עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    תיק אוכל

    סופגניות משובחות מאד ללא קלוריות בכלל

    24 תגובות   יום רביעי, 24/12/08, 15:41

    סופגניות 

    האמריקאים קוראים להן doughnuts , שם שמורכב מ"בצק" ו"מטורפים" מה שחושף מיד את סוד הקסם של הסופגניות. גם פה וגם בצד השני של העולם מדובר בבצק מתוק, מטוגן בשמן עמוק,  עם או בלי המילויים והציפויים.

    פחות מקלוריה אחת לכוס

    מי המציא את הסופגניות? הדעות חלוקות. מצד אחד, ישנן עדויות לכך שבאירופה אהבו לטגן בצקים מתוקים כבר לפני ארבע מאות וחמש מאות שנה, ומצד שני (כלומר מצדו השני של העולם) הילידים האמריקאים המציאו לעצמם את התענוג הזה בכוחות עצמם, עוד לפני המפגש האלמותי(?) עם האדם הלבן. אלה וגם אלה, אגב, מעדיפים את הדונאט על פני הסופגנייה. ומה ההבדל? זו שלנו היא כדורית, תפוחה ושמנמנה, ואילו גרסת הנוכרים טבעתית, מזכירה גלגל הצלה, והחור באמצע מאפשר טיגון אחיד.

     אכלו סופגניות עוד לפני בוא האדם הוורוד

    ב"גליליאו צעיר", כתב העת האחד שהקדיש לאחרונה כתבה לסופגניות מבלי לכלול בה מתכונים http://ifeel.co.il/page/12429    נאמר כי הסופגנייה הראשונה מזכרת בספר הונגרי מן המאה ה-16, ומן הקיסרות האוסטרו-הונגרית היא נדדה לברלין, שם הפכה כמעט למאכל לאומי. כשהנשיא האמריקאי קנדי הכריז את הכרזתו המפורסמת Ich bin ein Berliner הוא טען למעשה שהוא סופגנייה עגלגלת ממולאת ריבה או קרם וניל, ולמרות שיש בזה לא מעט חן, זו בוודאי לא הייתה כוונתו המקורית.  

    סופגניה נחשקת

    הגרסה הפחות רומנטית של תולדות הסופגנייה, טוענת כי מדובר בשארית בצק, שהשאלה מה לעשות בה הטרידה את כל אופי העולם. באנגליה נוהגים להכין "דמפלינגס", מין בצקניות שמבשלים במרק או ברוטב חם; בסקוטלנד קוראים להן "יאם יאם" והן נראות כמו צמות קלועות מכוסות גרגירי סוכר עבים; הניו יורקרים הראשונים נהגו לבשל אותן בשומן חזיר, ולעתים גם להמליח; לקוריאנים יש גרסה של בצק על בסיס קמח אורז, בצבעים שונים, ואילו באיראן אוכלים זולוביה, סופגניות הנטבלות ברוטב סמיך ומתוק מאוד. הפורטוגלים אוכלים Malasada, מין כדורוני בצק זעירים בשמן חם; לרומנים יש את ה"פאפאנאש", סופגנייה שהחור שלה ממולא שמנת חמוצה וריבה מתוקה-אש; בהולנד מקובל לייצר מהם מין עניבות קשורות מהודרות, לטגן ולגלגל באבקת סוכר, ובגרמניה לאפות מין עוגות קטנות - או בשפת העם - סופגניות. בימיהם הראשונים, אגב, קראו להם "עוגות בשמן", תודו שזה הרבה פחות מפתה.

      

     
    מתים על פאפאנש

    כך או כך, במרבית המקומות הסופגניות נחשבות למאכל חגיגי, המוגש באירועים מיוחדים. במרכז אירופה הן מאפיינות את התקופה שלפני 40 ימי ההינזרות המקדימים את הפסחא, ואת חג המולד (החל השבוע); בצרפת הן מתלוות לכל פסטיבל עממי ובארה"ב הן מהוות חלק חשוב מחגיגות המארדי גרה בניו אורלינס, בניו יורק מהדרים ומקשטים אותן בזיגוג תואם לכל חג ומועד (כן, ביום העצמאות שלנו יהיו מעדניות שיצבעו את הסופגנייה בכחול לבן), והן נחשבות לאבות המזון בתפריט של כל השוטרים הטלוויזיוניים. 

    אכל אבות מזון 

    . 

    ואיפה כדאי לאכול סופגניות השבוע?

