עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    תיק אוכל

    מסעדה איטלקית וטקילה

    24 תגובות   יום חמישי, 18/12/08, 08:47
    רונימוטי.  מסעדה ומעדניה איטלקית 

    המקום קטן ואינטימי. קומת הקרקע מתפקדת כמעדניה, פסטה טריה, סנדוויצ'ים וכאלה. הקומה העליונה, נחמדה, לא גדולה ואפשר לראות מהחלונות את מגדלי זיו (מבנה משרדים, איך לומר את זה... לא נאה במיוחד).

    התפריט נראה מצוין, תוכנו-כן?. ההיצע הוא של מסעדה כפרית באיטליה. בחרנו 3 מנות ראשונות: סרדינים כבושים שהוגשו על מצע פלפלים.  עם פוקצ'ה. (36 ₪). כופתאות תרד, (מלפטי) פלפל קלוי, בצל מאודה,  וגבינות עם רוטב רוזה. (32 ₪) ומנה של ברזאולה, שהוכנה מסינטה כבושה, מתובלת עם פרוסות דקיקות של פרמז'ן. (36 ₪).  הראשונות היו משובחות, הוכנו בצורה הקלאסית והעיקר, התיבול של כל שלושת המנות היה מדויק מאד. הסרדינים היו עשויים במידה הנכונה והיו חמצמצים דיים כדי לאזן את שמנוניות שמן הזית. בכופתאות המלפטי (התרד) אפשר היה לזהות את טעמו הרענן של התרד כשהוא טבול בגבינות ומתובל היטב. קציצות תרד קטנות רוויות ב"טעם איטלקי קלאסי". מצוין כבר אמרתי? כך גם הברזאולה, שנכבשה במלח ים ותובלה בפלפל שחור והיתה יבשה מספיק, כשהיא צוברת בקרבה את כל טעמי הכבישה והבשר.

    את כל הצלחות של הראשונות ניגבתי כמובן עם הפוקצ'ה וכשהיא נגמרה ביקשתי עוד, לקח להם זמן אבל הם הגיעו, המלצר והפוקצ'ה.

     לעיקריות הזמנו מנה של אוסובוקו טלה (78₪) ומנה של "טליאטלה קרבונרה אספרגוס פנצ'טה" (56₪).

    מנת ה"טליאטלה קרבונרה אספרגוס פנצ'טה" היתה בעיה. המרכיבים העיקרים של רוטב קרבונרה, הם בד"כ, פנצ'טה קצוצה (דומה מאד לבייקון, אבל איטלקי), שמנת וחלמון נא, וגם גבינת פרמז'ן אלא מה. זהו רוטב נפוץ מאד, לכן גם מוכר מאד, לפחות באיטליה ובאירופה ואהוד מאד. טעמו הבסיסי הוא בשרי עם ניחוח קל של עישון, כשחלמוני הביצה מעניקים לו מרקם קטיפתי והייתי מוסיף גם, ענוג. לא כך היתה המנה שלנו. היא היתה בעלת ניחוח, שלא לומר ריח, עז של עישון. לרגע היה נדמה שהתנור כולו קרס על המנה, והטליאטלה היו יבשים מאד, ללא עקבות רוטב. ביקשנו להחליף את המנה לפפרדלה פורצ'יני, שהן פפרדלה (הפסטה היותר רחבה) ברוטב פטריות פורצ'יני טריות עם פסטו, אגוזי מלך ופרמז'ן. מה רע? כלום לא היה טוב. קודם כל הפפרדלה הוגשה כשהיא דבוקה אחד אל השני. להגיש פסטה, כשהאטריות, מכל סוג, לא מופרדות אחד-אחד, זה כמו להגיש צ'יפס נוזלי, או פירה עם גושים. מעשה שלא יעשה. אחת הסיבות להידבקות הפסטה היא כשאין לה מספיק מקום בבישול וכשמכינים אותה בכלי בו היא אמורה להיות רק מחוממת, היא לעיתים קרובות נדבקת בקצוות ומגיחה כאלומת אטריות. בקיצור, הפסטה שלנו הוגשה כדבוקה מגובשת ללא אפשרות הפרדה, כשחלקה הלא קטן לא מבושל, צמיגי ולא אכיל. במילים אחרות, הותרנו את המנה בצלחת.

