עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הרושם של רותם

    על תרבות וכל מה שטוב - קולנוע, מוזיקה, אוכל, ספרות, תיאטרון

    0

    לא על הקרפצ'יו לבדו

    4 תגובות   יום רביעי, 24/6/09, 10:25


    בלילות הקיץ החמים, אין כמו לשבת בחוץ במקום נעים ולנשנש משהו קליל ועל הדרך להגניב איזה דרינק טוב ואם אפשר שזה יהיה מקום קטן, לא עמוס ומעושן אז בכלל זכיתי. בדיוק בשביל המקרים האלה נועד גל הברים הקטנים בעיר שמביאים איתם גם בשורת מזון קטן ואיכותי ביותר. אז כדי לבלוט מעל כולם לכל אחד מהם יש את היתרון היחסי שלו, משהו שאין לאחרים: יש את זה שמתמחה בקאווה משובחת שמרגישים בו כמו בשמפנייריה בספרד, יש את זה עם הגבינות והנקניקים המעולים, יש את זה עם האלכוהול הזול, יש את זה שליד הבית, יש את זה עם הטאפאס המצוין ויש ויש ויש...

     

    כחלק מהגל הזה וכבר שנתיים ניצב בתחילת אבן גבירול בר קטן עם אוכל ולא סתם אוכל- הקרפצ'יו. אם יש תפריט ויש בו קרפצ'יו, אין מצב שלא נזמין את המנה הזאת. זוהי פשוט מנת חובה אצלנו. או במילים אחרות אם זה לא הובן עד כה- אנחנו אוהבים קרפצ'יו.

    החל מהבשר הדקיק (לרוב סינטה...), עבור בבלסמי (ואהיה פלצני לרגע- אם הוא מצומצם אז בכלל זה תענוג...), שמן הזית (מרכיב לא פחות חשוב) והפרמזן...יוצרים מנה קטנה ופשוטה שהיא היא המנה המנצחת (רוצה לומר אלוהית!). כשהיא טובה בשבילנו זה עושה את הארוחה. אז אם יש בר שמתמחה בקרפצ'יו לא נלך? ברור שנלך!!

    הקרפצ'יו בר באבן גבירול החל בקטן ואט אט עם הזמן צבר עדת מעריצים קטנה והפך לאחד הברים השכונתיים המגניבים, השמחים והמלאים לפחות בדרום אבן גבירול. תוסיפו לזה מבחר מקסים של מנות קרפצ'יו וואריציות שונות על המנה האהובה, זה גן עדן לשוחרי המנה! ככה מצאנו את עצמנו בליל קיץ חם רעבים אבל לא למשהו כבד. פשפוש קל בזיכרון הוביל לקרפצ'יו בר. זה לא רחוק מהבית וזה תמיד כייף. ובכן, שמחים וטובי לב ומפתחים רעב בדרגה קלה שמנו פעמנו אבן גבירולה.

    התיישבנו על הבר, כנראה ביום לא כל כך טוב לברמנית/מלצרית שהיתה זעופה (נשבע שלא הרגזתי אותה!) והרגשנו שהיא קצת נובחת עלינו כשביקשנו לדעת כל מיני דברים. כבר מבאס. לא נורא, התחלנו והזמנו: קרפצ'יו צרפתי עם סינטה (33 ), שזה אומר פיסות סינטה דקיקות וא' מוסר שהיו דקיקות מדי, עם חיזוק של חומץ , שמן אגוזים, אגוזי לוז וגבינה כחולה מעולה מעולה. ליד זה מוגשת לחמניה מרוקאית קטנה וטעימה (אבל ממש ממש לא מספיקה למנת קרפצ'יו שזועקת נואשות לאכילה עם לחם...רוצים עוד? תוסיפו 3 ...מעצבן!).

     

    המשכנו בקרפצ'יו רול (38 ), שזו בעצם מחווה קטנה לעולם הסושי- פיסות סינטה הערוכות כרול סושי עם כל מיני תוספות שוות, על הנייר הרעיון מבריק. הביצוע? ככה ככה. בחרנו ברול הבית שכלל טפנד זיתים, שום קונפי שבקושי הורגש, גבינת עיזים שדומה בטעמה באופן מחשיד לגבינה הכחולה ממקודם והרבה הרבה רוקט. הרבה יותר מדי. עודף הרוקט נתן מרירות גבוהה מדי ופשוט מנה מפוספסת (אם כי לזכותה יאמר שזו מנה שמוגשת מאוד יפה!).

    ליד הרול הזמנו גם סלט פטריות, שכלל כאמור בז'אנר הרבה עלים ירוקים וקצת פטריות, אבל היה מתובל היטב ומחוזק בהרבה בלסמי והיה מנה טובה בסה"כ (35 ).

     

    אז איך היה? היה בסדר. יחסית מאכזב לעומת הפעמים הקודמות שהיינו. גם המלצרית הנובחת והעצבנית וגם האוכל שלא היה בשיאו (בלשון המעטה). בדרך כלל זה מקום חביב ושמח שברוב הפעמים ממש נעים וכייף לבוא ולשבת על הבר או בחוץ ולהרגיש חלק ממסיבת רחוב שמחה, אבל כנראה שרק נפלנו על יום לא משהו. אם אתם באים לפני 21.00 בערב תזכו ל 1+1 על היינות והבירות, וזה ממש שווה! הפעם זה היה סתם ערב בינוני.

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/6/09 01:28:

      ללא ספק זהו אחד המאכלים בוא איכות הבשר ואיכות השמן קובעים באופן מובהק את טעם המוצר לכאן או לכאן

       

      עשית לי תיאבון אני רץ לבדוק....

       

        25/6/09 22:13:

      אתה קודם

      אני בשבת...מזל טוב

        25/6/09 20:39:


      תודה רבה עדי,

      מסכים איתך לגמרי, על הכל!

      ואגב...מזל טובצוחק

        25/6/09 15:03:

      עם דרינקים על הדרך או כדרך עצמה החוויה הקרפצית הדקיקה יוצאת לא זולה במיוחד

      שוב - אחלה ביקורת, המקום עם הנביחות וכו' וכו' לא נשמע הורס