עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    0

    קודארי- מסעדה טבעונית על טהרת המטבח הדרוזי

    0 תגובות   יום חמישי, 21/11/19, 09:30

     

     

    בוקר טוב ומבורך,

     

    השבוע הוזמנתי להתבשם ממיטב האוכל הדרוזי על הגירסה הטבעונית שלו. כן כן תרימו גבה מן הסתם ולא בכדי. כי יש הרושם שהאוכל הדרוזי הוא בעיקר בשר. מה עם כל תבשילי הירקות של הדרוזים.

    הליקוט שלהם באיזור המחיה ,כל השפע הזה של הירק הנהדר וכאן נכנס אלירן הבעלים המקסים של המסעדה הנהדרת בלב תל אביב לתמונה ומכניס קונספט חדש, רעיון כביר ממש במיינסטרים בלב ליבה של העיר הלבנה שממילא עובר עליה שינוי וצצות מסעדות טבעוניות כמו פטריות אחרי הגשם. טרנד נהדר של הטבעונות.

    אני בעד לאכול מן הצומח, להתחשב בבעלי החיים ובכדור הארץ ,לעשות טוב עד כמה שאפשר.

     

    הופתעתי וגם לא הופתעתי. מה זאת אומרת. בעיקרון אני אוהבת אוכל דרוזי ואוהבת גם אוכל טבעוני, כך שהמנות המשגעות שיצאו אחת אחר השנייה לשולחן בלוגריות האוכל, משפיעניות הרשת, היו נדיבות, טעימות, הכל טרי ונהדר. אלירן והשף אסי קונים את "הסחורה" יום יום משוק הכרמל. הכל טרי מעודכן ונהדר.

     

    היה מעניין לשמוע את אלירן על השינוי שעשה בתור בחור דרוזי שהגיע ממשפחת ציידים ודייגים מהצפון הרחוק ללב תל אביב ופצח בקריירה טבעונית, הומנית. אלירן אדם מיוחד במינו והדבר ניכר בכל מנה ומנה, אין ספק שזה משפיע על התפריט , על האווירה, התנהלות המקום, הלב הרחב והחיוך.

     

     

     

    אהבתי מאוד את מאלובה- תבשיל אורז עם חלבון אפונה וסויה, חצילים, כרובית, מקלות גזר  . טעמי הירקות עם האורז המלא +האפונה. טעמי התיבול שבלט בהם הקינמון מדהימים.

     

     

    ''

     

     

     

     

    צלחת לבנה מקשיו טבעי עם זעתר לימון נגיעת פסטו ריחן

    הלאבנה התגלתה כלבאנה הכי טעימה שטעמתי מאודי והיא עשויה ממחית קשיו עם תוספות טעימות.

    הטעמים שלה מאוזנים והיא נפלאה.

     

    ''

     

    סלט החצילים היה נפלא ממש ואני ממליצה על המנה.

    סלט הסלק היה פיקנטי ונהדר.

    מרק עדשים מושלם , מחמם ומנחם.

     

    פיתה מושלמת וקריספית.

     

     

    המלאבי היה מושלם ,כן כן גם טבעוני יכול להיות מושלם

    וקינוח הקדאיף מעולה !

     

    מצרפת תמונות שאני צילמתי ואני ממליצה באהבה רוצו לאכול שם ,הזמינו מקום. גם אם אינכם טבעונים תנו צ'אנס ותודו לי.

     

     

     

     

     

     

    ''

     

     

    ''

     

     

     

     

     

    ''

     

    ''

    טרנד הטבעונות ממשיך לצמוח

    לראשונה: בר-מסעדה טבעונית מהמטבח הדרוזי

    שף המסעדה אסי דלק הרכיב תפריט של מנות המזוהות מהמטבח הדרוזי הגלילי תוך התאמה לטעמים וחומרי הגלם הטבעוניים

    מסעדה טבעונית חדשה נפתחה בימים אלו בתל אביב ומציעה כיוון חדש ומרענן לכל מי שמחפש קונספט שונה ממה שמוצע בעיר כיום, מסעדת "קודארי" (טבעוני בערבית). המסעדה נפתחה על ידי אלירן דיב דרוזי מפקיעין, בן למשפחת ציידים שעבר לתל אביב לפני כשנתיים והגשים את החלום להקים מסעדה טבעונית על טהרת המטבח של אמא. לצד אלירן ומי שאמון על התפריט ניצב השף אסי דלק, שהיה הבעלים והשף של המסעדה החיפאית המיתולוגית "אום כול תום". השילוב של השניים הוביל ליצירת קונספט ייחודי למסעדה: מנות מהמטבח הדרוזי הידוע כמטבח עם מנות בשריות באדפטציה לעולם הטבעונות. במסעדה תנור אבן כך שהמנות נאפות במקום וכן אינדוקציה לבישול וללא טיגון.

    המסעדה נפתחה ברחוב קרליבך  39 בתל אביב, מתפרסת על שטח של 50 מ"ר וכן רחבה חיצונית  של 60 מ"ר. במסעדה יש 41 מקומות ישיבה וכן עוד 8 מקומות ישיבה על הבר העשיר במשקאות חריפים. מחירי המנות הם בין המחירים המוזלים הקיימים בתחום ההסעדה הטבעונית כיום.

     

    הרואמניה קודארי המוצלחת גם היא.

     

    ''

     

     

     

    הפיתה הנפלאה

     

    ''

    בתפריט המסעדה מוצעות מגוון מנות כגון:  מאלובה- תבשיל אורז עם חלבון אפונה וסויה, חצילים, כרובית, מקלות גזר 58 ₪, "המפתול של אמא" קוסקוס ערבי גלילי, תבשיל גרגירי חומוס, כרובית בצל  וקציצות חלבון סויה ואפונה 55 ₪, צלחת חומוס בהכנה במקום 28 ₪ (לא כולל תוספות), שולבטה פריקי, קישואים חצילים, עגבניות ועוד מבושל ברוטב עגבניות ותבלינים עם לבנה או טחינה בצד 45 ₪ , צלחת לבנה מקשיו טבעי עם זעתר לימון נגיעת פסטו ריחן 28 ₪ בורקס דרוזי- פיתה דרוזית בעבודת יד ממולאת בלבנה, תבולה, גרגרי חומוס מתובל בשמן זית וזעתר 39 ש"ח קבב טבעוני מחלבון אפונה וסויה המוגש עם תפוח אדמה בתנור ושעועית ירוקה 59כפתה תבשיל טחינה מוקרמת תעם קוביות בטטה וקציצות חלבון סויה ואפונה 55 ₪  ועוד מגוון של מנות מיוחדות וטעימות.

    קרליבך 39 תל אביב,  שעות הפעילות:  שני עד שבת בין השעות 11:00 ל- 23:00

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין