אמרה שמיוחסת לבן גוריון היא: או"ם שמום. למרות שמדינת ישראל הוקמה מתוקף החלטת או"ם ולמרות שהיא חברה בארגון מאז 1949 עד היום אנחנו זוכים מהארגון הזה ליחס לא הוגן (בניסוח מעודן). הנה כמה נתונים: ישראל משלמת דמי חברות גדולים יותר ממדינות בעלות תל"ג גבוה יותר. ישראל מעולם לא הייתה חברה במועצת הביטחון למרות שהיא חברה מזה 60 שנה. למרות הנאמר במשפט לעיל ישראל הייתה נושא לדיון במועצת הביטחון עשרות פעמים. לאו"ם יש שני סוכנויות פליטים אחת לפליטים בכל העולם ואחת לפלסטינים. באו"ם התקבלה החלטה המשווה את הציונות לגזענות (שבוטלה רק כעבור שנים) חלק גדול מהמדינות בארגון עוינות לישראל.
נשאלת השאלה מדוע להישאר במועדון כזה? כל עוד שיטת הבחירה למועצת הביטחון היא בבחירה של החברות באזור לא משנה לאיזה אזור נועבר הסיכוי שלנו להיכנס למועצת הביטחון הוא קטן (אבל דיקטטורות כמו סוריה זכאיות להיכנס). קופי ענאן (כנראה עקב רגשות אשמה מהאנטי ישראליות שלו) החליט להגדיל את מספר הישראלים המועסקים באו"ם. מדוע היו צריכים ללחוץ עליו בנושא? אחת הסיבות לא לפרוש מהאו"ם היא קשרים אם מדינות שאין להם קשרים אם ישראל בגלל שהם מפחדות מלחץ של מדינות אחרות. יש קונסוליה בניו יורק (ומקומות אחרים בארה"ב) יכול אותו נציג להיפגש בחשאיות עם נציג ישראלי הנוכחות בבניין האו"ם אינה הכרחית. בשנות החמישים והשישים קיבלו עצמאות מדינות רבות באפריקה ובאסיה חלק גדול מהן ערביות ומוסלמיות ברור שעמדתן נוטה מראש לאהדה לפלסטינים וכנגד ישראל. מצב זה הנובע משינוי אופי החברות באו"ם הוא קשה לשינוי.
העובדה שישראל נוסדה בתוקף החלטת או"ם היא נימוק בעד הישארות אבל רק אם דרישות מסוימות ייענו:
א. קביעת דמי חבר לפי תל"ג ב. חברות במועצת ביטחון תתנהל לפי תור ללא בחירה כך לא ייווצר מצב שמדינה לעולם לא תכהן במועצה. ג. קביעת סוכנות פליטים אחת לאו"ם. דרישה לשינוי השם של המשלחת הישראלית ל Israel Palestine . הסיבה לפי החלטת האו"ם 181 בפלשתינה יוקמו שתי מדינות ערבית ויהודית (ישראל), אי לכך ישראל היא חלק מפלשתינה שזה ארץ ישראל בלועזית. דרישה לשינוי שמה של הנציגות הפלסטינית באו"ם ל Phalestine או Falestine . הסיבה שזה שמם בערבית וגם שהם אינם יכולים לכנות עצמם בשם של ארץ. |
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה