עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    אינדירה שאנטי – רוגע עלייך אח שלו !

    9 תגובות   יום שני, 6/7/09, 16:08


     

     


     

    קיבלו אותי למועדון

    אתמול השתתפתי בכנס כתבים/מבקרים/בלוגרים שאורגן על ידי עכבר (העיר) קפה ושהיווה בעצם את יריית הפתיחה להקמת מועדון מבקרי המסעדות של עכבר קפה. שמחתי על ההזדמנות להשתייך למועדון כל כך אקסקלוסיבי ואהבתי הן את הרצון שלהם להקים גוף מבקרים רציני ובר השפעה והן את הדגש המאוד בולט שהם נתנו על כך שאין שום דרישה או לחץ שנכתוב דווקא דברים חיוביים (מה שהתאים לי מאוד לשמוע אחרי הספק שעלה על אמינותם של ביקורת כאשר המבקר לא שילם על ארוחתו, בדיון ובפוסט שכתבתי). יש לציין שגם החברה הייתה מצוינת. במפגש הראשון הוזמנו קבוצה של כ-20 איש לבדוק את הקונספט החדש של המסעדה ההודית "אינדירה".

    על המסעדה

    "אינדירה" היא מסעדה הודית אותנטית ותיקה שמשיקה ליין חדש של ארוחות, ארוחות רחוב באווירה נינוחה, אותו הם מכנים "אינדירה שאנטי". לשם כך הוכשרה הקומה השנייה של המסעדה להיות זולא הודית אותנטית עם ישיבה נמוכה יחסית, כריות, ועיצוב צבעוני ומזמין והושק גם תפריט חדש וזול כיאה לקונספט החדש בו תמצאו לחמים מיוחדים ב10 שקלים, מנות עיקריות ב25 שקלים,קינוחים ב15 שקלים וגם אלכוהול בזול. נכון, מדובר במנות יותר קטנות מאשר במסעדה, אבל מחירן העממי מאפשר בעצם להרכיב ארוחת טעימות במחיר שווה לכל נפש.

    אהבתי את העיצוב האותנטי של הקומה השנייה ואת הישיבה הנוחה על כריות. נכון לא נוח כמו לשבת על כסא גבוה מול שולחן כי השולחנות בגובה הברכיים, אבל זה מתאים לאווירה. לצערי המזגן לא הצליח להתגבר על החום ומבחינתי זו הייתה קצת תחושה של הנה הגענו להודו מינוס הזבובים. לא משהו שהייתי רוצה לפגוש כשאני בא לאכול. אני מקווה בשביל המסעדה שמדובר בתקלה זמנית וחושב שחובה לדאוג שזה לא יישנה.

    גם השירות אדיב ומקצועי ולמרות שהיו למלצרים ההודים מגבלות שפה קלות, בעיני זה דווקא היה חלק מהקסם של המקום ושוב תחושה של מקום אחר, של טעימה מהודו.

    על האוכל

    כיאה לארוחת טעימות התחילו להביא לנו מנות שונות ומגוונות מהתפריט, אחת אחרי השנייה. לפתיחה קיבלנו מגש לשולחן המורכב ממספר מנות בתפריט, מונגדאל פאקורי שהוא הפלאפל ההודי, סמוסה ממולאת בירקות שהיא סוג של סמבוסק הודי, כנפי עוף פאקורה שהם הגרסא ההודית לצ'יקן ווינגז ובטטות וטבעות בצל מטוגנות. לא יצא לי לאכול מכל מה שהיה על המגש, אבל מאוד נהניתי מהסמוסה שהיה לא שמנוני מדי, עם טעמים מוקפדים וחזקים וטעים להפליא. הכנפיים היו צלויות היטב והעובדה שלא היו טבולות ברוטב הייתה שינוי מרענן מבחינתי ומצד שני הן היו קצת יבשות. טבעות הבצל המצופות בלילה ומטוגנות היו טעימות מאוד והתאפיינו בשילוב תבלינים פיקנטי וטעים. לעומת זאת, אחד מהירקות המטוגנים, הגיע קצת קר וקשה והוריד מרמת המגש. בסה"כ נהניתי מרוב ההיצע.

     

     

    פלטה מכל הבא ליד - כנפיים, סמוסה ועוד

     

    המנה השנייה שנחתה על שולחננו הייתה ראפ הודי, שיפוד טלה, ירקות ורטבים פיקנטיים בתוך לאפה הודית מהלחם המקומי, הנאן. המנה הגיעה קצת קרה, אולי בגלל שההתארגנות לתחילת הארוחה התעכבה לאחר שקיבלנו הסברים על מועדון המבקרים וחבל, כי היה מדובר במנה מאוד טעימה שאחרי תמצאו את עצמכם שואלים מה הטעם ללכת לקרנף ודומיו. התיבול הפיקנטי היה מצויין וגם הבשר היה רך וטעים, בסה"כ שילוב מוצלח שחבל שהגיע פושר לצערי.

    ראפ הודי

    בהמשך קיבלנו ביחד, שלוש מנות שונות שהוגשו בכלים אותנטיים.
    הראשונה הייתה המנה המפורסמת עם הרוטב הכתום, צ'יקן טיקה מסאלה – נתחי חזה עוף צלויים ומעושנים בטנדור ומבושלים ברוטב עגבניות ותבלינים מסורתיים. המנה הייתה מוצלחת מאוד, הבשר היה איכותי ורך מאוד והרוטב היה פיקנטי, לא חריף מדי והשלים אותו בצורה מצוינת. המנה הזו היה מנה קצת מסובכת וקל לייבש בה את העוף, כך שאין ספק שהם עמדו באתגר.
    המנה השנייה הייתה תפו"א קטמנדו שזה קוביות תפו"א ובטטה מוקפצות בסגנון הודי. זו הייתה מבחינתי המנה המפתיעה ביותר. לתפוחי האדמה היה טעם מעושן מאוד של ציפיתי לו וגיליתי שהוא משתלב היטב עם הבטטה והפלפלים המוקפצים. בקיצור הפתעה נעימה לחיך.
    המנה השלישית הייתה המנה הטעימה ביותר של הערב, מלאי כופתא שזה כופתאות תפוחי אדמה וגבינת פניר ברוטב קשיו ופירות יבשים. המנה הזו שילב טעם מתקתקת עם פיקנטיות עדינה וההפתעה שהתחבאה לה ברוטב, הכופתאה, הייתה פשוט נפלאה. מהמנה הזו גם ביקשנו תוספת ועוד תוספת.

     

    צ'יקן טיקה

    תפו"א קטמנדו

    מלאי כופתא הורסססס

     

    אחרי שלושת המנות המנצחות הללו, קיבלנו מגש ועליו צ'נה מסאלה שזה גרגירי חומוס ברוטב פיקאנטי שלצידם מוגש לחם הבטאלה שזה נאן מטוגן בטיגון עמוק. לא השתגעתי על החומוס שהיה אנמי מדי ושומני אבל הלחם המטוגן היה הפתעה נעימה למי שלא סולד מאוכל מטוגן. הוא טוגן עד שהתנפח ממש כמו סופגנייה ונשאר רך וטעים. במקביל הביאו לנו לטעום את גרסת הנאן שום שממנה דווקא התאכזבתי, השום לא היה מורגש והלחם היה קצת קשה.

    צ'נה מסאלה ובאטורה

     נאן שום

    לפני שעברנו לקינוח הביאו לנו מנה שהם התגאו שהיא פופולארית מאוד במסעדה, ביריאני כבש. שזה בעצם הר אורז אדום מתבלינים מסורתיים עם בשר כבש. זו הייתה בעיני מנה נפילה. האורז לא היה היה טעים בכלל והיה יבש מאוד. הכבש היה נוקשה והרגיש קצת לא איכותי. איפה הבשר הזה לעומת שיפוד הטלה שקיבלנו בתחילת הארוחה בלאפה.

    ביריאני כבש. נפילה

    במהלך הארוחה שתיתי בירה הודית שנקראת "קינג פישר" שהייתה בירה עדינה ומעוננת שהזכירה לי יותר מכל את הוויינשטפאן הגרמנית ולאסי תות מרענן שהיה גם הוא מוצלח מאוד עם יוגורט עדין ומתיקות מאוזנת היטב.

    לקינוח קיבלנו שלוש מנות, פרפה חלבה מצויין, גלידת צ'אי הודית שהייתה מוזרה מדי עבורי וגולב ג'מון שזה כדורי קרמל במי ורדים. בסה"כ קינוחים נחמדים אם כי לא החלק החזק של המסעדה לטעמי.

    פרפה חלבה                                 גלידת צ'אי

    כדורי קרמל

    לסיכום

    מאוד אהבתי את הקונספט הרגוע והאווירה של המקום ואני חושב שהם מהווים אלטרנטיבה מוצלחת לקומה התחתונה והיוקרתית יותר. אני חושב שהקונספט והאווירה מאוד מתאימים לבוא עם קבוצת חברים או לאירוע משפחתי ושהמחירים הופכים את המקום ליותר נגיש בעיקר בתקופת המיתון בה אנחנו נמצאים. אהבתי מאוד את העובדה שאין תחושה שהמחירים העממיים פגעו ברמת האוכל. כמו בכל מקום היו מנות יותר מוצלחות ומנות פחות מוצלחות אבל מלבד נפילה אחת עם האורז עם הכבש, האוכל היה טעים ומוקפד. חשוב לציין ששום מנה לא הייתה מאוד חריפה, מקסימום פיקנטית, מה שהופך את האוכל למתאים לכולם. אין ספק שחייבים לפתור את בעיית המיזוג. יש גבול לאותנטיות ואף אחד לא רוצה להזיע כמו בהודו בזמן שהוא אוכל, אבל מלבד זאת, אני בהחלט ממליץ על המקום בחום.

     

    שווה לראות את התמונות בגרסא מוגדלת בגלריה המלאה

    אוף טופיק, באמצע הארוחה יצא לנו לפגוש את אורי גוטליב הקורע שעבר לקחת טייק אוויי ואמרו לו שיש מסיבת אינטרנט למעלה. אם לא הייתי יודע אחרת, הייתי חושב שזה מבויים צוחק

     

     

    מסעדת "אינדירה" ממוקמת ברחוב שאול המלך 4, תל אביב, ליד הלונדון מיניסטור.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/7/09 11:51:

      צטט: כריסטינה 10 2009-07-10 10:05:18


      אחלה ביקורת, ישר ולעניין. והתמונות, כמו שראית, עשינו בהן שימוש בביקורות שלנו.

      שוב תודה

      תודה כריסטינה

      שמח לשמוע, פעמיים

       

        10/7/09 10:05:


      אחלה ביקורת, ישר ולעניין. והתמונות, כמו שראית, עשינו בהן שימוש בביקורות שלנו.

      שוב תודה

        9/7/09 15:36:

      צטט: יויו13 2009-07-09 15:24:23


      המזגן תוקן !

       

      טוב לשמוע. מוטב מאוחר...

      כאמור המלצתי בסה"כ לאנשים לוודא את זה לפני שהולכים

      אני בטוח שאין לכם בעיה לאשר שהוא עובד לאנשים בטלפוןצוחק

       

        9/7/09 15:24:

      המזגן תוקן !
        7/7/09 14:59:

      צטט: mor... 2009-07-07 14:17:04

      סחתיין ענק על הפוסט המושקע, והתמונות יצאו מעולה, ממש כמו קטלוג אוכל!!

       

      תודה מור, מחמאה כפולה זה כיף

        7/7/09 14:17:
      סחתיין ענק על הפוסט המושקע, והתמונות יצאו מעולה, ממש כמו קטלוג אוכל!!
        6/7/09 22:20:

      צטט: ששת שצ 2009-07-06 21:39:57


      אני שמח שנהנית

      הפוסט מעולה

      תשלח לי צילומים בבקשה אם לא שלחת...

      ואני ממש שמח שהשתלבת במועדון הזה

      האיש הנכון במסעדה הנכונה..

      תודה שהכרת ביני לבינם!

       ועל כל המחמאות

       

      לגבי הצילומים, העלתי את החשובים שבהם לגלריה בדף שלי אפשר להשתמש חופשי תוך מתן קרדיט כמובן

      את התמונה שלך אישית כבר שלחתי לך למייל כפי שראית

      את התמונות של האנשים לא העליתי לגלריה כי לא הייתי בטוח שמותר מי שרוצה מקבל במייל

      והיי, העברת אותי את ה20 כוכבים, עכשיו אני רואה מי כיכב, שוב תודה

       

      טמיר

       

        6/7/09 21:39:


      אני שמח שנהנית

      הפוסט מעולה

      תשלח לי צילומים בבקשה אם לא שלחת...

      ואני ממש שמח שהשתלבת במועדון הזה

      האיש הנכון במסעדה הנכונה..