    • ב"לה מולן" (בוגרשוב 72, ת"א) לא מטגנים כי אם אופים את הסופגניות. הבצק בריושי במרקמו, משובץ ריבה ומעוטר באגוזים. טעים טעים.
    • ב"בן עמי" (נחמני 22 ת"א) ויש סניפים גם בירושלים והרצליה) יש מבחר מילויים מצוין, החל מחלבה ושוקולד וכלה בקרם תפוז ולימון או ריבת אשכוליות אדומות.
    • ב"בליקר בייקרי" (פרישמן 54) הסופגניות ממולאות קרם אנגלי, שמפניה ואוכמניות, קרמבו קפוצ'ינו (במקרם המתאים) או שוקולד חלב וליים.
    • ב"רולדין" (דיזינגוף סנטר, אבן גבירול פינת רח' פריש) המילויים עוד יותר משונים: שוקולד בננה, קוקוס קלוי וסוכריות קופצות.
    • ב"אינגליש קייק" (רבקה 19, תלפיות, ירושלים) מכינים סופגניות בחצי גודל, למי שרוצים רק לטעום ולא להשמין, אבל ממלאים אותן בגנאש מריר, פונדנט שוקולד, קפוצ'ינו או מרציפן.
    • אצל "מקס ברנר" טובלים את הסופגניות ברוטב תות או בטופי, להרפתקנים.
    • האמת היא ש(כנראה)הכי טובות הן הסופגניות שעושים לבד (אנחנו, אישית, לא אוכלים כי יש לנו אופי!) ואת אלה אפשר לקשט בערכת הקישוט המיוחדת שמוכרים ב"הילולה" www.hillula.co.il    רח' הגנים 10 קריית שאול,  ויש בה את כל הפריטים ההכרחיים: משקפיים, פה, שם, עיניים גדולות, כובע וקוקיות. עשר שקל למארז.

    אגב, בעיניין הכותרת (סופגניות בלי קלוריות), סתאאם.

     

    ותודה ליקירת המדור

    .

    . 

     
    דרג את התוכן:

      תגובות (24)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: g.a 2008-12-26 17:06:00

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-26 08:59:03

      שמע?

      עוד לא!!

      וכל ערב אני מגבירה את זעקתי !!!

      צריך לדבר אליו בלחש

       

        26/12/08 17:06:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-26 08:59:03

      צטט: g.a 2008-12-25 21:58:51

      הכותרת? אמרת בקול רם את מה שאני אומרת לעצמי בלב

      אולי ככה הוא ישמע :)

      סחתן על התחקיר.

      שמע?

       

       

      עוד לא!!

      וכל ערב אני מגבירה את זעקתי !!!

      צטט: צילום מקצועי 2008-12-26 09:41:35

       לאיטלקים יש סופגניות שהם אוכלים בזמן חג המולד ונקראות בומבולוני   bomboloni

      הן נראות אותו דבר כמו הסופגניות שלנו רק בדרך כלל ממולאות בקרם ולא בריבה

      בתאבון.

      נכון...

       

        26/12/08 11:23:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-26 09:00:43

      צטט: מיכאל וקנין 2008-12-26 01:19:29

      יש גם את הספינג' המרוקאי,גם היא סופגניה טבעתית כמו הדונטס.עם אבקת סוכר וכוס תה עם נענע בצד,מזכיר את  הזלביה התמנית שאותה אני מעדיף עם החילבה,זה פשוט יותר טעים מלוח.

      אבל אלה רק זכרונות,בחנוכה הזה הקצבתי לעצמי סופגניה אחת בלבד אותה כבר אכלתי בסגנון הונגרי אצל יהודית בגן העיר.

      איזו סופגניה זאת היתה?

       

      אכלתי יחד עם חברה שלי חצי רגילה עם ריבה וחצי עם חלבה שהיתה מצויינת.אני בכול אופן שייך למחנה חובבי הלביבות,אותן אני זולל כול השנה,בחנוכה אני מכין את הרגילות מתפ"א ביצים וקמח ובשאר השנה אני יותר מתפרע עם שילובים.

       

        26/12/08 09:41:


       לאיטלקים יש סופגניות שהם אוכלים בזמן חג המולד ונקראות בומבולוני   bomboloni

      הן נראות אותו דבר כמו הסופגניות שלנו רק בדרך כלל ממולאות בקרם ולא בריבה

      בתאבון.

      צטט: מיכאל וקנין 2008-12-26 01:19:29

      יש גם את הספינג' המרוקאי,גם היא סופגניה טבעתית כמו הדונטס.עם אבקת סוכר וכוס תה עם נענע בצד,מזכיר את  הזלביה התמנית שאותה אני מעדיף עם החילבה,זה פשוט יותר טעים מלוח.

