עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    תיק אוכל

    הכי טוב פרידה הכט

    26 תגובות   יום חמישי, 5/3/09, 00:32

     מסעדת פרידה הכט 

    "פרידה הכט" היא אחת המסעדות הטובות שסעדתי בהן.

    אם היו לוחצים עלי, הייתי מגדיר אותה כ"מסעדה הביתית-עממית, הטובה בארץ".

    הכל בזכות פרידה הכט האישה. כי אין הבדל בין פרידה הכט ל"פרידה הכט". הגדולה של פרידה הכט היא הזהות המוחלטת שלה עם "פרידה הכט".

    פרידה הכט יודעת את סוד המסעדנות: מסעדה טובה, לא מוכרת אוכל, מסעדה טובה מוכרת אירוח, והאוכל הוא רק חלק מהגעשעפט.

    למעלה פרידה, למטה חלק מהגעשעפט
    עוד לפני שהוגשה לנו מנה אחת, רשמתי לעצמי, על פתק (כשעיני כבר נשואות לאייטם): "הייתם רוצים שפרידה הכט תהיה אמא שלכם". היא אישה גדולה, נמרצת, חד משמעית בדיבורה, גם כשהיא ממליצה על המנות שלה עם חיוך. היא יודעת לגרום לסועד, שיושב סמוך לשולחן, נמוך ממנה, לאכול טוב ולאהוב את זה. את "זה", זה אותה

    אתה מביט למעלה, רעב וממתין למוצא פיה. היא אמרה "קובה סלק" וקובה-סלק חלף בראשי. היא אמרה

    חייכנו

     "חריימה" וחייכנו - וגם שמענו את אחת הסועדות אומרת לפרידה, פרידה-פרידה, הכבד הזה עשה אותי חולה. היא אמרה חולה כשהיא מניחה את כף ידה הפתוחה על חזה ולרגע איבדה את השליטה על עפעפיה - ואנחנו? לא היתה לנו ברירה: כבד עוף מופלא. וגם קוסקוס עם מרק ירקות.
    איך אומרים קובה בארוטית

    קוסקוס אמיתי שמפוררים בידיים, עם מסננת גדולה, לא אינסטנט, . קוסקוס משובח ביותר. אכלתי טונות של חריימה, של קובות וורודות, כבד עוף משובח-משובח, ומרק עם הרבה ירקות, הכל עם הקוסקוס, שהיה כל כך משובח.

    לא היה צ'נס שנאכל קינוח. שתינו תה, ויצאנו לאט. בחוץ חייכתי אליה, ושתקנו מהתרגשות. באמת.
    האישה והמקום

    המחירים למנות העיקריות, נעים בין 22 ₪ ל-40 ₪ - תוספות 6-19 ₪

    פתוח 7 ימים בשבוע. יש "לקחת".  

    מסעדת פרידה הכט, רח' בן-יהודה 20א' תל-אביב טלפון: 03-6200470 

     .

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (26)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/7/12 14:45:
      איפה זה? br />







      תגיות : אוסמולייט פוליקוז

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-26 01:29:02

      וגם לזה שמאוהבים  

       פרידה מאוהבת...?

       

        26/2/10 01:29:
      וגם לזה שמאוהבים  

      צטט: ~ינואר~ 2010-02-17 14:38:42


      רק חבל שהם לא זהירים עם המלח.

      והתיבול סטנדרטי.

       

      מליחות יתר היא סמפטום לחוסר תשומת לב

        17/2/10 14:38:


      רק חבל שהם לא זהירים עם המלח.

      והתיבול סטנדרטי.

      צטט: כייף 2009-03-11 17:38:53

      צטט: כייף 2009-03-11 17:36:06

      אני הייתי שם היה נחמד לא יותר.

      סליחה טעיתי לא הייתי  במסעדה הזו .

      אבל היה נחמד...

       

      צטט: כייף 2009-03-11 17:36:06


      אני הייתי שם היה נחמד לא יותר.

       

      סליחה טעיתי לא הייתי  במסעדה הזו .


      אני הייתי שם היה נחמד לא יותר.

      צטט: talyaniv 2009-03-10 23:37:55

      אז הייתי שוב, אתמול. לא הצגתי את עצמי, כדי לא לקבל יחס מועדף. עלי לציין לטובה - הפעם השירות היה קשוב ומשתדל, היתה אווירה של מסעדה ביתית אמיתית, להבדיל מתחושת בית החרושת להוצאת המשלוחים של השבוע שעבר, והפעם הלכתי על קובה סלק ומג'דרה. המג'דרה היתה מעולה - נראה לי שהיא עשויה חיטה במקום אורז, מה שמוסיף לה פריכות וטעם, מתובלת היטב ולא יבשה מדי. הקובה היה חמצמץ ומלא הפתעות טעם, רק חבל שחומו היה לא אחיד, יכול להיות שחומם במיקרו? אני בטוח שלו הייתי מבקש היו מחממים לי אותו שוב, אך אז הייתי מסתכן בחימום יתר.

      זהירות, הסכנות אורבות לנו בכל פינה

       

        10/3/09 23:37:
      אז הייתי שוב, אתמול. לא הצגתי את עצמי, כדי לא לקבל יחס מועדף. עלי לציין לטובה - הפעם השירות היה קשוב ומשתדל, היתה אווירה של מסעדה ביתית אמיתית, להבדיל מתחושת בית החרושת להוצאת המשלוחים של השבוע שעבר, והפעם הלכתי על קובה סלק ומג'דרה. המג'דרה היתה מעולה - נראה לי שהיא עשויה חיטה במקום אורז, מה שמוסיף לה פריכות וטעם, מתובלת היטב ולא יבשה מדי. הקובה היה חמצמץ ומלא הפתעות טעם, רק חבל שחומו היה לא אחיד, יכול להיות שחומם במיקרו? אני בטוח שלו הייתי מבקש היו מחממים לי אותו שוב, אך אז הייתי מסתכן בחימום יתר.

      צטט: talyaniv 2009-03-06 21:03:45

      עדכון: ידידה של פרידה שלחה לי מייל תגובה, שזהו תכנו: ראשית, פרידה מאוד מצטערת שאלו היו פני הדברים. השירות שקיבלת מאותה עובדת היה שירות לא מספק, ופרידה מצטערת על כך. יצוין כי פרידה עובדת בד"כ במטבח ומכינה את האוכל, ואין לה תמיד אפשרות לצאת מהמטבח, אלא אם הלקוחות קוראים לה. פרידה מנסה ככל יכולתה לפעול לכך שהשירות במסעדה יהיה כמה שיותר טוב, והיא מאוד מצרה על כך שמי מעובדיה לא סיפק שירות מעולה. יצויין שבתפריט מצויינים מחירים של מנות וחצאי מנות, ובד"כ כשנראה שלקוח מזמין מנה גדולה מדי, העובדים מסבים את תשומת ליבו לכך. המדיניות של פרידה היא הפוכה מזו שציינת בביקורת, ובדיוק בשל כך היא הכניסה את האפשרות להזמין רק חצאי מנות. אתה צודק בטענותיך כלפי השירות שקיבלת. פרידה לקחה זאת לתשומת ליבה. פרידה ביקשה ממני למסור לה את התנצלותה.

      בנוסף להתנצלות הוצע לי פיצוי.

      חשוב לי לציין שהתגובה יפה וראויה - ואשמח לבוא לתת צ'אנס נוסף.

      לך ודווח לנו...

       

        6/3/09 21:03:

      עדכון: ידידה של פרידה שלחה לי מייל תגובה, שזהו תכנו: ראשית, פרידה מאוד מצטערת שאלו היו פני הדברים. השירות שקיבלת מאותה עובדת היה שירות לא מספק, ופרידה מצטערת על כך. יצוין כי פרידה עובדת בד"כ במטבח ומכינה את האוכל, ואין לה תמיד אפשרות לצאת מהמטבח, אלא אם הלקוחות קוראים לה. פרידה מנסה ככל יכולתה לפעול לכך שהשירות במסעדה יהיה כמה שיותר טוב, והיא מאוד מצרה על כך שמי מעובדיה לא סיפק שירות מעולה. יצויין שבתפריט מצויינים מחירים של מנות וחצאי מנות, ובד"כ כשנראה שלקוח מזמין מנה גדולה מדי, העובדים מסבים את תשומת ליבו לכך. המדיניות של פרידה היא הפוכה מזו שציינת בביקורת, ובדיוק בשל כך היא הכניסה את האפשרות להזמין רק חצאי מנות. אתה צודק בטענותיך כלפי השירות שקיבלת. פרידה לקחה זאת לתשומת ליבה. פרידה ביקשה ממני למסור לה את התנצלותה.

