עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    MATE (מייט) בפלורנטין - פלישת הבורגנים

    12 תגובות   יום שני, 11/5/09, 14:32
    זמן: מוצ"ש, מאי 2009

    מיקום: ויטל 2, פלורנטין, תל אביב

    רקע היסטורי: לפני כמה חודשים החליטו החברה של בר ה MATE (מייט) הותיק בדיזנגוף להתרחב ולפתוח בר נוסף באותו השם בשכונת פלורנטין הדרומית.

     

    הסיפור: במוצ"ש קבענו עם הבעז"ב ובת הטייס להיפגש לאפטר-פרטי בפלורנטין. חברם היה אמור להיות ה DJ ב MATE בפלורנטין וגם ככה עבר הרבה זמן מאז שיצאנו שם לאיזה בר.

    אספנו אותם רגלית בשעה 22:00 מהמסעדה הקטנה שבפינת ויטל וידידיה פרנקל - אל פויו (el pollo) שם הם בדיוק סיימו לאכול ארוחת ערב טובה, והלכנו אל עבר ה MATE.

    הבר מזכיר מאוד בעיצובו את הבר המקורי בדיזנגוף - חלל אחד מחולק עם בר גדול, כמה שולחנות מוגבהים, תאורה עמומה עם גוונים של אדום וצהוב ואפילו שולחן סנוקר תואם. הדברים השונים המרכזיים הם קומת הגלריה (שלא ברור איך עולים אליה) והתקרה הצבעונית היפה.
    שימו לב לתקרה במייט
    אותו שולחן סנוקר גם כאן

    האוכולוסיה היתה יחסית מבוגרת (בחלקה כזו שחצתה כבר את ה-40) ולמרות שהיה עדיין די ריק יחסית זיהיתי מראש שמצב העשן בבר לא יעשה לנו טוב, אז התיישבנו בשולחן מוגבהה ליד הכניסה, שלפחות יהיה קצת אוויר (ולשאלת המצקצקים בלשונן - אם חברם של הבעז"ב ובת הטייס לא היה מדג`ה במקום כנראה שלא היינו נשארים).

    עיינו בתפריט הזהה אף הוא לזה של המייט בדיזנגוף ומכיל מגוון נרחב עד מאוד של וויסקי ובירות - גם מהחבית וגם מהבקבוק, בתמחור יחסית סביר לברים במרכז וצפון העיר.

    אני והבעז"ב בחרנו לשתות מרדסו מהחבית, הוא חצי ואני שליש (28 ו-23 ש"ח בהתאמה), או כך לפחות חשבנו, ואני השלמתי את הפער עם צ`ייסר בלנטיין במבצע (14 ש"ח).

    העכברושית בחרה להזמין את בירת הדובדבנים האהובה עליה - לינדמנס ( 28 ש"ח לבקבוק של שליש) ומתפריט האוכל את הפטה כבד, ובת הטייס שנהגה, הסתפקה רק בדיאט קולה.

    בנוסף הזמנו גם צלוחית בוטנים, כי חוץ מזה וזיתים אין משהו אחר לנשנש שם.

    השתייה הגיעה די מהר ואז גם התברר, שהבירות מהחבית לא באות בשליש וחצי כפי שאולי היה ניתן להבין (בתפריט לא רשומות המידות, רק המחירים), אלא בעצם רבע (והם קוראים לזה שניט, מצחיק) ופיינט, מה שמעלה תהיות האם התמחור עדיין נחשב סביר (23 ש"ח לרבע בירה מהחבית שזה בעצם רק 75% של שליש בירה מהחבית).

    הבוטנים משום מה בוששו מלבוא, אז פנינו למלצרית ביוזמתנו, והתברר שפשוט אין (?).

    המחסור בנישנושים סיפק לי סיבה לצאת החוצה לנשום אוויר נקי ולקפוץ לפיצריה של ג`וזפה (ויטל 1) עליה שמעתי מחברי האירי הרבה תשבוחות שהיו מוצדקות (ולה יש גם את התו החברתי) - תמורת 14 ש"ח קיבלתי משולש פיצה גדול וטעים אותו לקחתי חזרה אל המייט ושאר החברים.

    ה DJ ניגן מוסיקת רוק אלטרנטיבי טובה ובין לבין הצטרף אלינו גם מדי פעם לשיחה.

    הבר בינתיים התמלא יותר באנשים ובעשן, ולמרות שישבנו ליד הכניסה, עדיין צרבו לנו העיניים, העפנו מבט אל המלצרית וכשראינו שגם היא מעשנת תוך כדי העבודה, הבנו שפשוט חבל לנו על הזמן, ולכן כשסיים הבעז"ב את הבירה השנייה (סיינט ברנרדוס מהחבית - 28 ש"ח לפיינט), שילמנו והלכנו משם.

    את הדרך הביתה עשינו ברכב היברדי שקט ולא מזהם באדיבות אבא של בת הטייס.


    לסיכום: בר מרווח ומעוצב בסגנון בורגני* ממש כמו המייט המקורי בדיזנגוף אך לטעמי לא כל כך מתאים לאזור בו הוא נמצא.

    אין טעם להגיע לשכונה במיוחד כשברים שכמותו יש מספיק בחלקים היותר צפוניים של העיר. וגם אם אתם כבר שם באזור, למרות המוסיקה הטובה ותפריט האלכוהול המרשים, שאר הדברים כגון היחס בין כמות הבירה מהחבית למחיר בתפריט, עשן הסיגריות והשירות הלא מקצועי, לא ממש מעודדים לבלות שם כשיש ממש ליד הרבה ברים אחרים קטנים, זולים ונחמדים הרבה יותר.

    טיפ למבלים: תביאו בוטנים מהבית ותבואו כשצביקה מתקלט.

    מילה לבעלים: באלכוהול אתם חזקים, חבל שבנישנושים אתם ממש חלשים.

    סיווג: בר, שכונתי, פאב

    2.5 כוכבים בסולם העכברוש

    *העכברוש הינו בורגני גם כן, אך כשהוא מגיע לאזורים לא בורגניים שכאלו הוא משתדל להשתלב ולא להשתלט, בניגוד למייט.

    המלצות נוספות ניתן לקרוא גם בעכברוש העיר בתפוז בו קיים כבר מאגר ביקורות עדכני (ולא מסחרי) של למעלה מ-130 מקומות בילוי בתל אביב (ברים, בתי קפה, מסעדות) ועוד.
    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/5/09 08:31:

      צטט: Guinevere 2009-05-13 00:03:56

      צטט: city rat 2009-05-12 15:40:42


      לגבי העישון - בעלים של בר לא צריך להתלבט בכלל כמו שהוא לא מתלבט לגבי חוקים אחרים אם לקיימם או לא, וזה עוד בלי קשר למבלים המעשנים והלא מעשנים.במיוחד במקום כמו המייט בפלורנטין שהוקם אחרי שנחקק החוק ויכול אם היה רוצה לדאוג להפרדה כזאת או אחרת לטובת כלל ציבור הלקוחות.מה גם שהמלצרית מעשנת תוך כדי עבודה זה חוסר מקצועיות בסיסית (וגם חוסר כבוד ללקוחות).מחיר הפיצה לא צוין כהשוואה למחירי הבר, אלא כביקורת חיובית על הפיצריה.לצערי בעלי עסקים רבים שרוצים להתפרנס עושים זאת בצורה בלתי הוגנת, ע"ח הלקוחות והעובדים שלהם, ע"י הפקעת מחירים, זלזול בחוקים ואפילו דברים יותר גרועים.ובכל מקרה תודה על ההערות, אקח לתשומת ליבי.

       

      איתך.
      קראתי את הביקורת ולא הבחנתי בהשוואה בין הבר לפיצוציה שלידו. והרי הדגשת שבבר אין כמעט בכלל מה לאכול ושנביא מהבית וכו' ונכון, בעלי עסקים רוצים להתפרנס. אבל יש גבול בין להתפרנס לבין הדרישה הקצת לא הגיונת להחזיר את ההשקעה תוך זמן מטורף או להתעשר. במיוחד כאשר לשם כך עושקים את הלקוחות והעובדים.