     

    האוסובוקו-טלה היתה מנה טובה. למרות שהיא הוגשה עם מעט מדי ציר בשר, כל מה שנותר זאת שלולית קטנטנה בתחתית הצלחת שלא כיסתה אפילו את רצועות ירקות השורש. ירקות השורש היו טובים, לא מבושלים מדי ונשארו פריכים במידה הנכונה. בשר הכבש היה מבושל בדיוק רב ולא רך מדי עד כדי גלישה בלתי מבוקרת מהעצם.

     

    הקינוח, קרם ערמונים עם קצפת, היה בסדר גמור. מתקתק במידה, ואפשר היה להוסיף לו מעט יותר טעם של וניל.

     

    סה"כ רונימוטי היא מסעדה נחמדה, קטנה ואינטימית - אבל(!) אסור לה למסעדה איטלקית להזניח את הפסטה. זה המינימום, לא?

      רונימוטי.  ראול וולנברג 24, רמת החייל, תל אביב. טלפון:  03-6470247 
    .

    טקילה קוארבו-בלק    Cuervo Black Medallion

     לא מזמן, הופיע אצלנו משקה טקילה חדש, כשנתיים אחרי שיצא בארה"ב, "קוארבו בלק". חלק יותר, מתקתקת יותר, מזכיר רום כהה והרבה הרבה פחות "עוקצני" מבני דודיו הטקילות.

    לקוארבו-בלק ניחוח של עץ אלון (הוא שהה שם כשנה) ועם מתרכזים בטעמים שהוא מכיל, אפשר לזהות פירות מתוקים כמו בננה, תפוח עץ בשל מדי וכמובן וניל שמקורו בעץ האלון. הוא כאמור מתקתק ומרגיש מעט קטיפתי על הלשון.

     
    קוארבו בלק. אוסף פרטי

    המשקה מכיל 38% אלכוהול והוא נעים מאד לשתיה עם קרח, או אפילו כבסיס לקוקטיילים. אני מאד אוהב אותו, עם שני קרח.

     

    אם רוצים להיות חלק "מסצנה מקסיקנית עם זיפי זקן, יריקות של טבק לעיסה וצחוקים עם שיניים חסרות" לכו על "אנייחו" או "אולמקה". אלה הטקילות השפיציות שחורשות מעט את הגרון. קוארבו-בלק מיועד לפוסט-מצ'ואיסטים.

     ואם עדיין זה לא ברור, אחלה משקה.

    מתה על שחור
    .
    דרג את התוכן:

      תגובות (23)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: מיאלמה 2008-12-20 17:18:15


      מתה על התאורים שלך.

      קיבלתי, תודה.

      *

      חג אורים שמח.

      y

      תודני, ולחיים

       

      צטט: ציירת/אמנית 2008-12-20 14:48:11

      אם תגרום לי להשמין, מכנסים חדשות עליך:)

      עליך, ליתר דיוק

       

        20/12/08 17:18:


      מתה על התאורים שלך.

       

      קיבלתי, תודה.

       

      *

       

      חג אורים שמח.

       

      y

        20/12/08 14:48:

      אם תגרום לי להשמין, מכנסים חדשות עליך:)

      צטט: ליאת z 2008-12-18 20:41:18

      השם - רונימוטי  - תמיד מצחיק אותי. כאילו מישהו המציא שם בשליפה.

      הטאקילה פרמיום הזו עשתה לי יותר חשק, אני מודה

      לא "פרמיום", אבל בלאק. חוצמיזה ראית בצילום כמה נשאר לי, לא יכול לכבד  קריצה

       

      צטט: עש לילה 2008-12-18 19:50:34

      הטקסט כל כך חי ומשובב נפש ומעורר בלוטות, שאני יכולה לדמיין לעצמי כאילו הייתי שם וטעמתי גם אני :-)

      קריצה-קריצה

       

      צטט: שחר סביון 2008-12-18 16:26:47

      גם לי בא אוסובוקו שכזה - רך ומוצק יחדיו ושומר ענוגות על עצמו.

      שבת שלום :-)

      ש.

      תזמין, אני אכין לך

       

      צטט: ברביבר 2008-12-18 15:23:56

      עשית לי תיאבון. אוסובוקו טלה!!! וקינוח קרם ערמונים - יאמי!!!! רצה לאכול משהו....

      תודה על ההמלצה...ואספר לך איך היה.. כשאהיה.

      ספרי הכל הכל

       

      צטט: אפרת jeki 2008-12-18 15:23:28


      והריר נוטף

      והריח עולה

      והמראה צובע את  העולם

      והאווירה כולל המשקה

      משכרים

      לזה אני כקוראת חיים

      שלך אפרת

      צלח לך

      ש

      תודה

       

        18/12/08 20:41:

      השם - רונימוטי  - תמיד מצחיק אותי. כאילו מישהו המציא שם בשליפה.

       

      הטאקילה פרמיום הזו עשתה לי יותר חשק, אני מודה

        18/12/08 19:50:

      הטקסט כל כך חי ומשובב נפש ומעורר בלוטות, שאני יכולה לדמיין לעצמי כאילו הייתי שם וטעמתי גם אני :-)
        18/12/08 16:26:

      גם לי בא אוסובוקו שכזה - רך ומוצק יחדיו ושומר ענוגות על עצמו.

      שבת שלום :-)

      ש.

        18/12/08 15:23:

      עשית לי תיאבון. אוסובוקו טלה!!! וקינוח קרם ערמונים - יאמי!!!! רצה לאכול משהו....

      תודה על ההמלצה...ואספר לך איך היה.. כשאהיה.

        18/12/08 15:23:


      והריר נוטף

      והריח עולה

      והמראה צובע את  העולם

      והאווירה כולל המשקה

      משכרים

      לזה אני כקוראת חיים

      שלך אפרת

      צלח לך

      ש

        18/12/08 10:21:

      צטט: sefidori 2008-12-18 10:12:14

      איך יוצא תמיד שאני קורא אותך...אני גם שומע אותך במקביל ?

      הוצאת לי את המילים. כנראה בגלל צפיה עקבית בחדשות המקומיות ב"תבל", אי אז.

       

      צטט: renana ron 2008-12-18 10:13:05

      התיאור שלך, אודות הראשונות ב"רונימוטי" - מעורר תיאבון וכנראה שוות את המחיר

      לגבי אלכוהול, בד''כ לא אוהבת, אבל אפשר לנסות

       תודה :)

      בעיניין האלכוהול, תנסי תנסי. תראי כמה טוב זה עשה לאישה בתחתית הפוסט

       

      צטט: sefidori 2008-12-18 10:12:14


      איך יוצא תמיד שאני קורא אותך...אני גם שומע אותך במקביל ?

      מה עשית לי דני ?

      משהו רע? סליחה... קריצה

       

        18/12/08 10:13:

      התיאור שלך, אודות הראשונות ב"רונימוטי" - מעורר תיאבון וכנראה שוות את המחיר

      לגבי אלכוהול, בד''כ לא אוהבת, אבל אפשר לנסות

       

       תודה :)
        18/12/08 10:12:


      איך יוצא תמיד שאני קורא אותך...אני גם שומע אותך במקביל ?

      מה עשית לי דני ?

      צטט: מיא 2008-12-18 09:56:55

      רמת החייל זה לא המקום של כל ההייטקיסטים הבלתי נסבלים שעכשיו מפוטרים בהמוניהם? פחחחח. עדיף כבר לקחת מלכתחילה איזה מובטל דלפון וללכת לאכול איתו חומוס במשואוושה (בשבילי סלט). כרגיל נהניתי מתובנותיך העמוקותעל קוצו של אוסובוקו. זה כמו מדע בדיוני בשבילי, רק בלי המדע. נשיקה

      אני מכיר הייטקיסטים ממש נסבלים. תודה

       

        18/12/08 09:56:
      רמת החייל זה לא המקום של כל ההייטקיסטים הבלתי נסבלים שעכשיו מפוטרים בהמוניהם? פחחחח. עדיף כבר לקחת מלכתחילה איזה מובטל דלפון וללכת לאכול איתו חומוס במשואוושה (בשבילי סלט). כרגיל נהניתי מתובנותיך העמוקותעל קוצו של אוסובוקו. זה כמו מדע בדיוני בשבילי, רק בלי המדע. נשיקה

      צטט: יועץ ע"פ ספר הזוהר 2008-12-18 09:44:23


      בס"ד

      יישר  כוח  גדול

      תודני

       

        18/12/08 09:44:


      בס"ד

      יישר  כוח  גדול

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל