עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    טירונות בעכבר Cafe

    אינדירה, או יום לימודים ארוך

    5 תגובות   יום חמישי, 9/7/09, 18:44

    מה הקטע שהמסעדות ההודיות חייבות להכניס לתפריט כל מה שהטבח יודע לבשל? נראה לי שהתפריט כתוב בשפה מספיק מסובכת גם בלי האורך שלו. אז למה לעשות לנו יום לימודים ארוך?


    כך קרה שלראשונה הגעתי לאינדירה אחרי שחברים היו וסיפרו שנהנו ביותר, שהטעמים והמרקמים משתלבים בצורה מרתקת על הלשון, ואופס... החוויה הראשונה שלי באינדירה לא היתה מרנינה כמו שלהם.


    אודה ואגיד שהאווירה והעיצוב במסעדות הודיות לא לטעמי. אבל האוכל, זה כבר סיפור אחר. ובפעם ההיא האוכל היה יבש, המשקאות מוזרים וגם המלצר. די ברור היה שהנפילה באה בעקבות בחירה לא מוצלחת של מנות ושיש צורך לעשות תיקון.


    כבר דיברנו על זה שהתפריט ארוך ושום דבר לא ברור?


    לכן כשקיבלתי הזמנה מעכבר קפה להצטרף לפורום מבקרי המסעדות ולחגוג את הפתיחה ב"אינדירה" שמחתי מאוד שיש לי הזדמנות נוספת לבדוק את מטעמיה של המסעדה. ניסיתי לעשות שיעורי בית אך שוב נתקלתי באותו תפריט מרגיז. אז החלטתי שאיעזר במלצרים במקום.


    ווכן, לא היה צורך בשיעורי בית ולא בעזרה בבחירה כי התפריט שאינדירה שאנטי (מסעדה נפרדת בקומה השנייה של אינדירה, שזה אך הושקה) מגישה הוא מצומצם ומפוקס. ולנו במסגרת הפגישה הוגש תפריט טעימות שנבחר מראש. כבר רווח לי והרגשתי שיהיה מה ללמוד.


    וזה מה שלמדתי (היכונו, יום לימודים ארוך!)


    לפתיחה הגיעה צלחת טעימות של סוגי מתאבנים הודיים שכל אחד מהם מייצג מנה עיקרית (25 ש"ח למנה): סמוסה ירקות (בצק דמוי פירמידה ממולא תפוחי אדמה וירקות) - פריך בחוץ ורך בפנים, מונגדאל פאקורי (פלאפל הודי, מצופה בקמח חומוס, שומשום ותבלינים) - טיפה יבש, בטטה כופתא (כופתאות חמות של בטטה מתובלת ומצופות ברוטב יוגורט קר) - טעימות ונמסות בפה.


    בנוסף הוגשו לאפות הודיות עם שיפוד מגריל הטנדור - מנה שבעייני היתה יבשה, ממלאת מידי ומיותרת (25 ש"ח).


    אחר כך חברו באטורה (נאן בטיגון עמוק) לצד צ'נה מסאלה (גרגירי חומוס ברוטב מסאלה פיקנטי) - מנת פתיחה לא רעה בכלל (10-25 ש"ח).


    בשלב זה, השובע היה בשיאו, ונראה שהגיע הסוף של ארוחת ההכרות הזו, מה שהרגיש כפספוס נוסף של אוכל הודי לגווניו השונים.


    טעיתי! אז הגיעו המנות שלהם חיכיתי. מלאי כופתא - כופתאות תפו"א וגבינת פניר נימוחות בפה ברוטב קשיו ופירות יבשים עשיר, סמיך ונפלא (ששאריותיו נוגבו עם הבאטורה),


    וטיקה מסאלה -  נתחי חזה עוף צלויים ומעושנים בטנדור ומבושלים ברוטב עגבניות ותבלינים מסורתיים - עשיר ופיקנטי.


    תמיד ידעתי שפספסתי משהו, עכשיו אני יודעת מה.

    את שתי המנות היתי מזמינה עם אורז לבן בצד להשלמת התענוג. מחירן 25 ש"ח כל אחת.


    הקינוחים, פרפה חלבה, גלידת צ'אי הודית וגולב ג'מון (כדורי קרמל) (15 ש"ח כ"א) סתמיים לטעמי (במיוחד כשיש כל כך הרבה גלידריות שוות בעיר).

       

      


    אז מה הסיכום של החוויה המתקנת שלי.

    העיצוב לא אסתטי ועדיין לא לטעמי. המלצרים חביבים, דוברי אנגלית/עברית, שחלקם עדיין לא מבינים את הקוד המערבי החברתי (אחד המלצרים התעקש להסביר ליושבי השולחן על המנה שזה עתה הגיש כשמישהו מהאורחים נאם). האוכל בהחלט קיבל תפנית חיובית.


    יש לשוב לבדיקה מעמיקה של המנות "ברוטב"!

      


    צילום: טמיר כהן (psychojr)

    http://cafe.mouse.co.il/view.php?u=286158 

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/7/09 17:32:

      צטט: david casirer 2009-07-12 17:51:01

      אהבתי - את הביקורת, את הכתיבה ואת התמונות.

      גם שמחתי לפגוש אותך סופסוף (:

       

      תודה ותודה ועל התמונות תודה לטמיר

        12/7/09 17:51:

      אהבתי - את הביקורת, את הכתיבה ואת התמונות.

      גם שמחתי לפגוש אותך סופסוף (:

        10/7/09 11:53:


      שכחתי לומר שהמנת חומוס באה עם הלחם גם בתפריט, כך שהן עולות  25 יחד

      את יכולה לראות בתמונה שצילמתי את התפריט

        10/7/09 09:42:


      יופי של ביקורת

      חשבנו דומה על רוב המנות חוץ מהלאפה שהייתה טובה בעיני

       

      סופ"ש מהנה

      טמיר

        9/7/09 19:25:

      לא ביקרתי במקום .קראתי את מרבית הביקורות על המסעדה הזו, אהבתי את שלך ,היא מאוזנת ותסייע לכל קורא להחליט אם להגיע למקום ואם לאו .תודה, ואולי נפגש באחת הארוחות הבאות .