      באשר לביקורות שלך. קראתי ואני קוראת לא מעט ביקורות. אני מוצאת את שלך הרבה יותר טובות ומקצועיות מה"מקצועיות" המתפרסמות במקומות שונים ובהרבה מקרים מרגישות כמו ליקוק אחד ארוך דביק וגדול (או בפשטות ביקורות קנויות). לך, בניגוד לביקורות אלו הרבה יותר קל להאמין, בין אם הציון טוב בין אם פחות .

      תודה על הפרגון.

      צריך לזכור שגם אני רושם את הביקורות מנקודת מבטי הסובייקטיבית ודברים שאני לא אהבתי אחרים אולי כן יאהבו (מה גם שבכל ערב יכול להיות שונה בכל מקום).

      לגבי הביקורות של אחרים, חלקן אולי קנויות/מוזמנות/יחצניות, אחרות יתכן הם פשוט ערוכות/מעודנות בגלל קשרים כאלו ואחרים (חבריים, מסחריים) בין המבקר או הגוף שאליו הוא שייך למושא הביקורת. 

       

        13/5/09 00:03:

      צטט: city rat 2009-05-12 15:40:42


      לגבי העישון - בעלים של בר לא צריך להתלבט בכלל כמו שהוא לא מתלבט לגבי חוקים אחרים אם לקיימם או לא, וזה עוד בלי קשר למבלים המעשנים והלא מעשנים.במיוחד במקום כמו המייט בפלורנטין שהוקם אחרי שנחקק החוק ויכול אם היה רוצה לדאוג להפרדה כזאת או אחרת לטובת כלל ציבור הלקוחות.מה גם שהמלצרית מעשנת תוך כדי עבודה זה חוסר מקצועיות בסיסית (וגם חוסר כבוד ללקוחות).מחיר הפיצה לא צוין כהשוואה למחירי הבר, אלא כביקורת חיובית על הפיצריה.לצערי בעלי עסקים רבים שרוצים להתפרנס עושים זאת בצורה בלתי הוגנת, ע"ח הלקוחות והעובדים שלהם, ע"י הפקעת מחירים, זלזול בחוקים ואפילו דברים יותר גרועים.ובכל מקרה תודה על ההערות, אקח לתשומת ליבי.

       

      איתך.
      קראתי את הביקורת ולא הבחנתי בהשוואה בין הבר לפיצוציה שלידו. והרי הדגשת שבבר אין כמעט בכלל מה לאכול ושנביא מהבית וכו' ונכון, בעלי עסקים רוצים להתפרנס. אבל יש גבול בין להתפרנס לבין הדרישה הקצת לא הגיונת להחזיר את ההשקעה תוך זמן מטורף או להתעשר. במיוחד כאשר לשם כך עושקים את הלקוחות והעובדים.

      באשר לביקורות שלך. קראתי ואני קוראת לא מעט ביקורות. אני מוצאת את שלך הרבה יותר טובות ומקצועיות מה"מקצועיות" המתפרסמות במקומות שונים ובהרבה מקרים מרגישות כמו ליקוק אחד ארוך דביק וגדול (או בפשטות ביקורות קנויות). לך, בניגוד לביקורות אלו הרבה יותר קל להאמין, בין אם הציון טוב בין אם פחות .

        12/5/09 18:53:

      צטט: city rat 2009-05-12 15:40:42


      לגבי העישון - בעלים של בר לא צריך להתלבט בכלל כמו שהוא לא מתלבט לגבי חוקים אחרים אם לקיימם או לא

       

       זהו בדיוק. 

