עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שכיר עט

    רעיונות והערות על מה שניתן לתקן וכיצד.
    ועוד על דברים שמעניינים אותי ותקוותי שגם אתכם.

    ארכיון

    0

    כשרות לציבור

    0 תגובות   יום שלישי, 7/4/09, 21:22

    כשרות היא דבר בעייתי כל שכן שהיא בפסח אבל כשרות מעלה כמה שאלות תמוהות.

     

    בואו ונתחיל בכך שיש כשרות של הרבנות שבכמה מקומות יש לה גם כשרות למהדרין וכמו כן יש כשרות של 8 בד"צים.

    עסק לכל דבר.

     

    השיגעון בפסח הרי חוגג כיוון שבפסח יש "לא ייראה ולא יימצא" אם בשאר השנה מחמירים אז בפסח יורדים מהפסים.

    מה שמעניין אותי הוא האבסורדים יש לאשכנזים מנהג לא לאכול קטניות בפסח. עכשיו יש עוד מחמירים יותר בלא שרויה ולא אוכלים קניידלך למרות שלא מבשלים אותם מספיק זמן כדי שהם ייחשבו לשרויה.

     

    אבל מה שהביא אותי לכתוב את הפוסט הזה הוא הכתוב על גבינה מסוימת "כשר לפסח אבקת חלב נוכרי"

    אני מבין שבשאר השנה הכוונה היא, נכרי ייצר זאת אם אתם סומכים על הנוכרי שלא שיקר ואין כאן ערבוב של טריפה אז זה בסדר.

    אבל בפסח מתחילים להאכיל את הפרות במזון כשר לפסח (אגב ב. מיכאל גילה שפרות הן ספרדיות כי המזון לפסח כולל קטניות) כיצד אבקת חלב שיוצרה מחלב שעל פי הרבנות לא הגיע מפרה שקיבלה מזון כשר לפסח ולכן אינו כשר לפסח הופך לכשר לפסח?

    לנותן הכשרות פתרונים.

     

    האבסורד שבארץ מחייבים בכשרות בכל מיני הקפדות ואילו בחו"ל שולחים רב שנותן כשרות.

    לדוגמה ביקב בישראל אסור למי שלא שומר מצוות לגעת במיכלי היין כדי שלא יהיה יין נסך רק אותו איש שומר מצוות הוא מוציא את היין מהחבית.

    עכשיו האם אתם מאמינים שיין כשר שמגיע בחו"ל הם מעסיקים יהודי דתי ורק הוא נוגע בחביות.

    הרי לא רק שהאיסור בארץ הוא מטומטם, אם יהודי אינו דתי כיצד זה ייהפך ליין נסך הוא לא משתתף באף פולחן.

    בוא נשאל שאלה כזאת מוסלמי דתי שלא מותר לו בכלל יין מדוע הוא אינו יכול לעשות את אותה עבודה, הרי אסור לו בכלל להשתמש ביין.

    כלומר אם אתה באמת מאמין באיסור כפה אותו גם בחו"ל, אם לא ניתן לכפות בחו"ל אז זה לא כשר.

    מה יכולה להיות הסיבה? אולי פחד שיופעל לחץ על ישראל בטענה שהיא משתמשת בשיקולי דת להגביל מסחר.

    אם ההשערה שלי נכונה אז כשרות זה לא רק עסק אלא גם פולטיקה. נהדר!

     

    לסיום אני מבין שיש כאלו שמקפידים יותר, אבל כל האזהרות אבקת חלב נוכרי וכיו"ב נראות לי מוזרות אם אתה כרב חושד שיש בעיה של כשרות מדוע לאשר. מה זה כשרות לפשוטי עם, לטמבלים?

     

    ויש גם עוד אבסורד והוא ג'לטין. ג'לטין כשר נעשה מעצמות של בהמות כשרות או למהדרין משל דגים כשרים.

    שניהם פרווה.

    הטענה היא שהמוצר מבהמה אינו בשרי כי זה בכלל מעובד וזה כבר הופך לא לחלק של בהמה. אז למה לא מחזיר ולמה לא מחיה אחרת??? אם זה התרחק לגמרי מהמקור שלו גם אבקה מחזיר לא נראית כמו חזיר וספק שמישהו יזהה שהיא מחזיר.

    ממתי יש בהלכה פסיקה שמשהו הופך מבשרי לפרווה שהוא משנה צורה.

     

    זהו מה אמרנו בכשרות יש: עסק, פוליטיקה ואבסורד.

    חג שמח וכשר.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      Naftali G
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין