דרך החיים הזאת של לעבוד יותר ויותר שעות בשביל שבזמן הפנוי המועט שיש נוכל לבזבז כמה שיותר כסף.. נראית לי די מטופשת. ובכלל, המוצרים שמציעים לנו היום הם ג'אנק ממותג, שאין לו אפילו קשר עקיף לאיכות החיים המזויפת שמבטיחים לנו במגזינים, בטלויזיה, בקופונים שממלאים את היומנים של הילדים. יש איכות חיים אמיתית והיא קשורה בתקשורת טובה, סביבה נקיה- ולא בכסף.
בפוסט הזה אביא כמה הצעות לרכישה חינמית. אפשר בהרשמה קצרה למסור כל מה שלא משתמשים בו, וגם לקחת. אתר מקסים. http://www.agora.co.il/ תל אביב: שוק חופשי, כל יום שישי האחרון של החודש, בצהריים, בסלון מזל, סלמה 50, דרום תל אביב. הכניסה חינם. מחליפים חפצים, שירותים, ורעיונות. במשך כל השבוע יש free box של דברים שנשארו מהשוק.
באר שבע: שוק חופשי, כל חמישי האחרון של החודש, רחוב רינגלבלום 86 באר שבע (שכונה ד' מזרח) כל אחד נותן מה שהוא לא צריך ולוקח מה שהוא רוצה- והכל בחינם . בנוסף: הופעות חיות, ג'אגלרים, דוכני אומנות ויצירה עצמאית, דוכני מזון ושתיה. מי שרוצה להקים דוכן מוזמן לפנות אליי.
ירקות אורגניים (קואופרטיב בפלורנטין). תשלום ישירות לחקלאי, מה שמוזיל את העלויות ומועיל לסביבה. אם יש עוד תעדכנו בתגובות ואוסיף.
*** מתוך אקו-ויקי: הפחתה במקור כוללת צמצום כמות המוצרים שכל אדם צורך, צמצום השימוש באריזות, תיקון מוצרים במקום זריקתם והימנעות מקניית מוצרים מיותרים, חסכון באנרגיה (כולל בתחבורה) והעדפת מוצרים שיחזיקו מעמד זמן רב, ואו מוצרים "ירוקים" (ידידותיים לסביבה). כמו כן יש חשיבות לקניה של תוצרת מקומית - שעברה פחות קילומטראז' וגרמה לפחות זיהום ובזבוז של דלק. צמצום במקור יבטל את הצורך בשימוש חוזר או במיחזור - כך גם תיחסך העלות הכלכלית וגם העומס הסביבתי של הייצור, המיחזור והסילוק של המוצרים המיותרים. הזיהום וכמות המשאבים שכל אחד מאתנו מכלה נוצרים בעיקר כפונקציה של כמות המוצרים שאנו צורכים. אם כל משפחה אמריקנית צורכת ומזהמת כמו 240 הודים, ברור שמחיזור בלבד אינו התשובה. אם תביאו בחשבון שלכל מוצר שאנו קונים יש מחיר סמוי גדול למדי בתהליך הייצור (וכיום גם עקב שינועו ע"פ חצי עולם), תבינו כיצד ארה"ב עם 6% מאוכלוסיית העולם גורמת ל 30% מהנזק הסביבתי האם ישנה התנגשות בין דרישה זו לבין "איכות החיים"? לאו דווקא. לדוגמא, כשלכולם יש מכונית - אין חניה ויש פקקים וזיהום - אף אחד לא יכול לנסוע. למעשה כשאנו קונים מוצר לרוב אנו מבקשים להנות דווקא משרות מסוים שאותו מוצר אמור לתת - והספקת השרות הזה (לדוגמא תחבורה) לא בהכרח תתבצע על הצד הטוב ביותר אם לכולם יש את המוצר מספק השרות, לדוגמא מכוניות. יש מוצרים שאנו קונים דווקא משום ש"איכות החיים" התדרדרה - ביטוח מפני פריצות או מים מינרלים בגלל זיהום. הנושא של תרבות הצריכה מעלה סימני שאלה נוספים שרק מחזקים את החשד כלפי המשוואה יותר מוצרים = חיים יותר טובים.
http://ecowiki.org.il/index.php?title=%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99 **
מי מרוויח יותר, המדינה או משפחות ההון? בכל פעם שאתם מדברים בסלולרי של סלקום, קונים מזון ברשת שופרסל, גולשים באינטרנט באמצעות נטוויז'ן או קונים זוג מכנסיים בגולף - נוחי דנקנר משלשל לכיסו אחוזים מהרווח. מספר משפחות קטן יחסית הן בעלות שליטה בחברות רבות וגדולות במשק הישראלי. ... 19 המשפחות המובילות את המדד הן בעלות כוח והשפעה רבה על התנהלות המשק הישראלי. לשם ההשוואה, בשנת 2007 עמדו ההכנסות של המשפחות המובילות במשק על כ-298 מיליארד שקל. סך הכנסות מדינת ישראל ממסים הסתכמו בשנה זו כ-190.9 מילארד שקל בלבד. פדיון 500 החברות המובילות עמד על כ-770 מיליארד שקל לעומת התמ"ג שהסתכם בכ-665 מילארד שקל. http://world.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=yp&log=true *** |
תגובות (4)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
היי, לתגובתך
אני שמחה שמכרייך הסתדרו בעזרת האתר :)
אבל אני לא מדברת דווקא על "נזקקים".
אני מדברת על כך שהכל יכול להיות חופשי, פתוח, ללא עלות, אם רק נוציא את הכסף במקומות הנכונים, ולא במרדף אחר מה שיותר חדש, יותר נוצץ ויותר מחויב מראש בדקות שיחת וידאו.
זה נושא די רחב, ופוסט זה הוא דוגמא להתארגנויות שקצת ממשות את זה, יוצרות קהילה היכן שמזמן איבדנו אותה.
ורד
היי ערב טוב.
יפה ומתחשב מצידך:)
יש לי זוג מכרים, שעלו לא מזמן לארץ כשהם לא ממש בכיסים תפוחים, ואם כן, רק במרשרשים,<מטבעות שיצרו כובד וצורך בחגורה אצל הבעל> לא ממש בשטרות.
הם השתמשו בשירותי אתר אגורות הנהדר, ויצאו נשכרים ומרוצים.
באמת מומלץ לאלה שאין ידם ממש משגת דברים חדשים.
תודה