        12/5/09 15:40:

      לגבי העישון - בעלים של בר לא צריך להתלבט בכלל כמו שהוא לא מתלבט לגבי חוקים אחרים אם לקיימם או לא, וזה עוד בלי קשר למבלים המעשנים והלא מעשנים.במיוחד במקום כמו המייט בפלורנטין שהוקם אחרי שנחקק החוק ויכול אם היה רוצה לדאוג להפרדה כזאת או אחרת לטובת כלל ציבור הלקוחות.מה גם שהמלצרית מעשנת תוך כדי עבודה זה חוסר מקצועיות בסיסית (וגם חוסר כבוד ללקוחות).מחיר הפיצה לא צוין כהשוואה למחירי הבר, אלא כביקורת חיובית על הפיצריה.לצערי בעלי עסקים רבים שרוצים להתפרנס עושים זאת בצורה בלתי הוגנת, ע"ח הלקוחות והעובדים שלהם, ע"י הפקעת מחירים, זלזול בחוקים ואפילו דברים יותר גרועים.ובכל מקרה תודה על ההערות, אקח לתשומת ליבי.
        12/5/09 14:29:

      צטט: city rat 2009-05-12 13:52:40

      צטט: zen-ore 2009-05-12 12:46:43

       

       

       

       

      לי נראה שהגיע הזמן שבעלי הברים ונותני השירות יתייחסו לחוק וללקוחות שלהם בכבוד.

      מהו בלוג ביקורת מקצועי לדעתך? אלו בעכבר העיר שמתעלמים לחלוטין מהעישון ומרוב האוכלוסיה שסובלת מכך ובשל כך נאלצת להימנע מלהגיע לשם בכלל? או ביקורות "מקצועיות" מטעם עיתונים מסחריים כאלו ואחרים שבעלי הברים מממנים אותם ולכן נמנעים מלכתוב ביקורות אמיתיות על מקומות?

       

       

       

       

       

      מסכים.

      ביקורת היא פרמטר חשוב בכל מערכת תקינה.

      הביקורת שלי אליך היתה - שמור את הביקורת שלך ברמה מקצועית.

      אל תרד לרמת משחקי מילים או השתלחות בבעלי עסקים.

      עם כל הצדק ה"יבש" שבדבר, תאמין לי - אתה לא רוצה להיות בעלים של בר שחווה התלבטות לא קלה לגבי שמירה או אי שמירה על חוק העישון....

      הבנתי את עמדתך לגבי העישון, ויפה שהחוק ברור, אתה כותב פה בלוג של ביקורת - אל תתעלם מקהל המעשנים ואל תתעלם מבעלי העסקים שחווים התלבטות לא קלה.

      ההשוואה למחיר של פיצה בפיצרייה מול מחירים של ברים ומסעדות היא לא מקצועית בעליל, שלא לומר קטנונית. וכל אווירת ה"דווקא" סביב זה לא תואמת את הרמה שהבלוג הזה אמור להחזיק.

       

       ותמיד תמיד תמיד זכור - גם אם יש לך ביקורת מוצדקת -

      בצד השני יש בעל עסק שמנסה להתפרנס...

        12/5/09 13:52:

      צטט: zen-ore 2009-05-12 12:46:43


      מסכים לחלוטין לגבי ציון המידה בתפריט.

      לגבי שאר הדברים שכתבת (או רובם, לפחות) - ממש לא.

       

      אם נתעלם מעניין ציון הכמות - מדובר במחיר סביר בהחלט לבירה בלגית מהחבית.

      לגבי עניין העישון - מסכים אבל שוב - יכולת לציין את זה ולהמשיך הלאה. ההתיחסות המופרזת שלך לעניין גורמת לי להרגיש שיש פה המון משוחדות וסוג של "מסע צלב" - וזה לא מה שאני מצפה לקרוא בבלוג ביקורות של עכבר קפה.

       

      אותו הצליל צרם באזני עם כל סיפור הפיצה. לא היו בוטנים? ציין את זה לשלילה, נזוף בהם ועבור הלאה.

      "פיצה ב- 15 ש"ח, טעימה, בלה בלה בלה, ועוד נכנסת אתה פנימה לתוך הבר??"

      נשמע לי יותר גיל ההתבגרות מאשר בלוג ביקורת שמתיימר להיות מקצועי.

       

      סליחה אם יצאתי פה קצת אגרסיבי, אבל הגיע הזמן שבעלי הבלוגים ומתיימרי יכולות ה"ביקורת" יבינו שלמילה הכתובה יש משקל, עוצמה והשפעה לא מבוטלת על בעלי עסקים, במיוחד בתקופה זו.

      ואולי הגיע הזמן שתשכילו להשתמש בכוח הזה במידה מתונה יותר, במקום לירות מילים לכל עבר על מנת להעלות את הריגוש ואת הרייטינג.

      זן-אור

       

       

       

      לי נראה שהגיע הזמן שבעלי הברים ונותני השירות יתייחסו לחוק וללקוחות שלהם בכבוד.

      מהו בלוג ביקורת מקצועי לדעתך? אלו בעכבר העיר שמתעלמים לחלוטין מהעישון ומרוב האוכלוסיה שסובלת מכך ובשל כך נאלצת להימנע מלהגיע לשם בכלל? או ביקורות "מקצועיות" מטעם עיתונים מסחריים כאלו ואחרים שבעלי הברים מממנים אותם ולכן נמנעים מלכתוב ביקורות אמיתיות על מקומות?

       

       

       

        12/5/09 12:46:


      מסכים לחלוטין לגבי ציון המידה בתפריט.

      לגבי שאר הדברים שכתבת (או רובם, לפחות) - ממש לא.

       

      אם נתעלם מעניין ציון הכמות - מדובר במחיר סביר בהחלט לבירה בלגית מהחבית.

      לגבי עניין העישון - מסכים אבל שוב - יכולת לציין את זה ולהמשיך הלאה. ההתיחסות המופרזת שלך לעניין גורמת לי להרגיש שיש פה המון משוחדות וסוג של "מסע צלב" - וזה לא מה שאני מצפה לקרוא בבלוג ביקורות של עכבר קפה.

       

      אותו הצליל צרם באזני עם כל סיפור הפיצה. לא היו בוטנים? ציין את זה לשלילה, נזוף בהם ועבור הלאה.

      "פיצה ב- 15 ש"ח, טעימה, בלה בלה בלה, ועוד נכנסת אתה פנימה לתוך הבר??"

      נשמע לי יותר גיל ההתבגרות מאשר בלוג ביקורת שמתיימר להיות מקצועי.

       

      סליחה אם יצאתי פה קצת אגרסיבי, אבל הגיע הזמן שבעלי הבלוגים ומתיימרי יכולות ה"ביקורת" יבינו שלמילה הכתובה יש משקל, עוצמה והשפעה לא מבוטלת על בעלי עסקים, במיוחד בתקופה זו.

      ואולי הגיע הזמן שתשכילו להשתמש בכוח הזה במידה מתונה יותר, במקום לירות מילים לכל עבר על מנת להעלות את הריגוש ואת הרייטינג.

      זן-אור

       

        12/5/09 09:53:

      ההשוואה לנורמה ג'ין הראתה שהמחיר סביר, לאו דווקא זול יותר.

      מחיר הגיוני מאוד לבירה בלגית (שליש בלגית יעלה לפחות 28-30 לבקבוק, בכל מקום אחר)

      הסצ'מו הוא בר נחמד, לא יותר, לקצת יותר צעירים. (ביליתי שם די הרבה שנים)

      הצ'ייסר, בר בלי אופי.

       

        12/5/09 01:16:

      צטט: shimihi 2009-05-11 21:30:24

      מרדסו היא בירה בלגית פרימיום.

      בנורמה ג'ין שליש יעלה 27 וחצי 32

      ככה שזה מחיר סביר בהחלט.

       

      המקום ממש לא בורגני והביקורת לא קולעת בעליל.

       

      23 לרבע = כמעט 31 ש"ח לשליש, יותר מ-10% מעל המחיר של הנורמה ג'ין, ובלי קשר לזה צריך לציין את הכמות בתפריט או בעל פה ע"י המלצרית.

      יחסית למקומות הסמוכים אליו (סאצ'מו, צ'ייסר, מסקל) הוא מאוד בורגני לדעתי.

       

        11/5/09 21:30:

      מרדסו היא בירה בלגית פרימיום.

      בנורמה ג'ין שליש יעלה 27 וחצי 32

      ככה שזה מחיר סביר בהחלט.

       

      המקום ממש לא בורגני והביקורת לא קולעת בעליל.