגר". טוב, זה היה כל כך טעים שלא התאפקנו ובלילה למחרת חזרנו לשם שוב. בכל אופן, כשחזרנו לארץ הייתה זו שעת ערב ואנחנו היינו מורעבים. כל מה שחשבנו עליו היה לאכול ומהר. במגירה מונח היה לו שובר משתלם שקנינו ל-wolfnights ואמרנו- יאללה, טעים כמו בקרויצברגר הברלינאי זה לא יהיה, אבל נלך, אנחנו רעבים ואוהבים המבורגרים. טוב, ההמבורגר בקר וטלה שלהם הוא פשוט תענוג שאין כדוגמתו. יחד עם קנקן (!) צ'יפס וקולה צוננת, הרגשנו על גג העולם. יצאנו משם מאושרים. עכשיו פתחו סניף בכיכר רבין, אז בכלל הוא הפך לסופר נגיש עבור כולם :)
        16/7/09 22:37:

      צטט: avnerse3 2009-07-16 17:20:14

       

      בכלל בכל ההמבורגריות (ובכלל מסעדות בארץ) המנה משתנה כל פעם שאתה בא - אין רמה עקבית, פעם המנה נפלאה ולמחרת - מעפנה. בקופי בר יאמר לזכותם שהם מקפידים מאוד וזה מורגש - המנות תמיד שומרות על רמה, אפילו בטייקאוואי. חוצמזה יש להם בורגר בנ"ז.

       

       

       

       

       


      אתה לא מבין כמה אני מצדיק אותך.

       

       היום אכלתי לראשונה בסניף black בנתניה. היה מאכזב מאוד:

      לחמניה יבשה ותערובת ההמבורגר תפלה.

       

      חבל לי, כי הם מסוגלים להרבה יותר מזה.

        16/7/09 17:20:

      דרוג ההמבורגרים שלי באזור המרכז (תלאביב הרצליה ושכנותיהן):

      1. קופי בר

      2

      3

      4

      5.בלאק

      6.מוזס

      7. אגאדיר

       

      למי שלא הבין - כולם, גם אלה שלא ברשימה, הרחק מאחורי הקופי-בר (רק חבל שאין אצלם צ'יפס, המבורגר בלי צ'יפס זה כמו ארטיק בלי המקל).

      בכלל בכל ההמבורגריות (ובכלל מסעדות בארץ) המנה משתנה כל פעם שאתה בא - אין רמה עקבית, פעם המנה נפלאה ולמחרת - מעפנה. בקופי בר יאמר לזכותם שהם מקפידים מאוד וזה מורגש - המנות תמיד שומרות על רמה, אפילו בטייקאוואי. חוצמזה יש להם בורגר בנ"ז.

       

       

       

        15/7/09 15:45:

      צטט: psychojr 2009-07-15 08:57:05


      אהבתי את זה שהפכת את זה מכתבה על מוזס לדרוג המבורגרים

       

      אצלי הדרוג קצת שונה

       

      1. אגאדיר

      2. מג'יק בורגר (שמקבל מקום ראשון אם משקללים את המחיר)

      3. מוזס

      4. אוואנגרד (הגרסא שהיא תערובת של בקר+קצת כבש לא זוכר איך הם קוראים לזה)

      5. מיט בול ראשל"צ

      6. בלאק

       

      לא מת על בלאק, מרגישים שהבשר איכותי אבל הוא בעיני יותר מדי אנמי

      וחסר לי מדי אותו טעם גס שיש להמבורגר וצריך להיות

       

      טרם נדגמו: האדסון (אכלתי שם אבל לא המבורגר, שאומרים שאדיר ועלול להיות מקום ראשון), וולפגנג או איך שקראת לו

       

       נכנסים בערך לקטגוריה: קופי בר, המבורגר ברוטב יין (מדהים אבל אני לא בטוח שזה יכול להיקרא המבורגר)

       

      נ.ב. באודאון ז"ל היה המבורגר בתקופה שהם עשו המבורגר ייחודי ושונה לכל יום בשבוע, שהיה מעורבב עם כבד אווז, הוא היה מקום ראשון בקלות, אבל זהו, ז"ל !

       

       

      תודה. לגבי ההאדסון, יצא לי לאכול שם פעם אחת. אני לקחתי את מנת הסלופי ג'ו שנהייתי רעב רק מלשמוע על קיום מנה כזאת. דווקא קצת התאכזבתי. אח שלי לקח מנה של בשר "אמיתי", ונהנה מאוד. גם מנה ראשונה שכללה סינטה הייתה מוצלחת ביותר. אין ספק שזאת ההתמחות של המקום.
        15/7/09 08:57:


      אהבתי את זה שהפכת את זה מכתבה על מוזס לדרוג המבורגרים

       

      אצלי הדרוג קצת שונה

       

      1. אגאדיר

      2. מג'יק בורגר (שמקבל מקום ראשון אם משקללים את המחיר)

      3. מוזס

      4. אוואנגרד (הגרסא שהיא תערובת של בקר+קצת כבש לא זוכר איך הם קוראים לזה)

      5. מיט בול ראשל"צ

      6. בלאק

       

      לא מת על בלאק, מרגישים שהבשר איכותי אבל הוא בעיני יותר מדי אנמי

      וחסר לי מדי אותו טעם גס שיש להמבורגר וצריך להיות

       

      טרם נדגמו: האדסון (אכלתי שם אבל לא המבורגר, שאומרים שאדיר ועלול להיות מקום ראשון), וולפגנג או איך שקראת לו

       

       נכנסים בערך לקטגוריה: קופי בר, המבורגר ברוטב יין (מדהים אבל אני לא בטוח שזה יכול להיקרא המבורגר)

       

      נ.ב. באודאון ז"ל היה המבורגר בתקופה שהם עשו המבורגר ייחודי ושונה לכל יום בשבוע, שהיה מעורבב עם כבד אווז, הוא היה מקום ראשון בקלות, אבל זהו, ז"ל !

        15/7/09 07:43:


      כתוב יפה. כיכבתי.

      ומשהו שאני חייבת לציין- התמכרתי לקינוח שטרוייזל בננות באגאדיר. מומלץ. רק 3000 קלוריות. זה הכל.

        13/7/09 20:53:


      אממממממממממממממממממא

      אש ועשן

      אני מוכן להיות שפן הנסיונות שלהם

      תביאו את הבשר ותצעדו צעד אחד לאחור, כי זה הולך להיות מחזה לא נעים

        13/7/09 15:11:


      תודה על התמיכה, איש-הבונגו.

      נותר לי רק להמליץ לך על ה"גרינבורגר" עם תוספת ה"אש ועשן" שלהם. זה יוצא רטוב מאוד, לא פשוט לאכילה ומאוד לא נעים לצפייה מהצד. אבל בחיי, זה טעים.לשון בחוץ

        13/7/09 14:23:

      אני מצטרף להערתך המלומדת בנושא בלאק.

      כחובב המבורגרים מושבע בלאק לוקח בגדול ומשאיר את המתחרים מאחוריו (כל זה כמובן בהתאם לבלוטות הטעם הקרניבורי שלי)

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין