עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    תיק אוכל

    איפה מוצאים את הדגים המלוחים הטובים ביותר?

    74 תגובות   יום רביעי, 10/12/08, 12:19

    אין דגים כאלה.

    איפה מוצאים את המליחים המשובחים ביותר? למבינים בלבד. 

    .

    הוא נמצא בפרטים הקטנים. אין ספק. זה עובד כשמדובר באלוהים וזה טוב גם כשמדובר בדג מלוח. בכל הקשור לאוכל קוראים למקומות כאלה מעדניות. מוכרים בהם אוכל מעודן, יוקרתי, יקר ולעיתים קרובות מאד גם טוב מעל הממוצע. אבל כמה מהמקומות המשובחים בעיר הזאת הם חסרי שלט, חסרי פרסום וחסרי הדר, ודווקא שם אפשר למצוא את הטוב-ביותר-מסוגם. אחד המקומות האלה נמצא בשוק הכרמל. ברח' ישכון פינת רח' הכרמל (בהמשכו של רח' רמב"ם) אין לו שם כמובן, אבל הוא שם. ליתר דיוק הם שם, האחים לבית קרבלניקוב.

     

    אבי קורן (46)  ושלמה קרבלניקוב (56) מנהלים את החנות הקטנה מאד (בינינו, חור בקיר), לממכר דגימלוחים. דור שלישי לבסטה. הסבא אריה לייב קרבלניקוב הגיע מליטה ופתח ב-1934 חנות לחם בכוך זעיר אצל תימני טוב לב, אח"כ האבא חיים יוסף קרבלניקוב המשיך את העייסעק והפך אותו לדוכן של ממש. שני הבנים, אבי ושלמה באו לעזור לאביהם. אז, עוד כשהחנות היתה פתוחה עד עשר בלילה והקונים שבתור דיברו רק יידיש ותימנית. "היו באים בעיקר רומנים ופולנים וגם התימנים שגרו כאן בכרם, גם הם התחילו להגיע ולקנות הרינג. היו כל כך הרבה סוגי דגים, וחלק מהם... אתה לא מתאר לעצמך עם איזה ריח" מספר שלמה ותופס את אפו "ככה הייתי מוציא את הדגים".


                  

    המחיז את ההערינג                                         אכלו גם מלוח


    כולם קנו כאן. דג'יגאן ושומכר, בן גוריון היה שולח הנה את פולה לקנות לו הרינג. קנו כאן דגים לרבין, ליצחק שמיר ואפילו בגין אכל מליחים של קרבלניקוב. "אין אחד שלא קנה כאן" מספר שלמה בגאווה שמאיימת להטביע את הדגים."חנה רובינא קנתה כאן, וחנוך לוין היה מגיע במכנסיים קצרים כדי לקנות כאן, הוא אהב במיוחד שמאלץ הרינג (הרינג שמן). ועד היום" קולו של שלמה מתגבר בדרמטיות, "אברמ'לה מור קונה כאן. אה?! וגם מרימוביץ' וגם ליענקל'ה בן סירה קונים כאן".

                                                            
                                    אוכל עד היום. מור                                   שטיקלע הערינג. יענקל'ה


    "הקונץ בעבודה הזאת הוא לקנות נכון את הסחורה הנכונה" וכששלמה קרבלניקוב אומר "סחורה נכונה" הכוונה היא לאיכות. הסחורה הטובה מגיעה מסקנדיביה, לא מהים התיכון. "דג מלוח" במובנו הבסיסי, תמיד יהיה הרינג. כשהחנות היתה עוד חדשה, בשנות ה-40 מכרו כ-30 סוגי הרינג: הרינג עם ראש והרינג בלי ראש, נקי, שלם, מפולט ככה, או חתוך ככה. כל אחד קיבל את מה שהתאים לו. הרינג לפי מידה. ההרינג, זאת יש לדעת, הוא שם כללי של זן שלם של דגים שמתאימים בעיקר להמלחה. הקטנים מבינהם יקראו "מטיאס", גור-הרינגים שעדיין לא בגר ועוד לא ממש השמין, אבל בשרו רך מאד וענוג עוד יותר. הם, מנקים כל יום עשרות דגים. מקלפים אותם מעורם ומפרידים מהם את האידרות. לא יותר מהכמות שתימכר באותו יום. "כדי שלא יתייבשו וישאר עליהם השומן הטוב".


    הסלמון המעושן שהם מוכרים הוא מהמשובחים שאפשר לטעום, נורווגי אלא מה. הוא נמכר כאן ב130 ש"ח לק"ג "ללא סטרואידים" מדגיש אבי. בשוק אפשר למצא סלמון מעושן גם ב-100 ש"ח לק"ג, אבל "איזה הבדל" מוסיף ססלר. פלמידה מעושנת, משובחת תעלה כאן 55 ש"ח לק"ג, לעומת דגים זולים יותר שנמכרים במרחבי השוק, שאמנם דומים דמיון רב לפלמידה אבל הם ניצודים באגן הים התיכון במים חמימים ונקראים סקומבריה – שלא כמו הפלמידה הצפונית ששוחה במים צוננים ולכן גם מפתחת סוג אחר של שומן איכותי ובעל טעם אחר לגמרי. אחר במובן הטוב של המילה.

                                                                        דומה, אבל לא פלמידה

    המקרוסקה, שהוא מקרל בעיבוד מזרח אירופאי שוכב במקרר הימני – שמוקדש ברובו ל"מעושנים". הם מנקים אותו מעצמות והם מעשנים אותו "אתה יודע כמה קשה להוציא את העצמות מדג חי? (הכוונה כמובן לדג מת. ד.ס.) זה לא כמו דג מלוח – תראה, אין אפילו עצם אחת, אין את הקרום הזה שיש בפלמידה". לכן גם אין הרבה מקרוסקות, הכל עבודת יד.

    פלאונדר. עדינדין

    ועוד לא דיברנו על הטונה האדומה שהם מעשנים ועל הפלאונדר הנורווגי, שהוא אחד הדגים היותר מעודנים ומעושן בשיא העדינות (מאד מתאים ללחם שחור וחמאה). לא מצאתי במקומות אחרים פלאונדר, רק כאן בסמטה הקטנה בפאתי השוק תמצאו פלאונדר. רק כאן אפשר למצוא הרינג כל כך דומה לאחיו שנמכר באמסטרדם ורק כאן אפשר למצוא פילה מטיאס כל כך רך, כל כך מעודן וענוג שבטעות אפשר לחשוב שהוא מתוק.
    כתב על זה שיר

     גם הפעם, כמו תמיד, אני קונה בגט מהבסטה ממול, מניח מטיאס אחד בקצה הבגט ונוגס בעיניים עצומות ואז אני שומע את שלמה "כמעט שכחתי, גם ביאליק היה קונה כאן". 

    . 

    דגים מלוחים קרבלניקוב. שוק הכרמל. רח' ישכון פינת רח' הכרמל. הכי טוב.

    .

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (74)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: ברונלו 2008-12-15 06:39:33

      הוא נמצא בחלק שקרוב לאלנבי , אולי מס 15 ?

      בכל מקרה ברר בטלפון 03-5165244

      הוא עוסק רק במליחים ,וד.א. איש מאוד מבריק שכלית

      מכיר מכיר. מזמן לא הייתי שם. תודה לך.

       

      צטט: שחר סביון 2008-12-14 20:59:43

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-10 18:47:46

      צטט: פרטנרית 2008-12-10 18:10:14


      הריר יורד, מוכנה לרוץ...

      פעם ראיתי ריר עולה

      פעם נתפס לי ריר ..

      פעם ראיתי איש שותה ריר אולה

       

        15/12/08 06:39:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-14 05:38:13

      צטט: ברונלו 2008-12-14 01:37:37

      אצל  דורפמן  בכרמל ניסית  ?

      אני חושב שכן, איפה זה בדיוק?

       

      הוא נמצא בחלק שקרוב לאלנבי , אולי מס 15 ?

      בכל מקרה ברר בטלפון 03-5165244

      הוא עוסק רק במליחים ,וד.א. איש מאוד מבריק שכלית

        14/12/08 20:59:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-10 18:47:46

      צטט: פרטנרית 2008-12-10 18:10:14


      הריר יורד, מוכנה לרוץ...

      פעם ראיתי ריר עולה

       

      פעם נתפס לי ריר ..

      צטט: ברונלו 2008-12-14 01:37:37

      אצל  דורפמן  בכרמל ניסית  ?

      אני חושב שכן, איפה זה בדיוק?

       

        14/12/08 01:37:
      אצל  דורפמן  בכרמל ניסית  ?

      צטט: מתבוננת 2008-12-13 13:33:15

      כבוד.

      גיליתי את הדוכן שלהם לפני כמה שנים

      ומאז אני מכורה ומפיצה את הבשורה.

      יש להם את האיקרה הכי "פלילית" שאני מכירה.

      עם כפית אני אוכלת אותה. בלי שום ייסורי מצפון.

      פוסט שיחוק :)

      תודה.

      תודני. קחי עם האיקרא ביס מבצל. זה משנה אפילו את טעם הנשיקה

       

      צטט: Stepin 2008-12-13 12:57:21


      המממממ.... תענוג לקרוא על שכיות חמדה קטנות ושמורות כאלה.

      שאלה, מה אורך חיי מדף של דגים מלוחים כאלה ?.

      חן חן ותמשיך להמליח ולהמליץ.

      תודני

       

      צטט: קורע ברך 2008-12-13 11:26:27


      וואלה.

      לפעמים השיטוט בקפה משתלם.

       

      כתיבה כזאת עוד לא ראיתי.

       

      פתיחה מאממת והמשך נהדר.

       

      קח ממני כוכב ירוק מקנאה.

       

      שתזכה למצוות, חביבי.

      תודה

      בא לבקר, המדור יתעדכן כאן לפחות פעמיים בשבוע.

       

        13/12/08 13:33:

       

      כבוד.

      גיליתי את הדוכן שלהם לפני כמה שנים

      ומאז אני מכורה ומפיצה את הבשורה.

       

      יש להם את האיקרה הכי "פלילית" שאני מכירה.

      עם כפית אני אוכלת אותה. בלי שום ייסורי מצפון.

       

      פוסט שיחוק :)

       

      תודה.

       

        13/12/08 12:57:


      המממממ.... תענוג לקרוא על שכיות חמדה קטנות ושמורות כאלה.

      שאלה, מה אורך חיי מדף של דגים מלוחים כאלה ?.

      חן חן ותמשיך להמליח ולהמליץ.

        13/12/08 11:26:


      וואלה.

      לפעמים השיטוט בקפה משתלם.

       

      כתיבה כזאת עוד לא ראיתי.

       

      פתיחה מאממת והמשך נהדר.

       

      קח ממני כוכב ירוק מקנאה.

       

      שתזכה למצוות, חביבי.

      צטט: ליביה 2008-12-12 16:04:10

      כיכבתי תודה כרגע עם ריר בפה אגש ביום ראשון ליביה

      תודה

       

      צטט: אורן הרקדן 2008-12-12 15:02:56


      תודה אבל האמת שאני ודגים זה לא הולך יחד כול דבר אחר רץ :)

      שחה איתם או תאכל אותם (עצה של אמא דולפינה לבנה הקטן)

       

      צטט: אסתי. 2008-12-12 13:44:48

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-11 09:06:57

      צטט: אסתי. 2008-12-11 08:04:45

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-10 21:17:15

      היי שלום ותודה על הדגים (אופס ברח לי)

      היי שלום נשמע רע.