       

      בנוסף להתנצלות הוצע לי פיצוי.

       

      חשוב לי לציין שהתגובה יפה וראויה - ואשמח לבוא לתת צ'אנס נוסף.

      צטט: talyaniv 2009-03-05 20:30:12

      מצטער לקלקל את החגיגה. הגעתי היום בצהריים. את פני קיבלה מבוכה - לא ברור היה לי מה שיטת ההזמנה - הגשה לשולחן? שירות עצמי? גם לא היה את מי לשאול. מאחורי הדלפק עמדו שתי בחורות ובחור, עסקו ברישום הזמנות טייק-אווי בטלפון ולא הרימו לשניה אחת את מבטם. נבוך - התיישבתי ליד השולחן הפנוי היחיד, טביעות דביקות של כוסות וצלחות עליו, והמתנתי. מאחורי הדלפק עדיין לא זיהיתי מבט או קשב. מקץ חמש דקות נכנס זוג למסעדה, ניגש למטבח ושלף משם את פרידה הכט בעצמה. כנראה שהם מכירים, הואיל ופרידה הרעיפה עליהם המלצות ולקחה מהם הזמנה. אהה, הבנתי. אם אתה חבר של פרידה - שטיח אדום. אם לא - לך לעבוד. אז הלכתי לעבוד. ניגשתי לדלפק, עשיתי סימני מצוקה עד שלבסוף התפנתה מישהי לקבל ממני הזמנה, עם מעט מאד קשר עין. לא קיבלתי המלצות לשום דבר, לא הרגשתי שמוכרים לי ארוח ובחרתי לפי נטיות לבי בלבד. הזמנתי חריימה וקוסקוס ולקחתי בעצמי שתיה מהמקרר.

       

      אחרי עוד המתנה קצרה, ניגשתי שוב לדלפק כדי לבקש לנקות את השולחן. ביני לביני שמחתי מאד על שהצלחתי לפענח את שיטת ההגשה החצי-עצמית.

       

      האוכל הגיע בזמן סביר. הקוסקוס אכן היה מצויין. החריימה, לעומת זאת, היתה אנמית, נעדרה חריפות ושחתה ברוטב דליל. הדג, ממנו היתה עשויה, היה כמעט תפל. נאלצתי להשאיר חלק גדול מהדג והקוסקוס בצלחת, כשאני אחוז אימה, שמא תצא פרידה מהמטבח ותעלב. למזלי, אף אחד לא נעלב. בדרך כלל אני לא אוהב שניגשים אלי לשאול אם הכל בסדר, הפעם דווקא היה לי מה להגיד, אבל לא היה מי שישאל. ניגשתי לשלם, ואז שמתי לב שיכולתי להזמין רק חצי מנה קוסקוס. כמובן שאף אחד לא שאל אותי להעדפתי בזמן ההזמנה, אחרי הכל אנחנו במדינת הוט, יס וסלקום, ברירת המחדל היא תמיד לקחת כמה שיותר מהלקוח, וכשהסבתי את תשומת ליבה של הבחורה מאחורי הדלפק לכך, היא ענתה לי לקונית - "תדע להבא". זהו, שכנראה לא יהיה "להבא" כזה.

      אנחנו הגענו בסביבות השעה 4 אחה"צ, היו שם מעט אנשים, אולי זה ההבדל

       

        5/3/09 20:30:
      מצטער לקלקל את החגיגה. הגעתי היום בצהריים. את פני קיבלה מבוכה - לא ברור היה לי מה שיטת ההזמנה - הגשה לשולחן? שירות עצמי? גם לא היה את מי לשאול. מאחורי הדלפק עמדו שתי בחורות ובחור, עסקו ברישום הזמנות טייק-אווי בטלפון ולא הרימו לשניה אחת את מבטם. נבוך - התיישבתי ליד השולחן הפנוי היחיד, טביעות דביקות של כוסות וצלחות עליו, והמתנתי. מאחורי הדלפק עדיין לא זיהיתי מבט או קשב. מקץ חמש דקות נכנס זוג למסעדה, ניגש למטבח ושלף משם את פרידה הכט בעצמה. כנראה שהם מכירים, הואיל ופרידה הרעיפה עליהם המלצות ולקחה מהם הזמנה. אהה, הבנתי. אם אתה חבר של פרידה - שטיח אדום. אם לא - לך לעבוד. אז הלכתי לעבוד. ניגשתי לדלפק, עשיתי סימני מצוקה עד שלבסוף התפנתה מישהי לקבל ממני הזמנה, עם מעט מאד קשר עין. לא קיבלתי המלצות לשום דבר, לא הרגשתי שמוכרים לי ארוח ובחרתי לפי נטיות לבי בלבד. הזמנתי חריימה וקוסקוס ולקחתי בעצמי שתיה מהמקרר.

       

      אחרי עוד המתנה קצרה, ניגשתי שוב לדלפק כדי לבקש לנקות את השולחן. ביני לביני שמחתי מאד על שהצלחתי לפענח את שיטת ההגשה החצי-עצמית.

       

      האוכל הגיע בזמן סביר. הקוסקוס אכן היה מצויין. החריימה, לעומת זאת, היתה אנמית, נעדרה חריפות ושחתה ברוטב דליל. הדג, ממנו היתה עשויה, היה כמעט תפל. נאלצתי להשאיר חלק גדול מהדג והקוסקוס בצלחת, כשאני אחוז אימה, שמא תצא פרידה מהמטבח ותעלב. למזלי, אף אחד לא נעלב. בדרך כלל אני לא אוהב שניגשים אלי לשאול אם הכל בסדר, הפעם דווקא היה לי מה להגיד, אבל לא היה מי שישאל. ניגשתי לשלם, ואז שמתי לב שיכולתי להזמין רק חצי מנה קוסקוס. כמובן שאף אחד לא שאל אותי להעדפתי בזמן ההזמנה, אחרי הכל אנחנו במדינת הוט, יס וסלקום, ברירת המחדל היא תמיד לקחת כמה שיותר מהלקוח, וכשהסבתי את תשומת ליבה של הבחורה מאחורי הדלפק לכך, היא ענתה לי לקונית - "תדע להבא". זהו, שכנראה לא יהיה "להבא" כזה.

      צטט: אינדיאנית בהפרעה 2009-03-05 15:22:04

      שוב הוא עושה לי תיאבון ואני בכלל בדיאטה:(

      הוא?!

        5/3/09 18:52:


      ממממממממ

       

      עושה חשק!!!!

        5/3/09 18:05:


      תודה רבה

      שכנעת אותי להגיע

      תמיד עברתי ליד המקום ולא ידעתי :)


      שוב הוא עושה לי תיאבון ואני בכלל בדיאטה:(

      צטט: VB 2009-03-05 12:38:12

      אכן מקום פלא.

      אכלת שם?

       

        5/3/09 12:38:

      אכן מקום פלא.

      צטט: talyaniv 2009-03-05 10:32:32

      אני הולך לנסות היום, אדווח בהמשך!

      קח משהו שהולך עם קוסקוס

       

        5/3/09 10:32:
      אני הולך לנסות היום, אדווח בהמשך!

      צטט: עש לילה 2009-03-05 07:39:40

      טעים אש, כי בין הגרגרים של הקוסקום והבצלים המטוגנים מרגישים את התבלין האמיתי של הבישול של פרידה: אהבה.

      נכון

       

        5/3/09 07:39:

      טעים אש, כי בין הגרגרים של הקוסקום והבצלים המטוגנים מרגישים את התבלין האמיתי של הבישול של פרידה: אהבה.

      צטט: je-ronimo 2009-03-05 01:02:31

      ביקורות משובחות דן. אם יום אחד אני אצא מהחור המעוצב שלי בשפלה, מבטיחה שאבוא לבקר בפרידה הכט.

      קריצה

       

        5/3/09 01:02:
      ביקורות משובחות דן. אם יום אחד אני אצא מהחור המעוצב שלי בשפלה, מבטיחה שאבוא לבקר בפרידה הכט.

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל