עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    חמשת המ"מים של מסבחה ומשאוושה

    ביקורת על המסעדה הלבנונית - אבו גוש

    חמשת המ"מים של מסבחה ומשאוושה

    6

    מסעדות ואוכל  

    12 תגובות   יום שלישי, 26/5/09, 12:31

     

    מתי קרה לכם שעליתם לירושלים ולא אמרתם שתעצרו לחומוס באבו גוש? זאת כבר התניה טבעית, כמו שאין עשן בלי אש, כמו שאין במבה בלי קולה, כמו שאין צ'יפס בלי קטשופ, כמו שאין חומוס בלי פיתה. אבל האם חשבתם פעם, על הדקויות שבין הגרגירים לפפריקה? והאם אי פעם תהיתם למה מסעדות שמגישות מסבחה אף פעם לא הציעו לכם גם משאוושה?

     

    השעה שמונה וחצי, בוקר יום ראשון, אנחנו עולים לירושלים. אני על ההגה ועוד ארבעה גברים חסונים. הטויוטה מתאמצת בעליות, ה-GPS בכוננות לקראת הכניסה לעיר הכי מסובכת לתל אביבים וגלגל"צ מדווח על עומס כבד לבאים מכיוון גינות סחרוב. כל אלה לא מבלבלים אותי, למרות הלחץ בזמנים והנהגים שחותכים אותי בכביש אני קובעת לכולם: בדרך חזרה עוצרים לחומוס באבו גוש.

     

    ארבעת הגברים מברכים על היוזמה. מבחינתם (ומבחינתי) זאת ודאי תהיה נקודת האור של היום הזה. כי יום שמתחיל בסיור ב"קול ישראל" אין לדעת איך יסתיים.

    בדרך לתחנה הממלכתית אנחנו עוברים על העיתונים, מבקרים את גמר הישרדות ובעיקר את הכותרות ההזויות של "24 דקות", ככה זה כשאתה סטודנט לתקשורת - אתה מבקר את כלי התקשורת עוד לפני שבכלל התקבלת לעבוד באחד מהם. אבל אחרי שאנחנו כבר מחנים את הטויוטה (טוב, אני מחנה, ועושה את זה אפילו די מהר) ומשלמים למדחן, עולה שאלה שתציק לנו במשך כל היום:

    מישהו יודע מה ההבדל בין מסבחה ומשאוושה?

     

     

     

    בבידוק הבטחוני ב"קול ישראל"אנחו פוגשים את שאר החברים לסיור, והשאלה עוברת כגלי קול במיקרופון של יצחק איתן. אפילו הנציגה שלנו מפאראדיס מסתתרת מתחת למטפחת הראש שלה ועושה קולות של אשכנזייה.

     

    בין ההצעות:

    מסבחה - גרגירי חומוס חמים על חומוס רגיל, משאוושה - גרגירי חומוס גרוסים גס בתוך עיסת חומוס

    מסבחה - חומוס גרגירים, משאוושה - חומוס-גרגירים

    וההצעה שנראתה לנו הכי הגיונית - זה אותו הדבר, עובדה שמסעדות שמגישות מסבחה לא מגישות משאוושה ולהפך.

     

    בחדר החדשות אנשי קול ישראל נראים קצת מאוכזבים מאיתנו, בתור סטודנטים לעיתונות אנחנו אמורים לדון בחשיבותו של השידור הציבורי לעומת הרדיו האזורי ולא בחשיבות עובי הגרגיר ומידת סמיכות העיסה. זה רק גורם לנו לתת עוד נקודת זכות לגלי צה"ל  - הם יורדים כל יום לאבו חסן ומן הסתם מזמן גילו את התשובה.

     

    נכנסים עם אסתי פרז לאולפן. יומן הצהריים באוויר ואנחנו - עמוק בטחינה. מישהו שולף תירוץ עלוב ואומר שנגמר לנו הכסף למדחן וצריך כבר לזוז הביתה. תוך רבע שעה פתחנו שולחן במסעדה הלבנונית שבכניסה לאבו גוש.

     

     

     

    הדיל היה לא רע בכלל: שלמו 40 שקל לראש וקבלו מכל הבא ליד כולל שתייה וקפה בסוף. הוויכוח רק התלהט. בין החצילים המטוגנים למטבוחה, בין החומוס לכדורי הפלאפל ובין הסלט לטחינה הצלחנו רק להתווכח מי יהיה האידיוט שיעיז לשאול את בעל המסעדה את התשובה. כשהמסבחה הגיעה לשולחן, הבנו שאין מנוס.

     

    לבסוף זאת היתה הנציגה מפראדיס שאחרי החלפת משפטים קצרים בערבית הסבירה שמסבחה היא תערובת גרגירים חמים על חומוס ושמן זית בעוד שמשאוושה היא עיסת חומוס שבה גרוסים גרגירי חומוס ופול. כולנו התנהגנו כאילו זה היה ברור וסתם רצינו לבדוק.

     

    "עומס תנועה בין גנות למחלף מסובים", גנחה שדרנית גלגל"צ כשנכנסנו חזרה לטויוטה אחרי שנפרדנו מכולם.

    "סתמי ת'פה", אמרתי לה, "אתם שם בגלי צה"ל תמיד חושבים שאתם יודעים יותר טוב מכולם".


    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/6/09 01:38:

      הצילום של המנות ממש מעורר תיאבון
        1/6/09 22:14:

       

      כתבת יפה וקולח. החומוס באבו גוש מצויין, אבל זו לא חוכמה לשמוע את זה ממני - אדם שכל איזכור של המילה חומוס גורם לו לתחושת רעב.

       

      ללא קשר, שווה להגיע לטיול באבו גוש לא רק בגלל האוכל אלא גם הסביבה היפה ומגוון אירועי תרבות שמתקיימים בו.

       

       

       

      א - את כותבת נהדר.

      ב - למה בסופו של דבר נתת להם ציון נמוך?

        1/6/09 11:44:


      "אבו-גוש זו לדעתי אחת ההונאות הגדולות של כל הזמנים".

      -"אחת ההונאות הגדולות של כל הזמנים?! יש שם אחלה חומוס!"

      -"שמע לי אח שלי, תקשיב לירושלמי לשעבר שיודע מה הוא אומר. רוב האנשים שטוענים שאבו-גוש היא נסיכות החומוס של המזרח התיכון הם אנשים שמגיעים לשם במהלך יום של טיולים בירושלים או בן-שמן, יום שלם של בניית ציפיות לקראת החומוס של הצהריים, שגם אם תגיש להם חומוס מהקופסה הם יגידו לך שהיה שווה כל רגע. ויש גם את אלו שנוסעים לאבו-גוש רק פעם בשנה, בפסח, כדי לחטוא ולנגב חומוס אצל הגויים, ואז בכלל, אתה יודע, 'מים גנובים ימתקו'. וזה לא רק חומוס, זה הכל. אתה יודע כמה מנהטן מפורסמת בסטייקהאוסים שלה, סמית' אנד וולנסקי, פאלם, רות'ס... אבל איזה נחשב לגדול מכולם? פיטר לוגר, שנמצא בכלל בברוקלין, בצד השני של האיסט ריבר. אתה קולט?"

       

      (מתוך שיחות חומוס)

        30/5/09 22:31:

      כן.

      כנראה שאמא שלי הייתה קצת משוחדת שהיא אמרה לי שאני לא רק פנים יפות.

       

      בכל אופן, עשי לעצמך טובה פעם הבאה ותכנסי קצת יותר פנימה. לאכול בלבנונית זה בערך כמו לנסוע לאיטליה ולאכול במלכודות התיירים במקום במקומות הקטנים שהמקומיים אוהבים (סליחה על המטאפורה השחוקה).

      ואם את כבר עוצרת בממתקי הכפר לכנאפה ולימונענע גרוסה - תכנסי ברחוב הקטן לפני למאפיה. יש שם פיתות/פוקאצות עם זעתר או עם בצל מטוגן וסומק. לאכול ולהתחיל מיד דיאטה

        30/5/09 17:31:
      אם לא שמת לב, מי שכתבה את התגובה המפרשת היא גם מי שכתבה את הפוסט עצמו וברגעים אלו ממש גם כותבת את התגובה הזאת...
        30/5/09 15:17:


      אכלת בלבנונית ואתה מדבר על אשכנזים?

      פעם הבאה תכנס פנימה ותשב באחד משלושת המקומות הבאים:

      1. מסעדת אבו-גוש באמצע הדרך של הכביש הראשי מצד ימין.

      2. קרוואן לקראת הסוף בניין מצד ימין של הכביש, מסעדה גדולה שבניין לפניה יש את ממתקי הכפר. אחרי האוכל תעלה למעלה לכנאפה וקפה

      3. לקראת סוף הכביש קצת לפני הכיכר של הבוסתן נפתח אבו שוקרי המקורי שעברה מתוך הכפר לכביש הראשי. חומוס טוב

       

      וכפי שאמרה נכון מישהי באחת התגובות הקודמות, משאוושה זה השם בגליל ובמשלוש. בשאר המקומות מסאבחה. ובמסאבחה יש גרגירי חומוס חמים, נוזל מתובל ומעל טחינה גולמית.

        27/5/09 16:00:
      עדיף פפריקה הונגרית חריפה בגולאש פורטוגזי
        26/5/09 19:24:
      אני מכין את זה לבד בבית ובכלל לא מעניין אותי איך יקראו לזה,העיקר שיהיה טרי ועם הרבה שום בתוך הטחינה והעיקר שמן זית אמיתי,אבל אמיתי זה אמיתי ולא מעורבב עם שמנים זולים,היום יש שמן זית איכותי בכל סופרמרקט רק צריך לשים לב לתווית של מועצת הזיתים שכתוב עליה כתית מעולה,ורצוי לא להתפתות לשמן זית זול בשווקים.גם פלאפל אני מכין לבד בבית וזה בכלל לא מסובך,וגם סמבוסק עירקי אמיתי שחמתי העירקית שלימדה אותי להכין את זה אומרת שזה יותר טוב ממה שהיא הכינה,היום לעת זקנה היא כבר לא מכינה יותר,אין לה כח בגילה.
        26/5/09 15:58:
      והרי עידכון: "משאוושה זה מהגליל ומלשון מעורבב, בעוד מסבחה מלשון סובח (אמור להיות למעשה עם צדי) שפירושו בוקר. כלומר, מאכל פועלים לשעות הבוקר. זה לא אומר שאי אפשר לאכול משאוושה בבוקר" ותודה לאלון עידן
        26/5/09 15:55:

      מה ההבדל בין סחרוב לסחרוף? חיוך