      :)

       

      זה לא רע. זאת ברכת הפרידה של הדולפינים

       

        12/12/08 16:04:

      כיכבתי תודה כרגע עם ריר בפה אגש ביום ראשון ליביה
        12/12/08 15:02:

      תודה אבל האמת שאני ודגים זה לא הולך יחד כול דבר אחר רץ :)
        12/12/08 13:44:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-11 09:06:57

      צטט: אסתי. 2008-12-11 08:04:45

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-10 21:17:15

      היי שלום ותודה על הדגים (אופס ברח לי)

      ?

      מה? ?

       

      היי שלום נשמע רע.

      :)

       

      צטט: zahav 2008-12-12 09:12:43

      א-נו. תרים את הכפפה וכתוב לנו פוסט יפה על חנות דגים שווה בחיפה. אודה לך מראש מקרב לב.

      חיפה, בקרוב

       

       

      צטט: aloshka 2008-12-12 10:56:02

      כתבה נהדרת.  אני לא יכולה בלי דג מלוח.  ולא חשוב איזה.  בעלי חייב כל יום.  מכור.

      טוב , הוא רוסי וזה מובן.צוחק

      רוסי, אלא מה

       

        12/12/08 11:25:


      דגים מלוחים קונים בבני ברק.

      ומי שרוצה לדעת מי שהכי טעים שיפנה אלי בפרטי.

       

      שבת שלום...

        12/12/08 10:56:

      כתבה נהדרת.  אני לא יכולה בלי דג מלוח.  ולא חשוב איזה.  בעלי חייב כל יום.  מכור.

      טוב , הוא רוסי וזה מובן.צוחק

        12/12/08 09:12:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-11 09:05:43

      צטט: zahav 2008-12-11 05:16:27


      מסתבר והולך שיש לך דיאלוג מתמשך עם מאכל עממי זה  שלמרבה הצער  ריחו לא נסבל.  כשדבק בך ריח הדג אבוד לך.

       

       אני אסתפק באיקרה ובטונה מוקפצת.

      בחיפה  לא ידוע לי על שום מקום שניתן לרכוש בו טונה טריה טובה .

      אפשר להשיג שם טונה טריה בחנות המופלאה הזו?

       

      תודה שהבאת. 

      במקום זה, המדובר בפוסט, אין דגים טריים. יש במקומות אחרים כמובן. גם בחיפה

       

       

      א-נו. תרים את הכפפה וכתוב לנו פוסט יפה על חנות דגים שווה בחיפה. אודה לך מראש מקרב לב.

       

      צטט: רותם43 2008-12-12 08:04:29

      סקירה חיונית ומעוררת תיאבון,

      שלא לומר מעשירה,

      שהרי בעקבותיה צריכה לבוא סקירה על הלחם והחמאה הראויים לבוא במגע עם מליחים אלה.

      כל לחם שחור עם חמאה הולנדית, הולך

       

        12/12/08 08:04:

      סקירה חיונית ומעוררת תיאבון,

      שלא לומר מעשירה,

      שהרי בעקבותיה צריכה לבוא סקירה על הלחם והחמאה הראויים לבוא במגע עם מליחים אלה.

      צטט: רותסוף 2008-12-11 23:25:18

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-11 17:46:57

      למה לקנות שלמים?

       

       כדי לשמר מסורת.

       

      זאת יותר "אחיזה" משמירה על מסורת וזה קצת מיותר

       

        11/12/08 23:25:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-11 17:46:57

      צטט: רותסוף 2008-12-11 15:17:47

      אם היית כותב את הפוסט הזה לפני 15 שנה...

      היית חוסך לאמא שלי 30 שנות קילוף דגי מלוח..

      תגיד , הם עדיין מוכרים דגים שלמים בנייר עיתון?מופתע

      למה לקנות שלמים?

       

       כדי לשמר מסורת.

       

        11/12/08 22:03:

      צטט: taya1 2008-12-11 18:43:46

      מכירה אותם, וגם את ההוא מפיג'וטו - רחוב קסום בפני עצמו.

      בכלל - הרבה פינות נסתרות יש בעירנו הקטנה.

      אכן אכן

       

        11/12/08 18:43:

      מכירה אותם, וגם את ההוא מפיג'וטו - רחוב קסום בפני עצמו.

      בכלל - הרבה פינות נסתרות יש בעירנו הקטנה.

      צטט: פוציניו 2008-12-11 15:58:48


      יטריח נא אדוני את רגליו הענוגות- (אין שם חניה לעולם)

      לרחוב פיגוטו ,-ושם אצל שם טוב הטורקי יואיל לטעום

      מן המלוח ,- (ולאחר מכן כנראה שיכניס  כמהתיקונים

      בביקורתו) (-:

      מכיר ומוכיר

       

      צטט: רותסוף 2008-12-11 15:17:47

      אם היית כותב את הפוסט הזה לפני 15 שנה...

      היית חוסך לאמא שלי 30 שנות קילוף דגי מלוח..

      תגיד , הם עדיין מוכרים דגים שלמים בנייר עיתון?מופתע

      למה לקנות שלמים?

       

        11/12/08 15:58:


      יטריח נא אדוני את רגליו הענוגות- (אין שם חניה לעולם)

      לרחוב פיגוטו ,-ושם אצל שם טוב הטורקי יואיל לטעום

      מן המלוח ,- (ולאחר מכן כנראה שיכניס  כמהתיקונים

      בביקורתו) (-:

        11/12/08 15:17:

      אם היית כותב את הפוסט הזה לפני 15 שנה...

      היית חוסך לאמא שלי 30 שנות קילוף דגי מלוח..

      תגיד , הם עדיין מוכרים דגים שלמים בנייר עיתון?מופתע

      צטט: ליאת זנד 2008-12-11 13:55:53

      רשמתי לפניי אבל אולי בעצם, כשכן טוב תביא לי משהו בפעם הבאה שאתה שם?

      אין שום בעיה. איפה את גרה בדיוק

       

        11/12/08 13:55:
      רשמתי לפניי אבל אולי בעצם, כשכן טוב תביא לי משהו בפעם הבאה שאתה שם?

      צטט: or-pr 2008-12-11 09:13:20

      זה נשמע מרתקקקק

      קר לך?

       

        11/12/08 09:13:

      זה נשמע מרתקקקק

      צטט: אסתי. 2008-12-11 08:04:45

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-10 21:17:15

      היי שלום ותודה על הדגים (אופס ברח לי)

      ?

      מה? ?

       

      צטט: zahav 2008-12-11 05:16:27


      מסתבר והולך שיש לך דיאלוג מתמשך עם מאכל עממי זה  שלמרבה הצער  ריחו לא נסבל.  כשדבק בך ריח הדג אבוד לך.

       

       אני אסתפק באיקרה ובטונה מוקפצת.

      בחיפה  לא ידוע לי על שום מקום שניתן לרכוש בו טונה טריה טובה .

      אפשר להשיג שם טונה טריה בחנות המופלאה הזו?

       

      תודה שהבאת. 

      במקום זה, המדובר בפוסט, אין דגים טריים. יש במקומות אחרים כמובן. גם בחיפה

       

      צטט: מתופפי המדבר - דודי 2008-12-11 01:07:35

      דני היקר,

      איזה השקעה אחד בפוסטים הטובים שלך

      דודי

      זה יהיה כך כל שבוע, אולי פעמיים

       

      צטט: ציירת/אמנית 2008-12-10 23:17:07

      היית צריך לצרף אזהרת תוכן -

       

      לשבעים בלבד:)

       

      לא היה עוזר...

       

        11/12/08 08:04:

      צטט: דן ססלר - תיק אוכל 2008-12-10 21:17:15

      צטט: אסתי. 2008-12-10 20:23:59

      לא תארתי לי אף פעם שאמצא את עצמי מרותקת ממידע על דגים מלוחים :)))

      תודה על הפוסט.

       

      היי שלום ותודה על הדגים (אופס ברח לי)

       

      ?

        11/12/08 05:16:


      מסתבר והולך שיש לך דיאלוג מתמשך עם מאכל עממי זה  שלמרבה הצער  ריחו לא נסבל.  כשדבק בך ריח הדג אבוד לך.

       

       אני אסתפק באיקרה ובטונה מוקפצת.

      בחיפה  לא ידוע לי על שום מקום שניתן לרכוש בו טונה טריה טובה .

      אפשר להשיג שם טונה טריה בחנות המופלאה הזו?

       

      תודה שהבאת. 

      דני היקר,

      איזה השקעה אחד בפוסטים הטובים שלך

      דודי

        11/12/08 00:06:


      אפרת

      *

      ממממממממממ

      מרשים ריחני

        10/12/08 23:17:

      היית צריך לצרף אזהרת תוכן -

       

      לשבעים בלבד:)

       

       

      צטט: אסתי. 2008-12-10 20:23:59

      לא תארתי לי אף פעם שאמצא את עצמי מרותקת ממידע על דגים מלוחים :)))

      תודה על הפוסט.

       

      היי שלום ותודה על הדגים (אופס ברח לי)

        10/12/08 20:23:


      לא תארתי לי אף פעם שאמצא את עצמי מרותקת ממידע על דגים מלוחים :)))

      תודה על הפוסט.

      צטט: אביגיל40 2008-12-10 19:46:58


      תודה תודה .. גוזרת ושומרת!

      גיזרה ושמירה

       

      צטט: מיאלמה 2008-12-10 19:11:30


      וואו

      וואו, וואו, וואו

      מתה על זה................!!!

      ואני מטורקיה אמה מה מהצפון זועף

      על אף זאת, תודה על המידע.

      סופ"ש נעים לך!

      *

      y

      נעים מאד

       

      צטט: רות.מ 2008-12-10 18:58:12

      טעם של ביקור אצל סבא וסבתא בכפר סבא

      לקרדה חמאה לחם צרפתי (ככה קרא ללבן הדק שלימים נקרא בגט, אלא הצרפתי היה נשאר קריספי עד לפרור האחרון, בו בזמן שהבגט בסופר נובל עוד בטרם הגענו לקופה)

       

      טעם של ביקור אצל לאון שפירא אבא של מירה בחיפה

      מאטיאס , בצל, לחם שחור

      15 שנים גרתי בתל אביב, כרמל ביום שישי בבוקר היה חלק מהחו"ז

      איך לא גיליתי אותם בעצמי 

       

      תודה

      דני מחזיר טעמים אהובים

       

      מחזיר אהבות

       

        10/12/08 19:46:

      תודה תודה .. גוזרת ושומרת!
        10/12/08 19:11:


      וואו

      וואו, וואו, וואו

      מתה על זה................!!!

      ואני מטורקיה אמה מה מהצפון זועף

      על אף זאת, תודה על המידע.

      סופ"ש נעים לך!

      *

      y

        10/12/08 18:58:
      טעם של ביקור אצל סבא וסבתא בכפר סבא

      לקרדה חמאה לחם צרפתי (ככה קרא ללבן הדק שלימים נקרא בגט, אלא הצרפתי היה נשאר קריספי עד לפרור האחרון, בו בזמן שהבגט בסופר נובל עוד בטרם הגענו לקופה)

       

      טעם של ביקור אצל לאון שפירא אבא של מירה בחיפה

      מאטיאס , בצל, לחם שחור

       

      15 שנים גרתי בתל אביב, כרמל ביום שישי בבוקר היה חלק מהחו"ז

      איך לא גיליתי אותם בעצמי 

       

      תודה

      דני מחזיר טעמים אהובים

       

       

       

      צטט: שולמית אפפל 2008-12-10 18:14:12


      אוי דני'לה אני שמה חלוק וחובשת ערדליים ורצה על הבוקר לדוג את כל הפוסט הזה....