      אבל אלה רק זכרונות,בחנוכה הזה הקצבתי לעצמי סופגניה אחת בלבד אותה כבר אכלתי בסגנון הונגרי אצל יהודית בגן העיר.

      איזו סופגניה זאת היתה?

       

      צטט: ליאת ש 2008-12-26 00:28:53

      היום סופגניה עם חלבה מרולדין. היה טעים. מומלץ בחום.

      אני אכלתי את מכסת הסופגניות שלי לשנתיים הקרובות

       

      צטט: g.a 2008-12-25 21:58:51

      הכותרת? אמרת בקול רם את מה שאני אומרת לעצמי בלב

      אולי ככה הוא ישמע :)

      סחתן על התחקיר.

      שמע?

       

        26/12/08 01:19:


      יש גם את הספינג' המרוקאי,גם היא סופגניה טבעתית כמו הדונטס.עם אבקת סוכר וכוס תה עם נענע בצד,מזכיר את  הזלביה התמנית שאותה אני מעדיף עם החילבה,זה פשוט יותר טעים מלוח.

      אבל אלה רק זכרונות,בחנוכה הזה הקצבתי לעצמי סופגניה אחת בלבד אותה כבר אכלתי בסגנון הונגרי אצל יהודית בגן העיר.

       

        26/12/08 00:28:
      היום סופגניה עם חלבה מרולדין. היה טעים. מומלץ בחום.
        25/12/08 21:58:


      הכותרת? אמרת בקול רם את מה שאני אומרת לעצמי בלב

      אולי ככה הוא ישמע :)

       

      סחתן על התחקיר.

       

       

       

       

      צטט: עש לילה 2008-12-25 08:07:40

      אז כשמישהו קורא לי מתוקה אני אמורה להבין שהוא מדבר על הפיגורה הסופגנייתית שלי?

      מה פתאום...?! למה?

       

      צטט: שומעת עבור 2008-12-25 03:45:02

      למה להדליק אותי על סופגניות ב03:45  למה?!

      טוב, סליחה

       

        25/12/08 08:07:

      אז כשמישהו קורא לי מתוקה אני אמורה להבין שהוא מדבר על הפיגורה הסופגנייתית שלי?
        25/12/08 03:45:
      למה להדליק אותי על סופגניות ב03:45  למה?!
        24/12/08 19:05:

      צטט: דני ססלר 2008-12-24 19:03:08

      צטט: איתמר. מ. 2008-12-24 18:43:42

      ואצל התימנים יש זלאביה. שלהפתעתי מאוד דומה לשם של הסופגניה הפרסית..

      מתוקה?

       

       

       


      אם מצפים אותה בסוכר רגיל עוד כשהיא חמה , אז כן,

      אני בד"כ אוהב אותה עם חילבה ועגבניה מגורדת, מעדן! חברי האשכנזים מתים על זה

        24/12/08 19:03:

      צטט: איתמר. מ. 2008-12-24 18:43:42

      ואצל התימנים יש זלאביה. שלהפתעתי מאוד דומה לשם של הסופגניה הפרסית..

      מתוקה?

       

        24/12/08 18:43:

      ואצל התימנים יש זלאביה. שלהפתעתי מאוד דומה לשם של הסופגניה הפרסית..

      צטט: artzest 2008-12-24 16:58:17

      יש דבר כזה רומניה גאה, ישSmile

      There IS... such a thing!!! Tongue out

      אז יאללה, כולנו רומנים

       

        24/12/08 16:58:


      יש דבר כזה רומניה גאה, ישSmile

      There IS... such a thing!!! Tongue out

      צטט: קרין אלדאה 2008-12-24 16:37:58

      אין על פפנש...... אני רומניה גאה!

      יש דבר כזה רומניה גאה...?

       

      צטט: מר רשתות 2008-12-24 16:34:04

      הסוגניה היא יצירה מרכז אירופאית.

      כ650 ק"ל ליחידה. שנים אני לא נוגע בה. 

      אבל ממחקר השוואתי, מאז כעשרים שנה, עת שהחלו המגוון והמקצועיות, הסופגניות הטובות  ביותר הן בארץ.

      לא לזלזל באמרקאיות

       

        24/12/08 16:37:

      אין על פפנש...... אני רומניה גאה!
        24/12/08 16:34:

      הסוגניה היא יצירה מרכז אירופאית.

      כ650 ק"ל ליחידה. שנים אני לא נוגע בה. 

      אבל ממחקר השוואתי, מאז כעשרים שנה, עת שהחלו המגוון והמקצועיות, הסופגניות הטובות  ביותר הן בארץ.

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל