עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מסעותיי בעיר הגדולה

    פוסטים אחרונים

    בירה, נקניקיות ומצב רוח

    12 תגובות   יום רביעי, 1/7/09, 12:24

    אני לא אדם של בירה. גם לא של נקניקיות. אני דווקא כן אדם של אווירה טובה, של מקומות חדשים ושל ערבי קונספט. בגלל כל אלו, נעניתי להזמנה של מסעדת "טרקלין" שבנחלת בנימין, שהחלה ביום ראשון האחרון במסורת של ערבי בירה ונקניקיות. הבעלים והסומלייה מסביר הפנים יוסי בן אודיס הגה את הרעיון של ערבי קונספט כבר מזמן, ומתברר שהרעיון כבר קנה לו קהל אכלנים נאמנים, שפוקדים את ה"טרקלין" על בסיס קבוע. 

     

     גם ביום ראשון האחרון היה ה"טרקלין" מלא בכאלו שמן הסתם חזקים בבירה הרבה יותר ממני, אבל יחסית לשתיינית הקטנטנה שאני, נתתי פייט לא רע.

     המקום עצמו, אגב, נעים ולא מחייב. לא יסתכלו עליכם בעין עקומה אם באתם בגופיה מרושלת רק לדרינק קליל על הבר, ולחילופין ישמחו להאכיל אתכם במיטב הבשרים כיד המלך.  

     

     מאחר שכאמור אני בורה גמורה ברזי הבירה (לא חשבו על ערב קונספט של דיאט קולה ושרימפס?), הקשבתי קשב רב להסבריו של יוני, נציג "י.ד עסקים", החברה שמייבאת את הבירה, והקשבתי קשב רב-עוד-יותר להסבריו של יוסי לעניין המנות שליוו את הבירות, ואלה שמות: 

     

    * הבירה הראשונה היתה בירת פילסנר ארקוואל, בירה צ'כית מסוג לאגר, שהיתה מרירה ומתוקה גם יחד, ולוותה בברוסקטות משמחות שעליהן היה כבד קצוץ, חציל ופלפל קלוי, רוסטביף, והמקורי ביותר: ממרח כרובית ווינגרט פסטו.

     

     

    * הבירה השניה היתה "yellow hammer", בירת אייל בצבע כתום-זהב עם ניחוחות של פירות הדר, שלוותה ראשית כל בלחם חלוקי נחל אגדי לצד חמאה רכה, ושיפוד מוח בקר. חבריי לארוחה הזדעזעו מעצם הרעיון של אכילת מוח. בעודי אוכלת את המוח להנאתי, תהיתי איך הם לא יותר מזועזעים מזה שמישהו ייצר בירה וחשב לקרא לה "פטיש צהוב". הרבה יותר גרוע מלאכול מוח.

     

    * הבירה השלישית היתה "gold blade", שלטענת יוני היא בירת חיטה ושעורה גם יחד, מה שלדבריו נותן את הטעמים הפירותיים. ייתכן שהוא התבלבל עם מיץ תות בננה, אבל אולי זו רק אני. מה שבטוח זה בשלב ההוא כבר לא הרגשתי שום טעמים פירותיים, רק טעם של בירה. עם הבירה הזו הוגשה צלחת נקניקים שהכילה: קורנביף, רוסט ביף וברזואלה. המצטיין של הצלחת היה הקורנביף, והמצטיין הכללי היה הלחם האלוהי, ואני, כזכור, רגישה מאוד ללחמים או ליתר דיוק: להיעדרם הבולט של לחמים שווים במסעדות שוות, וכאן אני נותנת ציון לשבח ללחם הרותח שאי אפשר להפסיק לנגוס ממנו.

     

    הבירה הרביעית היתה "royal oak", בירה אנגלית טיפוסית, וכמו כל אנגלי טיפוסי גם היא היתה מרירה ונרגנת. בירה זו לוותה בצלחת "נקניקיות של אלן". אלן טלמור הוא שרקוטייר ידוע (שלא לומר נקניקן) אשר שמן של הנקניקיות שהוא מכין יצא למרחקים, והגיע אפילו עד אליי, שאינני נקניקאית ביסודי. את הנקניקיות הללו הייתי חייבת לטעום, גם בגלל צורתן השמנמנה המגרה וגם כי הגיע זמני לצאת מן הקופסא. בצלחת נחו להן לאחר כבוד 3 נקניקיות: מרגז, שאותה אני כבר מכירה משחר ילדותי, נקניקיה מבשר בקר שבושל בבירה האנגלית המרירה (לא אהבתי בגלל שגיליתי בה קימל), והאחרונה, גולת הכותרת, היתה טולוז- נקניקיה מבשר עגל במילוי גבינת פיקורינו. ביס מהטולוז הממזרית הזו, ואתה מתחיל לחבב נקניקיות כהרף עין.

     

    * הבירה החמישית היתה "port stout". לטענת יוני היא מריחה כקפה מוקה ושוקולד חלב. לטענתי, היא מריחה כמו בירה. מכל מקום, בשלב הזה גם אם היא היתה מריחה כצינור ביוב שהתפוצץ באבן גבירול, לא הייתי יודעת, שכן 5 כוסות בירה למי שדיאט קולה היא משנתו (או כוס קאווה אם רוצים להתפרע)- הן עולם ומלואו.

      

    * את הקינוח שהגיע לאחר הכוס החמישית, אני דווקא זוכרת כאילו היה זה הרגע. מתברר שישנם זכרונות שלא משים ממני, גם אם אני שיכורה כלוט. מדובר בקינוח בשם "פלצ'ינטה", למרות שלטענת סבתי היקרה יש לומר "פלצ'ינקה", ומכל מקום: מדובר בקרפ מופלא ממולא בקרם פטיסייר, ובצד גם צ'ופרנו במלבי חלומי שכל קשר בינו לבין מלבי הוא מקרי בהחלט, שכן הוא הכלאה של קצפת, וניל ופטיסייר- סיום מופלא לארוחת שחיתות לילית. (מחיר הארוחה כולל ההסברים והאוירה, לא כולל קינוחים- 135 ₪).

     

     אז אמנם לא הפכתי לשתיינית בירה וחובבת נקניקיות סדרתית (שני אלו בד"כ מתחברים למשחקי כדורגל, חשפניות וגרעפצים, האין זאת?), אולם הסקתי מסקנות חדשות ומרתקות מהערב הזה:

     

    1. נמצאה ביקום נקניקיה שאני חובבת.

    2.  בירה היא בירה היא בירה ומי שרוצה טעמים של קפה, פירות וכו'- שישתה קפה, פירות וכו'.

    3. ה"טרקלין" הוא מקום קסום ונעים עם בעלים יצירתי, אוכל טעים, לחם מוצלח וקינוח אגדי.

    4.  אני צריכה לנסות בדחיפות את ארוחת הטעימות של הטרקלין. (89 ₪ לשש מנות!!!)

    5 . הגיעה העת לצאת מהקופסא ולנסות דברים חדשים. להירגע, אני עדיין מדברת על אוכל... :)

     

    (צילומים: ששת שצ)

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/7/09 16:09:

      חחחחח סליחה, הייתי בטוחה שכתבתי תגובה על פוסט על ברצלונה... סליחה!

       

      אם כבר - אז בנוגע לטרקלין בהחלט עשית לי חשק, בירה ונקניקיות זה שילוב מעולה! ינוסה בקרוב, תודה! נטלי 

        4/7/09 16:08:
      אנחנו חזרנו מברצלונה לא מזמן, ואני בהחלט מסכימה עם כל מילה שנכתבה. מקום מקסים ומלא אנרגיות טובות. כתבת יפה, תודה! נטלי
        4/7/09 13:04:

      מכיר את המקום.. אהבתי את מה שכתבת ואיך שכתבת! כוכבית ענקית!!!

      יובל

      נקניקיות ובירה.

      האומנות? ...פנים רבות ליצירותיה.

      נקניקיות ובירה?...

      אומנות היצירה המושלמת.

      המעושנות האלה...

      הבקר הנמוך הזה...

      להניח על הגריל עד שהקרום מתפקע מחום האש.

      לתת את הביס הראשון...

      הטעם...

      ההנהון בראש...

      החיוך...

      השלוק מהלאגר...

      וחוזר חלילה במשך כול הלילה.

      מי צריך סקס?!?...

      אני אני אני  :)  ...

      *

        3/7/09 20:03:

      צטט: שושי ה. 2009-07-02 19:40:35

      את יודעת לתאר אוכל שחבל על הזמן.

      עשית לי חשק לבירה ונקניקיות אפילו שאני לא טיפוס של זה.

      תהני

       

      תודה רבה :), כמו ששמת לב- גם אני לא טיפוס של בירה ונקניקיות, אבל זה בהחלט היה בלתי נמנע לטרוף אותם בנסיבות אלה...

        2/7/09 19:40:

      את יודעת לתאר אוכל שחבל על הזמן.

      עשית לי חשק לבירה ונקניקיות אפילו שאני לא טיפוס של זה.

      תהני

        1/7/09 22:32:


      שאפו, זכרת את כל השמות של הבירה

      אני כלל הגעתי לבאר יעקב במקום לראשון שלא לדבר על לזכור שמות של בירה

      מה שכן כבר יש לי חשק לעוד

        1/7/09 17:12:

      נקרא טעים ביותר!

        1/7/09 15:45:


      סחתיין על ההקשבה :)

       

      אני מסכימה עם סעיפים 3, 4 ו-5 :)


      שמח שנהנת .......

      בקרוב ערבי בשרים מרמת הגולן ויינות רמה"ג

       

        1/7/09 13:19:

      הייתי רעבה לפני שקראתי את הכתבה ולאחר התיאורים מעוררי התיאבון האלה אני יכולה לספר לכם שטעמו של מסך המחשב היה לבטח פחות שווה מנקניקיית הטולוז...
        1/7/09 12:59:
      אם הייתי יכול להתחתן עם אוכל כנראה שזה האוכל שהייתי מכניס לחופה. ריח הנקנקיות טעם הבירה השילוב המושלם משאיר מקום רק לטבעת (בצל) כנראה שממחטות מחלקים בסוף כי אין לי מה לעשות עם כל הריר בצד הפה.... הצילו.