      אוי שולינק'ה, היה כדאי לכתוב את זה

       

      צטט: דינוזאור 2008-12-10 18:11:57

      שירה לבטן

      קריצה

       

      צטט: פרטנרית 2008-12-10 18:10:14


      הריר יורד, מוכנה לרוץ...

      פעם ראיתי ריר עולה

       

      צטט: מיכאל 1 2008-12-10 18:04:19


      תודה, דני.

      הבאת לי מה זה תיאבון...

      בתיאבון

       

        10/12/08 18:14:

      אוי דני'לה אני שמה חלוק וחובשת ערדליים ורצה על הבוקר לדוג את כל הפוסט הזה....
        10/12/08 18:11:
      שירה לבטן
        10/12/08 18:10:

      הריר יורד, מוכנה לרוץ...
        10/12/08 18:04:


      תודה, דני.

      הבאת לי מה זה תיאבון...

      צטט: שחר סביון 2008-12-10 17:34:26

      כל כך מגרה! לא ידעתי על קיומן של בלוטות רוק מסויימות באחורי פי צוחק

      וכאן מתבשלים להם מעדנות שני קילו חומוס גרגרים אבל על זה בפעם אחרת כדי לא לגנוב להערינג את הפוקוס.

       

      ש.

      גם אני אוהב את הלוטות שלי

       

        10/12/08 17:34:

      כל כך מגרה! לא ידעתי על קיומן של בלוטות רוק מסויימות באחורי פי צוחק

      וכאן מתבשלים להם מעדנות שני קילו חומוס גרגרים אבל על זה בפעם אחרת כדי לא לגנוב להערינג את הפוקוס.

       

      ש.

      צטט: חיים חצב 2008-12-10 16:57:16

       123 דג מלוח, יש גם  צעירים יותר מיענקלה בן סירא שקונים הרינג, אם כן אז יש עתיד . גם צריך לשתות משהו אחרי כל המלח הזה

      וודקה תוך כדי, מים אחרי

       

      צטט: אסוק מידעשוב. 2008-12-10 16:54:47

      יאמי...

      יאמי ים

        10/12/08 16:57:

       123 דג מלוח, יש גם  צעירים יותר מיענקלה בן סירא שקונים הרינג, אם כן אז יש עתיד . גם צריך לשתות משהו אחרי כל המלח הזה

        10/12/08 16:54:
      יאמי...

      צטט: lior kodner 2008-12-10 14:01:18

      צטט: g.a 2008-12-10 13:26:08


      תודה דני .

      האם יש עונה מסויימת להרינג?

      ואם כן, האם היא עכשיו??? :)

       

      גם אני מת על הרינג.

      בכלל דגים מלוחים זו אמנות

       

      עכשיו-עכשיו. עם שוט וודקה לפני שנת הצהריים ביום שישי

       

      צטט: hagit k 2008-12-10 13:16:58

      יום שישי אני מתייצבת שם

      יאמי...........

      גמאני

       

      צטט: g.a 2008-12-10 13:26:08


      תודה דני .

      האם יש עונה מסויימת להרינג?

      ואם כן, האם היא עכשיו??? :)

       

       

      הרינג מלוח לא נמכר כדג טרי, אלא כדג משומר במלח. לכן אין-עונה, הוא כל השנה אכיל (רצוי עם לחם שחור, חמאה ועם וודקה)

       

        10/12/08 14:01:

      צטט: g.a 2008-12-10 13:26:08


      תודה דני .

      האם יש עונה מסויימת להרינג?

      ואם כן, האם היא עכשיו??? :)

       

      גם אני מת על הרינג.

      בכלל דגים מלוחים זו אמנות

       

        10/12/08 13:26:


      תודה דני .

      האם יש עונה מסויימת להרינג?

      ואם כן, האם היא עכשיו??? :)

       

       

        10/12/08 13:16:

      יום שישי אני מתייצבת שם

      יאמי...........

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל