עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    "המטבח"- סדנת בישול גאורגית טעימה במיוחד

    0 תגובות   יום שישי , 20/9/19, 15:06

    אתמול ביקרתי ב"המטבח" בית חם לבשלנים ואוהבי המטבח באשר הם!

    אני אישית מאוד אוהבת את המטבח, אם כי לעיתים מתעצלת להכין... הסיבה לכך היא שמצד אחד נמאס מהדברים הרגילים, ומצד שני לא כל כך יודעת איך לחדש. אני חושבת שלאנשים כמוני "המטבח" מהווה מקום מצויין להעשרת הידע ורכישת כלים שמאפשרים לי לגוון במטבח האישי שלי ביומיום.

    ''

    כשכנסתי לאתר של "המטבח" ראיתי המון סדנאות מעניינות וטעימות, אבל הכי מעניינת בעיניי הייתה סדנת הבישול הגאורגית, בעיקר בגלל שאני מכירה את האוכל הכל כך טעים של המטבח הזה, אך אין לי מושג איך להכין ומאיפה להתחיל.

     

    אז גררתי את החצי השני שלי איתי (בסופו של דבר הוא נהנה לא פחות ממני) והגענו לחדר הסדנאות של "המטבח" הממוקם בסמוך ובצמוד למרכז המסחרי "מבנה" בגן שמואל.

    ''

    חייבת לציין שמדובר במקום דיי חדש, נעים ומושקע שהחל לפעול לא מזמן.

    למקום יש חניה מסודרת, כך שמהבחינה הזו אתם מסודרים.

    המקום שומר על כשרות כך שאם אתם מקפידים על העניין הזה, אז גם פה אתם מסודרים.

     

    לפני שהתחלנו לעבוד התפנקנו בפוקאצ'ה מעולה ויין אדום או לבן לבחירתכם:

    ''

     

    ''

    קיבלו את פנינו נורית (בעלת המקום) ודנה שפרלינסקי הקונדיטורית והמורה המדהימה שלימדה אותנו במקצועיות רבה על המטבח הגאורגי.

    ''

     

    לכל משתתף חיכתה חוברת מתכונים בעמדה יחד עם כלים ומצרכים מתאימים, וקדימה לעבודה!

    ''

    התחלנו את הסדנה עם הכנת בצק לחינקלי (כיסונים מאודים) במילוי גבינה, זה מתכון שהכנו במשותף עם דנה המדריכה, היא הכינה את הבצק עצמו ונתנה לנו לחוש את מידת החוזק הנכונה שלו. שמנו את הבצק לנוח, ובהמשך דנה הדגימה לנו איך מכינים את הכיסונים עצמם, וכל זוג הכין לבד

    ''

     

    ''

    זו התוצאה, טעים ביותר!

    ''

     

    הדבר השני שעשינו הוא- הכנת בצק לחצ'אפורי (בתמונה- הבצק המדהים שיצא לדנה)

    ''

     

    כל זוג קיבל מצרכים לבצק, לאחר שהכנו, שמנו אותו בצד למנוחה

    ''

    במקביל הכנו מילויים שונים:

    מילוי תפו"א

    ''

    מילוי גבינות

    ''

    מילוי שעועית

    ''

    דנה לימדה אותנו איך להכין חצ'אפורי בצורות שונות:

    כמו סירה

    ''

     

    ''

     

    ''

     

    או כמו פיתה תמימה למראה, אך בהחלט לא תמימה למאכל ;-)

    ''

    בתוך הכדור הזה יש תערובת תפוחי אדמה שכידררנו ועטפנו עד שהפכנו אותו לסוג של פיתה

    ''

     

    ''

    חלק מהחצ'אפורי הכנו על מחבת וחלק בתנור

    ''

     

    לאחר מכן עברנו למאכל הכי מסובך להכנה- אצ'מה, הלזניה הגאורגית.

    דנה הראתה לנו איך פותחים את הבצק

    ''

     

    הכינה את השכבה הראשונה 

    ''

     

    ולאחר מכן נתנה לכל אחד מאיתנו הזדמנות לפתוח את שכבות הבצק הנוספות בעצמנו, וכן להשתתף בהכנת שכבות האצ'מה שכוללות שכבות גבינה

    ''

    ושכבות בצק שמאדים בסיר ולאחר מכן מקררים במי ברז קרים

    ''

    כך זה נראה רגע לפני הכניסה לתנור

    ''

    וכך זה נראה רגע אחרי היציאה מהתנור

    ''

    אומנם זה הדבר הכי מסובך להכנה, אך הכי טעים ומיוחד בעיניי, אהבתי מאוד!!!

     

    לבסוף סיימנו עם משהו מתוק וטעים ביותר שהיווה סיום מושלם לארוחה- קוזינאקי

    הקוזינאקי הוא קינוח שמאוד מתאים לראש השנה ומכינים אותו מסוכר חום, דבש והרבה אגוזי מלך

    ''

     

    ''

    משטחים באמצעות מערוך על משטח סיליקון

    ''

    חותכים

    ''

    והרי לכם קינוח מושלם

    ''

     

    אלו הן התוצאות המהממות והטעימות של סדנה מוצלחת ביותר! נהניתי מכל רגע, השכלתי ולמדתי המון! ממליצה בחום!

    ''

     

    ''

     

    רוצים גם להנות מסדנה טעימה?

    בקרו באתר הבית של המטבח:

    https://h-mitbache.co.il/he/המטבח

     

    לעמוד הפייסבוק:

    https://www.facebook.com/hamitbach.cooknbake/

     

    אינסטגרם:

    https://www.instagram.com/hamitbach_cook_and_bake/

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין