עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    תיק אוכל

    ספרות, אוכל, שתיה - ציטוט

    18 תגובות   יום חמישי, 12/2/09, 23:25

     

     .

     

    חברים יקרים,

    הייתי (מאד) שמח אם הייתם שולחים לי ציטוטים מספרות העולם

    שכוללים תאורים מצוינים של אוכל ושתיה.

    או לפחות, את שמות הספרים.

    סתם ככה, להרחבת השכלתי ולהרחבת שאר לוגמי הקפה
    .

     

     

     

    .

    דרג את התוכן:

      תגובות (18)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/4/09 12:22:

      אם לא קראת אז אני ממליץ בחום שתקרא:)

      דרמה אנושית מרגשת בכפר צרפתי במלחמת העולם השניה. תיאורי האוכל ואפילו המתכונים מגרים את החיך, יש שם תיאור משגע של קלאפוטי למשל...

      ג'ואן האריס כתבה גם את "שוקולד" שהפך לסרט יפיפה בכיכובם של ג'ולייט בינוש וג'וני דאפ

      תהנה!

      צטט: דמבובאג 2009-03-29 16:03:49


      קראת את "חמשת רבעי התפוז" של ג'ואן האריס?

      לא...

       

        29/3/09 16:03:

      קראת את "חמשת רבעי התפוז" של ג'ואן האריס?
        21/3/09 13:17:

      "לרסק שני בצלים, לכתוש את השום במכתש,

      הבצל והשום אינם מסריחים, לא ולא גבירותי,

      פירות האדמה הם, וריחם ניחוח.

      לקצץ את הכוסברה יפה יפה, ואת הפטרוזיליה,

      כמה עגבניות, את הבצל הירוק ומחצית הפלפל.

      לערבב הכל בשמן זית ולהניח למשמרת

      את הרוטב העסיסי והמבושם.

      (המטומטמות האלה חושבות שהבצל מסריח,

      מה הן יודעות על ריחות טהורים?

      ואדיניו אהב לאכול בצל חי

      ונשיקתו צרבה כאש.)

       

       

      "דונה פלור ושני בעליה"  ז'ורז' אמאדו. סקס, אוכל ומוות, צריך יותר מזה?

      צטט: נטולת צפיות 2009-02-20 22:35:02

      אני יכולה להמליץ לך על כמה:  ראשית ארוחות הספרים  מאת  עידית  שכטר פייל.טעם החיים  אסופה נפלאה על שירים וסיפורי אוכל.  ארץ אוכל של  רון מיברג

      וספר  עם מובר השכל נפלא  ומתכונים צרפתיים משובחים נשים צרפתיות לא משמינות  מאת מיריי ג'וליאנו.

      ספר איכס "שנת הבשרים שלי"

       תודה.

      את "שנת הבשרים שלי", מאד אהבתי

       

        20/2/09 22:35:

      אני יכולה להמליץ לך על כמה:  ראשית ארוחות הספרים  מאת  עידית  שכטר פייל.טעם החיים  אסופה נפלאה על שירים וסיפורי אוכל.  ארץ אוכל של  רון מיברג

      וספר  עם מובר השכל נפלא  ומתכונים צרפתיים משובחים נשים צרפתיות לא משמינות  מאת מיריי ג'וליאנו.

      ספר איכס "שנת הבשרים שלי"

      צטט: ברביבר 2009-02-14 18:02:27

      היי דני,

      נזכרתי בספר "אפשר גם בלי קוויאר" בו היו תאורי אוכל ויצאתי לשוטט באינטרנט כדי לקרוא על הספר הזה יותר

      והנה מה שגיליתי . בסוף הכתבה הזו יש פירוט של 10 ספרים בהם מוזכרים מאכלים שונים.

      תודה תודה

       

      צטט: taltalbo 2009-02-14 10:35:04


      דני, שים לב לקישור הזה

      http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=389827

      תודה רבה

       

        14/2/09 18:02:

      היי דני,

      נזכרתי בספר "אפשר גם בלי קוויאר" בו היו תאורי אוכל ויצאתי לשוטט באינטרנט כדי לקרוא על הספר הזה יותר

      והנה מה שגיליתי . בסוף הכתבה הזו יש פירוט של 10 ספרים בהם מוזכרים מאכלים שונים.

        14/2/09 10:35:


      דני, שים לב לקישור הזה

      http://cafe.mouse.co.il/view.php?t=389827

        13/2/09 23:41:

      ישנו הספר של סופר יווני, אשר גם תורגם לעברית, ומספר על שני דיירים שכנים המתחרים על לב אשה אחת תוך כדי הפגנת כישורי בישול חיזוריים.

       

      אשתדל למצוא שם הספר מחר.

       

      ש.

      צטט: מר רשתות 2009-02-13 14:14:13

      "חצות בסיציליה" של פיטר רוב.

      לא קראתי... תודה תודה.

       

      צטט: taltalbo 2009-02-13 14:04:24


      ההיסטוריה של כל ציביליזציה גלאקטית בעלת חשיבות מוכיחה, כי הן עוברות שלושה שלבים ברי הבחנה: השרדות, חקר ותחכום. הידועים גם כשלבי ה-'איך' ה-'למה' וה-'היכן'. את השלב הראשון, למשל מאפיינת השאלה 'איך נאכל?', את השלב השני השאלה 'למה אנחנו אוכלים?' ואת השלישי מאפיינת השאלה 'היכן נאכל צהריים?'

      וואלה נכון... שכחתי לגמרי. תודה

       

        13/2/09 14:14:
      "חצות בסיציליה" של פיטר רוב.
        13/2/09 14:04:

      ההיסטוריה של כל ציביליזציה גלאקטית בעלת חשיבות מוכיחה, כי הן עוברות שלושה שלבים ברי הבחנה: השרדות, חקר ותחכום. הידועים גם כשלבי ה-'איך' ה-'למה' וה-'היכן'. את השלב הראשון, למשל מאפיינת השאלה 'איך נאכל?', את השלב השני השאלה 'למה אנחנו אוכלים?' ואת השלישי מאפיינת השאלה 'היכן נאכל צהריים?'

      תודה טל תודה אביגיל.

      אני מכיר ומוכיר, כנראה, את רוב הציטוטים מהספרות הישראלית...

      לכן ביקשתי להרחיב את השכלתי

        13/2/09 07:29:


      גם אני הייתי נשארת בארץ וממליצה לך לקרוא את גיל חובב "סוכריות משמיים"..

        13/2/09 07:02:

      למה להרחיק לעולם הגדול? כלום חסרים אנחנו סופרים משלנו? ב"כימים אחדים" של מאיר שלו יש תאורים נהדרים של אוכל, כיוון שהספר נסוב על מספר ארוחות שאוכל הגיבור בחייו יחד עם מי שיגלה שהוא אביו. הזכור מכל הוא הזביונה, אבל אחד האהובים עלי דווקא עוסק בתבלינים:

       

      הוא בחש בתרווד של עץ, קירב אל פניו אל הסיר וריחרח.

      "מה הסוד של הטעם, זיידה? שהכל יהיה רענן. שהכל יהיה עדין. רק לנגוע. רק לשים אחד על-יד השני. רק להראות לאוכל את התבלין שלו: נעים מאד, אני תפוח אדמה. נעים מאד, אני אגוז מוסקט, תכירי בבקשה, אדון מרק, נעים מאד, גברת פטרוזיליה. תבלין, זיידה, זה לא סטירת לחי, תבלין צריך להיות כמו שכנף של פרפר נוגעת לך בפנים. אפילו בבורשט אוקראיני פשוט, השום לא צריך לשנות לך את הפרצוף, רק לתת לך הרגשה של חיוך.

       

       

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל