עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    על הסניף החדש של צ'צ'ו בנתניה - מסעדה טריפוליטאית מצוינת

    4 תגובות   יום חמישי, 9/7/09, 16:23

    לפני כשבוע שמעתי שצ’צ’ו, המוסד הטריפולטאי המעולה בשוק נתניה, פתחו מסעדה חדשה במתחם יכין באזה”ת פולג נתניה. צ’צ’ו שפתוח עד הלילה (חצות) + חניה נורמלית = חובה לנסות. ואיזה כיף שניסינו.

     

     

    אוכל טריפוליטאי הוא אוכל שמחזיר אותי הביתה. אמנם אנחנו לא מאיזור צפון אפריקה, אבל השכנים והחברים בנתניה הכינו את האוכל המעולה והטעים הזה. אני עוד זוכרת את צלחות הקוסקוס הענקיות שהיתה מביאה לנו השכנה לאה לפחות פעם בשבוע, ממולאות בקוסקוס, ירקות, בשר, סלטים וצ’רשי (מין דלעת מעוכה עם המון שום) מדהים. עד היום נתניה היא מחוז טריפוליטאי וטוניסאי תוסס, וצ’צ’ו בשוק העירוני הוא שם דבר. כשחזרתי מטיול של חצי שנה בדרום אמריקה, הדבר הראשון שאבא שלי הביא לי היה קוסקוס עם שעועית מצ’צ’ו + חומוס של בוקובזה (עוד מוסד נתנייתי מעולה).

     

     

    המסעדה ממוקמת בתוך תוכו של מרכז יכין, אחרי הבלאק בורגר. לקח לנו כמה דקות למצוא. המלצרים במקום צעירים חביבים ומאד סחבקים (לתשומת לב אלו שלא אוהבים סחבקיה), המקום לא היה מלא אז נתנו לנו לשבת בשולחן עם הספות “הכי מפנקות” וקיבלנו ערימת סלטים מדהימה: סלק מעולה עם קיק תבלינים, חצילים מטוגנים מעלפים (ואני לא מאוהבי החצילים כלל וכלל), סלט כרוב מעולה, גזר בקיצור כל מה ששמו לנו אכלנו וחיסלנו. גולת הכותרת מבחינתי הוא אותו צ’רשי מעולה שאני זוכרת כל כך מהילדות. אמנם הצ’רשי של השכנה לאה היה מגיע “מעוך” יותר, הצ’רשי של צ’צ’ו פשוט מעולה. ליקקנו את הצלחת וקיבלנו עוד ריפיל.

     

     

    בתפריט (שלא מצאתי אונליין) מוצעים מגוון תבשילים טריפוליטאים בנוסף לבשר על האש. לא הייתי בטוחה מהתפריט מי זו המנה שכל כך אהבתי בעבר, לשאלתי המלצר מיד ידע על מה אני מדברת – תבשיל בשר ושעועית בתוספת קוסקוס. הוא גם שלח אותי להציץ בסירים הענקיים על הפתיליה לראות בעצמי. על הפתיליות היו גם מפרום, עסבנה (תבשיל מעיים ממולא), חריימה (דגים) ועוד. (המלצרים לא כ”כ הבינו למה אני מצלמת, כשהסברתי שאני מתכננת לעלות חוו”ד לבלוג שלי הם התלהבו לספר לי שהם מומלצי מפה. חמודים).

     

    לקחנו קוסקוס + שעועית ובשר לי, ומפרום לו. אגב, רוב המנות העיקריות מתומחרות ב-40 שקלים. הקוסקוס נחשב כתוספת ועולה 10 שקלים נוספים. כבר שנים שלא הייתי בצ’צ’ו המקורי אז אני לא יודעת להגיד אם המחירים אותו דבר כמו בשוק.

     

     

    הקוסקוס והשעועית היו בדיוק כמו שזכרתי! מעולה מעולה מעולה! בשר הרגל שבושל במשך שעות ארוכות היה רך וטעים, השעועית היתה אלוהית והרוטב האדום היה סמיך ומעולה. זה אגב עיקר השוני בין הקוסקוס הטריפוליטאי לזה המרוקאי שאנשים בדר”כ מכירים – אין כאן מרק ירקות שמרטיב את הסולת, אלא רוטב סמיך שמשלים אותו. יאמי! ש’ התלהב גם כן ובאמצע הדרך עשינו “החלפות”. מנת המפרום הגיעה כ-2 חתיכות מפרום גדולות ודשנות עם המון רוטב. ש’ הופתע בהתחלה שיש רק שניים – אחרי הראשון הוא כבר כמעט ונסתם! הבשר היה מתובל בדיוק מופתי, וכל ביס היה טעים יותר מקודמיו. כך בדיוק מסעדה עדתית אונתנטית צריכה להרגיש – כאילו אנחנו אוכלים את האוכל של השכנה ממול ולא משהו תעשייתי.

     

     

    אחרי שהתפוצצנו מהמנות חשבנו להזמין קינוח. חשבנו שהמלצרים שכחו אותנו כשלא הציעו לנו תפריט קינוחים, אבל אז אחרי כמה דקות קיבלנו לשולחן 4 פלחי אבטיח צוננים וטעימים. איזה כיף! אחלה דרך לסיים ארוחה כזו ביום קיץ חמים. עד עכשיו אין לנו בכלל מושג אם יש להם קינוחים במקום…

     

     

     

    לסיכום, יצאנו עם חשבון של 90 שח לארוחה ענקית, מפוצצת וטעימה. אם בביקורת הקודמת כתבתי שאני מחפשת מנות שעושות לי וואו בפה – אז אלו המנות בצ’צ’ו. מומלץ ובגדול.

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/7/09 01:21:


      בדיוק השבוע הכנתי צ'רשי  ויצא נפלא (רק הרבה שמן)

      ובכלל נהיה לי הכל מבולגן

      אוכל הודי

      אוכל בולגרי

      אוכל טוניסאי

      וטמיר עם המבורגרים

      וכמו ששאלתי  דיר בלאק, לא יורים שם בנתניה?

       

      אני אוהב את הכתבות שלך שעושות אותי רעב באמצע הלילה

        10/7/09 14:52:

      היי טמיר - כתבתי שכל מנה זה 40 שח + 10 שקלים של תוספת קוסקוס = 90 שח :)
        10/7/09 09:46:


      נשמע מעולה

      כל המנות האלו ו90 ש"ח ? לא אמרת 40 למנה?

        9/7/09 18:13:


      איזה צירוף מיקרים. אתמול אחה"צ אכלנו אצל צ'צו בשוק בנתניה.קבלת הפנים היתה לבבית ונעימה. פעם ראשונה שלי אצלו , שאלתי אותו על הסלט הדלעת שטעם הקימל היה דומיננטי מידי לטעמי יותר מטעם הכמון ובררתי מה סוד הכבושים הזריזים שלהם ..שילמנו 100 ש"ח (לי אישית היה חסר מעט תיבול בארוחה,אבל רק לי ). טוב לדעת שיש להם סניף נוסף אני מקוה לבדוק אותו בקרוב.

      תודה .